De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Zoektocht naar meetgegevens Moerdijk (2)

De brand woensdag in Moerdijk (beeld: NOS)

De NOS probeert sinds de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk de meetgegevens van grondstalen, bluswater en dergelijke op te vragen bij de bevoegde instanties.

Die zoektocht verloopt moeizaam. Hoe moeizaam, kunt u  hier dagelijks volgen.  Hoe de zoektocht de afgelopen dagen verliep, is hier te lezen.

Heeft u zelf vragen of antwoorden over de gevolgen van de brand, laat ze dan ook hier achter.


Zaterdag 8 januari
11.29u: Na de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk hebben zich meer dan twintig hulpverleners met klachten in het ziekenhuis gemeld. Het gaat om twaalf politiemensen en tien brandweerlieden. Ze hebben na behandeling het ziekenhuis weer kunnen verlaten, zo is op een persconferentie bekend gemaakt. De burgemeester van Breda heeft het ministerie van Volksgezondheid gevraagd of er een groot onderzoek naar de milieugevolgen van de brand in Moerdijk moet komen.

Er is wel al besloten tot een onderzoek naar de informatievoorziening rond de brand. Veel mensen klaagden dat ze woensdag niet goed op de hoogte werden gehouden. Op het industrieterrein in Moerdijk is sinds afgelopen nacht een noodverordening (.pdf) van kracht. Het terrein is alleen nog toegankelijk voor mensen die zich met de nasleep van de brand bezighouden. Door de speciale verordening kan de gemeente ramptoeristen weren. Werknemers van bedrijven op het terrein kunnen een ontheffing krijgen.

Lees het vervolg op het liveblog van zondag 9 januari >>

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


Geef een reactie