De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Betrouwbare bronnen

cda_fractiekamer_anp-406207.jpgEr gaat weer eens een mooi verhaal in Den Haag. Twee Kamerleden van de PvdA zouden vorige week heel even aan de immer waakzame aandacht van waarnemend fractievoorzitter Hamer zijn ontsnapt. En werden vervolgens aangetroffen op de fractiekamer van het CDA, terwijl zij “bewegingen maakten die in het huwelijk gebruikelijk zijn”, zoals het vieren van de liefde een aantal jaren geleden nog in het tuchtrecht bij de Koninklijke Marine werd omschreven. Overbodig te zeggen dat de betrapte sociaaldemocraten niet waren getrouwd, althans niet met elkaar.


Bron van het verhaal is een CDA-Kamerlid die het had gehoord van een fractiemedewerker die weer een collega kende die het met eigen ogen had gezien. Volgens dat CDA-Kamerlid had de medewerker de bezige PvdA’ers nog gevraagd, hoe zij op de fractiekamer van het CDA terecht waren gekomen en te horen gekregen dat de beide coalitiepartners waren verdwaald.

Geen sterke bron, zullen de kenners van het parlementair-journalistieke bedrijf onmiddellijk zeggen. Want politici vertellen zelden iets zonder daar zelf een belang bij te hebben en al helemaal niet als het over collega’s van andere concurrerende partijen gaat. En iedereen weet, dat het er tussen het CDA en de PvdA in het vierde kabinet-Balkenende niet al te vriendelijk aan toe gaat. Het is dat Wilders, Verdonk en Marijnissen op de loer liggen om de macht over te nemen, maar anders waren Balkenende en Bos al lang weer uit elkaar geweest.

Bovendien wordt het verhaal door de betrokken PvdA-Kamerleden glashard ontkend. Ze waren weliswaar op de plaats van het misdrijf, maar deden daar naar eigen zeggen niets waar aanstoot aan kon worden genomen. Zelfs niet door de ChristenUnie, zo voegen zij daar stellig aan toe.

Niet waar dus, zullen de kenners van het parlementair-journalistieke bedrijf daarom al snel concluderen. Roddel en achterklap van het vuigere soort, die zo af en toe in ieder bedrijf met groot enthousiasme wordt gebezigd.

Maar helaas voor de beide PvdA-Kamerleden komt daarmee nog geen eind aan het verhaal. Toen kabinet en Kamer gisteren na een vierdaags Paasreces weer in Den Haag neerstreken, was hun vermeende affaire the talk of the town. CDA’ers die gretig schamperden over het normbesef bij de PvdA, PVV’ers die vonden dat er over die lafaards een schokkende film moest worden gemaakt, D66′ers en GroenLinksers die libertijns hun schouders ophaalden maar wel vurig hoopten dat het kabinet nu snel zou vallen, VVD’ers en SP’ers die woedend waren dat er op kosten van de belastingbetaler was gen…. En een enkele PvdA’er die vond dat dat er van kwam als er niet naar de waarnemend fractievoorzitter werd geluisterd.

Wat nou betrouwbare bronnen, een verhaal is zo goed als het kan worden gebruikt.

Toof Brader

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


23 reacties op “Betrouwbare bronnen”

 1. Piet zegt: 26-03-08 om 16:02

  Ik mis de namen van betrokkenen? Of ben ik dan TE nieuwsgierig.

 2. Edwin zegt: 26-03-08 om 16:10

  Gut…
  “de betrokken PvdA-Kamerleden…waren weliswaar op de plaats van het misdrijf, maar deden daar naar eigen zeggen niets waar aanstoot aan kon worden genomen.”
  Wat zouden ze te zoeken hebben in de fractiekamer van het CDA?
  Wat zou de PvdA erger vinden – onzedelijke fractieleden of een Watergate-achtige affaire?
  …en de PVV doet duidelijk te weinig aan internet. Het web staat namelijk al stampvol schokkende films van deze aard :)

 3. Ineke zegt: 26-03-08 om 18:48

  Was de opdracht niet om meer kinderen te maken??
  Een deel van de “Partij van de Arbijd” heeft dit serieus genomen.
  Dat komt Balkendende en zijn partij goed uit met haar waarden en normen…in ieder geval de normen!!

 4. wim zegt: 26-03-08 om 19:26

  Ondanks ruimschoots in de gelegenheid te zijn geweest, zelfs in mijn nog wat jongere en onbezonnener jaren, heb ik me nooit laten verleiden tot intimiteiten op de “werk”-plek. Als je het spannend vindt om betrapt te kunnen worden, dan kan dat ook ergens anders lijkt mij.
  En als het hele verhaal niet waar is zoals beide PVDA-ers beweren, dan is die CDA-er ook lekker bezig, of niet dan?
  Dit komt erg fijn over heren en dames politici. Ik zou liever een gevoel krijgen dat u werkt om ons land te besturen.

 5. Hika zegt: 27-03-08 om 03:00

  Laten we ons niet verleiden tot Amerikaanse taferelen. Het gaat om de inhoud en niet om privé omzwervingen. Tenzij privé zaken de inhoud raken, kunnen ze smeuïg zijn, maar blijven ze irrelevant en dus niet nieuwswaardig. De roddelpers daargelaten uiteraard!!!

 6. Hebben ze bij de Tweede Kamer geen fietsenhok dan?

 7. Peter zegt: 27-03-08 om 14:25

  En wie beweert nu nog dat de nederlandse politiek niet spannend en opwindend is.
  Het is toch geen komkommertijd??

 8. Bo ver Dee zegt: 27-03-08 om 14:27

  Na alle verboden van dit kabinet nu dan een verbod op sex?

 9. Frans Meerdijk zegt: 27-03-08 om 14:38

  Ze hebben duidelijk niets beter te doen bij de PVDA, maar dat wisten we eigenlijk al.

 10. Wim Heitinga zegt: 27-03-08 om 15:56

  Gelieve alle beschikbare beeldmaterialen per direct te plaatsen.

 11. Niet over zeuren….. als je elkaar lief vindt moet er geneuqkt worden en door het CDA clubhuis te gebruiken, wordt het toch weer politiek verantwoord…..

 12. Het is toch heel gewoon.. Moet ook gedaan worden.

 13. Depla zegt: 27-03-08 om 16:28

  Is dit een nieuwe invulling van “oppositie” voeren?

 14. Van horen zeggen maar dan via via….. Lekker betrouwbaar dus. En inderdaad geen enkel politicus roept iets zonder dat hij/zij daar belang bij heeft.

 15. Frank Moerdijk zegt: 27-03-08 om 17:37

  Ik ken de TK best goed en ik weet dat je niet zomaar op de fractiekamer van het CDA uitkomt. Van verdwalen is ook geen sprake want uit het raam kijk je op de binnenplaatst tegen het oude minsterie van kolonien waar de PvdA nu zetelt. Daarnaast heb je als lid van een andere fractie niks te zoeken daar in het hol van de christelijke leeuw.

 16. Koel Tuur zegt: 27-03-08 om 17:48

  Kijk als sex tussen kamerleden geen nieuws is voor de NOS, schrijf dan ook geen column. Wie a zegt moet ook b zeggen.

 17. Flippo zegt: 27-03-08 om 18:44

  Bij het CDA hebben ze makkelijk lullen. Die hebben nooit sex. Laat staan in de fractiekamer.

 18. Plopke Kaasschaaf zegt: 27-03-08 om 23:34

  Achterkamertjesplezier. Moet kunnen.

 19. Nico zegt: 28-03-08 om 09:30

  Mooi verhaal!

 20. allemaal jalouzie

 21. Jan zegt: 28-03-08 om 12:53

  zullen we weer aan het werk gaan?

 22. Van mijn belasting geld mogen deze twee een gezellig uurtje hebben!!
  Vindt het veel erger dat er miljarden voor nop over de balk worden gegooid!!

 23. Lijkt weer een sterk overtrokken verhaal uit het land der fabeltjes…

Geef een reactie