De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Boezem

vlies2.jpgDebatten in de Tweede Kamer zijn doorgaans niet heel erg om te lachen. Ze zijn daar in de eerste plaats niet voor bedoeld, maar humor is ook niet het sterkste wapen van de meeste politici.

Toch valt er soms toch wel wat te lachen. Vandaag bijvoorbeeld, tijdens een debat over de zogeheten administratieve lastendruk, zeg maar de bureaucratische rompslomp waar bedrijven en burgers nogal eens onder gebukt gaan. Nieuwe inzichten leverde het debat niet op, maar de eerbiedwaardige Bas van der Vlies van de orthodox christelijke Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) sloeg daar onverwacht vrolijk kwink.

Aanleiding was een opmerking van D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold. Volgens hem moet de Kamer de hand in eigen boezem steken en zelf geen nieuwe regels maken die de administratieve lastendruk verhogen.

CDA-Kamerlid Elly Blanksma reageerde vervolgens dat er van de Kamer al een voorstel van die strekking lag en dat de kamer dus de hand al in eigen boezem had gestoken.

Waarop Pechtold even terugdacht aan zijn tijd bij het studentencorps en zei dat er ‘dus twee handen in uw boezem zitten’.

De fractievoorzitter van D66 kreeg daarmee de lachers op zijn hand, maar moest kwa humor vervolgens ruimschoots zijn meerdere erkennen in Bas van der Vlies.  ,,Mijn hand komt daar dus niet bij”, zei de alom gerespecteerde nestor van de Tweede Kamer. En dat mag voor de doorgaans steil overkomende Van der Vlies best een guitige reactie worden genoemd.

Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

Wilco Boom

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


2 reacties op “Boezem”

 1. david van dijk zegt: 07-04-08 om 19:30

  Na 8 jaar paars en een geheven (na de overwinningsroes) glas van mijnheer Pech(told) met de uitdrukkelijke kreet: nu nooit meer een CDA en christlijke bemoeizucht in Nederland, moet Alexandertje zich toch wel een beetje koud voelen in politiek Nederland. Waar zijn zijn kroonjuwelen……. een EENMANSFRAKTIE en gelukkig zijn moeder als adviseur….. misschien kan de grote lijstaanvoerder mijnheer Mark Rutte hem helpen, die krijgt dankzij zijn moeders-advies zelfs de VVD kapot, gek he, als je terugdenkt aan de mooie jaren van PAARS en …deze twee PARTIJEN uit PAARS….Zij hebben nu precies waarvan zij toen droomde…..een niets zeggende CDA…. en zelf een sterkte achterban…. maar dan zonder gebit en moederziels alleen, en toch nu nog samen een grote bek..???… fictie of werkelijkheid ???….
  Mijnheer Pech… ,1 ding…. niet u, maar God regeert en ook u moet dit zien en ervaren, zo niet ??? ga gewoon door, met wie u bent, vooral het laatste… uw boezem is anders, dat klopt met het bovenstaande stuk en uw manier van formuleren als het gaat over de ethiek van de vrije mens in ons land, heel veel mensen merken in ons land zien en horen dit van uw en waarom u dit zegt. Zelfs uw OUDE trouwe achterban van uw (oude paarse periode) zijn uw gezever zat en stemmen zelfs nu op het CDA. Denk maar eens goed na hoe dit komt.

  ps: huidig studie-advies voor Alex Pechvogel. aansluiten bij een studentencorps THEOLOGIE, daarna gaan werken in het vrije China voor gratis schoolboeken met een open visie…… vooral DUURZAAM

  een hartelijke groet,
  david van dijk

  gouda

  ::::aangepaste versie:::::

 2. Pieter van der Starre zegt: 09-04-08 om 23:27

  Mijn vader zei altijd: 2 geloven op 1 kussen, daar slaapt de duivel tussen. Ik ben er sterk van overtuigd dat dat ook het geval is bij deze 2 handen in 1 boezem. Daarom ben ik blij dat van der Vlies zich verre houdt van zulke praktijken.

Geef een reactie