De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Van wie was de politieke week?

kamerranp-7334101.jpgWas het de politieke week van Jacques, Mariëtte, Jeroen of Tineke? Jacques vertrok, voor Mariëtte is het nog te vroeg en Jeroen had het druk in Vak K.

Tineke Huizinga had deze week de primeur van een voor velen onbekend spreekwoord. Ze gebruikte het in het debat over de opnieuw gekraakte OV-chipcard, en kreeg vervolgens de meerderheid van de Kamer zover een motie van wantrouwen niet te steunen.
 
Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. Harder praten geeft meer geluid maar niet meer gelijk. Al is een spreekwoord nog zo raar, als het rijmt dan is het waar.

Luister naar het weekoverzicht van de politieke redactie van de NOS radio.

Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

Wilma Borgman

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


5 reacties op “Van wie was de politieke week?”

 1. Er loopt een onderzoek naar de hypegevoeligheid van het Tweede Kamer optreden in de afgelopen jaren. Zoiets onderzoek je, omdat de waan van de dag allicht niet synchroon loopt met serieus leiding geven aan een land.
  Als de Tw.Kamer zich inderdaad hyperig blijkt te gedragen kan dat nooit in een isolement plaatsvinden. Daar horen meerdere partijen bij.
  Bijv. een website van een krant met het topic; “van wie was de politieke week”.
  Zelfs in mijn afwijzen ben ik ook nú gedoemd er tóch nog weer een rol in te spelen.

  Nederland verveelt zich stierlijk.

 2. Ockers zegt: 20-04-08 om 16:07

  Politiek als entertainment. Toont het nihilisme van de NOS. Maar moeten we daar belasting voor betalen?

 3. Hans zegt: 22-04-08 om 00:11

  http://zaplog.nl/zaplog/article/7480/

 4. Lisa zegt: 22-04-08 om 20:52

  Het is goed dat de pers probeert om prikkelende, korte samenvattingen te geven. Hiermee vragen op te roepen. Dat het misschien voor sommige mensen nihilistisch overkomt, getuigt van een passieve, afwachtende houding.

  Misschien zelfs wel verwend consumisme (als dat een bestaan woord is ;) ).

  Je kan natuurlijk altijd zelf diepgaander lezen, researchen, documentaires bekijken, enzovoort. De media kán je niet consumeren zonder zélf kritische keuzes te maken. Ja, dat kan wel, maar dan stel je het niet ter discussie.

  Maar vorige week was idd niet zo’n spetterende politieke week.

  Tineke Huizinga, daar heeft niemand het nu meer over, dat heeft ze toch doorstaan en goed afgehandeld. Wel wordt ze volgens mij een beetje de “Winnie Sorgdrager van Balkenende 4″ op deze manier.

  Ik vind dat er wat meer respect voor haar ‘zachte’ uitstraling mag zijn. Dat ze zo’n lieve zachte stem heeft, betekent niet dat ze geen hersenen heeft.

  Misschien: de perfecte overname in 2 weken door Hamer. Hopelijk knalt ze er meteen nog een lekker scherp interview uit, want ze moet nu wel doorpakken. Vind ik.

 5. Ferry zegt: 24-04-08 om 11:00

  Nou nog maar een keer dan. Ik koop in Amsterdam mijn OV-chipkaart(en). Inmiddels heb ik er drie waarvan twee onleesbaar. Die blijken dusdanig beschadigd te worden dat de chip onleesbaar wordt. Dit verhaal vertel ik nu al een aantal keer maar kennelijk heeft niemand er een boodschap aan. De kaart is dus gewoon van een inferieure kwaliteit. In een portemonnaie met zo een afsluitbaar tussenvak met een drukknoplipje zorgt dat drukknopje voor de beschadiging. Op de onleesbaar geworden kaart is dat zichtbaar door een kleine instulping.
  Maar goed, slaap lekker verder zou ik zeggen.

Geef een reactie