De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Wilt u dat het WK naar Nederland komt?

wk2018

Op 2 december wordt in Zurich besloten wie het WK van 2018 mag organiseren. Nederland en België hebben zich samen kandidaat gesteld. De afgelopen maanden was er enige opschudding over de financiële regels van de FIFA , maar er zijn ook voorstanders.

Het imago van de wereldvoetbalbond is de afgelopen weken aangetast door onthullingen over omkopingen. Desondanks valt morgen de beslissing of het WK circus in 2018 naar Nederland en België zal komen. Het gehele dossier over het WK bid is hier te vinden.

 

De NOS is benieuwd: Wilt u dat het WK naar Nederland komt?

Reageren kan hier onder.

Update: Hartelijk dank voor uw reacties. De FIFA heeft besloten om het WK in Rusland te organiseren. Op de radio was dit item te beluisteren waar dit weblog bij is gebruikt. 

Foto: ANP

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


52 reacties op “Wilt u dat het WK naar Nederland komt?”

 1. Janny zegt: 01-12-10 om 14:09

  Nee, ik wil helemaal niet dat het WK naar Nederland komt. Het zal veel geld kosten en niets opleveren. Buiten dat vind ik de eisen van de FIFA idioot.

 2. Harm zegt: 01-12-10 om 14:14

  Laat die voetbalgekte maar een ver-van-mijn-bed-show blijven!

 3. A.J.M. Vos zegt: 01-12-10 om 14:14

  Laat het WK alsjeblieft buiten Nederland blijven. Ten eerste kost het (veel) meer dan het oplevert, ten tweede het gedoe (de ‘gekte’) er omheen en bovendien moeten we die FIFA hier niet hebben. Wanneer het een regering is zouden we het corrupt noemen! Wat een eisen: Belastingvrijstelling, verkeersvoorrang (en andere voorkeursbehandelingen), aanpassing van wetgeving, bepalen wie wel of niet kan adverteren. Enzovoorts…

 4. rob zegt: 01-12-10 om 14:15

  Gelijk wat Janny stelt!

 5. Jannenman zegt: 01-12-10 om 14:16

  NEE!!!!!

 6. Ik besef heel erg goed dat ondanks cijfertjes van de op wiskundegebied niet al te best onderlegde Ruud Gullit dat het financieel niet goed is om het WK naar Nederland te halen. Uit onderzoek blijkt dat het WK en ook bijvoorbeeld de Olympische Spelen alleen goed zijn voor landen die in opkomst zijn (bijvoorbeeld Zuid-Afrika of bijvoorbeeld toen de Olympische Spelen in Barcelona waren). Nederland is gevestigd, wij hoeven ons niet te lasten zien om ons aantrekkelijker te maken.
  Maar, ik denk dat ik het WK in Nederland persoonlijk wel heel erg tof zou vinden. Dus ondanks dat ik denk dat het niet goed is voor Nederland, wil ik het persoonlijk wel. Ik stoor me overigens wel heel erg aan de inconsistentie bij de VVD en het CDA hierover. Ik zag, als ik het goed heb bij de Jakhalzen, een CDA’er (volgens mij Bijsterveldt) zeggen “dat het dan misschien wel geld kost, maar dat heel veel mensen het heel leuk vinden”. Alsof dat het legitimeert om geld uit te geven aan iets wat mensen leuk vinden, maar wel snoeihard bezuinigen op onderwijs (ik zit op de UvA, politicologie, en volgend semester zijn er waarschijnlijk geen werkcolleges meer, alleen hoorcolleges, dat is toch niet te geloven)

 7. Daan van Os zegt: 01-12-10 om 14:22

  Alsjeblieft niet.

 8. Natuurlijk!

 9. Ruud zegt: 01-12-10 om 14:26

  Voetbal kost al veelste veel, alle hooligans, politie, me en vernielingen!!!
  Dus een wk hier NEE pure geldverspilling!!!

 10. Arthur zegt: 01-12-10 om 14:28

  het kost miljarden euro’s, geld dat onze overheid nu gewoon niet heeft
  het levert ons over aan de grillen van een intens corrupte bond die zelfverrijking in haar wapenleus heeft staan
  de spin-off voor lokale economie is door de wurgsponsorcontracten van de FIFA miniem
  de nalatenschap is op zijn best een verbeterde sportinfrastructuur waarvoor geen geld meer is om te onderhouden en geen publiek om plezier en nut van te hebben

  … en dan heb je verder nog het gespin, gelieg, gedraai en goedgepraat van misstanden door de voorstanders als voldoende argumentatie om tegen te zijn.

 11. Hans ter Horst zegt: 01-12-10 om 14:29

  Nee. Voor mij hoeft dat niet. De enorme investeringen die daar voor
  nodig zijn , hebben we gewoon niet.
  Engeland wil graag. Geef die de eer.

 12. Sean zegt: 01-12-10 om 14:38

  Nee. Precies om de redenen die gisteren werden aangehaald door Johan Derksen en Youp van’t Hek:
  1. Er is een recessie, laten we het geld ergens anders insteken.
  2. Snelwegen afzetten voor Blatter? Dacht het niet. Laat hem met een helikopter gaan als hij ergens als eerste wil zijn.
  3. Laat hem gewoon belasting betalen. Moet elk bedrijf en wij mogen er best op verdienen als we zo’n groot feest betalen.
  4. Meewerken aan corruptie? Dacht het niet!
  5. Als het in Engeland wordt gehouden, vertrekken we toch met zijn allen daarnaar toe? Er gingen zelfs mensen naar Zuid-Afrika en aangezien Engeland vlakbij ligt. Hebben mensen die dat willen een gezellig feestje en wij hebben de rotzooi (en de kosten) niet.
  6. Het is de afgelopen WK’s al duidelijk gebleken dat wij Nederlanders de saamhorigheid een flinke boost geven desondanks dat het niet in ons land wordt gehouden.

  Toegegeven, het lijkt me fantastisch maar dan wel volgens de Nederlandse regels en wetten en zonder de corruptie.

  Ik ben overigens wel benieuwd naar een poll, wat de rest van Nederland vindt. Het zal me niks verbazen als meer dan de helft het niet wil vanwege de bovenstaande opmerkingen.

 13. Nee.

  Het is absurd dat de FIFA verandert om geweizigde wetgeving. Ik vind niet dat wij dat kunnen maken, Zij hebben net als ieder ander zich aan de wet te houden. Ze mogen hier komen, maar dan wel op eigen iniatief en niet dat van regering. Zeker niet na aanpassing van de wetgeving!

  Laat anderen lekker reclame maken met wereldkampioenschappen, laat mensen vrij zijn, betaal net als ieder ander belasting. Sluit aan achteraan in de rij. Dat moet ik ook. Ze zijn niets meer waard als de andere mensen om mij heen.
  Met al die corrupte eerder minder, laat ze nog liever stikken. Ware het niet dat er veel mensen plezier aan beleven. Maar op deze manier ga ik me kut voelen als dit in Nederland word gehouden.

  Laat andere maar de last van organisatie dragen. ;)
  Their loss, wij behouden onze vrijheid en die is mij heel wat waard.

 14. bas zegt: 01-12-10 om 14:41

  Nee

  niet in Nederland, en eerlijk gezegd, liever ver weg, of beter nog, geheel niet

  maar de kosten, de schending van de burgerrechten – ik vind het verschrikkelijk

 15. Tineke Claessens zegt: 01-12-10 om 14:52

  NEE! Geen WK in Nederland.De kosten zijn veel te hoog. Dat geld kunnen we beter besteden aan mensen die het o zo moeilijk hebben. Er zijn in Nederland zoveel kinderen die opgroeien in armoede en daar kan dat geld beter aan besteed worden. DUS NEE,GEEN WK IN NEDERLAND.

 16. Schaamteloos zegt: 01-12-10 om 14:59

  Vroegah zou ik JA hebben geroepen. Maar nu? Heel egoistisch misschien maar we zitten in een crisis en het gaat echt niet makkelijk worden voor een heleboel gezinnen. Brood en spelen, meer is Voetbal niet. Hoera, het is een boost voor de Nederlandse voetballerij. Diezelfde voetballerij die niet met geld om kan gaan omdat ze geen maat kennen. Nog meer jonge voetballers vroeg de grens over en weg uit de nationale competitie. En de gewone man? Die mag een paar weken juichen voor de TV omdat de tickets te duur zijn. Die mag een paar weken zijn Bavaria petje niet op omdat baas Blatter dan boos kan worden. Die mag denken “was toch wel leuk geweest” en “die gasten geven in die drie weken meer uit dan ik in een jaar, en dat geld gaat niet naar mijn middenstandsbedrijfje maar mee met een Zwitserse dictator”. En wie moet het betalen? Diezelfde gewone man wiens kinderen toevallig niet voetballen.

  Dus nee, bedankt. Laten we vooral andere landen buiten de EU met de kosten opzadelen. Want wordt het Spanje en Portugal (LOL!) dan betalen we alsnog maar heet het “noodhulp” omdat ze daar helemaal niet weten wat de waarde van geld is.

 17. peterdevries zegt: 01-12-10 om 15:03

  Artikel 1 Grondwet verbiedt elke vorm van discriminatie. Indien het WK voetbal in NL en B wordt georganiseerd wordt voor de FIFA artikel 1 met voeten getreden. Het WK turnen en toekomstig WK hockey kunnen in Nederland niet op zo´n uitzonderingspositie rekenen. Daarnaast zijn er nog vele andere argumenten dit WK voetbal niet hier te organiseren. De vergelijking met het geweldige en goed verlopen Euro 2000 gaat absoluut mank.

 18. Bart zegt: 01-12-10 om 15:33

  Sluit mij helemaal bij Sean aan, zag ook gisteravond P & W, duidelijk dus om dit soort louche organisaties ver buiten de deur te houden.

  Eerst maar eens de echte problemen hier in het land oplossen, begreep uit het commentaar van de CDAér dat deze nog niet doordrongen zijn van de keiharde realiteit.

 19. Gerard Smith zegt: 01-12-10 om 15:53

  Laat het WK maar naar Nederland komen, want Spanje en Engeland zijn al een keer aan de beurt geweest. Als Engelse voetbalsupporters zich weten te gedragen in eigen land, dan moeten ze dat ook doen in het buitenland laten zien. De regels van het voetbal komen uit Engeland en zowel spelers als supporters van Engelse clubs moeten juist het voorbeeld aan supporters geven die zich misdragen tijdens voetbalwedstrijden. Hierin Nederland moeten de regels ook strenger worden. Goed gedragen tijdens wedstrijden, anders levenslang stadionverbod. Dan gaan de Ajax en Feyenoordsupporters zich ook beter gedragen als ze hier van leren.

 20. Victor zegt: 01-12-10 om 15:53

  Ja! Het grootste voetbalfeest ter wereld! In mijn tuin! Heerlijk! Laat maar komen. En ja, een feestje geven kost geld. En ja, de Fifa is een boevenbende. Maar wij kunnen daar met onze morele superioriteit vast wel een goede draai aangeven!

 21. Ricardo zegt: 01-12-10 om 16:32

  Nee, een zelfs ten koste van de rechtsstaat totaal overtrokken feestje voor ontspoorde en corrupte Bobo’s en dito hooligans, het kost weer vele tonnen die aan de onderkant gehaald worden en levert in deze tijd ook weinig op. Nederland is er ook nog niet corrupt genoeg voor.

 22. Gerard zegt: 01-12-10 om 16:33

  Voor mij hoeven ze niet naar Nederland te komen. De hoofdwegen zijn nu al dagelijks verstopt en ik voorzie dat dat nog erger wordt tijdens een WK

 23. sjann zegt: 01-12-10 om 16:38

  laat het maar buiten nederland blijven, en dat geld aan ons zelf uitgeven. we hebben al vreemden genoeg in nederland,nog meer is nog meer rotzooi waar de politie bang voor is.

 24. Tim zegt: 01-12-10 om 17:26

  QUOTE Hooligans houden Ajax in greep
  Hooligans van Ajax hebben de laatste jaren stelselmatig bestuurders en werknemers van de club bedreigd. UNQUOTE

  Lijkt me duidelijk, nee dus. Dit soort kleuters geef ik graag niet hun zin. Als sport weer om sport gaat, en niet om geld of met dit soort praktijken hand in hand gaat, pas dan ben ik voor het organiseren van een WK in Nederland. En laat duidelijk zijn: zo hard als de samenleving achteruit gegaan is, de sport is dat op alle fronten ook. Komt door de commercie en door de verloedering. Het is tenslotte toch “normaal” dat je alles doet om te winnen? (klinkt dat Amerikaans he…).

  Hou je voetbal maar, ik kan zonder.

 25. Nee aub ,laat het niet in Nederland gebeuren,het al ons alleen maar geld kosten. En die Maffia praktijken van de fifa kan echt niet meer, het word tijd dat de hele fifa word opgedoekt en er een nieuw systeem komt.
  Een eerlijk oprecht en save systeem zonder al die poespas.
  Het gaat al heel lang niet meer om het voetbal maar om de Centen.
  Dus GEEN WK NAAR NEDERLAND.

 26. mike zegt: 01-12-10 om 17:33

  ja

 27. rene zegt: 01-12-10 om 17:33

  Natuurlijk,
  de kans is extra groot om eindelijk die felbegeerde titel binnen te halen als je het in eigen land mag organiseren.En dat geleuter over geld.Een evenement als dit mag best iets kosten.Het zet Nederland positief op de kaart,en dat levert uiteindelijk veel meer op.Ja dus!!

 28. T.Verloop-Korbee zegt: 01-12-10 om 17:37

  Nee. Van mij mag het helemaal afgeschaft worden. De kosten om het te organiseren zijn enorm. Laten de voetbalclubs eerst maar eens zorgen dat ze zelf financieel gezond worden. Allemaal weer amateur worden, is ook veel leuker voor de fans.

 29. matthijs zegt: 01-12-10 om 17:37

  Wat wordt hier toch gezeurd over geld, het jammerlijke is dat geld weer het belangrijkste is. en verder zijn het echt van die nederlandse reactie’s: wees toch een trots dat twee kleine landen als nederland en belgie de kans krijgen om zo’n groot toernooi te mogen organiseren.
  dus:

  J A
  J A A
  J A A A
  JJ A A, laat maar komen.

  nederlanders moeten altijd klagen en als er niets te klagen valt, dan klagen ze dat er niets te klagen valt.

  EN ja ik ben een TEVREDEN Nederlander.

 30. Derksen voert een prima campagne!
  Het geldverslindende WK mag nooit in NL komen…
  Johan ik sta achter je (in dezen).

 31. Groen zegt: 01-12-10 om 18:03

  AUB GEEN wk naar Nederland met dit corrupte spel. Laat de FIFA anders ALLES zelf maar betalen. Dan is het gelijk gedaan met de idioterie

 32. Aeode M. zegt: 01-12-10 om 18:19

  Het is toch bizar dat er uberhaupt overwogen wordt een peperduur evenement naar Nederland te halen, in een tijd dat het collegegeld voor sommigen binnenkort op gaat lopen naar 5000 euro en de Nederlandse kunst in de kou wordt gezet??? Waar liggen onze prioriteiten nou helemaal??

 33. Ik ben tegen het WK omdat:

  1. Het WK de Nederlandse overheid meer kost dan het uiteindelijk zal opleveren. Geschat wordt dat een WK 9 euro per Nederlander gaat kosten, maar in het ongunstigste geval kan dit bedrag oplopen tot zo’n 64 euro per persoon, en dat heeft niet iedere Nederlander er voor over! (Bron: Het Parool, Alber de Lange & Chantal Van Wessel, 16/10/2010) Er zal voor 500 miljoen euro aan extra wegen en stations moeten worden gebouwd, de beveiligingskosten bedragen minimaal 200 miljoen euro, en er zal nog voor minstens 900 miljoen euro in de stadions moeten worden geïnvesteerd. En, omdat de FIFA vrijstelling eist van alle belastingen zal de overheid geen graantje kunnen meepikken van de miljarden die worden verdiend aan de kaartverkoop en TV-rechten, de fiscus loopt hierdoor zo’n 300 miljoen euro mis. (Bron: De Volkskrant, Jonathan Witteman, 31/07/2010)

  2. De FIFA is een corrupte organisatie. Ze verdienden 3 miljard euro aan het laatste WK in Zuid-Afrika, waarvan 2 miljard (winst) in eigen zak verdween. (Bron: http://www.verspers.nl, Laura Metiary, 15/09/201) Daarnaast zijn meerdere leden bereid geweest om hun stem voor de toewijzing van het WK te verkopen. Zo stond in het NRC dat de stem van FIFA-official Adamu 500.000 pond (572.000 euro) kost, en dat hij voor het WK van 2022 reeds ,,andere verplichtingen” had, ook vertelde hij dat Rusland ,,medewerking” wilde verlenen aan de bouw van sportcomplexen in Nigeria. De stem van FIFA bestuurslid Temarii uit Tahiti kost ruim 1,6 miljoen euro. De voorzitter van de voetbalbond van Oceanië kreeg zelfs het drievoudige aangeboden. Voormalige FIFA-bestuurder Bhamjee zei tegen de journalisten dat drie van zijn collega’s in 2004 op de Marokkaanse kandidatuur voor het WK van 2010 hadden gestemd. Kosten: 250.000 dollar per persoon. (Bron: NRC Handelsblad, Steven Derix & Dolf de Groot, 18/10/2010)

  3. De FIFA wil aanpassingen van de Nederlandse wet die in strijd zijn met nationale- en internationale wetgeving. Een van deze eisen was de diplomatieke onschendbaarheid van alle medewerkers van de FIFA. Het zou betekenen dat duizenden bezoekers van het WK niet zouden kunnen worden vervolgd – zelfs niet als ze betrokken zouden raken bij een misdrijf. (Bron: NRC Handelsblad, Steven Derix & Dolf de Groot, 08/10/2010) Econoom Arnold Heertje vindt het ‘idioot’ dat je de wet aanpast voor een paar ‘bobo’s’. Hij wordt hierin gesteund door de politiek, waaronder de Partij van de Arbeid. (Bron: http://www.verspers.nl, Laura Metiary, 15/09/2010) En ik deel deze mening.

  4. Het WK kan veel beter in Engeland worden gehouden, de stadions zijn daar al tip-top in orde, en de infrastructuur is er. Ook de benodigde Hotels en trainingscomplexen zijn in overvloed aanwezig. Ook de Fifa-baas Blatter zei dat hij ‘erg onder de indruk’ is van de Engelse kandidatuur. “Het WK kan hier morgen al starten, dat zou geen enkel probleem opleveren.” (Bron: Het Parool, Alber de Lange & Chantal Van Wessel, 16/10/2010) Tevens is het veel beter voor het milieu, en scheelt het een hoop geld en gedoe!

  Dus: GEEN WK IN NEDERLAND!!

 34. feyenoord (L) zegt: 01-12-10 om 19:28

  wat een gezeur allemaal!
  een WK brengt samenhorigheid. brengt mensen bij elkaar, maakt ons als land sterker! En kijk is naar afgelopen jaar museumplein, waar zijn er fanatiekere supporters als in ons HOLLAND! lets com WK!!

 35. Louis van Rasten zegt: 01-12-10 om 19:34

  Je kunt het alleen maar voor elkaar krijgen als je het bestuur van de FIFA kunt omkopen met veel geld dus geld en corruptie is -zoals helaas maar al te vaak het geval is- de bepalende factor.

 36. Tom zegt: 01-12-10 om 20:18

  JA!JA!JA!
  Het zou goed voor Nederland zijn als het WK naar Nederland zou komen. Dan kan Nederland laten zien, dat zij niks met al die corruptie te maken hebben. En het geeft ons land aanzien. De Nederlandse voetbalfans, zijn de beste fans van de wereld!
  Ik hoop heel erg dat het WK naar Nederland komt.
  We zullen het morgen zien.

 37. Bas Reijnen zegt: 01-12-10 om 20:20

  Nee; Ik heb er helemaal genoeg van, de grote Blattershow kan van mij gestolen worden. Niet dat ik het niet leuk zou vinden om zo,n spektakel van dichtbij mee te mogen maken, maar dan wel met in achtneming van de burgerwetten van een beschaaft land. Het Bavaria incident, en de beelden van Zuid Afrikanen die hun boel moesten verkassen om de reklameshow van de FIFA vond ik gewoon schandalig.

  Nee laat Meneer Poetin maar gastheer zijn, die past die rol wel!!
  of eigenlijk ook maar niet. De Russen hebben nu al last van beperking van vrijheden en maffia achtige praktijken.

 38. Els zegt: 01-12-10 om 20:26

  Hebben we voor het WK wel geld,dan hebben we voor de finaciele zwakkeren ook geld, hoe komt het dat daar geen geld voor is.
  En dan die eisen die de FIFA op het bordje legt, ik hoop dat het niet door gaat.

 39. Damy zegt: 01-12-10 om 20:34

  Beste mensen,

  Natuurlijk is de FIFA één grote flop, en slaat het nergens op… Maar denk je eens in… Het grootste sportevenement in ons land! Dat is fantastisch! Maar ik denk dat HollandBelgium zich dan iets beter had moeten verkopen i.p.v. met een mapje aankomen kan niet, je moet het groots aanpakken! Alles uit de kast! Je moet er een schitterend boek van maken, net als de Engelsen… Het zou fantastisch zijn, maar het zal niet gaan lukken…

 40. Damy zegt: 01-12-10 om 20:38

  Of beter! Houd het gewoon in Engeland! Dat is vlakbij en dáár hebben wij geen last van dat gespuis! Het is leuk bedacht, maar net zoals de OS2028 gaat ook dit niet lukken!

 41. anoniem zegt: 01-12-10 om 22:50

  jaa jaa jaa en nog eens jaaa
  tuurlijk moet het wk naar belgie en nederland komen!!!!!!!
  en laat ons hopen dat het lukt!

 42. Tim zegt: 02-12-10 om 10:27

  @Damy

  Grootste sportevenement? Dat zijn de Olympische Spelen.

 43. chris zegt: 02-12-10 om 12:25

  nee, ben groot voetbalfan maar ons land laten leiden door een stel corrupte maffioso gaat mij te ver

 44. david zegt: 02-12-10 om 13:14

  he wk als niet moet je maar niets schrvijn

 45. Lars zegt: 02-12-10 om 14:27

  IK vind zeker dat het WK naar Nederland moet komen. die corruptie is misschien nu. tegen die tijd van 2018 is het misschien allemaal al weer op orde. Het zelfde geld voor onze regering, het is nu nog niet zoals het wezen moet. maar in 2018 is het vast allemaal al weer rond. daarbij vind ik ook dat we deze kans moetten grijpen om ons nog beter op de kaart te zetten. zo’n klein land als Nederland en belgie dat het WK organiseert is echt een aanrader. ook voor de economie!

 46. leonie visser zegt: 02-12-10 om 14:50

  het wk moet niet naar nederland komen

  1: laten we geld in andere dingen steken waar het harder voor nodig is
  2: het land is te klein om een wk te geven, de supporters van al die landen kunnen hier de kont niet keren
  3: we hebben onvoldoene stadions met grote capaciteiten, alleen de kuip en de amsterdam arena beschikken over een moie hoeveelheid plek
  4: wij als nederlandse supporters kunnen niet meer gezellig op straat of in de kroegen kijken omdat alle straten dan vol staan met buitelanders
  5: de infrastructuur in die land is al klote laat staan als hier het wk wordt gehouden,
  en zo kan ik nog wel even doorgaan want er zijn namelijk MEER nadelen als voordelen!

 47. max zegt: 02-12-10 om 15:22

  natuurlijk

  dat is tog mooi zo iets

  en niet gelijk zuen over al dat geld

 48. Ger.B zegt: 02-12-10 om 15:34

  Ja. Leuk. Doen.
  Net als het EK, in… wanneer was het ook weer?

  Wat was het leuk! En wat wordt het opnieuw leuk!

 49. Dirk zegt: 02-12-10 om 15:39

  NEEEEEEEEEE GEEEEEEEEEEEEN WK in NL; de “gewone” burger kan het allemaal weer BETALEN……… en ZO VEEL ongemak erbij op de koop toe krijgen.
  WEG ermee !!!!!!!

 50. johan zegt: 02-12-10 om 16:53

  ben blij dat rusland wk krijgt en niet nederland/belgie…

  hoeven we gelukkig niet meer druk te maken over waar we de miljarden vandaan moet halen om de organisatie te regelen.

  En daarnaast : WK is toch een miljardenspelletje , waarbij het land met de meeste centen wint

 51. fairplay zegt: 02-12-10 om 17:26

  Na de townships in Zuid-Afrika nu eerst naar de favela’s in Rio
  NU de Kaukasus met z’n tsjechenen-terroristen en daarna India
  soms met zijn “emerging market” van schoenpoetsers?
  Ik zit er niet op te wachten, evenals die zandbak in Quatar.
  De hooligans in 010 moeten hun eigen tempel aan de Maas zelf
  maar bekostigen en niet met gemeenschapsgeld!

 52. Keas zegt: 07-12-10 om 20:43

  NEE!

  De eisen zijn ronduit belachelijk, ik schaam me dood voor de onderdanige houding van Nederland. Als standvastige ‘calvinisten’ konden we de eisen beter krachtig van de hand wijzen, de FIFA is namelijk een voetbalcluppie zoals alle anderen. Dan maar geen WK, weg met de corruptie en de voetbal-gekte!