De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Wat nou, saaie politiek?

uitslag_anp-7332657.jpgDe politieke week was nog maar net begonnen of we waren al getuige van een paar opmerkelijke gebeurtenissen, die we u niet willen onthouden. Bekijk beelden van een confrontatie tussen Verdonk en Koenders, de installatie van een even tijdelijk als opmerkelijk Kamerlid, een Kamerlid dat een standje krijgt van de Kamervoorzitter en een collega die noodgedwongen staande stemt.


Om te beginnen was daar het lid Verdonk dat minister Koenders van Ontwikkelingssamenwerking een schuldcomplex probeerde aan te praten. Hij wilde daar niets van weten, waarop Kamervoozitter Verbeet besloot tussenbeide te komen.
Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

Dan was er de installatie van CDA’ster Sabine Uitslag. Zij vervangt – voor het eerst in de Nederlandse parlementaire geschiedenis – een zwanger Kamerlid (Mirjam Sterk). En dat is niet het enige bijzondere: in haar vrije tijd is Uitslag zangeres van de rockband Spinrock.

 

Ook gezien: Kamerlid Van der Ham (D66) krijgt een standje van Kamervoorzitter Verbeet omdat hij geheel tegen de regels een stemverklaring aflegt bij een motie die hij zelf heeft ingediend.

En als klap op de vuurpijl was daar nogmaals Verdonk, die vanwege haar ongeluk twee weken geleden staande moest stemmen. Haar CDA-collega De Nerée tot Babberich helpt haar een handje.

  Inge Hoogendoorn

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


4 reacties op “Wat nou, saaie politiek?”

 1. Lisa zegt: 08-04-08 om 21:30

  Oh dit is ook leuk, blog met clipjes erbij! Maar dit zijn er wel veel over verschillende onderwerpen. Ik ga niet één voor één op ze in hoor ;)

 2. Helena zegt: 08-04-08 om 22:29

  Ik heb nooit zoveel interesse gehad in de politiek. Ik las het wel in de krantenkoppen. Want inderdaad, ik vond het saai en vooral langdradig.

  Vorige week heb ik toch het hele Fitna-debat gezien en daarbij kreeg ik af en toe de indruk dat de Kamervoorzitter, Mevrouw Verbeet, niet altijd serieus genomen werd. In het bovenstaande relaas wordt die indruk helaas nog eens bevestigd. Maar bij de toon in de clips kreeg ik een gevoel van déjà vu: zo ging het vroeger in de klas op school, als er een leerling tot de orde geroepen werd! “Dat mag je nóóit meer doen, hoor!” “Als ik dat zeg, dan moet je stoppen!” “Je mag hem niet uitlachen!” Kàn je dat wel serieus nemen? Aan de ene kant is dit hilarisch. Maar aan de andere kant is het triest, als dit de manier of de toon is, waarop ons volk vertegenwoordigd wordt.

 3. Ik heb zo een vermoeden dat minister van ‘Ontwikkelingssamenwerking’ Bert Koenders nog eens een dik belegde boterham gaat verdienen bij de “non-gouvermentele organisaties” waaraan hij op dit moment zo veel belastinggeld geeft. Na hun actieve politieke carriere belanden immers veel PvdA-ministers bij dat soort organisaties (of de eveneens door belastinggeld platgegooide VN). Denk bijvoorbeeld aan Max van den Berg, Harry van den Bergh, Eveline Herfkens en Jan Pronk. Koenders is dus waarschijnlijk niets meer als een lobbyist voor de zieligheidsindustrie. Maar dat zeggen veel Nederlandse journalisten er nooit bij. Ook niet die van de NOS.

 4. Noud zegt: 09-04-08 om 09:09

  @ James:
  Ik kan ook zo een aantal CDA-ers opnoemen die bij dergelijke organisaties aan het werk zijn. Denk aan Ruud Lubbers, Hans van den Broek en Jaap de Hoop Scheffer. Niet iets van alleen de PvdA dus

Geef een reactie