De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Kamerlid, waar bent u?

kok_fiets_anp-918729.JPGDe premier ging vroeger lekker op de fiets naar zijn werk.
Wim Kok fietste jarenlang met zijn koffertje op de bagagedrager richting het Torentje. Zonder bewakers, zonder gepantserde dienstauto met chauffeur.

Sterker nog; een goede vriend is bijna een keer door Kok aangereden op de stoep voor het Centraal Station. In die tijd was de premier zelf dus het grote gevaar.
 
Maar sinds de moord op Fortuyn is alles snel veranderd. De premier wordt streng bewaakt en is ontoegankelijk, voor wie dan ook, zonder afspraak en veiligheidscontrole. En ook steeds meer andere politici zitten in de beveiliging.
 
Voor veel ministers is het inmiddels dagelijkse kost en alle fractieleiders werden bij de afgelopen verkiezingscampagnes bewaakt.

Maar ook prominente (ex-) Kamerleden als Rita Verdonk, Ayaan Hirsi Ali en natuurlijk Geert Wilders worden scherp in de gaten gehouden door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging.
 
Sinds vandaag moeten alle kamerleden er ook aan wennen. Terrorismecoördinator Tjibbe Joustra wil graag alle agenda’s van alle kamerleden hebben. Om te weten waar ze zijn als de film van Geert Wilders uitkomt. Zodat hij kan ingrijpen als er gevaarlijke situaties zouden ontstaan. Klinkt misschien verstandig, maar veel Kamerleden zien het anders. Ze hebben er helemaal geen zin in.
 
zie filmpje….
Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

Ajran Noorlander

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


6 reacties op “Kamerlid, waar bent u?”

 1. Sabine zegt: 20-03-08 om 19:43

  Het is terecht dat Kamerleden zich niet bang laten maken door het NCTb en gewoon hun gang gaan.

 2. die film kan me verder weinig schelen echt,ik ben ook niet tegen de Koran of Moslims verder, laat iedereen maar filmen of zo, ik vind cartoons leuker !-:)

 3. Gerard zegt: 21-03-08 om 06:25

  Als de heer Joustra nou aanleiding heeft te denken dat kamerleden gevaar lopen na de lancering van Wilders’ film, wat is er dan mis even te laten weten waar je zit?..Neeee dat kost onze privacy blabla, wat een geneuzel zeg, kneuterig Hollands gedrag,bah.

 4. Balou zegt: 21-03-08 om 07:23

  BELACHELIJK !!!!!
  Trouwens waar moet je Wilders tegen beschermen ?
  Het kwaad zit ín deze man,daar moet je de sámenleving tegen beschermen !!

 5. Johan S. zegt: 21-03-08 om 12:42

  Hoofdschuldige in de hele Wilders hetze is het mediacircus. Zelden is er zoveel ophef en aandacht geweest over een item, waarvan we niet eens weten of het wel bestaat. Als er niet zo buitensporig veel aandacht aan was besteed, was het probleem er nu ook niet. Boer-zoekt-vrouw Jaspers is de enige die ik een keer tijdens een uitzending van DWDD heb horen zeggen “zullen we er eens een keer mee kappen”

 6. De 2e alinea is correct gesteld.

  Al lopende bijna door een fietsende Kok geschept)

Geef een reactie