De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Chocolademelk en champagne

anp-7166963.jpgOmdat zijn school het aanraadt en omdat het zo gezellig is kijk ik dikwijls samen met mijn zoontje naar het Jeugdjournaal. Leerzaam voor hem als jonge kijker, leerzaam voor mij als oude programmamaker, want ze kunnen er wat van bij Jeugd, van televisie.

Op de eerste schooldag van het nieuwe jaar zien we in het kindernieuws een reportage over leerlingen ergens in het zuiden des lands die 2009 inluiden met een toast. “Wij hadden vanochtend chocolademelk”, zegt mijn erfgenaam. “Ja, dat weet ik, ik was erbij weet je wel”, antwoord ik. Alweer zo een creatief cultureel compromis waarin zijn school zo grootmeesterlijk is. Chocolademelk: ook zonder heildronk lekker en feestelijk en een gepaste oplossing voor het probleem dat een jaar geleden ontstond. Toen werd er nog wel getoast en geproost.

Mijn zoontje is net acht en zit in groep vijf van een basisschool in een zogeheten Vogelaarwijk. Een zwarte school, zoals bijna alle andere in de buurt. Zwart betekent in dit geval dat ruim 80 procent van de leerlingen van allochtone afkomst is, waarvan veruit de meeste islamitisch. In groep vijf zijn 10 van de 16 kinderen moslim.

Omdat wij als ouders natuurlijk buitengewoon tolerante wereldburgers zijn en ik bovendien zelf ten dele qua afstamming van Afrika via Suriname in Nederland ben geboren vinden we dat in wezen hartstikke goed. Wij zijn overtuigd politiek correct, niet omdat we denken dat het zo hoort maar omdat we zo nu eenmaal in elkaar zitten. Hoe meer multi hoe beter.

Offerfeest
En de school doet er alles aan om eventuele problemen al schipperend op te lossen. Een maand geleden was het bijvoorbeeld islamitisch Offerfeest. De ervaring leert dat op dergelijke religieuze dagen de moslimkinderen thuis blijven, hoewel dat eigenlijk niet mag. Maar door op die datum een algemene studiedag voor alle leerkrachten te plannen, zodat de school vanzelf al een dag de deuren sloot, werd dat inventief opgelost. Zo had iedereen wat aan het Offerfeest. Multiculti kan best en kan best heel leuk zijn. Maar net niet altijd.

Want daags na het Offerfeest werd in de klas het kerstdiner besproken, een jaarlijkse traditie, ongetwijfeld bekend bij veel ouders van schoolgaande kinderen.

Dat diner wordt altijd gehouden op één van de laatste dagen voor de kerstvakantie. De leerlingen eten dan ’s avonds met hun groep in de klas. Op het menu staan evenveel hapjes als er leerlingen zijn, want de ouders verzorgen het eten en drinken. Wij hadden bedacht om spiesjes te maken van olijven en worstjes. Natuurlijk geen worstjes van de Keurslager, laat staan van de Kiloknaller. Nee, politiek correct en goed geïnformeerd als we zijn zouden het natuurlijk worstjes van een gecertificeerde islamitische halal-slager worden. Aan ons zou het niet liggen.

Maar ‘s middags thuisgekomen vertelde ons zoontje dat zijn aankondiging van de worstjes bij enkele van zijn islamitische medeleerlingen niet goed gevallen was. “Jekkie”, hadden ze gezegd, “worstjes zijn vies, die zijn onrein, die eten wij niet.” Had hij dan niet gezegd dat het halal zou zijn? Ja, natuurlijk wel, maar ze hadden geantwoord dat ze het niet vertrouwden omdat ze daarmee al eens eerder bedrogen waren uitgekomen. Gelukkig had de juf de jekkie-kinderen streng toegesproken.

“Nou, dan maar alleen olijven. Of ananas ertussen. Of kipkluifjes. Of mandarijntjes. Ik ben eigenlijk gek dat ik er nog moeite voor doe.” Moeders was boos, en terecht vond ik. “Het wordt echt te erg, dan maar geen kerstdiner”, gromde ze, “ik zeg er ook al niets van dat die islamitische kinderen op het schoolplein roepen dat Sinterklaas niet bestaat, maar nu is de maat vol.”

Stakker
Maar ja, wat doe je als ouder? Eens te meer ben je dan een stakker die in het duister tast, zoals Wim Sonneveld het veertig jaar geleden al verwoordde. Ons zoontje wilde het diner voor geen prijs missen. Dus pasten we ons aan, maar met oprechte tegenzin. Het werden twee soorten spiesjes: spiesjes met en spiesjes zonder halal-worstjes.

En natuurlijk aangevoerd in twee verschillende grote plastic dozen, zodat de ene soort de andere niet kon aanraken, want misschien zou dat ook al onterecht verdacht zijn.

We vermoedden overigens dat de moslimkinderen hun wantrouwen niet zelf bedacht hadden, het moest van de ouders komen. Net als bij de nieuwjaarsviering van vorige keer. De altijd enthousiaste directeur liet toen de langste vader op het schoolplein siervuurwerk afsteken dat hoog aan een stok bevestigd was. Daarna kregen alle kinderen iets te drinken: aardbeiensiroop, aangelengd met Spa Rood en er werd geproost op een voorspoedig jaar.

Roze champagne
Op de eerstvolgende bijeenkomst van de ouderraad werd daartegen geprotesteerd door enkele islamitische opvoeders. Zij vonden dat het drankje op roze champagne had geleken. Dat hadden ze goed gezien, dat was juist de bedoeling van de immer vrolijke bovenmeester. Maar in champagne zit alcohol, dat mag niet van de islam en daarom was het mengsel van siroop en prikwater in hun ogen te bedenkelijk om voor herhaling vatbaar te zijn. En ook het proosten wees op verboden liederlijkheid.

Het was daarom dat ik nu met meer dan gebruikelijke belangstelling mijn zoontje op de eerste schooldag van 2009 afleverde. Net zo geestdriftig als een jaar geleden wenste de directeur pupillen en ouders gezondheid en geluk voor de komende 365 dagen. En door de oer-Hollandse chocolademelk, ook al kwam het dan uit kartonnen pakken, kon dit keer iedereen zijn geestdrift beantwoorden. Een slimme vondst.

Maar mijn zoontje krijgt morgen wel ham op brood voor zijn tussendoortje. Want na enig doorvragen bleek laatst dat zijn voorkeur voor kaas van de afgelopen maanden ook al voortkomt uit het “jekkie” van een paar van zijn klasgenoten wanneer er roze vleeswaar tussen de bruine boterhammen zit ingeklemd. Terwijl hij ham toch erg lekker vindt.

Over een paar jaar zal het trouwens niet meer uitmaken wat hij eet. Want voor de toekomst is de keuze al ten dele bepaald: wat voor voortgezet onderwijs het straks ook wordt, het wordt geen zwarte middelbare school. Politieke correctheid heeft zelfs voor de ware gelovigen grenzen.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


308 reacties op “Chocolademelk en champagne”

 1. Thijs zegt: 06-01-09 om 14:55

  Zo te zien bepalen islamitische ouders alles daar op die school. Een beetje tolerantie keur ik niet af, dat is een goede zaak. Maar wat hierboven staat beschreven kan er bij mij niet in, niet alleen Nederlanders dienen zich aan te passen. Dat mag ook wel eens gezegd worden vind ik. Het is toch te gek dat ze limonade al associëren met champagne en er voor zorgen dat andere kinderen geen ham meer op hun brood meenemen.

 2. Evert zegt: 06-01-09 om 16:53

  Compliment voor Gerri dat hij het zo durft te verwoorden.

  Ik kan me voorstellen dat de ergste stoom al uit de woorden is weggelaten door hem. Hieruit blijkt meteen maar weer hoe dun het ijs is waarop we lopen met zijn allen in deze multiculturele maatschappij waarbij iedereen zijn/haar plaats moet zien te krijgen. Dat we daarin de verkeerde kant opgaan mag duidelijk zijn. Het woord discriminatie wordt helaas door sommige groepen te vaak in de mond genomen. Als je van oorsprong als gast in ons land bent binnengekomen is het niet meer dan te verwachten dat je je houdt aan de huisregels en gebruiken van de gastheer. Dit geld ook voor mensen die in de omgekeerde situatie zitten want daaraan schort het ook wel eens.

 3. Hannesz zegt: 06-01-09 om 16:55

  Wat een land, dat NEDERIGE nederland… :-(

 4. Rob zegt: 06-01-09 om 16:56

  Pas maar op. Jouw zoontje gaat zijn zusje nog als hoer zien…

 5. Tjeerd de B. zegt: 06-01-09 om 16:56

  Proficiat Gerri Eickhof, je hebt “Geen Stijl” gehaald !!!

 6. tim zegt: 06-01-09 om 16:59

  Waarom nog langer tolerant zijn voor mensen die zelf niet tolerant zijn?

 7. Tjeerd de B. zegt: 06-01-09 om 16:59

  Weet je wat ook politiek correct is:
  Als je ons Nederlanders met rust laat en al je middeleeuwse rituelen lekker gaat uitvoeren in je thuisland.
  Deze mededeling is bedoeld voor alle allochtonen die zich niet willen aanpassen en al hun achterlijke gebruiken hier naar Nederland willen importeren.

 8. Frans zegt: 06-01-09 om 17:00

  Nou bedankt voor de tip, Gerrie. Mijn dochter van 1.5 ga ik alvast niet opgeven bij een school met moslims, en als voormalig progressieveling en PvdA-stemmer zonder een greintje schuldgevoel. De enige zwarte school die ik nog wel wil overwegen is een strict seculiere school die geen kniebuigingen maakt naar religieuze types

 9. Dennis zegt: 06-01-09 om 17:00

  Tja jammer dat het kennelijk zo moet gaan, doe je nog zo je best mee te denken dan wordt er helaas toch totaal niet meegedacht de andere kant op. Tolerantie moet wel van twee kanten komen, anders burger je toch nooit in?

 10. eno4 zegt: 06-01-09 om 17:02

  Je hebt geduld, veel geduld,,,

  Neej, ik kan dit niet hoor. Ben verhuisd van Rotterdam naar Ridderkerk, puur vanwege mijn kids. Wil niet dat ze opgroeien in een omgeving waar dit gedrag als standaard wordt gezien. Nederlandse normen en waarden, met respect naar iedere cultuur en ieder geloof. Maar de basis is de nederlandse cultuur. Maar weet je wat me het meest irriteert? Dat ze klagen over de drank, en dat de directie daaraan gehoor geeft d.m.v de chocomel… Come on!!!

 11. John Verbeek zegt: 06-01-09 om 17:06

  Het is helaas waar wat hierboven beschreven staat. Ik maak het zelf met mijn kinderen steeds vaker mee.
  Moslims leggen de gekste verbanden. Zo wordt mijn kind door moslim kinderen verboden om niet meer met open sandalen op school te komen omdat de profeet met open sandalen liep en aangezien mijn zoontje geen moslim is mag hij dat niet.

 12. romke zegt: 06-01-09 om 17:08

  Het lijkt er op dat ze al hun regels en wetten aan ons willen opdringen. Maar de pvda, sp, groenlinks en alle andere linkse partijen houden hun ogen gesloten. Ze willen geen stemmers verliezen! Het is toch niet best dat de kinderen zelfs geen ranja met prik mogen drinken. Bedankt regering voor jullie falende beleid.
  Laat die scholen allemaal maar openbaar worden!

 13. EDJ zegt: 06-01-09 om 17:08

  Lekker tolerant zijn die moslims zeg. Komt ook lekker van twee kanten zo. Hup geert, nog een beetje meer tegenwicht tegen de dominante en veelal achterlijke culturen. Flikker iedereen, die beweert dat St.Klaas niet bestaat, het land uit! En tweede paspoort inleveren aub.

 14. Pimo zegt: 06-01-09 om 17:08

  Tsjah, we ervaren en weten dat dit soort zaken hand over hand toenemen.
  Als zijnde een wereldburger en vaak aanwezig in het midden-oosten, walg ik langzamerhand van de hypocrisie en de totale gedateerdheid van de islam-beleving van het helaas,overgrote deel van de hier in Nederland! woonachtige moslims.
  Zullen er ooit nog eens vrij denkende moslims en/of-organisaties opstaan? Van die kant is de stilte oorverdovend

 15. Faaz zegt: 06-01-09 om 17:12

  Er zijn grenzen, idd. Had ze aangegeven. Multi-cultureel is precies dat, multi. Niet het consequent inleveren van eigen waarden voor die van een ander. Sinterklaas is een oer-oud Nederlands feest. Een traditie die gekoesterd mag worden. Zeg er dus juist wat van als daarmee gesold of gespot wordt. Als Islamitische ouders hun kinderen geen roze priklimonade willen serveren, prima. Dan drinken ze het niet. Dat houdt niet in dat de rest van de kinderen het zou mogen krijgen. Wij hadden vroeger jehova’s in de klas. Betekende niet dat de rest van de klas zijn verjaardag ook niet mocht vieren. Mensen hebben hier de vrijheid hun leven in te richten naar hun eigen normen en waarden, niet dat van anderen. Maar wie constant schuift moet niet gek opkijken als mensen zijn grenzen niet respecteren.

 16. H. Akbar zegt: 06-01-09 om 17:12

  Nou, nou,wel wat laf om nu al op te geven. Wacht maar tot de jongen eist dat z’n vrindinnetje een sluier over haar kop moet.

 17. Wie integreert bij wie nu eigenlijk?

 18. En als je er nu eens over praat met de school en ouders? Of is dat een hopeloze zaak?

 19. M.Visser zegt: 06-01-09 om 17:14

  Heel geleidelijk, maar gillend en krijsend van afschuw,
  worden Nederlanders wakker uit hun multiculturele droom.

 20. Nou nou Gerri, ze zijn niet allemaal hetzelfde hoor! Niet op elke slak zout leggen!

 21. Boris zegt: 06-01-09 om 17:17

  Gerry, ik heb met jou, je vrouw en je kind te doen. Met alle jullie beste bedoelingen wordt jullie aangeboden vinger compleet met hand en al opgeslokt. Tolerantie komt van twee kanten, en ook het schoolbestuur dient eens goed in de spiegel te kijken. Belachelijk!

 22. Eva Brink zegt: 06-01-09 om 17:17

  Politieke correctheid = GIF !

 23. Ben zegt: 06-01-09 om 17:18

  Ik mis hier volledig een respectvolle houding van een aantal moslims aldaar t.o.v. niet moslims. Het leven is geven en nemen…

 24. Mens zegt: 06-01-09 om 17:19

  Gezellig en veelzijdig gemengd = MULTIcultuur (iedereen blij),
  Hollandse Islam = MONOcultuur (iedereen hetzelfde).
  Moet ik het nog een keer opschrijven om dit eenvoudige verschil duidelijk te maken?
  We zijn hier al zo diep aan het buigen dat men in A’dam zelfs pleit voor invoering van Islamlessen op OPENBARE scholen. Suïcidaal wanbeleid. Ik ken al ouders die hun kinderen uit voorzorg bij een andere school hebben ingeschreven.

 25. Jan Zuiderzee zegt: 06-01-09 om 17:20

  Goddank,hoef nu niet meer onmiddellijk weg te schakelen als die Eickhof op TV lijzig zijn misselijk moreel boven iedereen staande politiek-correcte straling afgeeft, altijd al gedacht, ze komen er nog wel een keer achter, overigens ben benieuwd of we hem nog wel eens zien, want bij de NOS heerst volgens mij een wurgende groepsdwang

 26. Anna zegt: 06-01-09 om 17:22

  Ongelofelijk, ik heb er geen ander woord voor. Natuurlijk heb je respect voor andermans gewoonten en gebruiken, en zeker op een basisschool lijkt het me een prioriteit om de kinderen te leren om elkaar te accepteren, van welke afkomst iemand ook is. Maar in dezen zijn het de autochtone Nederlanders die zich de moeite getroosten om niet op de (laten we wel wezen: in veel gevallen ellenlange) tenen van de islamitische medemens te stappen, terwijl de allochtone ouders eis op eis stapelen. Priklimonade zou te veel doen denken aan champagne? Het begint langzamerhand licht absurdistische trekjes te vertonen. Het lijkt wel alsof we in een aflevering van Monty Python zijn beland.

 27. d belinfante zegt: 06-01-09 om 17:25

  Hier blijkt nog maar eens dat tolerantie voor de intolerantie uiteindelijk alleen maar kan leiden tot volledige intolerantie. De school – met instemming van de PC ouders – accommodeert meer en meer de wensen van de intoleranten, en klopt zichzelf – net als Eickhof – op de borst. En blijven ze dat dan doen totdat men zich uit multiculti overwegingen bekeert tot de islam?
  Of is er toch nog ergens een grens?

 28. Fred zegt: 06-01-09 om 17:26

  Degene met de langste tenen wint dus hier. Tolerantie is er dus om de wil van de preciezen aan anderen op te laten leggen. Tolerantie van 1 kant is geen tolerantie, dat is overgave aan de andere partij.

 29. Pieter zegt: 06-01-09 om 17:27

  Het omgekeerde wereld voorbeeld zou toch eens door moeten dringen bij die ouders; stel je eens voor dat hollandse moeders gaan eisen dat hun kinderen zonder hoofddoek en met ham op de boterham naar hun nieuwe marokkaanse of turkse school zouden mogen, in desbetreffend land. Ik zie die flexibiliteit niet zo snel gebeuren daar, waarom dan wel hier?

 30. seven zegt: 06-01-09 om 17:28

  Tolerantie moet van 2 kanten komen, NL was in het verleden zo tolerant dat de nieuwere inwoners zichzelf niet tolerant hoefde op te stellen en zelf denken hun normen op te leggen aan hun nieuwe land ipv omgekeerd. Laat de nieuwkomers goed bedenken waarom ze ook al weer uit hun oude land zijn vertrokken, vast niet omdat het daar, met alle normen die daar bij hoorden, zo geweldig was.

 31. Jetze zegt: 06-01-09 om 17:30

  Tja, wat kun je er van zeggen. eigen schuld, dikke bult met je multiculturele gewauwel. Een deel van Nederland weet dat het die kant op gaat, en de rest noemt ze daarom ‘racisten’, ‘Wilders-stemmers’, ‘nazi’s', en wat dies meer zij.

 32. Erik zegt: 06-01-09 om 17:31

  Ik heb bovenstaande artikel met verbazing gelezen. Dit heeft niets meer met tolerantie te maken; dit is jezelf ondergeschikt maken aan de andere. Een ieder is gelijk, maar volgens sommige mensen zijn zij meer gelijk dan de andere. Het wordt tijd voor een dialoog waarbij onze zeer gewaardeerde islamitische medemens wordt verteld dat er grenzen zijn. Samenleven is iets wat je samen moet doen, niet wat je van een ander kunt verlangen.

 33. Michiel zegt: 06-01-09 om 17:31

  Zo te zien is de Islam idd niet voor niets het geloof van de armen. Als de kinderen nu al zo dom gehouden worden door de ouders. Je hoeft in elk geval niet te vrezen, dat deze kids bij je zoon op middelbare school komen te zitten. Voor deze gevallen zal dat niveau te hoog gegrepen zijn. Schrijnend maar helaas.

 34. Erik zegt: 06-01-09 om 17:31

  En zo worden we steeds meer geconfronteerd met een omgekeerde wereld. Niet zij, maar wij dienen ons aan te passen. En natuurlijk is het ‘zij’ en ‘wij’ denken niet politiek correct maar in die termen denken de in Nederland geboren allochtonen al eeuwen. Ik ben blij te lezen dat steeds meer pro multiculti mensen zoals Gerri Eickhof zich langzaamaan ook realiseren dat het de spuigaten uitloopt. Het heeft inmiddels ook niets meer te maken met aanpassen maar alles met het verplicht opleggen van andere culturele normen en waarden. Veel Nederlanders hadden dit overigens al vele jaren geleden in de gaten maar zodra die zich enigszins negatief uitlaten over dit fenomeen worden zij al gauw in de hoek gezet als xenofoob. En daarom stem ik, net als de laatste keer gewoon op de PVV. Want ik ben namelijk wars van elke politieke correctheid!

 35. Prachtige log. Ik worstel ook té vaak met dit soort problematiek. Je wil er niet aan, maar het loopt inderdaad té vaak de spuigaten uit. Moeilijke materie, maar we zijn inderdaad té ver doorgeschoten in het pamperen.

 36. J.kooren zegt: 06-01-09 om 17:36

  Nu nog je linkse bril afzetten, niet gekleurd je nieuws vergaren en alles komt goed. Leuk, wat je meemaakt, dat soort problemen hebben wij hier al jaren!

 37. Wim Heitinga zegt: 06-01-09 om 17:38

  Go Gerri Go!

 38. Jaap zegt: 06-01-09 om 17:39

  Als het om kennelijk overdreven eisen van islamitische zijde gaat, stel ik zelf vaak de vraag: “Hoe zou het daar gaan?” Met andere woorden: zou het mogelijk zijn om als Westerling ook maar de geringste invloed uit te oefenen op het beleid van een school in een islamitisch land?

  Het antwoord ligt voor de hand. Waarom zou het dan zo moeten zijn dat hier het beleid wel wordt aangepast? Immers, ‘s lands wijs, ‘s lands eer.

  U hoort mij niet zeggen dat als het Moslims hier niet bevalt ze geen plaats hebben in Nederland. Maar is het zo gek te verwachten dat zij zich schikken in locale Nederlandse gebruiken, gelijk wij ons zouden moeten schikken naar de gebruiken als wij ons vestigen in hun land van herkomst?

  Begrip en respect werkt mijns inziens twee kanten op…

 39. Wim Heitinga zegt: 06-01-09 om 17:40

  Welkom in Nederland!

 40. jean zegt: 06-01-09 om 17:40

  Ooit van ‘dhimmitude’ gehoord, Gerri?

 41. Guido zegt: 06-01-09 om 17:42

  Inderdaad, tolerantie dient van 2 kanten te komen, alles wordt in werk gesteld Islamitische kinderen en ouders tegemoet te komen, maar van andere zijde lijkt er geen centimeter ruimte. Naar en zeer vervelend, maar helaas de pratijk van alledag… Respect en tolerantie komt helaas te vaak van 1 kant.

 42. Randy zegt: 06-01-09 om 17:42

  Goed stuk, Ik hoop dat dit niet overal zo is want het lijkt me zeer vermoeiend dat Nederlandse (doodnormale) gebruiken telkens zo enorm nauwkeurig langs de Islamitische meetlat worden gelegd, en dan worden afgeschaft vanwege religieuze overgevoeligheid. Tolerantie hoort natuurlijk beide kanten op te werken en niet slechts van 1 kant.

 43. Robert zegt: 06-01-09 om 17:43

  Islamisering? Wilders heeft gewoon gelijk.
  Met dank aan Joop den Uyl voor onze Dar-al-Harb medelanders.

 44. tim zegt: 06-01-09 om 17:46

  Elke ouder wil het beste voor zijn of haar kind en dat de islamitische ouders over dingen die hun niet zinnen klagen is heel erg begrijpelijk. Ik denk dan ook dat het probleem vooral bij de school ligt die geen duidelijke stelling neemt. Verder vind ik het een redelijk rare houding om onbegripvol te zijn (wat ik wel uit dit artikel naar voren vind komen) want ook de moslimm ouders doen water bij de wijn, er is namelijk een kerstfeest. Als alle islamitische kenmerken zouden moeten worden weggehaald haal dan ook even alle christelijke kenmerken weg! (zoals kerst en sinterklaas).
  Het is geven en nemen, aanpassing aan de maatschappij komt van beide kanten, en de maatschappij is een veranderend iets.

 45. freek zegt: 06-01-09 om 17:48

  Bravo Gerri, wij kennen je als een nadenked journaille-ist (heb je nog steeds die schietschijf op je jas? Cool man! Bewaren hoor als je toevallig naar Gaza afreist). Maar ehh, gelukkig kun je ook gewoon nadenken (‘the little grey cells’) en je conclusie is prima.

 46. Ali zegt: 06-01-09 om 17:48

  Als moslim vind ik ook dat wij moslims ons moeten aanpassen. Ik vind dat zo’n school teveel luistert naar die achterlijke ouders. Frisdrank is frisdrank of het nu met bubbels is of niet en proosten kan je ook met frisdrank. Pff, zoveel achterlijke moslims wordt moe van het lezen van zulke berichten.

 47. Wouter zegt: 06-01-09 om 17:49

  Het is jammer dat de allochtone gemeenschap in klaarblijkelijke achterdocht leeft met de scholengemeenschap. Het siert de school inventief om te gaan met deze problemen en aan een ieder tegemoet komt, ondanks de verschillen in opvattingen. Jammer dat niet iedereen dat ziet.

 48. Martijn zegt: 06-01-09 om 17:55

  Op die scholen verliezen ze een beetje uit het oog dat we nog altijd in Nederland leven. Dat we dus nieuwjaar en andere feesten op een Nederlandse manier vieren. Zo houden we ons erfgoed in stand, al was het maar voor 1 Nederlandse leerling in de klas. Dat Islamitische ouders hun gebruiken uitgeoefend zien op school is van de gekke. In Nederland gaan Nederlandse gebruiken voor. De rest moet zich daaraan aanpassen.

 49. Venema zegt: 06-01-09 om 17:55

  Naam en toenaam van deze belachelijke school graag! Door DIT soort “onderwijs” gaat dit land naar de kloten. Daar wordt INTOLERANTIE onderwezen.

 50. Tisnix zegt: 06-01-09 om 17:56

  Ik heb mijn kinderen van school gehaald omdat onze openbare school meende voor twee moslimmeisjes een aparte eetruimte te creëren waar ze zich konden wassen en bidden.
  Voor mij is de multiculmaat ook vol.
  Ik heb het gehad met de moslims en hun eenrichtingverkeer.
  Het brengt overal in de wereld dit soort “elende” met zich mee.

 51. Heinzz zegt: 06-01-09 om 17:57

  Maar 1 reactie?

 52. Peter zegt: 06-01-09 om 17:59

  Dat is een van de redenen dat wij de stad verlaten hebben toen we aan kinderen gingen beginnen. Nu hebben ze ook wat allochtonen op school maar die passen zich gewoon aan de rest aan. Zonder problemen.

 53. Mieke zegt: 06-01-09 om 17:59

  Een multi-culturele samenleving werkt alleen als iedereen zich aanpast. Nederland is het land van het compromis, maar een compromis betekent dat er een aanvaardbare middenweg wordt gevonden in een situatie. Niet dat 1 partij zjin mening opdringt aan de rest zoals hier gebeurt!
  Door deze onzin toe te staan wordt de weerzin tegen multiculturaliteit en vreemde gebruiken alleen maar groter.

 54. Matijn zegt: 06-01-09 om 18:01

  Welkom in Nederland.

 55. winifred zegt: 06-01-09 om 18:03

  mag ik vragen wat deze hartekreet met de keuzes, verantwoording e.d. van NOS Nieuws en van jezelf als programmamaker te maken heeft? Hadden we allemaal maar zo’n podium voor persoonlijke frustraties (ik kan me daar overigens wel iets bij voorstellen hoor)

 56. Tom zegt: 06-01-09 om 18:04

  Ik snap werkelijk niet dat je meewerkt aan die onzin. 15% van Nederland is van niet-Nederlandse afkomst; het percentage moslims is dus nog lager. En ze domineren hier de hele boel, lijkt ‘t wel.

 57. Dick zegt: 06-01-09 om 18:06

  Kies voor je eigen kinderen. Respect en tolerantie moet wel van twee kanten komen.

 58. hans zegt: 06-01-09 om 18:07

  Maar beste Gerri, dat is toch precies war Geert Wilders ons voor waarschuwd. Nu gaat het om een paar “onschuldige” dingen. Heb je enig idee wat er gebeurd als de invloed van deze mensen nog groter wordt?
  Misschien een idee om eens wat meer op sites als hetvrijevolk.com te kijken. Dat is echt geen foute site. Staan hele reele opinies in. Stroken misschien niet met het politiek correct denken maar ja, je ziet zelf nu toch ook in dat dat hele multiculti verhaal een farce is?

 59. karel zegt: 06-01-09 om 18:07

  Het is niet zo dat alleen Nederlanders zich aan passen, moslims passen zich ook veel aan, zoals bijvoorbeeld de kerstviering op school waar wel moslimkinderen aan mee doen. En buiten moeten mensen zich aan elkaar aanpassen in plaats van de een aan de ander (dus “Nederlanders” moet ook dingen inleveren)

 60. Abraham Geldberg zegt: 06-01-09 om 18:07

  Wat een buitengewoon schandalige collumn. Politieke correctheid dient geen enkele grens te kennen! Het is toch van de pot gerukt dat de moslimouders nota bene zelf aan moeten geven door hun kinderen van school te houden dat de dag van het Offerfeest geen schooldag kan zijn!

 61. Andriol zegt: 06-01-09 om 18:08

  Ahhh.. gossie… wat vervelend voor je Gerrie. Ik heb met je te doen hoor. Het leven is zo zwaar he. Heb je slachtoffer hulp nodig?

 62. Moeder zegt: 06-01-09 om 18:08

  Het gebeurd overal. Mijn zoontje noodgedwongen van school gehaald omdat het daar erger aan toe ging dan “jakkie” hij werd bedreigd. Niks was goed, honden in de familie, varkensvlees en zelfs ketting met kruisje werd bruut verwijderd -kinderen van 6/7 jaar. Niks nieuws dus…..succes want politiek correct zit er voor mij niet meer in voor enkelen groepen in onze samenleving.

 63. Mart zegt: 06-01-09 om 18:10

  Ik ga toch echt Geert Wilders stemmen!

 64. Jean zegt: 06-01-09 om 18:10

  Multicultureel samenleven is goed, zolang het samenleven blijft.

  Wanneer een bepaalde groep, andere groepen bepaalde gebruiken gaat opdringen gaat het fout.

  Heel fijn dat sommige mensen in een sprookjesboek geloven (maakt niet uit welke religie), maar hou dat vooral voor je zelf en je geloofsgenoten.

  We zijn in Nederland te ver doorgeschoten……….Nederland behoort seculair te zijn……..op alle fronten.

 65. Arjan zegt: 06-01-09 om 18:14

  Beste Gerri, het gaat om het begrip. De Nederlandse mens heeft erg veel begrip en is daarom tolerant naar andere culturen toe. Daar staat tegenover dat andere culturen die tolerantie zien als het krijgen van hun gelijk. En daarom moeten we maar eens wat minder begripvol worden, hoe vervelend dat ook is. Anders hebben we binnenkort alleen nog maar kerst met een broodje kaas, omdat de worstjes wel eens niet echt halal zouden kunnen zijn. Dus: kop uit het zand en de dagelijkse praktijk erkennen.

 66. Wouter zegt: 06-01-09 om 18:14

  Tsja, het wordt al erger. Ik vrees dat het al te laat is. Mensen met geld trekken al weg uit Nederland en wat blijft erover…..??? precies!!!

 67. falbers zegt: 06-01-09 om 18:14

  wacht maar tot die klaagmoslims ontdekken waaruit het woord boterham bestaat

 68. Ooit van een “slippery slope” gehoord, beste Gerri? Volgens mij glibbert je zoon op die school langzaam maar zeker en zonder enig protest van de ouders richting kalifaat. Ik zou maar eens een kritische blik op zijn schoolboeken werpen. Wie weet wat daar allemaal in staat over Holocaust, joden en de wonderen van de islam. Als het mijn kind was zat hij daar geen dag langer op school. Over dhimmi’s gesproken…

 69. Peter zegt: 06-01-09 om 18:24

  Treurig, treurig…
  Over 20 jaar is dit land helemaal verloren. Dan moeten alle vrouwen een hoofddoek op.

 70. Marcel zegt: 06-01-09 om 18:25

  Roepen dat Sinterklaas niet bestaat is wel een beetje flauw van die ouders. Moeten de Sinterklaas adepten volgende keer dan maar een tegenoffensief beginnen en gaan roepen dat Allah ook niet bestaat?

 71. Joop zegt: 06-01-09 om 18:26

  Bovenstaande is toch te gek voor woorden. Wij leven in een multicultiland, en met aanpassingen van beide kanten moet het leefbaar zijn. Het moet wel. Maar als ik dit lees,dan denk ik, wat leven we eigenlijk in een TE tolerant land. Maar wat is het alternatief ? Geert Wilders of dan toch maar mevrouw Verdonk. Ik weet het echt niet meer.

 72. pieterse zegt: 06-01-09 om 18:30

  Welcome to the real world.

 73. Henri zegt: 06-01-09 om 18:33

  chocolademelk kun je ook associëren met bruin bier.
  Rare hakbars.

 74. Johan zegt: 06-01-09 om 18:38

  Waar je je wel allemaal niet druk over kunt maken.
  Om een voorbeeld te noemen, mijn dochter van 8 zit ook in groep 5, in haar klas was ze de enige die nog in Sinterklaas geloofde.
  Logischerwijze werd zij door haar medeleerlingen op ‘de grote leugen’ gewezen. En dit is geen zwarte openbare school, die medeleerlingen zijn allemaal (op een enkeling na) lelieblank.
  Verder kan ik je alleen maar aanraden om net als de moslim-ouders, je gelijk zo nu en dan bij de directie of de ouders probeert door te drukken als je merkt dat er sprake is van onrecht.

 75. Joris zegt: 06-01-09 om 18:41

  Beste Gerri,

  Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald zou ik zo denken.
  Wat mij zo opvalt, is dat de multikul-religie altijd erg van 1 kant komt.
  Idealen zijn mooi en in een perfecte wereld zouden we hier allemaal in goede harmonie samenleven. Eendracht, ondanks de verschillen. Een nobel doel om na te streven. Helaas de realiteit is anders. Tolerantie is iets waar onze allochtone islamitische medeburgers het erg moeilijk mee hebben.
  Ik heb dit al jaren geleden onderkend. Mijn kinderen worden dus niet ingezet als frontsoldaat voor het multiculti-ideaal en gaan naar een witte school. Je weet wel hockey meiden en jongens en zo. Hier moeten we dagelijks een half uur voor rijden, maar geloof me; uiteindelijk is het dit waard.
  Neem van mij aan, dat geen Sharon Dijksma cs me ooit op andere gedachten zal kunnen brengen, laat staan mij het recht afnemen van de vrije keuze voor onderwijs!

 76. Giuseppe zegt: 06-01-09 om 18:42

  Er is verschil tussen tolerantie en onderwerping. Uw zoontje behoort reeds toe aan de islam.

 77. berry zegt: 06-01-09 om 18:43

  Herinnert u zich die man met die snor nog? Die nam ook stapje voor stapje aan de “anderen” de vrijheid af. Wat dat betreft hebben de moslimbroeders meer geleerd van de geschiedenis dan wij!

 78. mezelf de echte zegt: 06-01-09 om 18:44

  echt zo’n onzin dat wij zo tolerant moeten zijn voor intolerantie

 79. Rob zegt: 06-01-09 om 18:47

  Knap stuk schrijfwerk. Dit zit goed in elkaar. Los van het feit dat ik blij ben dat je eindelijk eens ziet hoe het er in Nederland aan toe gaat, raad ik je aan om serieus te denken over een “bijbaan” als schrijver. Weinig journalisten die op dit niveau kunnen schrijven. Hier kun je zeker geld mee verdienen (om dan weer die prive school voor je kind te betalen).

 80. Henry zegt: 06-01-09 om 18:53

  Het gaat er steeds meer en meer naar uitzien dat wij, de échte Nederlanders, niet meer thuis voelen in ons land door dit soort omstandigheden. Jammer, maar helaas..

 81. John zegt: 06-01-09 om 18:53

  KLEIN LEED

  Zelf woon ik ook in een Vogelaarwijk en val ik onder de categorie allochtonen. Hier volgen enkele nadelen waarmee ik dagelijks geconfronteerd wordt – veelal veroorzaakt door moslim buurtgenoten:

  1) extreem luide muziek,
  2) geschreeuw door volwassenen en kinderen binnen~ en buitenshuis,
  3) geuroverlast vanwege bereiding van maaltijden,
  4) overmatig zwerfvuil op straat,
  5) weigering tot het vinden van onderlinge oplossingen voor de bovengenoemde kwesties via een persoonlijk gesprek of door buurtbemiddeling.

  Bovendien vind ik geen gehoor bij de politie of de makelaar met betrekking tot het bederf van mijn woongenot.

  Hiervan heb ik geleerd, dat klagen weinig zin heeft, als je geen moslim bent. Jekkie!

 82. rob zegt: 06-01-09 om 18:54

  wat een lafheid van die moslims. wij moeten hun rechten wel gaan respecteren maar stil blijven over sinterklaas doen ze zelf ook niet. begin te denken dat er steeds word gezegd dat ze zelf zijn en daar goed op inspelen door ook voor slachtoffertje te spelen. belachlijk

 83. Edgar Loohuys zegt: 06-01-09 om 18:54

  Gerri Eickhof toont fijntjes hoe dwaas onze fijne journalistieke elite is. Aanpassen, aanpassen, aanpassen…heel politiek correct allemaal. Zo kun je dus nu met zekerheid al zijn reportages uit het verleden op waarde schatten. Met het keurmerk van de NOS: “wij zijn verantwoord links, correct en haten Wilders, Verdonk en verder alles wat maar naar rechts ruikt. Maar wij vertellen dit nooit en doen net alsof we heel neutraal zijn”. Mwoehaha…!

 84. Hendrik zegt: 06-01-09 om 18:54

  Waarom wordt het geloof constant aangehaald? Is dit een openbare of een islamitische school?
  Als het een openbare school is dan horen ze gewoon de Nederlandse tradities aan te houden het is tenslotte een Nederlandse school. Bevalt islamitische ouders dit niet, dan zet je je kind op een islamitische school.

 85. respeezy zegt: 06-01-09 om 18:57

  Wat een gezeur om niks , er gebeurt genoeg waar je je met recht druk over kan maken en dan dit soort nonsens aanvoeren.

 86. Willem zegt: 06-01-09 om 19:00

  En Gerri, nog steeds leeker voor het multicultikelulti?

 87. ron zegt: 06-01-09 om 19:02

  Hoe herkenbaar! Wij wonen in den haag, ook in een vogelaarwijk en het had over de (overigens katholieke!)school van onze kinderen kunnen gaan.Wij beschouwen onszelf als tolerant,we hebben kinderen van verschillende nationaliteiten in huis wonen.Nadat afgelopen kerstviering het eten niet goed was,terwijl er rekening was gehouden met de verschillende geloven is bij ons is de grens een beetje bereikt.
  De school voor voortgezet onderwijs wordt met zorg(buiten de wijk) gekozen.

 88. Arjan zegt: 06-01-09 om 19:03

  Gerri, ik heb geen medelijden, dit heb je zelf gewild met je multi culti fundamentalisme

 89. peterm zegt: 06-01-09 om 19:06

  Tolerantie is er goed. Het is zelfs erg mooi als je rekening houdt met de voorkeur van mensen. Als ik een etentje organiseer en nodig mensen uit, is het verstandig om te vragen of er vegetariers of moslims tussen zitten.
  Het wordt natuurlijk een ander verhaal wanneer anderen jou opleggen om jouw eetgewoontes te gaan aanpassen. Of dit nou bewust of onbewust gebeurt….
  De grens is erg lastig te trekken. Wanneer ben je vriendelijk en pas je jezelf aan uit respect voor de ander. Wanneer ben je eigenlijk een grens overgegaan en laat je jezelf iets opleggen door een ander?

 90. Roel zegt: 06-01-09 om 19:07

  Dat de Islamitische ouders zich van hun bekrompen kant laten zien is al erg genoeg. Maar het is pas echt triest dat het schoolbestuur er nog gehoor aan geeft ook.

 91. Ronald zegt: 06-01-09 om 19:07

  eigen schuld multicul bult.

 92. Alex zegt: 06-01-09 om 19:10

  “over een paar jaar zal het trouwens niet meer uitmaken”

  Hoezo over een paar jaar? Laat je je zoontje hier nog vier jaar onder lijden en geindoctrineerd worden? Dit is lijkt mij geen gezonde omgeving voor een kind van acht.

 93. Mario zegt: 06-01-09 om 19:12

  Wat een herkenbaar verhaal. Dat terwijl ik niet eens in een Prachtwijk (hoewel ik dat zelf eerder rampwijk noem) woon. Het loopt gewoon de spuigaten uit in dit land.

  Ikzelf ben van Italiaanse afkomst. Mijn vader kwam hier in begin jaren 60. Trouwde met een Nederlandse vrouw en kreeg uit dat huwelijk 2 kids. Mijn zusje en ik zijn opgevoed zonder dat ons Italiaans is bijgebracht want zo zei mijn vader: je woont hier, groeit hier op, moet hier naar school en de kans dat jullie een Nederlandse partner gaan krijgen is groter dan dat het een Italiaanse wordt. Gelijk heeft hij gehad.

  Nu ben ik zelf vader en ik walg ondanks dat ik zeer “neutraal” ben opgegroeid steeds meer van deze samenleving. Dat het altijd de allochtonen zijn die het hier in mijn stad doen mag niet openbaar gezegd worden. Niet politiek correct hoor je dan. Nou voor mij is het afgelopen met politiek correct. Zal net geen Wilders stemmen want dat gaat mij een stap te ver maar van D66 zal ik afscheid nemen en mij toch echt aan de rechterkant gaan voegen.

  Waarom? Een openbare school is openbaar, niet islamitisch! Zo kan ik nog wel even doorgaan. En ja, ik haal wel eens een broodje bij de lokale turk maar diezelfde turk is ook (net als mijn vader) normaal deelgenoot van de Nederlandse samenleving.

  Tot slot nog een linkje… Dit is weer zo’n verhaal wat maar weer eens aangeven dat wij blijkbaar NIET meer in Nederland wonen. Helaas.

  http://www.smartrtv.nl/index.p.....Itemid=356

 94. Erik zegt: 06-01-09 om 19:16

  Tja, zo gaat dat. Tolerantie is nu eenmaal geen kenmerk van de islam ondanks dat in politiek correcte kring het tegendeel voortdurend beweerd werd (wordt). En die brave autochtonen zich maar aanpassen! Dat is geen islamiseren, maar respect tonen. Ja, ja.

 95. francis zegt: 06-01-09 om 19:17

  Daar moet niet zo flauw over gedaan worden. De arbeiders- of vrouwenemancipatie ging ook gepaard met overdreven identiteitsbeleving. Daar is op zich niets mis mee, net zomin er iets mis is met je kind van die school af te halen als je je stoort aan ‘halal’-praktijken.

  Laat ons de samenlevingsproblemen met bv hangjongeren toch niet in één adem noemen met dieet- kledingregels. Dat is NIET van hetzelfde laken een pak.

 96. Rob zegt: 06-01-09 om 19:20

  Zit nu 2 jaar in “Middeneuropa”en als je je hier niet aanpast aan de taal en gebruiken dan kan je gewoon barsten,je bent gewoon niet meer welkom en je zoek het maar uit

 97. Daan zegt: 06-01-09 om 19:24

  Had Maxima toch gelijk. De Nederlandse identiteit bestaat niet (meer). Ze heeft waarschijnlijk gezocht en heeft het niet kunnen vinden. Nee, onze identiteit is definitief de vuilverbrander ingewerkt door onze, alom geprezen, tolerantie.

 98. Lars zegt: 06-01-09 om 19:24

  Tja, hate to say “told you so” maar ehhhh: TOLD YOU SO!!

  Mijn God, hoe naief kun je zijn…?

  Gebruik gewoon je gezonde verstand en behandel iedereen met respect i.p.v. een jezelf en je kind te brainwashen in het politiek correct denken!

 99. Rinus zegt: 06-01-09 om 19:29

  Religie maakt meer kapot dan een god kan goedmaken.

 100. De Islamisering in werking….

 101. Het probleem zijn niet de moslims, maar die socio’s die altijd weer een beperkte groep kleingeestigen menen te moeten bedienen (en zich daarbij nog moreel verheven voelen).

 102. Tarak zegt: 06-01-09 om 19:36

  Welcome to the club!

  Ooit was ik ook idealistisch… principes zoals individuele vrijheid vind ik echter vele malen belangrijker dan wat voor respect ook. Tegen religies die zich tot doel hebben zoveel mogelijk individualiteit en individuele vrijheid in te dammen waarbij de religie in kwestie iemands volledige identiteit wordt, verzet ik mij dan ook tot het uiterste. Dan maar tot op het bot politiek incorrect, maar wel trouw aan mijn eigen idealen en principes: streven naar individuele vrijheid!

 103. Goh, Gerri wordt ook eindelijk wakker…
  En valt het zwaar om van je geloof te vallen?

 104. ruud zegt: 06-01-09 om 19:40

  http://nl.youtube.com/watch?v=.....8;index=23

 105. progressief zegt: 06-01-09 om 19:42

  Dit is een probleem waar je je kind nog uit weg kunt halen. We kunnen ons echter straks niet allemaal uit een maatschappij onttrekken waarvan deze basisschool een proeftuin was.
  Het meest vervelende is nog wel dat straks een generatie mensen gelijk gaat krijgen met de uitspraak: “vroeger was alles beter”.

 106. leon zegt: 06-01-09 om 19:43

  Tja, dan vraag je je af waarom er nog moeite gedaan moet worden om Islamitsche ouders nog te vrede houden. Wat je ook doet, het is nooit goed. Doe het maar gelijk fout: knapworstjes en alcohol-vrije kinderchampagne. Als zij het niet goed vinden, doen zij toch niet mee. Probleem opgelost.

 107. Luuk zegt: 06-01-09 om 19:43

  Ja dat die islamitische ouders aan het zeuren zijn is natuurlijk waar. Komt alleen natuurlijk niet doordát ze islamitisch zijn, gewoon ouderwetse zeikwijven. Ik had het goed gevonden als de directeur zich er niets van had aangetrokken.

 108. Edwin zegt: 06-01-09 om 19:44

  Is het geen tijd om direkt over te stappen naar een andere school?
  Wellicht is het boekje De juf met de staarten van Eefje Pleij een aanrader!! En af een toe een blik op Geenstijl.nl kan de oogjes ook openen.

 109. Lodewijk zegt: 06-01-09 om 19:47

  Het zit in onze aard om te schipperen en ons aan te passen. Vandaar ook ons aloude handelssucces. Dit gaat ons met dit volk opbreken. Een aanzienlijke groep is zo onbescheiden en onbeschoft dat onze cultuur in 20 jaar tijd drastisch aangetast is. Het is klaar. De gebruiken van deze groep moslims staan zo ver van ons af dat we geen brug meer naar elkaar kunnen slaan. We leven in een naastelkaarleving met deze mensen. De spaningen zullen al meer oplopen en het interesseert hen niets. De keus is, je bent een gematigde beschaafde moslim die de Nederlandse normen en gebruiken accepteert, of je gaat zo nodig gedwongen in een Islamitisch land wonen.

 110. Dirk zegt: 06-01-09 om 19:47

  Achja, niet echt nieuws. Wij, als niet-gelovigen, willen te lief zijn door alles toe te laten en hen hun gedachtegoed de vrije loop te laten. Maar zoals hierboven een bezorgde ouder beschrijft in zijn column; we komen er uiteindelijk wel achter.

 111. larie zegt: 06-01-09 om 19:51

  Een “worst”eling die mij ook eens trefte. Dank je wel, voor je fraaie dingen op 20:00 en alhier.

 112. Leugenaar zegt: 06-01-09 om 19:53

  Gerri wordt in het centrum van Amsterdam

 113. Max zegt: 06-01-09 om 19:54

  Met het hierboven relaas wordt bewezen dat er een tweedeling in de Nederlandse samenleving aan het ontstaan is. Deze ontwikkeling is naar mijn mening niet meer te stoppen, helaas, maar volledig te wijten aan de onwil om zich aan te passen van veel, niet alle, allochtonen met islamitische achtergrond. Sterker nog, men wil eigenlijk de autochtone nederlander hun wil, gedachtengoed, gebruiken opleggen. In dat geval lijkt mij de reactie van Gerri de juiste; zoek een school/omgeving waar je daarmee niet meer geconfronteerd wordt. Wat er verder met deze vogelaarwijken gebeurt laat zich raden: ghetto-vorming en een broeinest van militante,ontevreden en opstandige ‘burgers’. De gevolgen hiervan?
  In these matters the only certainty is that nothing is certain.

 114. janne zegt: 06-01-09 om 19:58

  Tja, herkenbaar….hoever wil je gaan in de wetenschap dat genoeg nooit genoeg zal zijn.

 115. Goed gedaan Gerrie, je hebt de kaalkopjes van geenstijl al volledig achter je staan. Succes met je kruistocht. http://www.geenstijl.nl/mt/arc.....l#comments

 116. Dit vind ik echt jammer, we proberen de Islamitische ouders en kinderen blijkbaar dus al heel veel tegemoed te komen zodat ze ook hun eigen feesten kunnen hebben (persoonlijk ben ik daar tegen, ik heb nog nooit een witte school in Turkijke gezien die kerst vierde? (correct me if I’m wrong))

  Ik vind dat dit echt niet kan, het gaat zo echt te ver. Wat krijgen we straks? Moeten ook de Christelijke meisjes hoofddoeken gaan dragen omdat de Islamitische jongens daarvan rare gedachtes zouden kunnen krijgen?

 117. Vicente zegt: 06-01-09 om 20:03

  Het 1000ste voorbeeld van een wereldvreemde cultuur die hier gewoon niet hoort en wat in de toekomst nog veel meer problemen met zich mee gaat brengen. Moslims zijn goed in 2 zaken, zeiken over van alles en nog wat op basis van die achterlijke religie en in groepsverband criminele activiteiten ontplooien, dit alles gelardeerd met een sausje “gebrek aan zelfreflectie”. Je kan Opsporing Verzocht niet aanzetten, ook gisteren weer een Amsterdamse politie-site en de gezegende volgelingen van Allah zijn weer verschrikkelijk oververtegenwoordigd. In plaats van dat de dames en heren zich eens realiseren uit welke onderontwikkelde gebieden ze afkomstig zijn en zich realiseren wat voor kansen er liggen voor ze, hoor ik niets anders dan verongelijkte jankerige reacties die slechts blijk geven van een absoluut gebrek aan wil en ook het vermogen om je überhaupt aan te passen, ik kots op ze en hun middeleeuwse kutreligie.

 118. herman siero zegt: 06-01-09 om 20:06

  Het betreft nu dwang over kleine dingen, limonade, worstjes, en kinderfeestjes. Morgen over verplichte hoofddoekjes, om 6.00 uur oproep van de moskee etc. Overmorgen de invoering van de sharia in grote delen van het land en de harde religieuze onderdrukking zoals die overal in de islamitische landen wordt toegepast.
  Heel hartelijk dank hiervoor, brave volgzame multikulturele mensen!

 119. Ralf zegt: 06-01-09 om 20:07

  Nu zie je wat politiek correctheid brengt. Politiek correctheid is een van de smerigste vormen van discriminatie. Geheel politiek correct zeg je tegen de allochtoon dat hij zich niet kan aanpassen (kennelijk is dat voor een allochtoon te moeilijk) waarna de allochtoon in kwestie leert dat als hij zich niet aanpast dat anderen dat doen. Of wil je als ouder nog volhouden dat je kinderen niet op een verkapte islamitische school beland zijn ?

  En je zoontje geeft het kennelijk ook al geleerd, om de situatie leefbaar te houden moet hij zich als een brave moslim gedragen…

 120. Emma van Dijk zegt: 06-01-09 om 20:11

  Advies: Haal dat kind zo snel mogelijk van die school. Voordat z’n kindertijd helemaal verpest is.

 121. Joël zegt: 06-01-09 om 20:11

  Ik vind het absurd, dat dit soort praktijken gebeuren. Zo kan de Nederlandse cultuur en gewoontes helemaal niet worden geaccepteerd of
  aangenomen bij deze kinderen. De ouders staan niet eens toe voor het openstaan voor de Nederlandse cultuur enof gewoontes. Hoezo integratie?

  Ik vind ook dat de schoolleiding zich harder moet gaan opstellen tegenover de gedrag en leefregels die gelden op een school. Ik weet niet hoe
  het zit met deze regels op een “zwarte” school maar, het kan toch niet zijn dat de gedrag en leefregels en de “Nederlandse” gewoontes zich maar aanpassen aan hun eisen en wensen?

  Verder vind ik ook dat telkens de tolerantie wordt getest, tot hoever moet je het laten komen? kijk, ik vind dat ieder mens tolerant moet zijn jegens een ander mens
  en dat is ook goed voor je eigen ontwikkeling maar, er moet gewoon niet vergeten worden dat de Nederlandse samenleving en gedachtegang is opgebouwd uit Christelijke normen en waarden
  (althans de meesten) dus doordat bijv. de directeur een “roze” drankje inschenkt, is uit zijn perspectief een onschuldig iets en dat wordt hem wel verweten.
  Het is gewoon jammer dat dan sommige mensen niet in staat zijn om de onschuld hiervan te kunnen zien doordat zij waarschijnlijk een opvoeding hebben gehad
  waarbij het dus niet kan.

  kort samengevat krijg ik het idee dat ze “kleine” dingen zo willen zetten dat het volgens hun geloof niet acceptabel is dus ook niet meer willen hebben, nou mijn
  mening is dat ze ook andermans gewoontes enof maar moeten respecteren niet alleen hun maar de “Nederlander” ook.

 122. Pieter zegt: 06-01-09 om 20:12

  Goed geschreven en de zaken goed benoemd.
  Sneu dat moslims zich zo buitenspel laten zetten door hun stempel zo te drukken op feestdagen, niet hun eigen kinderen onder controle hebben.
  dit doet mij denken aan provoceren en uitdagen tot een reactie om te kunnen gaan huilen als het ze uitkomt.

 123. Rachid zegt: 06-01-09 om 20:16

  Ik ben het er zeker mee eens dat men samen tot oplossingen moeten, deze moeten dan ook zeker van twee kanten komen. Zoals ik het hier lees lijkt het vooral van één kant te komen. Het is aan de school om hier in te bemiddelen. Wat men bijvoorbeeld zou kunnen doen, is de klagers bij de organisatie van de feestelijkheden te betrekken. Problemen met het kerstdiner, vraag meneer de klager het eten te regelen. (uiteraard met oprechte intentie) Misschien regelt meneer de klager het allemaal hartstikke leuk en goed, wenst hij niet mee te werken, dan is de volgende keer zijn klacht minder waard.

 124. Bart zegt: 06-01-09 om 20:18

  Sommige moslims beginnen zich steeds meer als pubers te gedragen die regels breken om te kijken hoe ver je kunt gaan.

  Helaas, als dat lang genoeg door gaat kun je op agressie rekenen als je ze hun ‘verworvenheden’ wilt afpakken.

  Natuurlijk gaat dit niet op voor de gemiddelde moslim, maar ik krijg vaak het idee dat er een paar figuren rondlopen (op macht en niets anders belust) die hun status op een dergelijke manier proberen te vergroten en invloed op het leven van anderen proberen te verwerven en ik denk dat veel moslims toch erg gevoelig zijn voor de (gesuggereerde) groepsdruk.

  Dus er staat ons nog wat te wachten, hoor.

  Je hoort nu al VOLKSVERTEGENWOORDIGERS die roepen dat het beter is om over Winterfeest te praten en niet over Kerstmis (want dan is het van ons allen. Natuurlijk moet de Ramadan en offerfeest en dergelijke wel gewoon doorgang vinden.

  Dit is volgens mij door angst ingegeven.

 125. Tobus zegt: 06-01-09 om 20:19

  We zijn in dit land veel te tolerant als het aankomt op intolerantie. Ergo wie bubbels wil drinken die drinkt die, allo-kids moeten hun kop houden (ja, van de leraren) over het niet bestaan van sinterklaas en je vreet maar worst als dat je wordt voorgeschoteld op een GEZAMENLIJK kerstdiner.

  @ Romke
  Openbaarheid is ook niet alles meer. Zo worden op openbare scholen het kerst- en paasverhaal niet meer verteld, behalve natuurlijk met kerstman en paashaas. Dit om andere geloven op de school niet tegen het hoofd te stoten. Ik ben vóór scheiding van kerk/moskee en staat en overtuigd atheist, maar mijn kleine gaat toch echt naar een christelijke school.

 126. Simon zegt: 06-01-09 om 20:20

  Ik walg van dat hele islamitische gebeuren onze eigen kinderen moeten zich aanpassen terwijl het andersom zou moeten zijn
  Dat moslim gedoe gaat de hele wereld beheersen ik wordt hier echt dood ziek van.
  Zou nog een heel verhaal kunnen vertellen maar ben er gewoon klaar mee

 127. Madeleine Meersman zegt: 06-01-09 om 20:20

  “niet alleen Nederlanders dienen zich aan te passen”?? waarom zouden Nederlanders zich in Nederland sowieso moeten aanpassen? Is de kolonisatie al voltooid dan?

 128. Rachid zegt: 06-01-09 om 20:21

  Sinterklaas is overigens een leuk feest, maar helaas met een racistisch tintje. Ik denk dat een kind regenboogpieten net zo leuk (misschien wel leuker) dan zwarte pieten zal vinden. Waarom wil men toch zo hardnekkig vasthouden aan deze racistische traditie van de zwarte negerslaven van de blanke goedheiligman die een hoop donkere mensen kwetst?

 129. Rachid zegt: 06-01-09 om 20:24

  @tobus
  Veel moslimouders sturen hun kind naar een christelijke school, omdat ze op die manier toch godsdienstige normen en waarden meekrijgen..

  Dus of het nou zo verstandig is je kind naar een christelijke school te sturen…

 130. Rachid zegt: 06-01-09 om 20:34

  Zeer interessant trouwens om te zien hoe propaganda zelfs in 2009 nog steeds zo een diepe impact op het menselijk brein heeft zeg…

  Triest

 131. Martijn van der Kooij zegt: 06-01-09 om 20:45

  Goed zo Gerrie! Nu het nog een item in het Journaal over deze ongewenste fundamentalistische praktijken! laten we net als in Frankrijk alle scholen openbaar maken en geen religieuze inmenging van ouders accepteren. Gewoon proosten dus met aarbeienbubbels! Douchen zonder onderbroek, ook voor veel islamieten taboe, gemengd zwemmen en handen geven aan de juf. En wie dat niet wil, moet maar in een land gaan wonen waar de gewenste orthodoxie de norm is.

 132. Toine zegt: 06-01-09 om 20:48

  “AFA: 06-01-09 om 19:59″: ik wil in reactie op je berichtje iets zeggen over rasta-vetpasta doucheputjeshaarklodders op het hoofd, maar ik mag niet generaliseren. In ieder geval wel fijn dat je wereldbeeld nog overzichtelijk is.

 133. nico zegt: 06-01-09 om 20:49

  Gerri,

  gefeliciteerd met je nieuw verworven inzichten over de zegeningen van de multiculti maatschappij. Jammer voor je kinderen dat dat besef nogal laat gekomen is. Zij zullen je ‘ideologische bevlogenheid’ moeten bekopen met een verziekte lagere school periode.

  Gelukkig heb ik zelf al enige jaren geleden mijn politiek correcte veren van me afgeworpen. Iemand die zijn ogen en oren niet in zijn achterzak heeft zitten kan tenslotte niet anders dan concluderen dat we niet op de goede weg zitten. Mijn kinderen zullen dan ook ingeschreven worden op een roomblanke school om zo de vernederingen te ontlopen die jou kinderen dagelijks moeten ondergaan.

  Wonderlijke ironie trouwens dat steeds meer politiek correctelingen tot dergelijke nieuwe inzichten komen. Kijk maar uit gerri, het opzeggen van het lidmaatschap van de politiek correcte kerk staat gelijk aan een vrijbrief voor belediging, beschimping en erger. Je bent nu vogelvrij verklaard en de politiek correcten zullen geen middel ongemoeid laten… pas maar op voor je baantje, dit soort visies liggen volgens mij nog steeds niet zo lekker bij je werkgever.

 134. Bart zegt: 06-01-09 om 20:50

  Ik zie dat de mensen die het niet met de schrijver van dit stukje eens zijn zich alleen uiten met schampere opmerkingen die verraden dat ze het veel beter weten.

  Het probleem dat de schrijver heeft is simpel.

  In zijn eigen huis wordt hij geconfronteerd met het intolerante gedachtengoed van anderen.

  Waar hij nog steeds het idee heeft van leven en laten leven komt hij er nu langzaam achter dat sommige mensen je gewoon niet met rust willen laten en willen dat je (in feite voor henzelf) buigt.

  Een andere reageerder heft al aangegeven dat het op de school van zijn kinderen al een stuk harder aan toe gaat.

  Hoever moet het komen voordat ook de schamperaars gaan inzien dat dit geen goede ontwikkeling is?

  Het lijkt een beetje op het akkefietje dat eerder vorig jaar in de Baarsjes plaatsvond, toen een politie bureau door een woedende menigte (opgestookt met verkeerde informatie door haatzaaiers, maar ondertussen staan ze er wel) zelfs bakstenen door de ruiten van het politiebureau gooiden, en Cohen liet de agenten in het bureau gewoon stikken met het argument dat als je de ME op af stuurt, dat de boel wel eens zou kunnen escaleren.
  Wat moet er gebeuren voordat we het over een escalerend probleem hebben?

  Toch niet pas als IEDERE schamperaar geconfronteerd is met zijn eigen tolerantie?

  Schampere opmerkingen maken zonder onderbouwing hebben we nu een paar decennia moeten ondergaan.

  Geef eens een onderbouwing waarom de schrijver van dit stukje fout zit?
  Vind ik veel interessanter…

 135. rutger zegt: 06-01-09 om 20:51

  ik ben speciaal verhuisd om mijn kinderen naar een mooie witte school te laten gaan.

  dit lezende weet ik weer precies waarom.

  beter 1 moslim in de klas dan 10. stelletje intolerante religieuze fanaten.

  en gerrie, je bent knettergek. haal je zoontje asap van die school.

 136. Geweldig stuk, complimenten! Het valt echter wel te hopen dat u zich bedenkt dat de man -Pim Fortuyn- die deze problematiek al eerder aan de orde wou brengen door een collega van u werd begroet al wapperend met het partijprogramma van de CD. En dat zou niet de laatste keer zijn dat de publieke omroep een duit in het zakje doet als het over demoniseren of ridiculiseren van dergelijke meningen gaat. U zou eens aan uw baas, Hans Laroes, moeten vragen waarom dit eigenlijk nooit een journaal haalt. Waarom alleen de zegeningen van de multi-culturele samenleving en bijna nooit de keerzijde. Dat gaat veranderen als omroep POWNED van GeenStijl.nl in de lucht gaat. Ik kan niet wachten, en als ik uw verhaal zo lees dan denk ik dat u daar eigenlijk net zo over denkt.

 137. Hans zegt: 06-01-09 om 20:52

  Wat heerlijk om hier in IJlst mijn kinderen van school te halen, van een Christelijke school met allemaal van die blonde kopjes. Ik heb jarenlang in de Randstad gewoond, maar ben blij al weer 7 jaar in Friesland te wonen. Hier is het een soort Nederland van de jaren 50. En de Randstad? Dat is de ver van mijn bed show. Ik geloof dat de allochtonenmeter (link op Geenstijl)in onze stad op 0,07% staat.

 138. Saint zegt: 06-01-09 om 20:55

  Beste Gerri,

  Elke dag lees je deze berichten, en blijkbaar is moslim zijn een geloof wat tolerantie niet kent. onze politiek heeft als een struisvogel het hoofd wederom in het zand gestopt, alleen de enige club die er wat van zegt (pvv) slaat net zo ver door als onze geloofs vrienden. Hopelijk komt er een club met een middel matige toondie verandering kan brengen.

  Als voorstel:

  Er gaat niets boven groningen, geen vogelaar wijken e.d. lekker netjes in een dorpje boven in groningen mooi baantje bij TV noord ,huizen 3 x zo goedkoop (en groot), geen moslim scholen, alle ruimte die je je kan wensen, alle halal problematiek uit het westen en geen drugstoerisme uit het zuiden alles is lekker 200 km ver van ons bed show. helaas blijft het oosten een beetje achter .. ow wacht .. geen sneltrein groningen randstad .. *zucht kuch politiek* maar Je bent welkom! groetn uut grunn

  Heerlijk de rust hier! en nu maar hopen alle gezeur in het westen blijft

 139. Ger zegt: 06-01-09 om 20:57

  Fraaie en stoere reacties allemaal, en straks allemaal weer braaf op de PvdA en CDA stemmen he!

 140. Wollie zegt: 06-01-09 om 20:59

  Zelf afkomstig uit 0032 zet ik al lang geen voet meer in 0031. Het is een doorgedraaide samenleving waar men vergeten is zichzelf te zijn. Wie hier als immigrant komt maakt meestal een bewuste keuze, en moet zich dus aanpassen, niet omgekeerd. Jouw artikel geeft duidelijk aan dat zo’n principiële multiculturele stellingname niet kan rekenen op enige waardering in islamitische middens, men misbruikt de toegeeflijkheid om de grens nog verder op te schuiven. Van wederzijds respect is dus helemaal geen sprake.

 141. G. Janssen zegt: 06-01-09 om 20:59

  Wanneer getuigt politieke correctheid van redelijkheid en wanneer wordt het een dogma?

 142. 1 0 3 zegt: 06-01-09 om 21:03

  Ixnap je frustratie Gerri en je hebt helemaal gelijk, dit moet helegær niet kunnen. Religie en staat moeten zijn gescheiden. Religie (islam) en staat (school) dus eigenlijk ook.
  Ik ben bang dat je nu minder werk krijgt. Don’t bite the hand that feeds you. En je hebt nu een verdwaald rechts veertje van jezelf laten zien. Je kunt in elk geval zo voor PowNed gaan werken.

 143. T. Rossem zegt: 06-01-09 om 21:14

  Waarom denken mensen dat je wel rechts móét zijn als je zo’n stukje schrijft?

 144. acikgoz zegt: 06-01-09 om 21:21

  Tjonge jonge Gerrie, Het lijkt wel alsof Marco Pastors dit heeft geschreven nadat hij net is verhuisd naar een Vogelaarwijk. Je incompetentie om bepaalde dingen te begrijpen vloeit voort uit het feit dat jij wel tussen de mensen woont maar niet met die mensen. Als je nou eens de moeite had genomen om die mensen te leren kennen, wat je als een hoger opgeleid persoon beter weet en de moeite en de poging had gewaagd, was dit allemaal niet zomaar uit de lucht komen vallen. Je schrijft over deze voorvallen, waar ik natuurlijk ook mijn bedenkingen bij heb, alsof je ze nog nooit hebt gezien. Die ouwe correcte culttuurrelativisme, de live-and-let-live-mentaliteit is natuurlijk verdwenen nu je ziet dat het wel errrug dichtbij komt. Je kind wordt beinvloed door zijn omgeving, dit is iets wat heel natuurlijk en normaal is, interractie door de dominante cultuur heet dat. Iedereen wordt door iedereen beinvloed. Als een Surinamer moet je dat nou toch wel inmiddels weten. Je voorouders die wellicht moslim waren in Afrika en als slaaf naar suriname zijn gehaald, hebben ook geleden onder de dominante cultuur. Kijk maar in de spiegel. Ze moeten wel nette, gezonde en sterke slaven zijn gewees, anders zou je een Atilliaan geweest zijn. Waarom zeg je het niet gewoon vrijuit. Je hebt een hele grote teringhekel aan die moslimcultuur nu die maar steeds dichterbij komt. Binnenkort columnist bij geenstijl?
  Veel plezier Gerrie, je hoort nu officieel bij de Sttus Quo. Hieeeehaaaa

 145. Eric zegt: 06-01-09 om 21:25

  Vooral die schooldirecteur (zal wel lid zijn van de PvdA) zorgt er voor dat het zo slecht gaat hier in Amsterdam en in de rest van Nederland. Hoe naief kun je zijn.

 146. Filterzakje zegt: 06-01-09 om 21:27

  Nederlandse politiek, politie, onderwijsbestuurders en opinion leaders uit de afgelopen 3 decennia zijn zwakkelingen zonder ruggegraat. Hadden we die wel gehad, dan hadden we nu geen multicultiprobleem gehad. Bedankt PvdA, bedankt NOS Journaal(dus ook Gerri Eikhof zelf) voor 30 jaar liegen en draaien.

 147. boeie zegt: 06-01-09 om 21:31

  JJIIHHAA(d) dat ging snel… Daar kan menig politiek correcte in .NL ( en dus ook moslims in +31 en daarbuiten) een puntje aan zuigen, aan die halalworst. Zo snel is er nog geen bekeerd.
  Dat er meer tot inzicht en inkeer mogen komen!

 148. Kees zegt: 06-01-09 om 21:32

  Ik denk dat Gerri toleranter is dan de gemiddelde Nederlander, knap om zo lang rustig met een dergelijke situatie om te gaan. Echter, het geduld en deze tolerantie van Nederlanders zijn tevens de oorzaak van de huidige situatie. Wanneer mensen als Gerri Eickhof ook zo gaan praten zijn we verder dan ik dacht, hulde.

 149. Ansar al-Holland zegt: 06-01-09 om 21:36

  Weg met alle religieuze scholen en verplicht alleen openbare scholen. Dit krijg je met partijen als het CDA/Christenunie.

 150. Wim zegt: 06-01-09 om 21:36

  Dit kon je wel eens je baan gaan kosten Gerri.
  Onze grote Moslimvrienden zullen vast wel een klacht tegen je indienen wegens haram gedrag. En daar staan zeer zware straffen op.

  P.s. mijn kind zal never nooit geestelijk en sociaal gemarteld worden op een zwarte school.

 151. Theo kuijpers zegt: 06-01-09 om 21:39

  Sinterklaas bestaat niet; (komt wel uit turky)
  zwartepiet mag niet;
  hans en grietje mag niet;
  Bubbels mag niet;
  hand geven mag niet;
  multiculti moet;
  hoofddoekje moet,
  vrouwen opsluiten mag;
  meedoen hoeft niet,
  geld ophalen mag;
  politiek correct moet;
  taal leren mag;
  twee paspoorten mag;
  burgemeester worden mag;
  president worden komt nog;
  nederland in de uitverkoop moet. STOP ermee.

 152. Sjaak zegt: 06-01-09 om 21:50

  Ik zou zeggen kijk waar de kern van de islam voor staat. Het is geen geloof zoals heet christendom wat ontstaan is onder de bevolking. Het is een religie gesticht vanuit een geweldadige nomanden cultuur met doel verovering. Al vroeg werd het ingezet als een veroveringsreligie. Centraal staat de seggegratie van gelovigen en ongelovogen. Tweespan zaaien is the way to go. Naast externe separatie is interne separatie ook gewenst lees man vrouw verhouding. Een geloof wat polygamie, slavernij, sex met vrouwelijke slaven, geweld, verkrachting , plunderen goedkeurt en daar ook een weinig afkeuring op “durft” te geven is niet klaar op een bepaalde manier met “anderen” samen te leven. Want de anderen zijn nu eenmaal imorele wezens. Echter er is een groep die prima kunnen samenleven in de nederlandse samenleving. Echter moet de overheid extremistische groeperingen keihard weren uit de samenleving

 153. peter zegt: 06-01-09 om 21:50

  En wie waren bij het nieuwjaarsnacht.nl feestje in Rotterdam het meest dronken van de bubbeltjes? De jeugd van Marokkaanse afkomst.

 154. Bert Westera zegt: 06-01-09 om 21:55

  Allereerst moedig dat een persoon van de NOS met deze kritiek durft te komen.
  Maar,zeg ik er direct bij, het is jullie tolerantie geweest van geven geven geven en nog eens geven en daar zitten we met na jaren van MULTICULTIGELUL nu met de gebakken peren. Nu kom je er achter, dat je veel hebt gegeven, maar niks nul terug hebt gekregen of krijgt.
  Wat is er verkeerd om meteen tegen nieuwkomers te zeggen, dit is Nederland en dit zijn onze gebruikenPUNT. Thuis mogen ze geloven wat ze willen, maar in de openbaarheid moeten zij zich aanpassen en niet WIJ.

 155. he he de oogjes gaan langzaam maar zeker open. welkom in de realiteit.
  het gefaalde integratie beleid is de schuld van de multi culti politiek correcte elite ( met (anti) fascisten als persoonlijke SA om de bevolking te mond dood te maken).
  door decenia lang allochtonen te pamperen en voor te trekken hebben zij haat gezaaid bij de autochtonen. doordat zij zo gepamperd zijn en zich nooit hebben hoeven aan te passen zijn zij ook nog eens arrogant en verwend geworden. ook door de autochtonen constant af te schilderen als ‘racisten’ en ‘slavenhandelaren’ en maar constant de allochtonen te vertellen hoe zielig ze wel niet zijn en hoe erg ze wel niet gediscrimineerd zijn( wat natuurlijk niet zo is want een mens is van nature geen racist), hebben zij ook haat gezaaid onder allochtonen.
  ook de NOS is schuldig aan het altijd maar 1 zijdige nieuws
  het is niet de pvv die voor een tweedeling zaait. maar de pvda,
  cda,vvd etc..
  net zoals het niet de schuld is van iemand die de brandweer belt als er ee huis af brand. maar van de pyromaan die de brand heeft aangestoken

 156. Theo zegt: 06-01-09 om 22:01

  Gelukkig zijn er steeds meer mensen die tot inkeer komen. Aan de andere mensen die hun ogen nog dicht hebben: Mensen, opent uw ogen en zie in dat wij ons steeds meer aan moeten passen aan de Islam in plaats van andersom. Dit is een prachtig voorbeeld hiervan. +1 voor Gerri!

 157. peter zegt: 06-01-09 om 22:08

  Ja,van de Nederlandse regering hoeven we niks te verwachten.Die steken dus inderdaad al zo lang hun botte koppen zo diep in het zand dat ze die er onmogelijk nog uit kunnen trekken (lees als het te laat is)
  Door dit pappen en nat houden,allochtonen knuffelen,positieve discriminatie,thee drinken,naar(LINKS)wegkijken,verloochening van de eigen cultuur etc,etc moet men zodoende niet vreemd opkijken als men in de toekomst op een burgeroorlog afstevent.Dit laatste zal mij dan ook (halal)worst wezen!

 158. A. Noniem zegt: 06-01-09 om 22:20

  Gerri, ik waardeer je eerlijkheid en de manier waarop je dit verhaal geschreven hebt! Wellicht dat mede door dit stukje wat meer begrip kan worden opgebracht voor heel veel meer Nederlanders in deze situatie. Naar deze Nederlanders werd niet geluisterd en gingen vanzelfsprekend steeds harder roepen. Hoe harder je roept, hoe meer je voor racist wordt uitgemaakt. Dat is niet zo, zoals je nu zelf hebt mogen ervaren. Ik heb al tijden geleden gekozen om net over de grenzen te gaan wonen in een klein dorp. Hier zijn de moslims sterk in de minderheid (op 2 handen te tellen) en wordt er wel samengeleefd, met respect voor elkaar. Let wel, uit eigen ervaring weet ik dat als de groep groter wordt, je het kan vergeten. Dan wordt hun wil wet, beetje bij beetje.

 159. Nigel zegt: 06-01-09 om 22:24

  Eenzijdige tolerantie zoals wij die nu bij veel politiek correcte niet-moslims kennen is een zuiver teken van onderdanigheid. Langzamerhand schaam ik mij werkelijk voor de autochtone beschermers van moslims. Decennia lang vocht links Nederland voor haar idealen. Bittere strijd voor rechten van vrouwen, arbeiders en tegen de invloed van de kerk. Nu werpen politiek correcte lafaards zich op voor een veel radicalere geloofsovertuiging. Een religie die lijnrecht tegenover de voormalige idealen staat. Ik snap daar echt niets van.

 160. Esther de realistische allochtoon zegt: 06-01-09 om 22:31

  Interessant stukje van de heer Eickhof, hoewel ik me afvraag in welke prachtwijk hij dan woont. Ik heb hem wel eens een paar keer door de Haarlemmerstraat/dijk zien lopen en volgens mij scoort dat gebied redelijk laag op de allochtonenmeter. Tenzij hij net als ik in het aangrenzende Westerpark woont, waar Achmed en Fatima werkzaam in de AH op de Spaarndammerstraat zonder morren gewoon de pakken ham en worsten – harram zoals het hoort – dagelijks de koeling in pleuren en hetzelfde geldt voor Rachid en Malika van de AH op de Haarlemmerstraat die me keurig de wegwijzen als ik vraag naar de whereabouts van de UNOX worsten, die ze hoogstwaarschijnlijk niet zelf zullen consumeren.
  Dit voorbeeld haal ik aan om de hysterie alhier enigszins te relativeren (hoewel ik toegeef soms ook wel eens overvallen te worden door een what the f*ck!- verontwaardiging).

  Hoe dan ook, in my humble opinion zijn het onnozele schoolbestuurders die verantwoordelijk zijn voor dit soort excessen.
  Mensen zoeken graag hun grens op. Als ik mijn moeder kan wijsmaken dat ze elke dag rijst een pom en pastei moet bakken om deze vervolgens dagelijks vanuit Rotterdam Kralingen naar Amsterdam Westerpark te koerieren, en ze doet het ook, dan is het haar eigen stomme schuld.

  Ik heb ook op een “zwarte” school gezeten toen ik opgroeide in multireligieus Paramaribo; als het kerst was aten de surinaamse moslims gewoon “kerstbrood” en met pagwa (een hindoefeestdag) werd iedereen natgegooid met rood spul, ook de moslims. Er werd nergens een big deal over gemaakt.
  En van mijn leraar Nederlands, een moslim, moest ik Turks Fruit lezen voor mijn eindexamenlijst; waar ik persoonlijk behoorlijk van baalde, want na het zien van die nogal weinig apetijtelijk uitziende ouwe ongewassen kerel op de achterflap vond ik die smakeloze spruitjes-sekscenes nogal moeilijk om door te komen. Maar ik kan mij niet herinneren dat er ooit één moslim in de klas weigerde om Jan Wolkers of een andere viespeuk te lezen.

  Hoewel er veel mis is in Suriname, de multi-culturele samenleving werkt daar minder geforceerd dan hier. Het grote verschil is dat er geen ideologie van is gemaakt, gepredikt door zalvende antikolonialistische types- inderdaad, meestal van linkse inborst- met een weg met ons-mentaliteit waar niemand wat aan heeft.

  Conclusie: kind onmiddelijk van die stomme school afhalen.
  Multicultureel doe je, ben je, zonder er over na te denken. Het moet in elk geval niet opgelegd worden door theedrinkende , ruggegraatloze, heilig boontjes met vage schuldgevoelens over wat dan ook.

 161. Ik word hier zo razend om,bah bah bah,de islam maakt ons lam en ik ben geen schaap.!!!

 162. huib zegt: 06-01-09 om 22:48

  Zo te zien is het door Gerrie beschrevene iets wat je met een beetje inzicht in deze maatschappij toch al een jaar of 15 kan weten.

 163. Boehoe, wat een gezeur zeg. Moslimkindertjes worden al jarenlang gehersenspoeld door sinterklaas en ander plat consumentistisch gedoe en andersom zou het niet mogen? nee moslims mogen er zijn, maar stel je voor dat ze invloed krijgen of zelfs een grote mond. Dat kinderen geen ham eten is erger dan dat ze elkaar hersenspoelen met nintendo en barbie poppen? Wat een gezeur over islamisering. En…Gerri (en alle p-stijl reaguurdertjes) als het jullie niet bevalt en over een tijdje is het inderdaad een zwarte school…dan donder je toch lekker op? We gaan jullie wel uitzwaaien. Daaaaaaag.

 164. Tim zegt: 06-01-09 om 22:56

  Same here Gerri. Mijn vader is leraar op een dergelijke school: bier op een feestje is taboe voor de leraren en Sinterklaas wordt niet meer gevierd, wel het suikerfeest.
  Mijn dochter gaat straks naar een christelijke school terwijl ikzelf niets aanhang. Puur om haar in een Nederlandse cultuur te laten opgroeien, dat is wel het minste wat ik aan haar verplicht ben.

 165. Mike zegt: 06-01-09 om 22:56

  Kom op mensen doe er iets aan ….geen woorden maar daden !!!!!

 166. ikkuh zegt: 06-01-09 om 22:59

  Knettergek! Echt knettergek is dit land aan het worden. Ik stuur mijn kind naar een katholieke school om dit soort dingen te ontlopen. Ik ben echt blij dat mijn kind niet op een openbare school heb gedaan. En geloof me, openbare scholen gaan kapot! Straks is er ook geen persoon te vinden die op zo’n school les wil geven.

 167. Freek zegt: 06-01-09 om 23:03

  Tolerantie en multiculti zijn ook geen dingen die je moet ondergaan Gerri. Dat zijn zaken die je moet prediken vanuit de grachtengordel of een vinexwijk in Almere Buiten… Eerlijk is eerlijk, werd een beetje triest van je blog. Rechts haalt zijn gelijk en links blijft apathisch achter de feiten aanhobbelen. Links zou een meer een ‘en’ ‘en’ verhaal moeten houden. “We gaan ‘kutMarokanen’ harder aanpakken EN door dat te doen beschermen we ook de rest van de Marokkaanse gemeenschap. Iets met mand en rotte appelen enzo.

 168. Tarak zegt: 06-01-09 om 23:05

  Van jaren geleden kan ik mij nog een vrouw van Surinaamse afkomst herinneren die vertelde dat hoewel zij in Kanaleneiland woonde, haar kinderen in Vleuten – De Meern naar school deed. Reden? Haar zoon werd als niet-moslim zo gepest door de marokkaanse jeugd.
  Het zal toch wel meevallen, dacht ik nog. Naief hè!!

 169. Dylan zegt: 06-01-09 om 23:10

  Blij dat er weer iemand heeft kunnen ontsnappen uit de multiculti nachtmerrie. Als kind wist ik al dat het gros van de islamieten gewoon niet deugen.

 170. jos zegt: 06-01-09 om 23:14

  dat krijg je ervan als je van die uit de klei getrokken k*tboeren serieus neemt. Tis niet omdat het moslims zijn. tis gewoon omdat ze achterlijk zijn.

 171. Frans zegt: 06-01-09 om 23:17

  Kijk, Gerri heeft het ‘Licht’ gelukkig ook gezien!!! Ik heb mijn kinderen in 2006 al naar een andere school gedaan. Na jaren van “JIHAAT” van onze allochtone medeburgertjes jegens mijn en andere, blanke, kinderen op school en met progressieve leraren die alle problemen altijd maar braaf aan het wegwuiven waren was de maat ineens vol!!!!!! Die zogenaamde regentenclub in Nederland weet TOTAAL NIET!!! wat er nu écht leeft onder de mensen hier, met uiteraard de theedrinkende Linkse multiculticlub voorop. Ik heb zelf ook altijd ‘correct gestemd’ bij menig verkiezingsronde maar ben inmiddels wel wijzer geworden. Hierbij krijgt de PVV van Geert Wilders mijn volle sympathie! Ik ben geen Nostradamus maar een kind kan toch zien dat het de komende jaren écht steeds erger wordt in Nederland als ik om mij heen mensen zie, van wie ik dat nooit zou verwachten, die meer en meer een beginnende haat koesteren tegen met name moslims in Nederland. Er is denk ik wel genoeg betutteld en gesubsidieerd voor onze o zo ‘kwetsbare en zielige’ Moslims.

  Mischien beste Gerri, kan daar eens een grote TV-uitzending aan gewijd worden, en dan liefst niet uitgezonden door onze ‘Staatsomroep’ (ik noem een NOVA), waarbij nu eens écht de ‘man en vrouw in de straat’ aan het woord komen ipv de altijd opdravende zogenaamde “deskundigen”.

  Ik wens je veel sterkte toe Gerri (+1)

 172. aardappeleter zegt: 06-01-09 om 23:19

  Maak daar maar eens een mooie reportage over voor het journaal Gerri.

 173. Elisabeth zegt: 06-01-09 om 23:23

  Is het ècht waar dat moslim kinderen, niet op verjaardagspartijtjes van allochtone kinderen mogen komen?Is het ècht waar dat moslim moeders nooit iets op school doen?

 174. Marloes zegt: 06-01-09 om 23:24

  Ergens, op een andere openbare basisschool, leren de kinderen
  ‘moeder Malika heeft een huisje, en in dat huisje daar is het goed’ nav gouwe ouwe Opa Bakkebaard. De moeder die op een forum elders daarover vertelde heeft haar kinderen inmiddels naar een andere school gedaan.

 175. Bernadet zegt: 06-01-09 om 23:28

  Uitstekend verhaal. Gerri Eickhof & echtgenote “vermoedden overigens dat de moslimkinderen hun wantrouwen niet zelf bedacht hadden, het moest van de ouders komen.”
  Dit is de kern van het probleem. Mijn vriendin (67, keurig gekleed, twee kleinkinderen, en nog werkzaam als boekhouder) wordt in schotelcity 020 regelmatig voor hoer uitgescholden. Nee, niet alleen door opgeschoten moslimjeugd, ook door moslimkindertjes. Zeer schokkend, dit krijgen ze van thuis mee. Ook mijn tante (75, oma van een zwik kleinkinderen) is in haar 020 prachtwijk meermalen door kleine moslimkindertjes voor hoer uitgescholden. Bijvoorbeeld als ze vriendelijk zegt, hallo kinderen, lekker weertje.
  Ik hoop dat Eickhof dit experiment met zijn zoon snel stopzet. Er is toch wel een middenweg als je van meer culturen houdt, b.v. een school met ook hooggeschoolde Surikinderen?

 176. jan zegt: 06-01-09 om 23:28

  Wordt toch lastig voor die molsimkids op school In zowel chocolademelk als in bruin brood zit varken verwerkt en wel varkensharen om de boel te stabiliseren. Minimale hoeveelheden, maar toch. Dan zijn aardbeien en spa toch een stuk meer halal.

 177. Thomas zegt: 06-01-09 om 23:39

  Gerri Eickhof, bedankt ten eerste voor jouw blog.

  Zelf van buitenlandse afkomst uit Midden Europa met voorvaderen in het Verre Oosten van Europa. Woon nu 19 jaar in Nederland als 26 jarige en voel mezelf als een wereldburger. Mijn Nederlandse nationaliteit verkrijgen na jaren in Nederland was een eer.

  Ik probeerde me helemaal aan te passen en mijn BN is zo goed dat ik beter spreek dan de gemiddelde Nederlander.

  Nu schaam ik mij voor de in Nederland verblijvende medelander waarvan ik op straat onlangs opving: ‘Maar de Nederlanders!’ Ze spraken Nederlands, hebben een Nederlands paspoort, betalen in Nederland belasting, hebben kinderen op een Nederlandse school en het enige waarin zij zich onderscheiden is geloof: Islam & cultuur middels hoofddoeken. Nu viel mij zo verschrikkelijk sterk op hoe erg ik mij gediscrimineerd voelde. Bijna wilde ik de passerende omstanders vragen of zij dit ook opvingen en art 1 van de grondwet toepassen.

  Hoezo ‘Maar de Nederlanders’? U bent er zelf onderdeel van!

  Blijkbaar creeëren mensen middels hun eigen referentie kader een lijn, met als gevolg zelf opgeworpen beperkingen en afzondering binnen onze cultuur. Ja, ook nu mijn cultuur.

  Pim, kom er nu weer in! Paar jaar terug was ik tegen deze man, nu omhels ik zijn gedachte goed langzaam meer en meer… Nederlandse radicalisering is nu steevast een probleem aan het worden in onze samenleving.

  Wellicht dat de media de ogen kan doen openen en het gesprek geopend kan worden.

  Succes!

 178. Mohammed zegt: 07-01-09 om 00:20

  Gerri, Islam is de weg. Jij moet je aanpassen aan Allah. Je kind is wakker geworden, nu jij nog. Salam.

 179. johan zegt: 07-01-09 om 00:41

  Doe als netto 150.000 autochtone Nederlanders jaarlijks doen. Verlaat de Randstad en verhuis naar een ander landsdeel. Het is al ettelijke jaren aan de gang, alleen zien de media het niet als een trend, of past het niet in hun multi-kul-beleid. Mensen die in Apeldoorn neerstijken (dat ken ik dan uit eigen ervaring) melden steeds vaker (ofschoon politiek incorrect) dat de situatie in de Randstad reden van verhuizen is. Helaas is het openbaar onderwijs door de pvda al verkwanseld. Kies dus de school van je zoon met zorg. En zoek een woonomgeving uit waar het goed toeven is. En maak deze feiten ook maar wereldkundig bij de omroep. Sterkte.

 180. Martin zegt: 07-01-09 om 00:45

  Amen. Er zijn inderdaad grenzen aan de redelijkheid. Zie precies hetzelfde gebeuren op de school van mijn jonge zusje.

 181. Martin zegt: 07-01-09 om 00:48

  Belangrijke opmerking hierbij is nog dat veel van die zogeheten beleid- en opiniemakers hun kinderen NIET op dit soort scholen hebben en simpelweg ‘makkelijk praten’ hebben.

 182. Bas zegt: 07-01-09 om 00:56

  Weet je wat nou het rare is aan deze situatie en laat dit gewoon even tot je door dringen het is een kort antwoord maar oh zo waar. Nederlanders moeten tolerant zijn tegenover medelanders, maar medelanders hoeven niet tolerant te zijn tegenover Nederlanders. Snap jij het nog? Is dit niet ons land? En ik probeer hier absoluut niet racistisch te zijn, maar is dit niet ons land? Ja dit is ons land! Dit is toch te belachelijk voor woorden? Tjah het spijt me ik kan hier gewoon niet normaal op reageren het enige wat ik nog kan zeggen is dat de maat gewoon vol is, het is gewoon vol. Hoelang moeten we nog tolerant zijn tegenover een volk dat hier gewoon niet wil en kan samen wonen met het beschaafde Westen. Ik snap gewoon niet dat we het nog proberen. Ik ben er gewoon klaar mee en ik zal ook op een partij stemmen die er alles aan zal doen om dit gehele probleem op te lossen ook al betekent dat dat ik op Wilders moet stemmen. De maat is gewoon vol.

 183. Kees Tel zegt: 07-01-09 om 00:57

  Ik waardeer het heel erg dat jij dit verhaal hebt gepubliceerd Gerri.
  Iedereen die deze problematiek durft aan te halen in Nederland wordt in het racisme hoekje geschopt. Bij jou gaat dat niet op omdat je zelf kleuring bent. Natuurlijk heeft dit niets met racisme te maken. Dit heeft met religie te maken!

  -Mensen veroordelen om hun huidskleur = mensonterend
  -Mensen veroordelen om hun religie = noodzakelijk

 184. Rob zegt: 07-01-09 om 01:05

  Beste Gerrie,

  ‘Gefeliciteerd’ met je vuurdoop bij ‘Geen Stijl.nl’… Moest eerst twee keer kijken naar het aantal reacties op je blog. Voor de zekerheid nog even gecheckt hoeveel ‘hits’ je de vorige keer had met je blog…zeven (7). Bij de NOS is 7 al snel een groot aantal dacht ik. Bij het volgen van de link naar de ‘Geen Stijl’ site was het duidelijk.

  Is het ook nieuws dat de lezers van Geen Stijl ook je weblog hebben ‘ontdekt’? Het lijkt me dat het onderwerp voor je volgende blog niet moeilijk te raden is.

  Vervolgens probeer ik de feiten (nogmaals) op een rij te zetten die je in je blog presenteert:

  1. Op een gemengde school wordt chocomelk geschonken voor de kinderen
  2. Sommige kinderen vinden worstjes niet goed of rein/ ‘halal’
  3. Jullie hebben vervolgens ‘halal’ en ‘niet-halal’ snacks gemaakt voor het kerstdiner
  4. Je vrouw geeft je zoon ham en kaas op zijn boterhammen
  5. Je zoon wordt beïnvloedt door de kinderen op het schoolplein wat zijn boterhammen met ham betreft
  6. Alcohol wordt niet getolereerd door de ouders

  Als ik je blog zo bekijk denk ik dat jullie normale ouder zijn, die zoals de andere ouders en het schoolhoofd proberen een zo goed mogelijke omgeving voor zijn zoon te creëren. Zo zou ik het ook doen voor mijn kinderen. Dat zal ook voor de andere ouders gelden, en het lijkt met dat het schoolhoofd dit ook heel goed en juist aanvoelt.

  Ik moest even denken aan het interview van Joris Luyendijk met Tariq Ramadan, gisteren op de VPRO. Hij zei o.a. (zo heb ik het althans geïnterpreteerd) dat het niet erg was wanneer een Moslim ook Europeaan probeerde te zijn, maar dat ook een Europeaan probeerde Moslim te zijn. Ik vertaal het als ‘We hoeven elkaars gewoonten niet over te nemen, maar kunnen die nog wel respecteren’. Niet iedereen gaat naar de kerk (behalve dan wellicht met de kerst, bruiloft en uitvaart), maar kerkgangers worden wel gerespecteerd. Het interview wordt overigens op 10 januari herhaald.

  Ik denk dat dit ook de essentie is van wat jullie als ouders doen naar jullie zoon en de school waar hij heen gaat. Af en toe mopperen mag, dat zullen de andere ouders ook doen (hoop ik), maar samen moeten en zullen jullie er uit komen.

  Ik hoor graag meer en vertrouw er op dat jij je ondertussen niet laat intimideren door de macht van het getal, of het ‘volume’ waarmee sommigen proberen zich verstaanbaar te maken in deze complexe samenleving.

  Groeten, Rob

 185. vincent zegt: 07-01-09 om 01:19

  Grappig, iedereen op dit blog is het roerend met elkaar eens, en terecht. Maar er zal niets veranderen. Sterker nog, doordat de Nederlandse bevolking alleen haar gal durft te spuwen op dit soort blogs en niet op de publieke tribune of tijdens een demonstratie (je bent dan immers per direct racist danwel extreem rechts), vinden wij het over pakweg 20 jaar doodnormaal dat moslims hun eigen toiletten en plaatsen in de bus hebben. Wij zijn immers onrein. Waar kennen we dat verschijnsel toch van? Wanneer maakt het Nederlandse vuist nu toch eens echt een collectieve vuist tegen deze militante godsdienst??! Kies voor de vrijheid!

 186. Daarom stem ik PVV en dat zouden meer mensen moeten doen!

 187. Daarom stem ik PVV en dat zouden meer mensen moeten doen!!!

 188. Mario zegt: 07-01-09 om 01:59

  Als de tocht der tochten er komt wordt het waarschijnlijk alleen koek en geen zopie. We willen immers niemand voor de borst stuiten.

 189. Zustertje zegt: 07-01-09 om 02:19

  http://www.youtube.com/watch?v=8789NMWZ9EI
  er zijn een paar regelmatigheden geformuleerd over de verbreiding van de islam.

 190. remko zegt: 07-01-09 om 02:36

  BESTE GERRI,
  dank voor je openhartigheid, ik kom zelf uit een nederlandse familie maar heb ook op een deels zwarte school gezeten. Ook toen vond ik het al een ietwat bijzondere sfeer.
  Ik ben het volkomen met je eens en hoop dat je na deze duidelijke uiteenzetting niet terugkrabbelt.
  Mocht je het echt “klote” vinden wat er op de school van je kind gebeurt, wil je dan voor nederland proberen om hier verandering in te brengen. Je bent bekend en laat jij dan voorop gaan om dit soort misstanden aan de kaak te stellen, je staat er middenin. Hoe jij het nu verwoord, daar bereik je veel mensen mee.
  Ik hoop vaker van je te horen, mijn zege heb je.
  Mvg
  Remko

 191. Johan Sterk zegt: 07-01-09 om 02:59

  Dit voortschrijdend inzicht zou er wel eens toe kunnen leiden dat we begrip gaan opbrengen voor de Israelitische weigering met Hamas te ‘onderhandelen’. Gevaarlijk rechts-extremisme!

 192. leon zegt: 07-01-09 om 03:28

  mijn komplimenten voor Gerri.
  Waren we niet jaren geleden al gewaarschuw. hebben we toen niet hard gelachen. we weten nu heus wel dat we gewoon de lul zijn.
  leg dit straks maar uit aan je kinderen.

 193. Robert zegt: 07-01-09 om 05:12

  Beste Gerri,

  Ik heb in mijn loopbaan bijna overal ter wereld gewerkt (Azie,Afrika,Midden oosten, Zuid- Midden- & Noord Amerika) en ben tot de conclusie gekomen dat multicultureel kan werken en leuk is, maar enkel als er GEEN moslims aanwezig zijn. Alle andere geloven laten elkaar in hun waarde en gaan met elkaar om als gelijken (als mensen). Echter overal waar er moslims aanwezig zijn proberen zij alles naar hun hand te zetten en zij stellen zich superior op. Het ergste is nog dat alle gebruiken van andere geloven zij het Christelijk, Hindoeistisch, Boedhistisch, confuciaans of Joods met een niet aflatend fanatisme worden bestreden. Het klinkt heel erg grof maar de islam is de pest van deze wereld en het laatste omstakel naar een werkelijk vredige wereld.

 194. J.kooren zegt: 07-01-09 om 06:49

  De inherente ondeugd, van het kapitalisme, is de ongelijke verdeling van zegeningen.

  De inherente ondeugd, van het socialisme, is de gelijke verdeling van ellende!

  De inherente ondeugd, van de Islam? Dat is oorlog in ieder land, stad, dorp en huiskamer!

  “In een of andere god geloven? Dat is de uit drijfzand bestaande en met lijkenlucht omgeven fundering, om je van, verstand, fatsoen en menselijkheid te laten beroven” (J.K.’53″

 195. pee zegt: 07-01-09 om 08:27

  Niet zeuren, en vooral niet klagen Gerri. Dit is wat jullie multiculturelen wilden, en dus krijgen jullie het ook. *Of* je accepteert het, *of* je verwerpt het. Maar dan moet je ook ruiterlijk erkennen dat immigratie op de schaal waarop wij in West-Europa dat toestaan een fout is. Want je kan mensen die dez schaal migreren niet verwijten dat ze zijn en blijven zoals ze altijd al geweest zijn, en je kan mensen al helemaal niet verwijten dat ze typisch Westerse culturele trekjes, wat politieke correctheid namelijk is, klakkeloos overnemen.

 196. marielle zegt: 07-01-09 om 08:37

  Beter laat dan nooit Gerrie! Welkom in de echte wereld.

 197. juf in amsterdam zegt: 07-01-09 om 08:51

  Ik lees een hoop frustratie en een hoop herkenbaarheid. Ik herken het helemaal niet. Zelf geef ik les op een middelbare zogenoemde 100 % zwarte school in Amsterdam. Ik draag een kruisje en eet een broodje gezond met ham (ja hoor, zijn gewoon in de kantine te koop). Met suikerfeest en offerfeest gaven wij geen vrije dag (wijn zijn een christelijke school) en driekwart van mijn voornamelijk islamitische leerlingen kwam gewoon op school. Kerst hebben we gevierd met een kerstdiner met allerlei al dan niet halal voedsel. Het traditionele kerstverhaal heb ik verteld (over de geboorte van Jezus) omdat leerlingen wel eens wilde weten waar kerst vandaan kwam. We hebben zelfs een kerk bezocht. Geen commentaar, eerder leuke reacties van jongeren die nog nooit een kerk van binnen hadden gezien.

  Kortom: volgens mij ligt het er helemaal aan hoe je jezelf als leerkracht opstelt. Ik ben trots op mijn cultuur en wil graag kennis overbrengen. Leerlingen blijken dit te willen leren. Zo makkelijk als ik het nu opschrijf gaat het niet altijd, er zijn discussies. Maar discussie is prima. Zolang we elkaar blijven respecteren.

 198. Sven uit Moordrecht zegt: 07-01-09 om 09:06

  Netjes geschreven en respect dat je prinipieel hebt geprobeert politiek correct te zijn. Toen ik zelf nog in Gouda woonde in de jaren 80 was dit zelfde probleem er al. Exact wat jij nu beschrijft speelde toen op mijn basisschool (ik was er overgens net vanaf, maar mijn broertje nog niet). Er kwamen in die tijd enorm veel Marokkaanse immigranten naar Gouda (1985 en verder). De Marokkaanse bevolking is in 4 jaar tijd verzesvoudigd en wilde dus op deze openbare school hun stempel zetten. Uiteraard zo meegaand als de leiding daar was, was er opeens snel een offerfeest en werd Sinterklaas bijna afgeschaft omdat dit te racistisch zou zijn. Ook hier hebben de Marokkaanse kinderen op het schoolplein lopen roepen dat hij niet bestond, waardoor ik nog goed weet dat mijn broertje huilend thuis kwam. Er is toen in een paar jaar veel verandert. Zo kwam er een hek om de school, verpauperde de buurt in rap tempo, verdwenen allerlei dingen die niet halal zouden zijn, kwam er Arabische les voor de kinderen die dat wilde, etc, etc. Multi-culti werkt gewoon niet. Dit wisten wij in de jaren 90 dus in Gouda al. Mijn kinderen gaan dus gewoon naar een school waar wel iedereen in Sinterklaas geloofd, waar Kerst wordt gevierd, de Paashaas lang huppelt, etc. Zitten er dan geen allochtone kinderen in de klas? Jawel, zat! Antilliaanse, Surinaamse, diverse Afrikaanse (niet Noord Afrikaans) en natuurlijk ook Indonesische kinderen. Echter hebben we hier geen problemen, gezien het hier geen Moslim-kinderen betreft. Mulit-Culti kan naar mijn inziens dus alleen werken als de geloven of doelen van de ouders en kinderen gelijkwaardig zijn en de Moslim-ouders delen deze instelling (over het algemeen) niet. Dus pas je aan, of zoek een andere school…succes!

 199. fred janssen zegt: 07-01-09 om 09:36

  Je kan je natuurlijk ook opgeven voor de ouderraad. Op die wijze kan je ook inspraak hebben in wat er hoe gevierd wordt op school. Dat is effectiever voor uw nageslacht dan website-jes te vullen met plezierschrift.

 200. Joost zegt: 07-01-09 om 09:36

  Mooi stukje! Zouden de desbetreffende ouders dit stukje ook lezen (wishful thinking) en eens bij zichzelf te rade gaan wat voor effect hun gedrag heeft op kinderen (more wishful thinking)?
  Overigens Gerri, als je echt multiculti zou zijn, zou je je kind niet naar een zwarte of witte school sturen, maar naar een grijze school. Multiculti en het fenomeen ‘zwarte school’, dat gaat m.i. toch echt niet samen. Dit klinkt namelijk niet multiculti, maar gewoon monoculti en die wordt ook nog eens opgelegd. Nu is alleen de worst en de siroop/spa rood jekkie, wat volgt?
  Afschaffen die zwarte scholen, als er iets integratie en echte multiculti belemmert…

 201. Zande zegt: 07-01-09 om 09:38

  Beste Gerrie,je bent volledig ongeschikt voor het ouderschap helaas.Wie zijn kinderen liefheeft laat hen niet lijden onder het juk van al die kleine muzelmannetjes,en zeker niet om je eigen misplaatste multicriminele droom te verwezelijken.Jouw soort ,met je enge ideeën over aanpassen aan buitenluimers heeft mij gedwongen de stad te verlaten met mijn kinderen.Ze zitten nu op een dorpsschooltje en lopen 2 jaar voor op het stadsonderwijs.Rara hoe kan dat?Maar verpest jij de kansen van je kids maar hoor,dat heet natuurlijke selectie:Wat stom is sterft vanzelf uit.

 202. helena zegt: 07-01-09 om 09:42

  Zo ging het ook al op de school waar mijn kinderen opzaten.
  Daarom zitten ze nu op een andere school.
  intregatie noemen ze dat, kijk je kan met dingen rekening houden maar dit loop de spuigaten uit. De grootste fou ligt bij de overheid die maar steeds verplicht dat er een multiculti samenleving behoord te zijn.
  Dit soort verplichte aanpassingen zorgt alleen maar voor meer afstand en meer problemen.

 203. bas zegt: 07-01-09 om 09:47

  Goed stuk

  persoonlijk lees ik er vooral de gevaren van de islam in: het is nooit genoeg

  veel worst komt van varkens, dus is worst niet goed. Dat voorbeeld zegt zo ontzettend veel

  Elkaar halverwege tegemoet komen? Nederland is een welvarend land, en die welvaart is een gevolg van onze open cultuur

  Islamitische culturen zijn gesloten. Daarmee zou elkaar halverwege tegemoet komen betekenen dat Nederland zijn toekomstige welvaart op het spel zet

  Nee, dames en heren immigranten, jullie zijn welkom als je je aanpast, en anders zijn jullie, voor mij, niet welkom

 204. Nina zegt: 07-01-09 om 09:58

  Ik snap niet waarom de schoolleiding hierin meegaat. Zij zou juist het gesprek aan moeten gaan en op moeten komen voor de priklimonade etc. Op deze manier zijn de Islamitische ouders de schoolleiding ipv de bovenmeester!
  Ik heb me nooit gerealiseerd dat er kinderen zijn die dan worstjes niet vertrouwen, pesten over ham of over sandalen(!). Ik zou mmijn kind onmiddelijk van de school afhalen.

 205. Wiel zegt: 07-01-09 om 10:03

  Wij nederlanders zijn meester in het onszelf ondergeschikt maken. We geven onze eigen cultuur ook op andere manieren op. Wij hebben zo de enige luchthaven waar engels als enige taal op de borden staan in plaats van tweetalig (nederlands/engels, nederlands geschrapt)
  Alles moet in nederland in het engels, van reclame tot op het werk. En daar doen we maar wat graag aan mee, want met engels ben je wat…
  Dan ook aub niet zeuren op de buitenlanders

 206. Egor van Elven zegt: 07-01-09 om 10:05

  Duidelijk en volkomen herkenbaar stukje. Nu is het aftellen totdat Gerri ontslagen wordt door de NOS. Want laten we wel wezen, wat een disrespect voor de religieus-fanatici spreekt uit deze column, dat kan niet bij de NOS. Pas maar op dat H**sch-Ba**in je niet van je bed gaat lichten.

 207. Abdi zegt: 07-01-09 om 10:07

  we leven in een vrije land. Iedereen heeft recht om zijn mening te uiten. Ook moslems, dus we moeten elkaar respecteren

 208. maikel zegt: 07-01-09 om 10:14

  De reacties van de mensen hier geven me moed, muv die van Rachid natuurlijk. Laten we hopen dat we dat met de verkiezingen eens terug gaan zien. In onze regio (ik noem niet welke) lossen wij de problemen met de allochtoonse jeugd gewoon zelf op.

 209. De schuld ligt niet bij de klagende ouders, maar bij die directeur dat een eerste klas watje is en overal ja op zegt.

 210. Andre zegt: 07-01-09 om 10:23

  En zo zie je maar weer dat de islam steeds meer terrein wint in Nederland. Dat kunnen ze dankzij de sterke groei van deze groep (geboorte/import) maar vooral omdat ze overal worden gesteund en geholpen door laffe Dhimmies op scholen, in gemeenteraden en andere overheidsorganen. Door hun anti-Nederlandse multikulhouding voorspel ik dat Nederland nog overwegens islamitisch zal worden.
  Ik beveel graag het boek “De ondergang van Nederland, land van naïeve dwazen” van M. Rasoel aan. Het is gratis op internet te vinden/lezen.
  De man schreef het in 1990 en het blijkt thans allemaal uit te komen, helaas in een nog hoger tempo dan hij al voorspelde !

 211. jan zegt: 07-01-09 om 10:23

  Helaas zijn leerkrachten over het algemeen ruggegraatloze mietjes.
  Ze zijn makkelijk te intimideren en vaak al bang voor het grootste jongetje van de klas. Een leerkracht heeft geen karakter, de perfecte ja knikkende Dhimmi

 212. Noa zegt: 07-01-09 om 10:25

  Hulde Gerrie, dit wisten we allemaal al een paar jaar geleden. Opmerkelijk dat er zelfs als reactie op dit stukje gezegd wordt dat moslims ook een mening hebben die ze mogen uiten en die we dan vervolgens ook moeten respecteren, terwijl van respect ‘de andere kant op’ geen sprake is.. Grappig als het niet zo triest was…
  Meer van dit en hopelijk veranderd er wat.

 213. J.kooren zegt: 07-01-09 om 10:26

  Je hebt mijn bijdragen nu twee maal verwijderd, dus je bent en blijft een Dhimmy!

 214. jeroen zegt: 07-01-09 om 10:38

  Wel typisch dat in vrijwel elke reactie minstens één spelfout zit.

 215. Sjaak zegt: 07-01-09 om 11:07

  zolang er fundamentalistische moslim groepen in dit land getolereerd worden gaat het de slechte kant. Islam en fascisme lopen hand in hand. Niet voor niets was Himmler vol lof over deze geloofsstroming. Volgens de islam is de moslim een ubermensch met meer rechten dan andere mensen op deze aardbol. Wordt wakker zoals iemand al eerder na het fascisme, nazisme,communisme is het islamisme nu wat de wereldvrede en democratie in de weg staat.

 216. marc zegt: 07-01-09 om 11:09

  ik kan t niet duidelijker verwoorden als wat onderstaande al reeds deed:

  M.Visser zegt: 06-01-09 om 17:14
  Heel geleidelijk, maar gillend en krijsend van afschuw,
  worden Nederlanders wakker uit hun multiculturele droom.

  boem! spijker op de kop!

 217. klaas Friesland zegt: 07-01-09 om 11:23

  Moeten ze hier in Friesland flikken. Ik heb mijn kinderen instructies gegeven. Wie commentaar heeft op je lunchpakket of sandalen, schop je gelijk de melktandjes er uit.

 218. Emma zegt: 07-01-09 om 11:31

  Prachtig stuk. Zeer herkenbaar en helder.
  Dat ik bij de volgende verkiezingen rechts ga stemmen, is voor mij inmiddels duidelijk.
  Wat ik niet snap is dat de partijen CDA en PvdA nog zoveel aanhang hebben, terwijl het merendeel van de mensen het meer dan zat is hoe het gaat in dit land.

  Beseffen die mensen niet dat als ze PvdA of CDA gaan stemmen, ze in feite de huidige situatie in stand houden? En ze dus eigenlijk aangeven dat zoals het nu gaat, eigenlijk wel goed is?

  Ik hoop ook vooral dat mensen niet in die indoctrinatie trappen die straks rond de verkiezingen weer los gaat barsten, dan zullen de linkse partijen ook ineens gaan roepen dat ze dit probleem keihard aan willen pakken alleen maar om zieltjes te winnen.
  Terwijl ze de afgelopen decennia hebben bewezen dat ze NIKS waarmaken van die valste beloftes!

 219. Zustertje zegt: 07-01-09 om 11:42

  Rob zegt: 07-01-09 om 01:05
  Beste Rob , via Gerri!

  Je hele verhaal zou kloppen als de moslims niet als opdracht hebben het ware geloof op ongelovigen over te brengen.
  Ik werk nu 16 jaar in Islamitische landen en als mij wordt nog altijd toegevoegd dat ik, omdat ik leef als een moslim (en wat kan je anders, nederlanders kennen de kunst van assimileren) me beter kan bekeren, want anders kom ik niet in het paradijs. DWZ zolang je ‘de zin’ niet uitgesproken hebt, gaat je het niet lukken.

  26 jaar geleden zijn wij van centrum Utrecht verhuisd naar een dorp met zeer laag allochtonen-getal en ik ben nog altijd dankbaar voor deze wijsheid. Desondanks is het liefste vriendinnetje van mijn dochter marokkaans. -mijn dochter: als ik groot ben word ik beroemd, vriendinnetje: en ik rapper. Welnu wat is van deze voornemens geworden? Mijn dochter loopt in New York en haar vriendin loopt rond als tent.

  De islam gebiedt als eerste gehoorzaamheid aan Allah, en daarna de zorgzaamheid voor nageslacht cq bezit. En bezit wordt ruim gezien : materiele goederen, gebruiken, erfenis, familie.
  En wat ook zeer opmerkelijk is: de moslim mag ALLE middelen gebruiken om dit ten opzichte van niet-gelovigen te handhaven/verkrijgen. Dus ook middelen als misleiding, liegen, versluiering, is toegestaan!http://hetvrijevolk.com/?pagina=7623

  Wij zouden al een heel eind op de goede weg zijn als we, als oorspronkelijke nederlanders regel twee zouden volgen. Het, ons, bestel van vrijheid, zorgzaamheid (ons sociale stelsel) komt voort uit zeer oorspronkelijk nederlands denken. Wat er nu gebeurt is dat de intentie van dit bestel onderuitgehaald wordt en ingevuld (eindeloze procederen om ieder gaatje in de wet te benutten) voor eigen gewin (als je van oudsher vertrouwd bent met corruptie is “de baas” te slim af zijn, een vrij normale manier om jezelf te verrijken). http://www.youtube.com/watch?v=8789NMWZ9EI

  Gerri, ik kan je alleen aanraden je kinderen te beschermen. Ook tegen verdriet! Net zoals het makkelijker is een goed huwlijk en gezinsleven te hebben met een partner die uit hetzelfde millieu komt, is dat ook met vriendschappen. Relaties zijn voor een deel ook gebaseerd op oergevoelens/tradities voortkomend uit gezin/omgeving. Er bestaan ‘natuurlijke’ overeenkomsten en ‘verworven’ overeenkomsten. Trouw, eerlijkheid, veiligheid en liefde heeft iedereen nodig!

  Vriendelijke groet!

 220. Tim zegt: 07-01-09 om 11:46

  Goed stukje Gerri, kan je maar een ding aanraden: ga in een dorp wonen. Ik ben absoluut van mening dat iedereen in Nederland een plekje moet kunnen krijgen, echter wel op de voorwaarden die de Nederlandse samenleving stelt en niet andersom. En heel erg veel allochtonen en nederlanders van buitenlandse achtergrond zijn het gelukkig helemaal met me eens. Die passen zich aan, als hun kinderen die worst niet willen eten dan doen ze dat gewoon zonder mokken lekker niet. Als Sinterklaas met zijn zwarte pieten komt lachen ze lekker met me mee om die poppenkast en verwrongen “waarheid” van een man die helemaal niet uit Spanje kwam en zijn zogenaamde slaven. Dan krijgen hun kinderen ook gewoon kadootjes omdat dat alles is waar het om draait: gelukkige kindergezichtjes. Ja zelfs een “kerstdiner” gaat er prima in (al komt dat ook omdat kerst voor mij gewoon een gezellig samenzijn is en ik niets met de kerk associeer).

  Helaas zijn er altijd extremisten en jutten mensen elkaar graag op (zie Gaza) waardoor een stemmingmakerij onstaat. Aan beide zijden overigens, want vlak onze autochtone medemens niet uit in dit geval. Ik voel die klap van die ploertendoder achter mijn oor soms nog steeds van die vriendelijke skinhead op de Dam op de dag dat ik met twee gekleurde jongens ging demonstreren tegen de neutronenbom. En hoor soms met verbazing mensen schande spreken over de Lonsdale jeugd terwijl ik ze net daarvoor meegemaakt heb terwijl ze allochtone bejaarden hielpen oversteken of hielpen met met een boodschap van de bovenste plank in de supermarkt pakken.

  Waarden en normen in dit land zijn zo slecht als we zelf willen geloven dat ze zijn. We hebben “gastrecht” maar wel binnen de regels van het huis. Bevalt het niet, dan mag je dat zeggen. Laat je echter je onvrede op een minder amusante manier merken dan zout je maar lekker op.

 221. der icebear zegt: 07-01-09 om 11:48

  Op Bosnische scholen met veel moslims zijn ze echt niet zo gek hoor Gerri. Dit soort toestanden mag je wat mij betreft wijten aan Nederland en niet aan de moslims.

 222. Wouter zegt: 07-01-09 om 11:49

  @johan 18:38
  Johan jij snapt er geen bal van

 223. Martijn zegt: 07-01-09 om 11:57

  Goed om te zien dat eindelijk de mensen met oogkleppen dit ook beginnen te zien….

  Ik heb de eerste 19 jaar van mijn leven door mogen brengen in een van de haagse ‘prachtwijken’… Ik zat gelukkig op de enige christelijke school (niet echt christelijk, maar dankzij de naam wel ‘wit’) welke precies aan de (zwarte) Anne Frank school grensde.

  Vanuit deze school zijn wij in de pauzes 10-20 keer bekogeld met stenen (en niet 1 of 2, maar minimaal 50 kinderen die gelijkertijd staan te gooien met bakstenen), na school was het bijna dagelijks raak met groepen van veelal marokkanen die 10:1 gingen vechten met iemand die bijvoorbeeld iets had terug geschreeuwd tijdens het bombardement.

  3x heeft mijn moeder een moslima aan de deur gehad die ons verweet van racisme, om dingen zo simpel als dat ik een (mij onbekend) jongetje niet met mijn nieuwe slee wilde laten spelen.

  Om niet eens te praten over het straat terrorisme van 6-12 jarige jongetjes; Vandalisme, diefstal, zelfs aanranding heb ik meerdere keren meegemaakt (en denk nu niet dat je daar iets tegen kunt doen anders heb je hun 5 grote broers enkele dagen voor je deur staan ongeacht wat de kleine bij jou deed).

  Ik ben blij dat ik daar niet meer woon, in de 30 jaar tijd dat mijn moeder daar heeft gewoond is die wijk van +/- 10% naar +/- 80% ‘niet westerse mensen’ gegaan en zijn er 2 nieuwe (zwarte) scholen bij gebouwd (+/- 600 kinderen per stuk).

  Iedereen roept tegenwoordig wel snel dat iets ‘racistisch’ is, maar die definitie is de laatste tijd (zeker in de politiek) erg snel verandert:

  De Conventies van de Verenigde Naties zegt:
  ” elk onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur gebaseerd op ras, huidskleur, afstamming, of nationale of etnische oorsprong die het doel of effect heeft van opheffing of aantasting van erkenning, genieting of uitoefening, op basis van gelijkwaardigheid, van mensenrechten, en fundamentele vrijheden in het politieke, economische, sociale, culturele of enig ander veld van het openbare leven”

  Tegenwoordig heeft de politiek dit ingekort naar :

  “elk onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur gebaseerd op ras, huidskleur, afstamming, of nationale of etnische oorsprong”

  Hierdoor mag je niet eens meer onderzoek doen naar wat voor onderwerp dan ook, zodra hier iemands afkomst bij zit, is het racistisch / discriminerend.
  Links = politiek correct
  Rechts = Neo nazi…..

  Maar verder worden wij niet geïndoctrineerd hoor…

 224. Worden we eindelijk wakker??
  Zie al vele jaren welke kant het op gaat en heb dat ook steeds gezegd.
  Toen was ik racist, nu iedereen het roept plotseling niet meer.
  Iedereen is welkom wat mij betreft maar wel aanpassen aan onze cultuur, kan of wil je dat niet dan is daar het gat van de deur en mag ( lees MOET ) je gaan.
  Die vreselijke doorgevoerde tolerantie, ofwel het niet willen bemoeien met anderen want eng, onbekend, etc. geeft nu zijn vruchten af. Hoog tijd dat we daar eens naar gaan handelen.
  Als een gast in mijn huis zich niet naar mijn regels kan gedragen vraag ik ook vriendelijk doch dringend of ze willen gaan, een land is, mijn inziens niet anders hierin.
  Ik heb t inmiddels helemaal gehad met dat moslimtuig, en voor de mensen die blijven roepen dat het maar een minderheid is, waarom trekt de rest van de moslimgemeenschap dan niet wat vaker zijn mond open tegen de excessen?
  Precies, omdat het wel degelijk een meerderheid is!!
  Het zal mijn tijd wel duren, ik ben weg over aantal jaar hier, dit land is zo goed als verloren aan de woestijnmaffia..

 225. Willem van Buuren zegt: 07-01-09 om 12:18

  Complimenten Gerri, voor een helder en duidelijke uiteenzetting hoe het nu in Nederland toegaat. We zijn veel te ver doorgeschoten in ons streven het iedereen naar de zin te maken. We hebben hierbij onszelf in allebei de voeten geschoten.
  Ook mijn kind heeft op een zwarte school gezeten. Slechts 1 jaar in groep 8 en noodgdwongen door een verhuizing. Het was het zwartste jaar uit haar hele schooltijd. Er waren 2 witte kinderen in haar klas, de rest was gekleurd en het overgrote deel was moslim. Ze is nog nooit zo gepest en getreiterd als in dat ene jaar. Ondanks dat ze al twintig is heeft ze nog regelmatig nachtmerries van dat ene schooljaar.
  Als ik nu weer voor de keuze zou staan zou ik geen enkele twijfel hebben. Ik zou onder geen enkel beding mijn kind weer naar een zwarte school sturen, hoewel er misschien best wel goede bij zijn. Maar als het om je kind gaat mag je geen risico nemen.

 226. Angelo zegt: 07-01-09 om 12:33

  Gerri is eindelijk wakker!
  Het duurt bij sommige mensen best lang om de ogen te openen en vanuit die roze dromen in de werkelijke wereld te ontwaken, helaas slapen er nog velen…

 227. progressief zegt: 07-01-09 om 12:40

  @ Abdi zegt: 07-01-09 om 10:07
  En wat is je punt? Dhr. Eickhof geeft zijn mening, dat doe jij en dat doen anderen boven je. Het is helemaal niet im Frage.

  Feit is dat een bepaalde groep haar mening probeert op te leggen. Dat getuigt inderdaad van weinig respect. Nergens staat overigens dat we elkaar moeten respecteren, maar ik vind het wel terecht als je tegen een dergelijk gebrek aan respect in het geweer komt.

 228. Gertie zegt: 07-01-09 om 12:41

  Moet je nagaan gerri wat voor omslag je maakt… Als jij je al zo druk maakt om halal worst(zeer begrijpelijk). Snap je dan wat een president van Servie bijvoorbeeld deed om zijn bevolking tegen grotere uitwassen zoals al-qaida en het kosovaarse bevrijdings leger te beschermen?

  Een domme jongen ben je niet volgens mij. En hoewel het zelfstandig denkend vermogen mischien door het NOS-groepsproces een tijdlang verstoord is geweest lijkt het me verstandig om de overige problemen in Nederland en de wereld die gaan om religie ook eens vanuit een ander perspectief te zien.

  Met meer dan 200 reaktie’s op dit weblog hoef je overigens niet zo bang te zijn voor je baan, Hans Laroes zou niet durven na alle publiciteit op de verderfelijke nieuwe media en zijn geschonden blazoen na de ‘affaire’ Charles Groenhuijsen.

 229. Tom zegt: 07-01-09 om 12:43

  Tolerant voor de intoleranten

 230. Richard zegt: 07-01-09 om 12:47

  Waarom tolerant zijn voor een intolerante ‘religie’?
  Waarom respect tonen voor een respectloze ‘religie’?
  Waarom blijvend buigen voor de barbaars schreeuwende lange tenen brigade?

 231. Bjorn zegt: 07-01-09 om 13:05

  @ acikgoz. Merkwaardige praatjes, waarin je op basis van huidskleur en voorouders als een soort verrader neerzet? Zoek eens een keer iets op over de geschiedenis van Arabische (islamitische) slavenhandel in Afrika. Of de uitroeiing van ‘polytheistisch’ inheems cultuurgoed. Wordt je wijzer van. Een advies aan ‘AFA’: richt je als antifascist eens op dat soort fascisme!

 232. Wijze van Zion zegt: 07-01-09 om 13:07

  Tsja, als je er maar mee in aanraking komt, dan vallen vanzelf de schellen van je ogen.
  Zelfs als je des morgens je PC checkt, wordt je met twee zaken geconfronteerd : Moslimgejank, en spam.
  Identieke problemen dus, waar je maar niet vanaf komt…….

 233. Wijze van Zion zegt: 07-01-09 om 13:08

  @Abdi
  Tussen het uiten van uw mening en het intolerant opleggen van overgeleverde regels uit de woestijn zit een hele wereld van verschil !

 234. Wijze van Zion zegt: 07-01-09 om 13:10

  http://gatesofvienna.blogspot......lcome.html
  In denemarken is men al veel verder, daar komen bv Joodse kinderen al de school bijna niet meer in; althans het wordt ze door de leiding ten sterkste afgeraden.
  Dus meneer Arbi, uit uw mening, zou ik zeggen !

 235. Jack L. zegt: 07-01-09 om 13:30

  @Abdi: Je hebt gelijk; die moslimkinderen moeten zelf kunnen bepalen of ze aarbeienlimonade en worstjes lekker vinden, en of ze wel of niet willen proosten; dat moeten ze niet door hun ouders laten bepalen.

  Overigens zijn die kinderen wel leerplichtig, dus zouden ze ook op het Offerfeest de wet moeten respecteren.

 236. John_H zegt: 07-01-09 om 13:48

  Begin me toch sterk af te vragen wie waar moet integreren?
  Ben bang dat eea toch echt voortkomt uit het gegeven “zwarte school” … een project wat mij betreft per direct in de koelkast mag.
  Dergelijke reacties en invloeden van moslims op goede initiatieve van de school / ouders / kinderen om samen bepaalde feestelijkheden te vieren doen verdere pogingen om samen in deze maatschappij te staan de das om. Vind het spijtig om te moeten vernemen dat de schoolleiding hier geen standpunt in neemt …

 237. Karim B. zegt: 07-01-09 om 14:07

  HAHAHAHA fantastisch hoe heet die school en waar ligt het??

 238. gerrie zegt: 07-01-09 om 14:18

  Waarnschijnlijk was de schrijver ook erg tolerant toen de anti-joden en anti-homo kreten door de multicul school gingen (maar ik geef toe, de sint en kerst zijn toch wel belangrijker). Typisch multicul tolerant als de ander een klap krijgt, maar blijf van mijn af. Ga nu maar lekker huilie huilie en ga je afrvragen waarom je al die jaren je ogen dicht deed als de multiculs anderen het leven onmogelijk maakten.

 239. Joop Boswijk zegt: 07-01-09 om 14:27

  Beste Gerrie welcome to the club,

  het is hard maar waar, zelf hebben wij dat al vijf jaar geleden ook meegemaakt, onze zoon is jarig en geeft thuis feestje met de bekende JIp en Janneke Hema champagne, Halal voedsel worstjes ;twee Marokkanse vriendjes drinken vrolijk mee,maar de volgende ochtend op het schoolplein worden we voor verrotte vis uitgemaakt door de betreffende moeders, dat we hun kids hebben proberen dronken te voeren, wij nog proberen uit te leggen wat Hema J&J champ is, maar helaas pindakaas, het ging er niet in. Dus sindsdien geen Islamitische kids meer op partijtjes omdat onze zoon het ook wel genoeg vond.
  Ik vrees voor de A’damse beleidslijn dat je je eigen kind niet meer naar een witte middelbare school naar keuze mag en kan sturen, emigratie is dan de enige uitweg en dat zullen we zeker doen.
  De scheiding tussen kerk en staat begint behoorlijk af te brokkelen.

  Gerrie laat je niet gek maken door de laRoessjes , hou vol en zorg voor je kids. Succes ermee !!

 240. Allahte Paard zegt: 07-01-09 om 14:49

  Voorzichtig he mensen, kom niet aan het electoraat der linksche domkoppen…. Zij zijn de enige schuldigen voor deze ellende!

 241. `Mark zegt: 07-01-09 om 14:55

  Met dank aan de pvda, SP en GL. En nog steeds komen er 10 duizenden analfabeten uit marokko en turkije via huwelijksomport e.d. ons land in.

  Nederland gaat stapje voor stapje helemaal naar de filistijnen.

 242. Hans Langbroek zegt: 07-01-09 om 16:09

  Waar religie is, is onheil, verdeeldheid en waanzin. Vooral dat laatste, daar komt de rest uit voort.

 243. Tarak zegt: 07-01-09 om 16:23

  Wellicht nog een leestip:

  De sociale regels, die door westerse sympathisanten en wegbereiders van de islam tot voorbeeld dienende humanistische normen worden aangezien, gelden alleen voor de leden van de zogenaamde Umma, de gemeenschap van moslims. De relatie tot de ongelovigen is apart geregeld. Moslims zijn de betere mensen en hun gemeenschap de betere samenleving: ”Jullie…zijn de beste gemeenschap die onder de mensen is ontstaan. Jullie gebieden wat goed is, verbieden wat verwerpelijk is en geloven in God.” (Soera 3, 110)

  http://hetvrijevolk.com/?pagina=7623

 244. Arend zegt: 07-01-09 om 16:54

  @Zande
  “Ze zitten nu op een dorpsschooltje en lopen 2 jaar voor op het stadsonderwijs.”
  En nu maar hopen dat jouw kinderen ook een Albayrak worden. Ze zullen ver komen is jouw idee? Wat zijn de prognoses? Hoe zit het met hun intelligentie?
  “Wat stom is sterft vanzelf uit.”
  Dus jij bent niet stom maar superieur? Jouw kinderen zijn superieur?

  Zomaar een paar vragen. Ik begrijp het als het voor jouw doen moeilijk is ze te beantwoorden.

 245. Arend zegt: 07-01-09 om 16:55

  @Mohammed zegt: 07-01-09 om 00:20
  “Gerri, Islam is de weg. Jij moet je aanpassen aan Allah. Je kind is wakker geworden, nu jij nog. Salam.”

  Duidelijk niet geschreven door een moslim.

 246. Arend zegt: 07-01-09 om 16:57

  @Jozef zegt: 07-01-09 om 01:48
  “Daarom stem ik PVV en dat zouden meer mensen moeten doen!”

  Ja joh, tuurlijk doen! Eigen volk en land eerst! Maar dan moet je ook tegen alles van Europa tegen zijn ok? Dus geen euro, zonder paspoort Frankrijk bezoeken en zo… Ja joh, doen, is gewoon leuk… Zo dacht een meneer ook uit een buurland zo in de jaren derig van de vorige eeuw… Zo denken joh, dan kom je ver, heel ver…

 247. Arend zegt: 07-01-09 om 17:00

  @Elisabeth zegt: 06-01-09 om 23:23
  “Is het ècht waar dat moslim kinderen, niet op verjaardagspartijtjes van allochtone kinderen mogen komen?Is het ècht waar dat moslim moeders nooit iets op school doen?”

  Grote bullshit. Ik zie anders allochtone moeders meer doen hier.

 248. bas zegt: 07-01-09 om 17:17

  Ja, Abdi elkaar respecteren.

  Maar Gerri schreef over gebrek aan respect bij moslims.

  Daarnaast, waarom zijn moslims naar Nederland gekomen? Wellicht voor de vrijheid, wellicht voor de welvaart. Maar Nederland is geen lucnchroom, waar je wel de zuurkool, maar niet de worst kiest

  Take it all, or leave us. Er is geen tussenweg

 249. Willem-Jan zegt: 07-01-09 om 17:37

  Het enige wat ik niet snap is waarom je je kind niet direct van die school haalt. Of vindt je het wel OK dat hij nog “een paar jaar” aan die poppenkast mee moet doen? Als je hem nu ham mee laat nemen naar school, en daarmee de confrontatie aan laat gaan met zijn islamitische “vriendjes”, laat je hem het vuile werk opknappen. Dat kan toch je bedoeling niet zijn?

 250. marco zegt: 07-01-09 om 17:41

  Ja, en hier gaan wij steeds meer heen, binnen niet te lange tijd wordt de hollandse cultuur afgeschaft op de scholen en moeten wij ons hier aan onderwerpen… Vreselijk als wij hier aan toe geven aan dit soort excessen, zij bepalen wel even hoe het gaat gebeuren, dit is een regelrechte schande! Wij,de hollanders, moeten ons aanpassen aan hun, hoe gek kan het lopen. Stap voor stap nemen ze steeds meer en WIJ laten het gebeuren… Waarom is er nu niemand die zegt: tot hier en niet verder! Iedereen moppert wat, er verschijnt een stukje op internet en het gaat gewoon verder. Welterusten iedereen en we worden te laat wakker, met dank aan diverse politieke partijen!

 251. Zustertje zegt: 07-01-09 om 18:45

  vrijheid van meningsuiting. theo van gogh 2000 http://www.degezonderoker.nl/stuk21-20.htm

 252. Wijze van Zion zegt: 07-01-09 om 19:13

  @ Rob zegt: 07-01-09 om 01:05

  Typerend, u schrijft een van de langste stuken, maar feitelijk zegt u helemaal NIETS!

 253. dirkpieter zegt: 07-01-09 om 19:30

  Ja zo gaat dat telkens een stapje verder om een vreemde cultuur op te dringen en maar toegeven tot het een eis wordt.
  In Engeland is het nog erger, daar was al een voorstel om het kruis uit de vlag te halen omdat dat storend zou zijn voor moslims.
  Is het eigenlijk niet zo dat de islam storend is voor iedereen die daar niets mee heeft? Dat het zeer ongepast is om een discutabel geloof op te dringen aan een cultuur die daar geen feeling mee heeft?
  Er staat te veel haat en afkeur tegen de anderen in dat boek van hen en alleen daarom al zou je dat moeten afwijzen. Wij zijn de infidels en liefst zouden ze ons de nek om draaien.
  Gelukkig woon ik niet in Nederland en in mijn land Spanje houde die molsims zich wel gedeisd.

 254. Hein zegt: 07-01-09 om 20:14

  En langzamerhand gaan overal de ogen open… Roze spa vergelijken met alcohol… de waanzin… En vervolgens doet iedereen braaf wat de moslims zeggen want: stel je voor dat ze je voor rasist uitmaken; of erger nog: je met de hele familie op komen zoeken en je in elkaar timmeren! Want zo is het toch? Daar zijn zoveel Nederlanders toch bang voor? Vooral omdat je jezelf en je spullen in dit land niet mag verdedigen… Dus; waarom nog tolerant zijn naar een volk dat onze cultuur en gewoontes verafschuwd? Multiculti? Nee dank u! Ze bekijken het maar! Ik vrees dat dit niet meer te redden is… de wal zal het schip gaan keren hier in NL en dat hoeft niet eens zo heel lang meer te duren…

 255. Hein zegt: 07-01-09 om 20:18

  Het is trouwens niet de multikul die niet werkt… Er is maar een groep de kern van het probleem: de moslims… Ze passen zich niet aan aan onze gewoonten en dringen hun eigen gewoonten op… Wie heeft er ooit echt overlast gehad van groepen chinezen, koreanen, indo’s of noem maar op?

 256. Pimbolie zegt: 07-01-09 om 21:45

  ik vind dat je je aan moet passen tot op een bepaald moment dan is de maat vol. In een vrijland kan het niet zo zijn dat een school geen nep champagne mag maken. ga dan leven op de bijbel beld in een boerka dan val je niet op. lang leven de Nederlandse regels doem de sharia. Schreeuw Vrijheid.

 257. Serge zegt: 07-01-09 om 21:47

  Er wordt nogal afgegeven op moslims in de reacties, en niet geheel onterecht. Het kan echter geen kwaad om ook even stil te staan bij de rol van de Nederlanders. Moslims hebben natuurlijk al jaren in de gaten dat ze maar hoeven te piepen, en die achterlijke Hollanders zetten hun eigen cultuur en principes als vanzelfsprekend overboord, zichzelf trots op de borst kloppend voor de getoonde tolerantie.

  Natuurlijk gaat dit steeds verder. Als verwende kinderen nooit eens een keer ‘nee’ te horen krijgen, worden het ook totaal verziekte ettertjes. Is dit dan de schuld van die kinderen? De manier waarop wij al decennia lang omgaan met allochtonen heeft er voor gezorgd dat deze mensen zijn gaan geloven dat zij recht hebben op een dergelijke ‘tolerante’ (lees: laffe) houding van autochtonen, zonder zelf enig aanpassingsvermogen aan de dag te hoeven leggen.

  Dat moslim ouders in dit geval eisen dat er op school geen limonade geschonken wordt grenst al aan het belachelijke; dat het schoolbestuur ook nog op deze eis ingaat geeft blijk van een onwaarschijnlijke stupiditeit en lafheid. Op zichzelf al erg genoeg, maar wat het gevolg is waarschijnlijk dat de betreffende ouders de volgende keer nog extremere eisen stellen.

  Het wordt daarnaast pas echt kwalijk op het moment dat je je realiseert dat dit soort multi-culti flauwekul mensen als Wilders en Verdonk juist in de kaart speelt. Hoe meer van dit soort verhalen de wereld inkomen, hoe meer mensen die kant opgeduwd worden. Het gebruik van een beetje gezond verstand kan een hoop ellende voorkomen, maar onze angst om van discriminatie / rascisme beticht te worden zit kennelijk te diep. Jammer.

 258. A3aan zegt: 07-01-09 om 22:00

  Ik geloof niet meer in een heilstaat waarin iedereen elkaar respecteert. De waarheid is weerbarstiger. Als wij niet op onze strepen gaan staan, dan zal dit land er niet goed van af komen. En ik vind ook dat de overheid hier veel nadrukkelijker aanwezig moet zijn om onze trots te garanderen. Hoe dan ook: lang leve de secularisatie.

 259. A. Noniem zegt: 07-01-09 om 22:01

  Gerri, ik ben zeer benieuwd wat bovenstaande reacties bij jou teweeg heeft gebracht. Zou je zo vriendelijk willen zijn hier in een volgende column over uit te weiden?

 260. Taz zegt: 07-01-09 om 22:13

  Wacht maar straks gaat je zoon douchen na het sporten met zijn onderbroek aan, heten zijn vrienden Mattie’s en meisjes Bitches/Chickies of gewoon hoeren. Je kan het tij nog keren. Haal hem van school en plaats hem op een witte school met niet meer dan 2% allochtonen.

 261. W de Ruiter zegt: 07-01-09 om 23:07

  Ik pleit voor meer (streng)islamitische scholen….

 262. ger zegt: 08-01-09 om 00:03

  We hebben in een vrijland gewoont!!! Maar helaas sommige hebben met de verkiezing de verkeerde gekozen. D66,SP, PvdA , Het sluipt daar langzaam in, dat zijn nog maar een paar partyen ,twee paspoorten en voorrang bij alles .Huizen ,ziekenzorg , socialen zaken. Er is geen respect meer anders was dit niet nodig

 263. stradi zegt: 08-01-09 om 01:36

  Een zwarte kraai is schuw, een witte zwaan agressief en een zebra snel, niet door hun kleur maar omdat ze gewoon zo zijn, waarbij de kleur maar een bijverschijnsel is.

 264. Ruud B. zegt: 08-01-09 om 02:09

  Heel kort door de bocht: Men kan kiezen tussen: (1)accepteren, (2)participeren of (3)opzouten !!
  En als een kind door zijn medeklasgenoten zo wordt beinvloed dat deze geen ham meer op zijn brood wil hebben, dan wordt het tijd dat het schoolbestuur een afspraak krijgt met de psychische hulpverlening, zij zijn er tenslotte voor om de school naar lokale maatstaven te laten functioneren en niet naar opgelegde maatstaven. Moeten wij eens proberen in het buitenland, vragen ze ook of we een gaatje in ons hoofd hebben.

  en voor het schoolbestuur een tip: men hoeft niet altijd een klacht als gegrond te beschouwen. Klagen mag altijd, maar het is aan de ontvanger om daar wel of niet wat mee te doen.. de desbetreffende moslimouders hebben ook een keus , hun kinderen van de school af te halen en elders onder te brengen.

 265. Ronald zegt: 08-01-09 om 09:59

  Partner is afkomstig uit het buitenland. Vrienden en kennissenkring gemengd. Maaar zonder uitzondering vinden allen zaken als hier genoemd volslagen belachelijk. Hou alsjeblieft op met die multi kul en houd de Nederlandse tradities in stand. Wie hier komt als gast heeft zich als gast te gedragen en zo niet dan staat het hem of haar vrij te vertrekken. Geen islamiet is verplicht in Nederland te blijven. En voor de goede orde, een van onze vriendinnen komt uit Iran en ook zij vindt dit soort gebeurtenissen te idioot voor woorden.

 266. Kees P zegt: 08-01-09 om 10:51

  @Abdi: Omdat we in een vrij land leven, is het beter om de openbare ruimte seculier te houden, zodat we met elkaar kunnen leven.
  Het opdringen van waarden door conservatieve moslims in Nederland is buitengewoon schandalig te noemen.

  Bijvoorbeeld in Marokko wordt er in de steden wijn gedronken, en in Turkije mogen vrouwen in openbare plaatsen geen hoofddoek dragen.

 267. aluha akbar zegt: 08-01-09 om 10:56

  We gaan jullie land OVERNEMEN. Huil maar lekker verder, maar het proces is onomkeerbaar. Wij passen ons niet aan aan de achterlijke christelijke cultuur hier, die roeien we uit de komende jaren. HAHA

 268. Iedereen mag geloven wat hij wil, maar wel privé graag, zodat anders-denkenden daar geen last van hebben en we elkaar niet onze wil proberen op te leggen.
  De in Nederlandse ogen genoemde onzin heeft niets met het geloof te maken, staat nergens in de koran, maar heeft alles te maken met een onaangepaste cultuur.

 269. @ aluha akbar,
  Wees niet te enthousiast, mijn vriend; Nederland heeft in het verleden voor hetere vuren gestaan. Nederland wordt binnen niet al te lange tijd wakker en zullen ook zeer aimabele mensen zoals Gerri zich keren tegen u en tegen diegenen, die het met u eens zijn

 270. Meppeler Moslim zegt: 08-01-09 om 13:07

  Wilt u aub doen alsof u dat van hierboven niet heeft gelezen gepost door: ‘” Aluha akbar” om 10.56.
  Ik als moslim schaam me dood dat hij zoiets zegt. Excuus

 271. M.A. zegt: 08-01-09 om 13:09

  Mijn kinderen zitten ook op een multi-school. Maar krijgen vaak de gekste dingen toe gezegd omdat hun niet in allah geloven. De gekste en ergste is, dat ze levend worden verbrand omdat wij in god geloven. Kinderen van 6 jaar roepen dat, hoezo gehersenspoeld zeg.

 272. Mohamed zegt: 08-01-09 om 13:16

  Wat een hoop frustraties lees ik hier. Heel veel mensen zijn jou erg dankbaar hoor Gerri. Ook al zijn ze jarenlang verhuisd naar Groningen of zo, door jou krijgen ze eindelijk de kans om de frustratie uit te blazen en kunnen vervolgens doorgaan met koeienmelken. Als de mensen die hier reageren de Nederlandse bevolking vertegenwoordigen dan is het inderdaad heel triest gesteld met Nederland. Over het algemeen proef ik hier meer de smaak van de aanbieders van Geert Wilders en soortgelijken, maar toch is het triest. Wat een dom zooitje bij elkaar. Mensen ik zal het nog een keer zeggen: Sinterklaas bestaat echt niet hoor! Het waren je ouders die je schoen vulden toen je klein was.

  Aan de andere kant wil ik als moslim wel even een biecht doen. Ik loop al jaren met een gewetenskwestie en de druk wordt steeds groter, ik kan het niet meer ophouden. Ik heb, mede door Gerri, nu besloten om het met jullie te delen. Beste mensen, en vooral Geert Wilders aanhang, jullie hebben gelijk. Wij moslims hebben wel een dubbelagenda. Onze ouders die hier als gastarbeiders zijn gekomen, waren helemaal niet laag opgeleid. Het waren in feite super- staatsspionnen en hebben de opdracht meegekregen voor mondiale islamisering. We hebben jullie toen genaaid, haha!

  Nu alles volgens plan loopt, wil ik jullie toch uit een droom helpen, jullie zijn zeker 30 jaar te laat met reageren en die voorsprong gaan we echt niet weggeven. Over 15 jaar is meer dan 50% van de Nederlandse bevolking moslim, ook het kindje van Gerri! We zullen dan de meerderheid zijn en zullen dan bepalen wat er hier gaat gebeuren. Dit geldt trouwens ook voor alle andere Europese landen: België, Frankrijk enz. Daarna gaan we de Sharia invoeren en een nieuwe Europese Unie oprichten, namelijk de Europese Moslims Unie (EMU), klinkt leuk zo’n afkorting. Vervolgens gaan we in samenwerking met het Middenoosten (andere moslimlanden voor de mensen die dat niet weten!) het Kalifaat (dit is een staatsvorm, wat volgens ons beter werkt dan Democratie, maar ieders zijn mening!) invoeren. Als dit allemaal achter de rug is dan hebben we 3 machtsblokken in de wereld: China in Azië met Communisme, de Natie van Islam in het Middenoosten/Europa met het Kalifaat en Amerika met de Democratie. Met 3 grote machten kan harmonie en evenwicht tot stand gebracht worden en kunnen mensen eindelijk in vrede naast elkaar leven. Er is dan meer keuze uit religie, politieke overtuiging, cultuur enz. Mensen kunnen dan eindelijk de juiste keuzes maken en altijd een thuis vinden.

  Zie je, we doen het niet voor niets en we doen het niet alleen voor onszelf (echt niet!) maar ook voor jullie (echt waar!). Dus geef ons nou die kans (please) en ik beloof dat jullie er geen spijt van zullen krijgen. Het wordt tijd dat jullie de grote lijnen gaan zien, overview gaan krijgen van het belang van mondiale islamisering en hopelijk ontstijg je hiermee je persoonlijk gevangenis van frustraties en angsten die alleen maar gebaseerd zijn op bewuste propaganda.

 273. Dibah zegt: 08-01-09 om 13:23

  aluha akbar zegt: 08-01-09 om 10:56

  We gaan jullie land OVERNEMEN. Huil maar lekker verder, maar het proces is onomkeerbaar. Wij passen ons niet aan aan de achterlijke christelijke cultuur hier, die roeien we uit de komende jaren. HAHA

  @ aluha, ga dit nu eens op het Stadhuis te Rotterdam aan Aboutaleb vertellen. Waarschuw ik de pers wel voor jou. Want zo’n held, moet minimaal gedecoreerd worden.
  Ik hoop van harte de je de dag nadert dat je begrijpt wat je nu zegt, doet en denkt. Laat anders een hersenscan maken, misschien dat er dan op tijd chirurgisch ingegrepen kan worden.

 274. Mohamed zegt: 08-01-09 om 13:48

  @Kees P.: “Bijvoorbeeld in Marokko wordt er in de steden wijn gedronken, en in Turkije mogen vrouwen in openbare plaatsen geen hoofddoek dragen.”

  Kees, dit is nou een goed voorbeeld van feiten verdraaien om je gelijk te halen. Ik vind het triest dat je je niet eerst goed laat voorlichten (ik ga er vanuit dat je zo’n papagaai bent die niet zelf nadenkt maar klakkeloos dingen doorverteld die je hoort).

  In Marokko wordt het drinken wat wijn gedoogd, net als softdrugs in Nederland. Gedogen wil niet zeggen dat in de wet staat dat het mag! Daarnaast wordt de wijn en andere alcoholdranken hoofdzakelijk gedoogd in gebieden die veel toeristen trekken (voor jullie dus!). Voor een moslim staat nog steeds een wettelijke straf op het drinken van alcoholdranken, alleen wordt dit niet meer zo streng gehandhaafd. Onze Islamitische waarden en normen in Marokko zijn dus ook beinvloed door de Westerse, ook daar gebeurt het!! En ook daar zijn mensen gefrustreerd!!

  Wat betreft Turkse vrouwen, ook dat klopt niet. Er is in Turkije een wet die het dragen van hoofddoeken verbiedt in openbare overheidsgebouwen en niet in openbare plaatsen. Man kijk een keertje naar de Turkse zender op je Kabel en je zult zien dat het merendeel van de Turkse vrouw in Turkije met een hooddoek rondloopt. Ik vraag me af of die wet trouwens nog van kracht is, want er werd naar gekeken door de nieuwe regering….

  Kkkrrroekkieee!

 275. Henry zegt: 08-01-09 om 15:51

  Het is een invasie.

 276. Herman zegt: 08-01-09 om 16:00

  Dit is echt grappig! Goede stunt Gerri! Dit gaat zeker een leuk programma opleveren.

 277. spectator zegt: 08-01-09 om 16:10

  Ik ben niet zo’n fan van de geblonderde kwibus uit Venlo die ik net zo’n muggezifter vind als sommige moslims.Echter als zijn club de enige is de instroom uit landen stopzet waarvan de migranten alhier duidelijk van niet alleen Hollanders maar ook allochtonen van diverse afkomst afwijken op het gebied van economische en maatschappelijke participatie en het vertonen van sociaal en tolerant gedrag zal ik het toch gaan overwegen.

 278. Herman O. zegt: 08-01-09 om 16:26

  Wat heerlijk!! Alle oprechte bezorgheid over deze ervaringen. De voorgaande reactie van Moslim extremist Alula Akbar zegt genoeg!! Maar lieve Nederlanders, waarom staat er nu nooit eens een spontane jongeren groep op om dit te veroordelen? Waarom laten wij ons uit buurten verdrijven, uit bussen weren en nu zelfs op de scholen besmetten? Sta op jongeren van Nederland en onderneem nu eindelijk eens iets!

 279. Arend zegt: 08-01-09 om 16:35

  @Taz zegt: 07-01-09 om 22:13

  Ja joh tuurlijk moet Gerri dat doen. En dan moet hij hopen dat zijn zoon niet verliefd wordt op een buitenlander. Mocht Gerri’s kind toch verliefd worden op een buitenlander gaan wij hem streng veroordelen! Hoe durft hij?!!! Studeren aan de witte scholen en dan ook nog eens verliefd worden op een buitenlander! Booeeeehhhh! Veroordelen mensen, dat moeten we doen! Booooeeeeeehhh… Boooeehh…Boeh! He he dat lucht op he mensen, dat afgeven op buitenlanders. Op naar de volgende 200 BoehBoeh reacties! Het gaat goed met ons… Dat voel ik gewoon… Yess!!

 280. Willem zegt: 08-01-09 om 17:39

  We staan erbij. We kijken ernaar en we doen er al minstens 25 jaar helemaal niets aan. We durven toch gewoon niet hardop te zeggen wat we ervan vinden. Stel je voor! Jan Kaas die ineens opkomt voor z’n eigen belangen. ‘Zachte heelmeesters maken stinkende wonden’ is al een oeroude wijsheid die we collectief kennelijk volkomen zijn vergeten. Journalistiek Nederland gaat z’n verantwoording uit de weg door al te braaf pc door te blijven blaten… Tot de hekken van het kamp achter ons dichtslaan. Dan worden we – te laat – collectief wakker. Tijd voor nieuwe kruistochten, maar nu op vaderlandse bodem. Het moet maar eens afgelopen zijn met al die flauwekul. Wil je in Nederland wonen? Best en van harte welkom onder voorwaarde dat je je aanpast. Zo niet, opzouten!

 281. Ali BABA zegt: 08-01-09 om 20:14

  Even een reactie op aluha akbar, als het eindelijk zover is gaan we dit vieren met een barbeceu onder de kerst ehh denneboom. Ik heb nog een half varken in de vrieskist liggen en nog wat champagne over van afgelopen oude en nieuw dus dat wordt een knalfuif.

 282. hater zegt: 08-01-09 om 20:17

  Gaat deze discussie over geloof of over gezond eten?! Het is een feit dat varkensvlees niet gezond is. Wat dat betreft hebben wij Nederlanders nog veel te leren. En het wordt eens tijd dat christelijken stoppen met hun kinderen in elkaar meppen, wees trots op je kind in plaats dat je hem/haar gaat haten omdat ze slimmer/opener/cultureler zijn dan jijzelf.

 283. Zomaar iemand zegt: 08-01-09 om 21:23

  to·le·ran·tie de; v verdraagzaamheid tegenover andersdenkenden

  ver·dra·gen -droeg, h -dragen 1 dulden, lijden, doorstaan: geen pijn kunnen ~

  ehm… tolereren :S

  Dit kan je niet menen, nederlanders die zich onderdrukt voelen, nou nou nou, de NSB’ers springen van geluk dat ze de Joden hun geld kunnen teruggeven, ze voelen zich immer onderdrukt.

  Veel larie… Moslims zijn de problemen niet (het is heel makkelijk om een groepering aan te wijzen door onderscheidt te maken in religie), de samenlevingen in die buurten is de grote probleem. Zowel de nederlanders in die buurt als de marrokanen, turken, surinamers, afghanen, belgen maken geen deel uit van een oplossing, laat staan een SAMENleving.

  Huidige denkbeeldige probleem: Kut moslims ik kan ze niet meer toleren (zie vandale.nl vertalingen hierboven)
  Oplossing: Zet ze bijelkaar in een buurt.

  Daadwerkelijke probleem: Nederland is Nederland niet meer sinds er zo veel wordt getolereerd
  Oplossing: Begin weer met VOC’s en NSB’s en blanke heerschappij.

  Eenzijdig…

 284. jozef/alias mohamet zegt: 08-01-09 om 22:07

  en toch maar blijven stemmen op pvda,sp,groenlinks,cda en d66,nederland wordt verkocht aan de moslims,een oprechte bekeerde moslim(mijn ogen zijn nu pas open voor zo’n ,wat een achterlijke barbaarse geloof,wordt wakker nederland,straks alle blanke met baarden en vrouwen met boerkas,in mijn land is dat een wijt,dwang dwang os dood dood dood,aluha akbar ,jegie jegie babababababaab

 285. Jurgen zegt: 09-01-09 om 01:52

  Mohamed, zal ik je wat vertellen. Allah bestaat niet.

 286. Martijn zegt: 09-01-09 om 11:43

  @Herman O. (08-01-09 om 16:26)

  Wat heerlijk!! Alle oprechte bezorgheid over deze ervaringen. De voorgaande reactie van Moslim extremist Alula Akbar zegt genoeg!! Maar lieve Nederlanders, waarom staat er nu nooit eens een spontane jongeren groep op om dit te veroordelen? …….
  _________________________

  Omdat je dan met je kop in alle kranten komt alszijnde een nazi groepering, en ook dito straffen opgelegd krijgt ;)

  @Mohamed:
  Laatste keer dat ik in Turkije was (vooral lang in Kusadasi en Ankara verbleven) liep toch echt inderdaad het merendeel van de vrouwen in het centrum zonder hoofddoek en zijn het vooral de armen en de berbers die nog zo ‘traditioneel’ leven.

  Ook een leuke: Bekijk de godsdiensten naar hun jaartellingen en je zult overeenkomsten zien in hoe ‘volwassen’ de religie is.
  Jodendom = +/-5770
  Christen = 2009
  Islam = +/-1429

 287. Dhr Flippo zegt: 09-01-09 om 15:24

  Beste Gerri, Wat moedig van je om dit zo op te schrijven, hopelijk wordt het o zo politiek correcte NOS bestuur niet vertoornd en verbannen ze jou naar een ver oord. Het probleem met moslims is dat ze helemaal niet geinteresseerd zijn in integratie, in tegendeel, de islam verbiedt dit zelfs ! Het is de opdracht en plicht van iedere trouwe moslim gelovige om zijn geloof uit te dragen en zo de hele wereld te islamiseren, Jihad noemen ze dat, en dat hoeft niet per sé op een geweldadige manier, zoals Harry van Bommel (SP) vorige week al heeft laten weten. Maar als het niet zonder geweld kan dan maar met. In de ogen van moslims is er alleen vrede in die landen waar de islam het voor het zeggen heeft, dat noemen ze “Dar es Salaam = huis van de vrede”. En waar dat niet zo is noemen ze “huis van de strijd”. En dat is dus hier in Nederland zo. In de jaren 60-80 deden de communisten precies hetzelfde, ze noemden hun vrede Mir. Geert Wilders heeft helaas gelijk: de Islam is geen religie maar een ideologie.

 288. Mohamed zegt: 09-01-09 om 18:49

  @Martijn: in Turkije leven helemaal geen Berbers, die komen uit Marokko! Maar daar ging het helemaal niet om. Het ging om het feit of een hoofddoek mag of niet in openbare plaatsen. Nou je hebt het zelf gezien, dus bedankt voor je bevestiging.

  Wat betreft de godsdiensten en de jaartelling, dat heeft niets met volwassenheid te maken, eerder het tegenovergestelde. In mijn optiek hoe ouder de religie hoe valser het is. Je kunt het vergelijken met een auto, hoe ouder de auto hoe onbetrouwbaar die wordt, toch. Een ander voorbeeld: een mens is op zijn top tussen 30 en 40 jaar. Na de 40 gaat het alleen maar achteruit met alle lichamelijke en geestelijke functies, toch? Dit zelfde principe geldt ook voor religies. Een religie is op zijn top tussen 1000 en 1500 jaar. Oftewel, het Jodendom is op dit moment een Alzheimer patiënt die op sterven ligt (totaal niet nuttig), het christendom begint aardig te dementeren en is toe een kunstheup (drukt erg op onze belastingcenten en zorgaanbod) en de Islam ziet op zijn top (39,8 jarige werkende man/vrouw die voor de rest draait) en zal over een aantal decennia de rest volgen. Maar dan zijn we er helaas niet meer op dit mee te maken. Hoe een Alzheimer patient en een dementerend bejaarde zijn/haar leven ervaart laat ik hier even in het midden, vast heel leuk!

 289. Mohamed zegt: 09-01-09 om 21:55

  Hierbij wil ik toch een inhoudelijke reactie geven op het stuk van de heer Eickhof. Ik ben zelf een Nederlandse moslim van Marokkaanse afkomst en ik wil hiermee een spiegel voorhouden, in eerste instantie voor de Eickhofs en in tweede instantie voor iedereen die op dit stuk zo enthousiast heeft gereageerd. Mijn reactie is heel lang, dat weet ik en niemand is verplicht om hem te lezen. Desondanks zou ik het waarderen als de Eickhofs het lezen en daarop reageren. Ik reageer stukje bij stukje op het schrijven en hier gaan we dan, veel leesplezier.

  “Omdat zijn school het aanraadt en omdat het zo gezellig is kijk ik dikwijls samen met mijn zoontje naar het Jeugdjournaal…………want ze kunnen er wat van bij Jeugd, van televisie.”

  Helemaal mee eens, doe ik ook vaak met mijn zoontje. Ook om te zien dat het programmeren van kinderen heel vroeg begint hier in Nederland, en om mijn zoontje daarvan bewust te maken. Want ze kunnen er inderdaad wat van bij Jeugd, van televisie.

  “Op de eerste schooldag van het nieuwe jaar zien we in het kindernieuws een reportage over leerlingen ergens in het zuiden des lands die 2009 inluiden met een toast”

  Dat had de school van mijn zoontje kunnen zijn, wij hadden 2009 ook met een toast ingeluid en dit heeft niets met Islam te maken. Overal op de wereld toasten moslims met en naar elkaar en met en naar anderen die niet moslim zijn. Ik heb nooit van een moslim of een Imam gehoord dat dit niet mocht.

  “Wij hadden vanochtend chocolademelk”, zegt mijn erfgenaam. “Ja, dat weet ik, ik was erbij weet je wel”, antwoord ik. Alweer zo een creatief cultureel compromis ……………… werd er nog wel getoast en geproost”.

  Heb je dit onderzocht of is het alleen een vooroordeel over de leiding van de school. Misschien dacht de directeur dat chocolademelk met dit weer beter is dan limonade met prik omdat daar meer energie in zit en het houdt je kindje lekker warm. Kan toch! Ik zou graag willen weten wat de feitelijke reden is!

  “Mijn zoontje is net acht ……………… Zwart betekent in dit geval dat ruim 80 procent van de leerlingen van allochtone afkomst is, waarvan veruit de meeste islamitisch. In groep vijf zijn 10 van de 16 kinderen moslim”

  Uitgaand van groep 5 is ruim 80 procent in dit geval 86 procent. Hier treedt de wet van de massa in werking en je zult het altijd verliezen als je tot de minderheid behoort, jij en je zoontje in dit geval. Je kunt 2 dingen doen, of slikken of een andere school zoeken waar de massa in jouw voordeel ligt. En ga me alsjeblieft niet vertellen dat je dit niet wist, zo’n slimme hoogopgeleide allochtoon als jij. De wet van de massa is ook de basis van onze democratische besluitvorming. Waarom vind je het vanzelfsprekend dat de CDA nu het land mag regeren en reageer als iemand die voor het eerst een ruimtewezen ziet als het gaat om in dit geval te kiezen voor chocolademelk omdat het merendeel van de ouders (toevallig moslims) dat wil.

  “Omdat wij als ouders natuurlijk buitengewoon tolerante wereldburgers zijn en ik bovendien zelf ten …………….niet omdat we denken dat het zo hoort maar omdat we zo nu eenmaal in elkaar zitten”

  Hoe oud ben je man. De meeste mensen weten niet eens in de laatste dagen van hun leven hoe zij in elkaar zitten en jij weet het nu al. Dat vind ik knap, maar ik begrijp deze bekering dan niet. Heb je al die jaren jezelf voor de gek gehouden met waarheden die toch leugens blijken te zijn of heb je het licht gezien? Maar ach, elke gelovige wordt weleens getest over zijn geloof en uiteindelijk komt hij er sterker uit. Laten we het hier maar op houden…

  “Hoe meer multi hoe beter”

  Begrijp ik hieruit: hoe meer Multi hoe beter maar dan zonder Islam en moslims of hoe meer Multi hoe beter in zijn algemeenheid? Want er is nogal wat Islamfobie tussen te regels door te lezen. En kijk maar naar de reacties van hoogbegaafd Nederland, en kijk hoeveel haat tegen moslims is aangewakkerd door jouw stuk. Als ik exact jouw stuk kopieer en ik verander alleen de moslimskenmerken in bijvoorbeeld Joodse kenmerken dan ben ik gelijk een antisemiet en kan ik een celstraf tegemoet zien. Niet dat ik dat zal doen of zo, ik ben gelukkig geen haatdragend iemand tegen wie dan ook.

  “Offerfeest
  En de school doet er alles aan om eventuele problemen al schipperend op te lossen. Een maand geleden was het bijvoorbeeld islamitisch Offerfeest. De ervaring leert dat op dergelijke religieuze dagen de moslimkinderen thuis blijven, hoewel dat eigenlijk niet mag”

  Weer een verdraaid feit, dit moet je als journalist niet te vaak gaan doen anders ga ik ook twijfelen aan het nieuws die je brengt op tv. Moslimkinderen blijven tijdens religieuze feestdagen thuis. Dat klopt en dit geldt ook voor andere kindertjes die niet moslim zijn en die andere feestdagen hebben, bijvoorbeeld kerst of Pasen enz. Daarnaast blijven kinderen niet zomaar thuis, maar dit doen ze met toestemming van de directeur die wettelijk bevoegd is om dit te doen. Het staat allemaal in de leerplichtwet en check het even als je mij niet gelooft. Dus het feit dat moslimkinderen thuis blijven is geen wetsovertreding. Heel veel kinderen van witte scholen krijgen extra vrij om te gaan skiën, ook met toestemming van de directeur, maar daar hoor je niemand over.

  “Maar door op die datum een algemene studiedag voor alle leerkrachten te plannen, zodat de school vanzelf ………… Multiculti kan best en kan best heel leuk zijn. Maar net niet altijd”

  Op deze school wordt echt nagedacht over efficiëntie en kwaliteit van onderwijs, klasse! Ik zou mijn kind op deze school houden als ik je was! Maar even serieus meneer Eickhof, weet jij een betere oplossing als 86 procent van je leerlingen een dag niet aanwezig zijn. Of hebben alleen niet moslims recht op het vieren hun feestdagen? Wil je liever dat de directeur het verbiedt? Dat gaat dus echt niet gebeuren, wij moslims zullen dat nooit accepteren omdat wij ook rechten hebben net als de rest. Ik begin me steeds te realiseren hoe die arme Joden zich hebben gevoeld zo’n 60 jaar geleden, alweer zolang geleden! Aan de andere kant als we gewoon realistisch zijn. Stel dat jij in een oorlogsgebied voor de NOS zit en ziet dat 86 procent van je collega journalisten vertrekken, ga je dan blijven? Dacht het niet! En anders wil ik graag vanaf morgen verslag vanuit bezette Gaza uit jouw mond.

  “Want daags na het Offerfeest werd in de klas het kerstdiner besproken, een jaarlijkse traditie, ongetwijfeld bekend bij veel ouders van schoolgaande kinderen.”

  Je doel met dit schrijven was natuurlijk om aan hoogbegaafd Nederland te laten zien hoe ontolerant de moslims zijn. Maar alleen door het feit te benoemen dat op een OPENBARE school waar 86 procent van de kinderen moslim zijn überhaupt kerst nog wordt gevierd weerlegt je hele actie. Al die moeite van jou is voor niets geweest, dom dom dom! Kerst is een christelijke traditie en het feit dat moslimkinderen en ouders hieraan meedoen, getuigt in mijn ogen juist van het feit dat Islam de enige tolerante religie is in Nederland. Wij moslims doen mee met alle feestdagen van andere gelovigen, toevallig ook omdat wij in Jezus en Mozes geloven en daarom respect hebben voor Christenen en Joden. Dit geldt trouwens voor alle landen waar moslims wonen, ook waar moslims de meerderheid vormen. Kijk maar bijvoorbeeld naar Suriname, Marokko enz. hoe men daar omgaat met multi culti.

  Het feit dat ouders dan meedoen en bepaalde eisen stellen aan het eten komt niet voort uit ontolerant gedrag, maar uit religieuze regels die betrekking hebben op het eten en drinken. Wij noemen dit halal en de Joden noemen het koosjer, wat is het verschil? En ook dit zou je als hoogopgeleide allochtoon moeten weten, bij ons gaat het al 1400 jaar zo en bij onze Joodse broeders gaat het al ruim 5000 jaar zo. In al die eeuwen maakte zich niemand daar druk om, laat staan een politiek correcte van Afrikaanse via Suriname afkomst in Nederland geboren allochtoon.

  “Nee, politiek correct en goed geïnformeerd als we zijn zouden het natuurlijk worstjes van een gecertificeerde islamitische halal-slager worden. Aan ons zou het niet liggen.”

  Ooohhh, dank u wel Eickhofs dank u wel, kniel kniel. Je doet alsof je Afrika hebt gered of als iemand die in Groningen woont en helemaal naar Amsterdam moest voor de worstjes. Als jouw kind op een zwarte school zit dan woon je tevens in de buurt van plusminus 10 van die gecertificeerde islamitische halal-slagers. Zo een opgave is dat niet hoor en meestal zijn die slagers goedkoper ook, dus ga alsjeblieft niet doen alsof je daar voor het eerst was om alleen speciale worstjes te halen voor je zoon uit je overtuiging van multiculti bullshit! Ik weet zeker dat je vaker komt bij zo’n slager en bij de Lidl enz. een allochtoon blijft een allochtoon en daar moet je trots op zijn.

  “Maar ‘s middags thuisgekomen vertelde ons zoontje dat zijn aankondiging van de worstjes bij enkele van zijn islamitische medeleerlingen niet goed gevallen was. “Jekkie”, hadden ze gezegd, “worstjes zijn vies, die zijn onrein, die eten wij niet.” Had hij dan niet gezegd dat het halal zou zijn? Ja, natuurlijk wel, maar ze hadden geantwoord dat ze het niet vertrouwden omdat ze daarmee al eens eerder bedrogen waren uitgekomen. Gelukkig had de juf de jekkie-kinderen streng toegesproken.”

  Dit is theater dames en heren. Hier klopt echt niets van. Mijn kinderen eten niets liever dan worst van de gecertificeerde islamitische halal-slager. Tegenwoordig is het verkregen van Halal voedsel absoluut geen dilemma meer en Halal eten is overal te koop, zelfs bij AH en Dirk. De angst van ouders dat hun kinderen ongewild varkensworst krijgen is allang al historie. Daarnaast is het geen ramp als een kind een keertje varkensworst per ongeluk eet, want God veroordeeld mensen niet op daden die zijn per ongeluk doen of niet wisten. God is liefde toch?

  “Nou, dan maar alleen olijven. Of ananas ertussen. Of kipkluifjes. Of mandarijntjes. Ik ben eigenlijk gek dat ik er nog moeite voor doe.” Moeders was boos, en terecht vond ik. “Het wordt echt te erg, dan maar geen kerstdiner”, gromde ze, “ik zeg er ook al niets van dat die islamitische kinderen op het schoolplein roepen dat Sinterklaas niet bestaat, maar nu is de maat vol.”

  Tja, dit is leuk om tijdens een verjaardag te vertellen aan vrienden en daarbij te verbeelden hoe moeders boos was en iedereen hahahahahha leuk leuk, maar niet bestemd voor hier. Nog meer theater dus, ik krijg een beetje het gevoel dat je iets met theater wilt gaan doen! En wat heeft in Godsnaam de goedheilige Sinterklaas hiermee te maken, dit is echt appels met peren vergelijken. Man, wij mogen geen varkensvlees en geen alcohol hebben, is dit zo moeilijk te begrijpen? Als mijn Hollandse buurman die diabeet is tegen mij zegt dat ie geen suiker mag hebben in zijn koffie dan ga ik ook niet tegen hem zeggen “nou ik zeg er ook niets van dat de Hollandse kinderen roepen dat alle Marokkanen kut-Marokkanen zijn”. Deze vergelijking slaat echt nergens op mevrouw Eickhof. Daarnaast had volgens mij niemand a priori van je geëist om worstjes te kopen, dat je er zo’n drama van maakt. En tot slot is het gewoon waar dat Sinterklaas niet bestaat, jullie houden je kinderen gewoon jarenlang voor de gek en zij doen het weer met hun kinderen en lol dat we hebben. Islam is gebaseerd op waarheidsbevinding en wij mogen daarom niet liegen tegen onze kinderen en tegen anderen. Als ik iets koop voor mijn kinderen dan zijn ze echt net zo blij als jouw zoontje met een cadeautje van een zogenaamde Sinterklaas.

  “Stakker
  Maar ja, wat doe je als ouder? Eens te meer ben je dan een stakker die in het duister tast, zoals Wim Sonneveld het veertig jaar geleden al verwoordde. Ons zoontje wilde het diner voor geen prijs missen”

  De enige stakker hier ben je zelf volgens mij. Je zoontje wou net als alle kinderen naar zijn vriendjes toe. Hij ziet ze niet als moslims en zij zien hem niet als Afrikaan via Suriname in Nederland geboren allochtoontje. Kinderen zien kinderen totdat ze te horen krijgen van hun ouders dat ze anders zijn, je weet wel, het programmeren van het Jeugdjournaal.

  “Dus pasten we ons aan, maar met oprechte tegenzin. Het werden twee soorten spiesjes: spiesjes met en spiesjes zonder halal-worstjes.”

  Wel in de verhouding 6 om 10 hoop ik, anders is het niet eerlijk hé? Tegenzin om kerst te vieren met je kind in een multiculti school, hummmm….Triesttttt

  “En natuurlijk aangevoerd in twee verschillende grote plastic dozen, zodat de ene soort de andere niet kon aanraken, want misschien zou dat ook al onterecht verdacht zijn.”

  Ja, weer theater. Je moet er echt iets mee gaan doen hoor, je hebt talent…

  “We vermoedden overigens dat de moslimkinderen hun wantrouwen niet zelf bedacht hadden, het moest van de ouders komen”

  Jou zoontje krijgt morgen toch ham op zijn brood, dit heeft hij ook niet zelf bedacht. Want misschien heeft echt voorkeur voor kaas en heb je hem lekker het antwoord in de mond gelegd, “vertel het papa maar, vertel het me vertel vertel godverdomme, je lust wel ham zeg ik je” “ja papa…. Papa, vind je mij nog steeds lief”. Arme jongetje, snik snik. Ooh ja, we leren onze kinderen ook hoe ze gordelbommen moeten maken, hoe ze vrouwen in elkaar moeten slaan en ze krijgen groeihormonen om snel een baard te krijgen, tazzz. Dit wil je toch zeggen of niet?

  Eigenlijk vind ik het wel genoeg zo. Ik wou je alleen maar een spiegel voorhouden. Ik hoop dat je inziet dat elke overtuiging weleens getest wordt om uit te maken wie een ware gelovige is en wie niet. Als je door zoiets onnoemenswaardig je geloof in de politieke correctheid opzij zet, terwijl nu heel veel kinderen en vrouwen in Gaza gebombardeerd worden, heel veel mensen in Afrika sterven van de honger en heel veel asielzoekers niet kunnen schaatsen terwijl er zoveel natuurijs ligt, dan ben je nooit een ware gelovige geweest. Je hebt jezelf dan altijd gewoon voor de gek gehouden en ik hoop dat je de rest van je leven nu wel gaat gebruiken om uit te vinden wie je nu echt bent, meneer Eickhof.

  Mohamed (een trotse wereldburger, Nederlander, Marokkaan, Molsim en vader)

 290. bezorgde burger zegt: 10-01-09 om 09:25

  Wordt het niet eens tijd dat alle buitenlanders die hier naar ons land zijn gekomen wat meer gaan gedragen naar onze regels.
  Wat je thuis doet ga je gang maar dring ons niet iets op wat wij niet willen(geloof). Wat wij eten nou en wij klagen ook niet wat jullie eten.

 291. Wijze van Zion zegt: 11-01-09 om 11:51

  Frappant dat Moslims hier naar toe kwamen om te werken en het beter te krijgen dan in de landen waar ze vandaan kwamen; nu doen ze hun uiterste best om Nederland juist naar dat niveau te degraderen.
  Mijn kinderen komen niet meer met deze mensen, met hun wezensvreemd religie/ideologie (Kard. Simonis) meer in aanraking.
  Wens ook niet dat ze zich vervelen, als ze zich moeten aanpassen aan dat lage niveau, niet op school noch in het dagelijks leven.

 292. Wijze van Zion zegt: 11-01-09 om 11:53

  @Mohamed (een trotse wereldburger, Nederlander, Marokkaan, Molsim en vader)**
  Typisch, ik heb werkelijk niets gelezen waar u trots op kan zijn. Misschien naar de de maatstaven van 650 AD…..

 293. Wijze van Zion zegt: 11-01-09 om 22:50

  O, Mohammed 21.55….terwijl in Afrika…….

  Ik zal het maar even afmaken voor u. Terwijl in Darfur zeker 300.000 zwarte ongelovigen als vliegen door de Moslims zijn/worden afgemaakt !
  Tjsa, een “Herrenvolk en Übermenschen” zijn jullie, als het zo in jullie kraam te pas komt.

 294. En dat ze niet op hoge toon allerlei rechten opeisen, maar ook eens op PLICHTEN gewezen worden….offe, is dat discriminatie? Dat roepen ze wel als je dat probeert uit te leggen!

 295. Ahasveros zegt: 12-01-09 om 13:32

  @Mohamed 09-01-09 om 18:49:

  Strak betoog, lang verhaal maar met EEN kern van absolute waarheid:

  “Je kunt 2 dingen doen, of slikken of een andere school zoeken waar de massa in jouw voordeel ligt.”

  Fijn te horen dat er (nu nog wel…) gekozen mag worden.
  Ik maak dus MIJN keuze in Vrijheid en kies voor de ‘andere school’ die ik zorgvuldig zal bewaken tegen ELKE vorm van religieuze/ideologische waanzin en dwingelandij.

  Respecteer DAT maar eens…

 296. Chana zegt: 12-01-09 om 13:39

  Mohamed (een trotse wereldburger, Nederlander, Marokkaan, Molsim en vader)
  Wat is een Molsim?
  Gekeurd en niet goed bevonden. KNETTERGEK!

 297. Willem van Buuren zegt: 12-01-09 om 14:15

  @Mohamed : 09-01-09 om 21:55
  Jij heet helemaal geen Mohamed, jij bent ook geen moslim. Misschien wel vader maar dan vast geen goede. Je stukje stinkt van de links extreme fascistoïde gedachtenkronkels. Kortom het stinkt naar een links varken oftewel Dhimmie.

 298. John zegt: 12-01-09 om 15:08

  Moslims praten je de oren van het hoofd maar het komt er altijd op neer dat zij gelijk hebben.

 299. Rick Reesing zegt: 12-01-09 om 19:51

  Het gaat niet om multicultureel of niet, maar om vrijheid. In een land als Nederland heb je de keuze om zelf je leven in te richten. De een neemt een broodje ham, de ander eet halal vlees. Moet iedereen zelf weten. Als ik mijn broodje ham niet meer mag eten omdat de ander dat niet eten mag, dan worden mijn vrijheden ingeperkt. Daar ligt ook heel simpel de grens. Een ieder moet zijn/haar eigen keuzes kunnen maken. Ik maak er ook heel simpel bezwaar tegen als ik op een school alleen halalvlees kan eten. Ik respecteer de keuze van een ander. Maar ik eis ook altijd mijn recht op. Ik wil gewoon mijn broodje ham. Leven is leuk. Leven is simpel. Opkomen voor je vrijheid van levensbelang.

 300. Brennt zegt: 13-01-09 om 09:41

  @Mohamed (een trotse wereldburger, Nederlander, Marokkaan, Molsim en vader)

  “En tot slot is het gewoon waar dat Sinterklaas/Allah (omcirkel optie naar
  keuze) niet bestaat, jullie houden je kinderen gewoon jarenlang voor de gek
  en zij doen het weer met hun kinderen en lol dat we hebben.”

  My point exactly,

  Brennt

  PS: Je kunt van Gerri Eickhof zeggen wat je wilt, maar hij verstaat wel de
  kunst van het leesbaar en bondig tot een punt komen. Dichterlijke vrijheid
  heeft ‘ie ook. Misschien dat u dat begrip nog eens nader wilt onderzoeken.

 301. Frank zegt: 13-01-09 om 13:34

  Ik herken totaal niet wat Gerri en de ervaringsdeskundigen onder de reageerders beschrijven. Als ‘Hollandse jongen’ woon en werk ik al 12 jaar in Amsterdamse ‘probleemwijken’ (Slotervaart, Indische Buurt (Zeeburg), en nu Bos en Lommer). Onze inmiddels 3 kinderen (nu 2, 4 en 6) hebben het prima naar hun zin op de multiculturele creche en school. Op school wordt door alle soorten en kleuren Nederlanders (want oja, ‘allochtonen’ zijn ook Nederlanders, dat wordt nog wel eens vergeten) met elkaar gekletst, gespeeld en georganiseerd. Onze oudste zoon was een van de eerste/enige ‘witte koppies’ toen we met een groep ouders en in goede samenwerking met de school het project Samen Naar School organiseerden. Omdat hij niet kijkt naar huidskleur of geloof, maar naar hoe snel iemand kan rondrennen en hoe goed iemand in bomen kan klimmen, denk ik dat hij zijn toekomst beter aan kan dan wanneer we hem ‘veilig’ achter een Hollands plattelandsdijkje zouden opsluiten.
  Overigens zijn er (zoals overal) op onze school ook kinderen die vervelende dingen tegen anderen zeggen, maar dat wordt door de leiding (en ouders!) snel en goed aangepakt en uitgepraat. Verbazend hoe ver je kunt komen met praten en luisteren! Tot slot een anekdote: toen de ouderraad een ouder+kind-speelpicknick organiseerde die per ongeluk op de eerste dag van de ramadan viel, was de reactie van diverse gehoofddoekte moeders: “Leuk idee, en we komen, maar we hoeven niets te eten. Maar jullie moeten dat zelf vooral wel doen!” En zo geschiedde.
  Mijn conclusie: zoveel mogelijk vrijwillig scholen mengen, goede ervaringen delen en Eickhoffiaanse probleempjes praktisch benaderen en oplossen.

  Frank van Schaik

  PS Ik ben vegetarier, en vind het ook erg prettig als er iets te krijgen is zonder vlees. Of moet ik me maar aanpassen aan de vleesetende meerderheid?

 302. Sandy zegt: 22-01-09 om 23:52

  Ik vind het zo jammer dat er voornamelijk zulke negatieve reacties komen op deze blog. Mijn kinderen gaan naar een gemengde school en ook daar loopt de integratie soms wel en soms niet goed. Maar over het algemeen ben ik er erg positief over!

  Wat betreft het halal-vlees, je kunt niet met iedereen rekening houden. Maak duidelijk dat het halal is en meer hoef je niet te doen. Ieder voor zich kan zelf weten of hij er van neemt of niet. Vertrouwen een aantal de boel niet, helaas voor hen. Ik neem aan dat je ook goede contacten hebt, met moslims die je wel vertrouwen. Hebben zij toch meer van jouw lekkers? En inderdaad, voor degenen die niet in jou geloven èn voor de vegetariërs, zijn vleesloze spiesjes een goede oplossing. Maar zoals je al schreef er zijn evenveel soorten hapjes als leerlingen. Keus zat toch? Je hoeft niet alles op je nek te nemen.

  En mijn kinderen hadden ze ook geen plezier gedaan met toasten met limonade met spa rood, dat vinden zij “jug” (al probeer ik ze dan wel te corrigeren, net als de juf, om zich anders uit te drukken, maar ze zeggen het toch). Zowel chocomel als nep-champagne aanbieden lijkt mij het meest ideaal, en dan zijn er nog altijd een aantal die ook dat niet lusten of gewoon liever water drinken!

  En ik vind dat jullie school het supergoed heeft opgelost met het offerfeest. Geen halfslachtige lessen voor de niet-moslims maar gewoon een studiedag. Gewoon alle kindjes vrij, net als bij de christelijke feestdagen.

  Gerri, zet de zwarte middelbare scholen niet te snel in de ban. Maar kijk waar je kinderen naartoe willen, kunnen, waar hun (zwarte?) vriendjes naartoe gaan en dan uiteraard ook nog naar de kwaliteit.
  En voor nu, go with the flow! Niet the flow van die negatieve reacties hierboven, maar van de positieve mensen op jullie school die er wel wat van willen maken.

 303. arthur kroon zegt: 06-02-09 om 15:24

  Beste Gerrie,

  prima dat je je worsteling met de multiculturele samenleving beschrijft. op de lagere school is het nog simpel maar straks op de middelbare school is het verhaal nog een stuk ingewikkelder. blijf gewoon stug doorzetten, ‘t is maatschappelijke lafheid van luie burgers om voor segregatie te kiezen. Mensen met enige wereld kennis en gezond verstand kunnen ontzettend veel bijdragen aan de algemene ontwikkeling. de reportage over ouderinitatieven op de jp coen en egelantier is over de top politiek correct geworden maar geeft wel aan dat er een stroming van mensen is die blijft werken aan een oplossing. segregatie is niet acceptabel. Ik hoop dat jullie ook over middelbaar onderwijs ouderinitatief kunnen vinden en er een item kunnen maken !

  met vriendelijke groet,

  Arthur

 304. lolled

 305. Hakbar zegt: 27-02-09 om 17:41

  ach, wordt toch gewoon moslim man. De islamisatie valt nu eenmaal niet te stoppen.

 306. buurvrouw zegt: 17-08-09 om 15:45

  Naast mij wonen marokanen die willen dat de Nederlanders zich een beetje aanpassen. Want de Islam is een beter geloof dan al het andere (er zijn er drie: joods, christelijk en islam dat houdt het overzichtelijk)en dus moeten zij de wereld leiden. Zij mogen mensen met een ander geloof minder behandelen maar omdat ze zelf het ware geloof hebben willen ze respect. Het komt dus niet van twee kanten. Maar dat wordt je niet verteld. Het beste is dat nederland een moslimland wordt met een sharia, want met de grondwet hebben ze niets. De grondrechten willen ze wel ontvangen maar niet uitvoeren. Integreren? Hoe dan?

 307. Mark zegt: 13-12-09 om 18:43

  Eh, men kan toch ook gewoon een keer NEE zeggen..
  Nee, geen aanpassingen op het traditionele kerstdiner
  Nee, geen compromissen
  Gewoon nee !

 308. marieke zegt: 01-12-11 om 20:32

  Schreeuwen naar de andere kant helpt niet, je krijgt alleen maar hard geschreeuw terug. Als de ene partij totaal niet naar je zin is, moet je tot een compromis komen.
  Je tegenstellingen vergroten, nee dat helpt niet.Kom samen tot een oplossing, je kan de moslims niet weg duwen in de samenleving.

Geef een reactie