De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

And the Oscar goes to…

eurlings_anp-7260009.jpgJe hebt spijt, erge spijt, en Camiel Eurlings. De minister ging woensdagmiddag diep door het stof over de spitsstrook bij de A1.Juridisch foutje, spitsstrook dicht. Vier jaar lang nagelbijten in de file, terwijl één rijstrook verder het maagdelijk asfalt lonkt. Leg dat maar eens uit als minister van files.Dat deed Eurlings. En hoe!Politiek is voor een deel natuurlijk hoe je het brengt; teksten als ‘verbijsterd’, ‘geschokt’, ‘de oren vielen van mijn hoofd’ worden strategisch ingezet. En willen we dat ook niet graag horen, als iets inderdaad een schande is?Van de huidige ministersploeg beheerst Camiel Eurlings dit onderdeel van het vak nog het best.Zijn jongste uitdaging was de A1. Een dichte rijbaan terwijl de files om zich heen grijpen, is natuurlijk wat je noemt een publicitaire uitdaging. Dus sprak Camiel Eurlings al zijn acteertalenten aan om de automobilisten diepe, diepe spijt te betuigen.Nog net geen ‘Yes We Can’. Maar veel dichter bij Obama komen we in Nederland niet.Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien. Joost Vullings Jeroen van Dommelen

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


5 reacties op “And the Oscar goes to…”

 1. Lisa zegt: 09-04-08 om 17:04

  Wat een kanjer en een schat is Camiel toch he? ;)

  Maar eh… “Yes We Can! Yes We Can Open The Rush Hour Strip!” mwah.. mwah… klinkt toch ‘ietjes’ minder dan http://www.youtube.com/watch?v=Fe751kMBwms

  :D

 2. Hier is maar EEN woord voor,..O N T S L A G …..

  Moeten wij in het bedrijfsleven eens proberen, voor HEEEL veel minder krijg je al ontslag.

  En wie gaat al die schade van die 4 jaar aan die mensen en bedrijven betalen ??, Natuurlijk ,…WIJ, ,,belastingbetalers !!!!

  Gewoon OPZOUTEN met die kneus..

  Ad.

 3. Lisa zegt: 10-04-08 om 13:00

  @Ad, overdrijf toch niet zo. In het bedrijfsleven word je echt niet ontslagen voor foute procedures of processen die onder jouw voorganger zijn ontstaan. Integendeel, er wordt van je verwacht dat je de problemen oplost. Heb je wel goed geluisterd dat die spitsstrook al 3 jaar leegstaat? Dus lange tijd vóórdat Camiel Eurlings minister werd.

 4. Gerben D zegt: 10-04-08 om 13:37

  Ad denkt vast dat ie een betere minister zou zijn. Nee hoor, ben zeer zeker geen CDA fan, maar ik vind Camiel Eurlings een van de meest capabelen in de ministersploeg.

 5. [...] En dan minister Eurlings, die wakker moet hebben gelegen van de spitsstrook op de A1. Een minister van Verkeer die het vertrouwen dreigt te verliezen van de automobilist. De heilige koe! Voor je het weet ben je minister van ….. en Waterstaat. Dus bood hij nederig zijn excuses aan. [...]

Geef een reactie