De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Dilemma van een voetbalfan

OpsteltenBurgemeester Opstelten is een groot voetbalfan. Iedere thuiswedstrijd van Feyenoord zit hij in de Kuip. Dit jaar bestaat zijn club 100 jaar, een jubileum. Het mooiste kado, de kampioenschaal, krijgt Feyenoord niet. Maar op de tweede plaats van het verlanglijstje staat de KNVB-beker. Die kan de club van zuid nog wel bemachtigen als er op zondag 27 april gewonnen wordt van Roda JC. De beker is mooi, maar een huldiging op de Coolsingel is voor de feyenoorders de absolute slagroom op de taart.

Die slagroom heeft na de grootschalige rellen op 25 april 1999 wel een heel zuur smaakje gekregen. Geplunderde winkels, ingeslagen ruiten en zelfs doodsbange agenten die in de lucht schoten om voetbalvandalen op afstand te houden. De beelden staan nog op het netvlies zeker bij de toen net aangetreden burgemeester Ivo Opstelten. De komende dagen moet diezelfde man, bijna aan het einde van zijn carrière, zijn hand over zijn voetbalhart strijken en een huldiging toestaan met het risico op ongeregeldheden. Of met zijn daadkrachtige vuist op tafel slaan, de huldiging niet door laten gaan en zijn clubgenoten ernstig teleurstellen. Een lastig dilemma.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


4 reacties op “Dilemma van een voetbalfan”

  1. D C de Bruijn zegt: 18-04-08 om 14:31

    F-noord is een van de redenen dat Rotterdam bij velen een slecht image heeft. Als Opstelten dit slechte image zou willen continueren , dan vooral kiezen voor “Coolsingel”.

  2. Zolang Ivo de boel maar niet op stelten zet.

  3. Menno zegt: 19-04-08 om 18:37

    Het is alleen jammer dat er mensen van deze gelegenheid gebruik maken om gratis te winkelen, mensen die zelf nooit naar het voetbal gaan en die het dus verpesten voor de meerderheid. Maar zoals altijd moet de meerderheid maar inbinden.

  4. andrew zegt: 20-04-08 om 11:04

    wat is er met ivo opstelten

Geef een reactie