De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Brinkman op de vingers getikt

brinkman_anp-4892318.jpgPVV-Kamerlid Hero Brinkman kreeg het twee dagen achter elkaar aan de stok met de voorzitter van de Tweede Kamer, Gerdi Verbeet.

Gisteren omdat hij de aandacht opeiste, terwijl hij het woord niet had gekregen. Vandaag omdat hij zich niet beperkte tot het afleggen van een stemverklaring, maar van de gelegenheid gebruik maakte om zijn mening over de PvdA te geven.

Bekijk de beelden en oordeel zelf.

Zie ook: het Reglement van Orde van de Tweede Kamer

Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien. Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

Inge Hoogendoorn

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


67 reacties op “Brinkman op de vingers getikt”

 1. Frits van t Groenewout zegt: 29-05-08 om 19:23

  Wat Brinkman doet is inderdaad niet juist en daarvoor wortd hij op de vingers getikt. Dit soort zaken doet zich alleen voor als Verbeet voorzit, zij doet dit zonder charisma en beroept zich de hele tijd op het reglement. Ze kan er niets maar ze “heeft”het gewoon niet niet. Het is een keurige schooljufrouw met een kille sfeer. Luister eens naar de debatten als één van de andere leden van het presidium aan de beurt is. Dat is het genieten van de rust van Willibrord van Beek en het geestige van Agnes Kant en ook Geert Wilders is een goede voorzitter. Helaas moeten we het doen met Gerdie Verbeet en dat maakt het kijken en luisteren naar NOS politiek er niet leuker op.

 2. dick zegt: 29-05-08 om 19:41

  Wat een verschrikkelijke en arrogante, ijdeltuit. Wijst alleen naar wat een ander (in zijn ogen) verkeerd doet; komt nooit met oplossingen. Wil ook niemand gelijk geven. Zal wel bij zijn “beweging” horen.

 3. bert zegt: 29-05-08 om 20:11

  Zo kan je nu eens duidelijk zien dat die Brinkman lak heeft aan de parlementaire regels.

 4. Marcel V. zegt: 29-05-08 om 20:36

  Zou dit nieuws bij de NOS zijn geweest als het een parlementarier van een andere partij was geweest? NEEN!

 5. edgar zegt: 29-05-08 om 20:44

  Helemaal met Dick eens. Maar moet natuurlijk zijn: “haar”ogen en “haar” beweging.

 6. dick zegt: 29-05-08 om 22:19

  De ogen en beweging (?) van Gerdie haha Die doen helemaal niet ter zake. Er zijn nu 1x duidelijk omschreven regels in de 2e kamer. Zoals bijna overal regels zijn. Anders krijg je een ongeregeld zooitje……En daar was de PVV. Provocerend en beledigend overal tegenaan schoppend een populistische weg zoeken richting stemmer….Het mag gelukkig in een democratie, mits men zich aan de regels van het spel houdt.

 7. marcel zegt: 29-05-08 om 22:28

  Mw. Verbeet heeft nu eenmaal een hartgrondige hekel aan alles en iedereen die niet’politiek correct’is.
  En dan m.n. iemand van de PVV, daar heeft ze helemaal een broertje aan dood.

 8. Tim zegt: 29-05-08 om 22:34

  @ Marcel; Ja dat zou ook nieuws zijn. Zie bijvoorbeeld items over “de bordjes zijn verhangen” (cda / pvda / vvd), “van agt loopt een blauwtje” (cda), “van wie was de politieke week” (cu)

  Het is niet moeilijk je eigen fout te zien. Moeilijker is het om deze toe te geven. Vooral in politieke arena waar toegeven gelijk staat aan verlies in opinie-peilingen… een doodzonde dus.
  Helaas.

 9. Jordi zegt: 29-05-08 om 22:52

  Deze voorzitter is zo partijdig als wat. Dat hoor je al op de toon waarop de PVV-leden worden aangesproken. Dit is niet de eerste keer. Dhr Wilders, Fritsma en Graus zijn ook al een paar keer op deze manier aangesproken. Dit is een nieuwe politieke partij die ‘nieuwe’politiek willen. Er wordt te fel op gereageerd. Als de voorzitter netjes had gevraagd: Meneer Brinkman dit is nu niet de bedoeling, wilt u alstublieft gaan zitten was het heel anders geweest. Er wordt gewoon letterlijk gezegd: Ga zitten!!! Ik snap best dat ze zo tegen een hond praat maar dit kan je niet maken tegenover een parlementarier van een partij die door 600.000 mensen gekozen is. Er wordt geprobeerd om de monden te snoeren en dat vind ik heel erg fout!

 10. steven zegt: 29-05-08 om 23:55

  volkomen terechte reactie van Verbeet.
  het toontje tegen de pvv zal wel komen door het feit dat deze heren, dames consequent de tweede kamer gebruiken voor sound-bites waar niks of niemand mee geholpen is behalve de pvv zelf en haar herkenbaarheid naar de kiezer die daar vatbaar voor is.
  nu moet je ook niet overdrijven, het debat mag best fel, maar regels zijn regels en daar dien je wel respect voor te hebben. het heeft een aantal eeuwen geduurd deze democratie op te bouwen. mensen zouden er eens wat vaker bij stil moeten staan wat een schade de pvv en verdonk doen aan het vertrouwen in het systeem. een alternatief? hebben ze beiden niet, coalities? doen ze niet aan. oplossingen voor problemen? heb nog nooit een haalbaar plan gehoord.

 11. Marcel V. zegt: 30-05-08 om 13:09

  Zie hier het absurd arrogantje toontje van een voorzitter die het maar niet kan laten haar politieke voorkeur (=afkeer PVV) te laten blijken in elk optreden… “GA ZITTEN!”

  Zie hier een lid (Verbeet) van een partij in absolute nood, die elk houvast in de samenleving aan het verliezen is en daarom wild om zich heen gaat slaan.

 12. arne bartelsman zegt: 30-05-08 om 14:25

  Het Calimero-gevoel begint zich wel steeds verder te ontwikkelen bij PVV aanhangers zeg.
  Jullie zijn volledig blind voor je eigen fouten:

  Marcel V. zegt: 29-05-08 om 20:36
  Zou dit nieuws bij de NOS zijn geweest als het een parlementarier van een andere partij was geweest?

  Dit weet je niet! En waarom weet je dit niet? Omdat zo’n mannetje van de PVV de enige is die op dergelijke wijze de regels overtreedt. Kan je nu wel zeggen dat ze bevooroordeeld is maar zo zijn de feiten. Het spijt me voor je..

  edgar zegt: 29-05-08 om 20:44
  Helemaal met Dick eens. Maar moet natuurlijk zijn: “haar”ogen en “haar” beweging.

  Ook niet serieus te nemen natuurlijk..

  “Als de voorzitter netjes had gevraagd: Meneer Brinkman dit is nu niet de bedoeling, wilt u alstublieft gaan zitten was het heel anders geweest.”

  Ook geestig, de schuld bij de voorzitter gaan leggen omdat zij degene er op aan spreekt die de regels niet wil volgen. Net als dat je zegt dat een politieagent een bon niet op een aardige manier uitdeelt wanneer iemand met 120 door de binnenstad rijdt…

  Kom op jongens, waar is de zelfkritiek gebleven??
  Mis ik sowieso een beetje in de hedendaagse politiek (nieuw & oud)

 13. Stam zegt: 30-05-08 om 20:13

  Beste mensen,
  De PVV veel geschreeuw maar weinig wol. Laat je niet verleiden in dit soort praat. Regels zijn regels.

 14. dick zegt: 30-05-08 om 20:25

  Schoolmeester wijst leerling op het feit dat hij de regels overtreed. Voor iedereen duidelijk! Dan zijn er (zwaar afbrekende) krachten in onze samenleving die de schoolmeester de schuld weten te geven. Zucht!

  Kom zelf eens met realistische oplossingen ipv altijd alles af te zeiken. En “don’t shoot the messanger”.

 15. John zegt: 30-05-08 om 22:45

  Wat een vreselijke communistische dictator is die Verbeet. Altijd een grote bek als haar iets niet bevalt. Echt Partij van de Afgang

 16. dick zegt: 30-05-08 om 22:59

  Moeten kinderen van mensen als Brinkman zich wél aan de regels houden? Of zijn dit van die voetbalvaders waar het altijd aan de scheids of de tegenstander ligt…..vrees het laatste. Hoe kun je namelijk respect en discipline overbrengen op je kids als je daar zelf gezonde sch..t aan hebt?

 17. rene kaffa zegt: 30-05-08 om 23:39

  Opvallend is het arrogante toontje van die feeks, maar ook van de anti-PVV reageerders. Ook ik moest er eigenlijk(net als Brinkman) wel om lachen. Net als sommige reacties hier die het met Verbeet eens zijn. Maar gelukkig, de PvdA van Vogelaar, Verbeet en Bos is over een tijdje gelukkig weggevaagd. Ik kan niet wachten tot het zover is!

 18. Jessica zegt: 31-05-08 om 00:11

  Gerdi Verbeet is de meest partijdige voorzitter ooit en abosluut niet geschikt voor deze job. Ik denk dat ik volgende keer op Hero Brinkman ga stemmen al was het alleen maar om Gerdi Verbeet en de hele politiek correct incompetente laffe kliek zonder onderbuik te pesten.

 19. dercks zegt: 31-05-08 om 00:23

  Waar blijft het filmpje van Co Pvda Colijn in het journaal die geen verslag geeft van de handelingen maar in spontaan gejuich uitbarst dat de klusterbommen zijn verboden. Kijk dat is nog een onafhankelijke journalistiek waar je wat aan hebt.

 20. Lord Wanhoop zegt: 31-05-08 om 07:40

  dick, bekijk de PVV site eens rustig door. Daar staan zinnigere dingen op dan op die van de PvdA.

  Verbeet is volkomen ongeschikt omdat ze aantoonbaar partijdig is.

  Dit land is verzeild geraakt in een linkse dictatuur. Is iedereen die dat niet ziet dan echt zo blind?

 21. Klaas Heitinga zegt: 31-05-08 om 08:29

  Het is werkelijk onbegrijpelijk hoe dik en donker de bril van sommige PvdA’ers in deze reactiepanelen wel is. Zien jullie wel wat er gebeurt, of zijn jullie zo verblind door haat tegen de PVV? Hier wordt een kamerlid dat, toegegeven wat minder politiek correct, een stemverklaring afgeeft compleet afgeserveerd door een voorzitter die onpartijdig hoort te zijn (maar dat geenszins is). Deze voorzitter zou onmiddellijk moeten worden bedankt voor bewezen diensten. Zij ondermijnt de democratie op deze manier. Onbegrijpelijk dat jullie dat niet (willen?) zien.

 22. Geno zegt: 31-05-08 om 08:55

  Dit soort dingen moet de PVV niet meer doen. Humor okee… maar dit soort anarchie, hmm.
  En waarom zou je ook,… als je aldoor al het gelijk aan jouw kant hebt!
  De PVV moet gewoon in de parlementaire pas gaan meelopen; af en toe een beetje uit de maat… ok, maar geen gekkigheid meer…
  (… en Verbeet heeft gewoon haar werk te doen… en dat deed ze)

 23. Pieter zegt: 31-05-08 om 09:27

  Wat is nou echte belangrijk.
  1 iemand die zich niet aan de etiketten van de Kamer houdt, als PVV?
  2 of een regering welke haar volk uitperst, leegrooft en vertrapt, als o.a. PVDA en zijn soort genoten?

 24. kijk maar eens een debat en dan kun je constateren dat mevr verbeet graag de regels hanteert zoals ze haar uitkomen.
  val de pvda aan en je word gauw afgekapt.
  daarom ook deopmerking dat men over verbeet een heel debat kunnen voeren.
  enige tijd geleden was er een debat brinkman moest na 8 seconden al stil zijn van verbeet.
  waarop brinkman haar zei dat ze daar eens mee opmoest houden want de heer pechtold (dan word verbeets kussen nat) was voor hem geweest en brinkman had de stopwatch erbij gelegd.
  de heer pechtold mocht 55 sec zijn woord doen (net als de anderen) en brinkman 8 sec.
  luister maar eens en kijk hoe bepaalde pers tegengewerkt worden door deze voorzitster

 25. Jan Doe zegt: 31-05-08 om 11:35

  Het gaat er in het meeste commentaar niet om dat Brinkman de regels overtreedt, het gaat voornamelijk om de reactie van Verbeet. Zeker een voorzitter van het democratisch huis dient zich niet alleen aan de regels, maar uiteraard ook aan de algemene fatsoensregels te houden. En daarnaast onpartijdig te zijn. De manier waarop Verbeet Brinkman echter tot de orde roept getuigt niet van enig inzicht in een debat, algemene fatsoensnormen en wekt bovendien de indruk (gezien het feit dat het om haar eigen partij gaat) om Brinkman zo snel mogelijk de mond te snoeren. En waar hebben we dat eerder gezien…

 26. Peter Siebelt zegt: 31-05-08 om 11:55

  Mevrouw Verbeet: ‘de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.’
  Sinds wanneer houdt de Kamer, de overheid, de politiek zich aan haar regels. Neem bijvoorbeeld de vele ‘corrupte’ bestuurlijke partijgenoten van uw partij waaronder uw evenbeeld Eveline Herfkens.

 27. noud zegt: 31-05-08 om 12:49

  Een voorzitter(ster) dient een vergadering in goede banen te leiden in de geest van het debat. En zich neutraal op te stellen. Dat Verbeet het voorzitterschap ziet als een verlengstuk van haar partijpolitiek, valt te betreuren.

 28. rid zegt: 31-05-08 om 12:50

  De mensen die hier steeds “regels zijn regels” roepen, zijn dat dezelfde mensen die voor een generaal pardon zijn/waren? In dat geval raad ik parlementariers aan de regels volledig aan hun laars te lappen, want uiteindelijk krijgen ze toch hun zin. Regels zijn zeker geen regels. Wie bepaalt dat? Of geldt dat alleen als het in je eigen straatje past?

 29. Thijs zegt: 31-05-08 om 14:23

  Verbeet:
  [ ] geschikt
  [x] ongeschikt

  Glimlachende Brinkman na onnodige schoffering: +1

 30. Marcel V. zegt: 31-05-08 om 16:20

  Waarom heeft de NOS de reglementen zelf eigenlijk niet doorgespit en aangegeven of de “ingreep” reglementair juist of onjuist was (stemverklaring Hero Brinkman)? Wat hebben we aan dit oppervlakkige blogje zonder toelichting en analyse?

 31. Henk zegt: 31-05-08 om 16:32

  Ik geniet iedere keer weer als ik vertegenwoordigers van de PVV zie.Het is ook een beetje de rebellenclub, ze weten vaak voortreffelijk de politiek-correcte schijnheiligheid aan de kaak te stellen.
  Ze zijn volks, ja. Maar daar is toch niets verkeerds aan.

 32. Lisa zegt: 31-05-08 om 16:42

  @ Marcel V.: ja hoor wel degelijk, nog maar enkele weken geleden eenzelfde soort blog hier over een fout die Boris van der Ham van D66 maakte.

  Mislukte pogingen van PVV-aanhang om de NOS als partijdig neer te zetten vind ik inhoudsloos en zwak. Als je geen argumenten hebt? Ach, dan trek je gewoon de bron in twijfel. Ja, ja, zo ken ik er ook nog wel een paar.

  Ik ben het verder wel eens met een aantal andere genuanceerde reacties hier.

 33. marielle zegt: 31-05-08 om 16:57

  Ach, Gerdi Verbeet. Honderd jaar geleden zou ze een geschikt 2e bellenmeisje zijn geweest.

 34. rene kaffa zegt: 31-05-08 om 17:03

  Ach ja, we weten allang hoe de PvdA met haar kamerleden en vele andere PvdA-hotemetoten (op wat redelijke mensen na)in elkaar steekt toch? Vraag het maar aan die arme Jaques Tichelaar. En Rid om 12.50, goed gezegd en zeker met het oog op het Generaal Pardon. Regels zijn ineens regels als het de PvdA uitkomt ja!

 35. Noes van der Laan zegt: 31-05-08 om 17:20

  Doet me toch een klein beetje aan een ‘democratische’ dictatuur denken. Tis en blijft een machtmisbruikende, onredelijk authoritaire schooljuf. Zij meent dat zij bepaalt hoe de wereld in elkaar zit en ieder ander vooral zijn of haar mond moet houden. Buiten de schoolbanken noemen we zo iemand een dictator. Bah…….enge mensen!

 36. johan de w. zegt: 31-05-08 om 20:13

  Ik heb grote waardering voor het ingrijpen van de kamervoorzitter.
  De -volkse-vertegenwoordiger Brinkman hoort zich aan de regels van het huis te houden en daarmee basta.

 37. dick zegt: 31-05-08 om 21:41

  @ Lord Wanhoop 7:40 Ik heb je advies gevolgd:

  PVV: Voorpagina (lijkt verdacht veel op de voorpagina van de Televaag, op Geenstijl en SBS hoe zou dat nou komen?), één en al zurigheid en negativime, men wel niet bouwen maar afzeiken:
  En polariseren:
  -Fitna niet, Beyond Fitna wel – Staatsomroep weer op de linkse toer.
  Ze vergeten er bij te vertellen dat niemand Fitna kon/wilde uitzenden zonder de inhoud te kennen!
  -Justitie nalatig en zelfs belemmerend bij effectieve aanpak winkelcriminaliteit.
  -Een stad vol wachtenden op noodzakelijke zorg
  Voor de rest wil men veel mensen het land uit hebben en kamervragen stellen & Spoeddebatten aanvragen over Allochtonen en Moslims.
  LAAT DIE MENSEN ALSJEBLIEFT TOCH EENS IN HUN WAARDE; LAAT IEDEREEN EENS IN ZIJN/HAAR WAARDE….Voor mij is ieder mens gelijk! Is een klein beetje tolerantie teveel gevraagd? We leven in een schitterend land; weet jij een mooier land om in te leven met elkaar?
  Ja, ik ben ook zwaar tegen arrogantie!!! Niemand is meer als een ander, niemand hoeft zich ook machtiger en belangrijker te voelen als een ander!! Ze scheren alle Antillianen over 1 kam met het zwaar provocerende “boevennest”. Scheren alle mensen van een bepaald geloof over 1 kam. Maken een overbodige homevideo die nixxx toevoegt enkel om te kwetsen. Gelukkig hapt de moslimgemeenschap niet. Willen de Koran verbieden. En afgeleiden als die van Abdoulah!! Deze vriendelijke ex-wijkgenoot van me heb ik eens gesproken: de man heeft niets kwaads in de zin. Het is geen partij maar een beweging, dit komt niet democratisch over! Opgericht door een afvallige (met een sh*t smoes over Turkeij in de EG wat nog niet aan de orde is geweest en voorlopig ook nog niet komt) van de EGO-partij bij uitstek waar ALLES om geld en status draait….de VVD.

  PvdA: De PvdA verkiest regeringsdeelname boven het pluche van de oppositie. Want in het kabinet krijgt de PvdA de kans te werken aan een sterk en sociaal Nederland. De PvdA wil investeren in een samenleving waarin sprake is van een eerlijke verdeling van geld en van gelijke kansen voor iedereen.

  Door te investeren in onderwijs, milieu, zorg en oude wijken. Door te regeren op basis van het principe van de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten. Door ervoor te zorgen dat iedereen de kansen krijgt om iets van zijn leven te maken. Met werk, betaalbare zorg en een fatsoenlijk inkomen. Hieronder een overzicht van enkele tot nu toe behaalde resultaten:

  De pardonregeling is ingevoerd
  De voortgaande privatisering van staatsdeelnemingen is een halt toegeroepen
  De privatisering van Schiphol is van de baan
  Eigenaren van heel dure huizen (één miljoen euro) gaan daarover meer belasting betalen
  Maatregelen tegen excessieve topinkomens
  De WAO herkeuringen vanaf 45 jaar zijn stopgezet
  De WAO uitkeringen zijn van 70 procent omhoog gegaan naar 75 procent van het laatst verdiende loon
  Tienduizend brugbanen om WAO’ers makkelijker aan een baan te helpen
  Het ontslagrecht blijft ongewijzigd
  80 miljoen extra voor armoedebeleid
  Meer microkredieten voor startende ondernemers
  Vrouwelijke zelfstandigen krijgen een wettelijk recht op een zwangerschaps- en bevallingsuitkering van minimaal zestien weken
  5000 tot 6000 extra handen aan het bed
  Er komt een stagefonds voor de zorg
  No-claim afgeschaft
  Pil terug in basispakket
  Positie gehandicapten en chronisch zieken versterkt
  Positie cliënten en medewerkers thuiszorg verbeterd
  Aanpak aandachtswijken
  500 extra wijkagenten
  Gemeenten krijgen 28 miljoen euro extra voor het bestrijden van radicalisering van jongeren
  De laagste huurverhoging sinds 25 jaar
  De huren gaan de komende vier jaar met niet meer dan inflatie omhoog
  Wet tege trage overheid ingevoerd
  Plan van aanpak om alcoholmisbruik jongeren terug te dringen
  Veiliger TBS-systeem door aangescherpte regelgeving
  Detentieboten voor vreemdelingenbewaring worden gesloten
  Ernstige overlast zoals voetbalgeweld wordt hard aangepakt
  6,5 miljoen euro voor een offensief tegen toenemend asociaal gedrag tegen mensen die werken in een publieke functie
  70 miljoen euro extra voor onderwijs aan achterstandsleerlingen

  Een miljard euro voor verhoging lerarensalarissen
  275 euro netto extra in de maand voor schoolleiders
  1500 extra conciërges
  Falende (particuliere) scholen kunnen eerder worden uitgepakt
  Beter inburgeringbeleid gekoppeld aan baan, stage, vrijwilligerswerk
  Subsidies voor twee- a driehonderd windturbines

  Geen nieuwe kerncentrales
  Europees verdrag dat Europa slagvaardiger en democratischer maakt
  500 miljoen om ontwikkelingslanden te helpen zich aan te passen aan klimaatveranderingen, die juist hen het zwaarst treffen
  Kabinet zet zich in voor gezondheid en rechten van vrouwen in ontwikkelingslanden
  Maatregelen om zoveel mogelijk te voorkomen dat gezinnen met kinderen in vreemdelingbewaring worden gesteld
  Harder opgetreden tegen homodiscriminatie
  Groter budget voor voorlichting op scholen over homoseksualiteit

  Verdubbeling budget vrouwenopvang en bestrijding eergerelateerd geweld en genitale verminking
  Investeringen in sport in ontwikkelingslanden
  Er is een ‘bel-me-niet-register’ gerealiseerd, waarmee een halt wordt toegeroepen aan ongevraagde telefonische verkooppraatjes een halt toe te roepen
  Spam aan bedrijven wordt strafbaar gesteld
  Het automatisch langdurig verlengen van een internet- of telefoonabonnement is niet meer toegestaan
  Bellen van en naar het buitenland is aanzienlijk goedkoper geworden
  -van de week: Het kabinet heeft besloten de regeling voor jonggehandicapten (Wajong) vanaf 2010 aan te passen, om te stimuleren dat zij aan het werk komen. De hoogte van de uitkering blijft in tact. PvdA-kamerlid Spekman: ‘Dit past in de PvdA-filosofie van kansen bieden aan mensen door ze te stimuleren aan het werk te gaan.’
  HELE GOEIE TROUWENS DIE SPEKMAN HEEFT OOK DE VOETBALWET MET NOG 1 GEMAAKT. EINDELIJK DOET IEMAND DAT!!!! LIGT NU AL LANG BIJ RAAD VAN STATE. Hoe eens op allemaal met dat gekat en kom eens ergens mee! Zoals van de week dat embryo-verhaal!!!
  Voeg er zelf aan toe, iets wat iedereen bij de verkiezingen belangrijk vond: Politie en leraren zijn nu tevreden.

 38. B.Lips zegt: 01-06-08 om 09:26

  Een Kamervoorzitter hoort boven de partijen te staan en objectief te blijven: G.Verbeet doet precies het tegenovergestelde door onverholen partijpolitiek te bedrijven met het kapittelen van leden van een partij die op volstrekt legale wijze gekozen zijn.
  Haar onvolwassen gedrag zal de PVV beslist geen windeieren leggen!
  En dat de motie inzake een immigratiestop voor moslims door de rest van de (politiek correcte) 2e Kamer als discriminatie wordt bestempeld is een gotspe.
  Want het is een onvervreemdbaar feit dat dit land vanwege logistieke, maatschappelijke en financiële redenen niet bij machte is om alle problemen van de wereld op te lossen, laat staan dat we alle gelukzoekers en reli-fanatici binnen onze grenzen toelaten.
  Die laatste catagorie zit trouwens in het kabinet, want je moet werkelijk stapelmesjogge zijn om te kiezen voor kanker inplaats van gezondheid…

 39. ellard zegt: 01-06-08 om 12:26

  @ dick zegt: 31-05-08 om 21:41: Relevantie van je verhaal m.b.t. het onderwerp van discussie is mij niet duidelijk. Off-topic lijkt me. Kennelijk is het off-topic-regime niet op jouw bijdrage van toepassing.

  @B.Lips: De vraag is in hoeverre Verbeet onjuist heeft gehandeld door Brinkman terecht te wijzen op de inhoud van zijn stemverklaring. De manier waarop ze dat doet is een ander verhaal. Als Verbeet niet volgens de regels heeft gehandeld dan moet het voor de PVV niet zo moeilijk zijn om haar hier weer op te corrigeren.

 40. dick zegt: 01-06-08 om 14:34

  @ ellard, het heeft niets met relevantie mbt het onderwerp te maken. Op dat infantiele gedrag heb ik al meerdere keren gereageerd. Reageerde nu puur op Lord Wanhoop: dick, bekijk de PVV site eens rustig door. Daar staan zinnigere dingen op dan op die van de PvdA……dacht dat ik het tegendeel bewezen had. Jij hebt ook gelijk ellard, dat de PVV mvr. Verbeet niet corrigeert zegt genoeg. Ze willen alles en iedereen coriigeren. Hier kunnen ze maar tot 1 conclusie zijn gekomen: “De uitbrander was terecht”. Heb hier trouwens nog nooit wat over off-topic regime gelezen. On-topic: Met die aandachttrekkende, destructieve PVV ben ik wel klaar. Next…. zou ik zeggen.

 41. johan de w. zegt: 01-06-08 om 14:58

  Artikel 6. Taak van de Voorzitter
  De taak van de Voorzitter bestaat voornamelijk in:
  a. het leiden van de werkzaamheden van de Kamer en van die van het
  Presidium;
  b. het doen naleven van het Reglement van Orde; (zijnde van toepassing)
  c. het uitvoeren van door de Kamer genomen besluiten;
  d. het vertegenwoordigen van de Kamer.

  Artikel 58. Waarschuwing; terugneming van woorden
  1. Indien een spreker van het onderwerp in beraadslaging afwijkt, roept
  de Voorzitter hem tot de behandeling van het onderwerp terug.
  2. Indien een lid of een minister beledigende uitdrukkingen gebruikt,
  de orde verstoort, zijn plicht tot geheimhouding schendt of instemming
  betuigt met dan wel aanspoort tot onwettige handelingen, wordt hij door
  de Voorzitter vermaand en in de gelegenheid gesteld de woorden die tot
  de waarschuwing aanleiding hebben gegeven, terug te nemen.

  Artikel 59. Ontneming van het woord
  1. Wanneer een spreker van de gelegenheid, bedoeld in artikel 58,
  tweede lid, geen gebruik maakt dan wel voortgaat van het onderwerp af
  te wijken, beledigende uitdrukkingen te gebruiken, de orde te verstoren,
  zijn plicht tot geheimhouding te schenden of instemming te betuigen met
  dan wel aan te sporen tot onwettige handelingen, kan de Voorzitter hem
  het woord ontnemen.
  2. In de vergadering waarin een lid het woord is ontnomen, mag dat lid
  niet meer aan de beraadslaging over het in behandeling zijnde onderwerp
  deelnemen.

  Aan hen die hier – geheel onterecht – van de veronderstelling uitgaan dat Mevrouw Verbeet haar taak niet correct heeft uitgevoerd geef ik te verstaan dat ; zij menen een klok te doen luiden terwijl zij — in het geheel niet — naar de klepel hebben gezocht.

 42. dick zegt: 01-06-08 om 18:40

  @ ellard; ik had al gereageerd. Maar dat is waarschijnlijk weer weggehaald. Ik reageerde puur hierop: Lord wanhoop: dick, bekijk de PVV site eens rustig door. Daar staan zinnigere dingen op dan op die van de PvdA. Dat heb ik dus ontkracht.

  Ontopic. Ben helemaal klaar met de PVV als je terecht (volgens een reglement) wordt gewezen op het feit dat je iets niet goed doet. Weet men dat om te draaien. Als men in de kamer zegt dat Wilders liegt. Draait hij het om en beweert dat 3 personen liegen. Tja!

 43. Goldie zegt: 01-06-08 om 19:13

  Volgens Verbeet mag je niet “polariseren” tijdens een Stemverklaring. Dat zou in het Reglement van Orde staan.
  Het woord “polariseren” komt echter niet voor in het Reglement van Orde.

  Het enige dat over stemverklaringen in het Reglement van Orde staat is het volgende:

  Artikel 73. Stemverklaring
  1. Na de stemming kunnen stemverklaringen worden afgelegd.
  2. De Voorzitter kan toelaten, dat stemverklaringen worden afgelegd na
  de sluiting der beraadslaging, doch dan onmiddellijk voorafgaande aan de
  stemming. In dat geval kan na een afgelegde stemverklaring de
  beraadslaging niet worden heropend.
  3. Een stemverklaring mag niet langer duren dan twee minuten.

  Dus op grond waarvan ontneemt Verbeet (PvdA) Brinkman het woord eigenlijk?

 44. ellard zegt: 01-06-08 om 21:22

  @Goldie: Kijk dit is weer de inhoudelijke discussie. Prima.

  @ Inge Hoogendoorn: Heeft Goldie hier nu een punt. Ging Verbeet hier haar boekje te buiten? Kun je iets vertellen over je overwegingen om deze voorvallen op het NOS Weblog te plaatsen? Was dit:

  A) Verbeet is geen goede voorzitter
  B) Brinkman deugt niet als kamerlid
  C) Het Reglement van Orde van TK is onvolledig.
  D) A+B+C

 45. dick zegt: 01-06-08 om 21:27

  Mag ik verwijzen, Goldie, naar de reactie van Johan de w. zegt: 01-06-08 om 14:58

 46. B.Lips zegt: 02-06-08 om 04:44

  Dit wordt een eindeloze discussie over iets dat niet door burgers gewijzigd kan worden, nl. het Reglement van Orde.
  Feit is gewoon, dat niet alleen G.Verbeet een hekel heeft aan de PVV.
  Als het aan de PvdA in casu heel links Nederland ligt zou je in de toekomst binnen en buiten de Kamer alleen nog mogen zeggen wat hun welgevallig is.
  En dat heeft niets met de vrijheid van meningsuiting te maken.

 47. dick zegt: 02-06-08 om 10:17

  Absurde conclusie Berend Lips. vEnorme verdraaiing van feiten. tuurlijk mag je overal en altijd alles zeggen wat je wilt. Heb jij een bewijs dat dat niet zo is of dat iemand of een partijd dat NIET WIL? Aanklacht indienen!! Ik heb mijn hele leven geen blad voor de mond genomen en nog nooit slaande ruzie gehad. Volgens mij kun je heeeeel veel met de mond oplossen. Maar tijdens bijvoorbeeld vergaderingen gelden nu 1x (FATSOENS)regels, dat weet iedereen en daar hoort iedereen zich aan te houden.
  Of ga je nu ook nog vertellen dat Hero niet van deze regels afwist?

 48. johan de w. zegt: 02-06-08 om 13:53

  Kan een van de deelneem(st)ers a.u.b. nader preciseren wat voor hen het afleggen van een stemverklaring betekent. Ik doe alvast een poging.
  Bij een stemverklaring licht ik namens mijn fractie toe, w a a r o m of w a a r v o or , wij voor of tegen de behandelde motie hebben gestemd . Ik misbruik , zoals Brinkman, mijn stemverklaring niet om een andere partij op een uiterst goedkope wijze ( in PVV-termen) af te zeiken!

 49. dick zegt: 02-06-08 om 22:10

  Dat deed de Hero inderdaad, hij zeek voortdurend de PvdA af terwijl dat helemaal geen issue was. Een stemverklaring is volgens mij niets meer en niets minder als het openlijk motiveren van JE EIGEN nog uit te brengen stem.

 50. dick zegt: 02-06-08 om 22:33

  Over hoe men in de maatschappij staat:

  Dit las ik net op een ander toppic: vond het mooi verwoord en hoop dat ik het even mag lenen….

  Geen oorlog, geen hongers- of watersnood, maar winkels te over, vol met produkten. En toch krijgen Nederlandse politici van rechtse signatuur hele volksstammen met zich mee: toe maar, trap maar in de one-liners, klaag maar mee met de roeptoeterpolitici. Maar weet je (tegen de schrijver van de toppic), schrijvers staan altijd aan de zijlijn en wat is kritiek dan makkelijk. Hulde aan al die mensen die wél meedoen in de maatschappij, met de poten in de modder: als leraar, agente, buschauffeur, werkster, vrijwilliger, en desnoods politicus.

 51. dick zegt: 03-06-08 om 11:56

  @ Marcel: “Hardwerkene medemens” oid is een kreet die de VVD veel te vaak bezift. Vraag maar eens hoe hard de witte boorden werken en de vastgoedboys & sisters. Vraag maar eens waar Tante TON haar geld vandaan heeft. En waar Geert en TON uit voort zijn gekomen. Juist uit de Remie-partij die kickt op macht, status en aanzien. En schopt naar het klootjesvolk (meest recent ontslagrecht). Je hoeft alleen het stemgedrag van de afgelopen jaren er maar naast te leggen om te zien waar Links voor staat. Links is er voor de (minder bedeelde) medemens en Rechts zit er voor zichzelf.

  Maar dat hoef ik jou toch niet meer uit te leggen??? Dat is al 10-tallen jaren zo. Je hoeft alleen maar naar de hoofden van de JOVD-ers te kijken en je weet genoeg. Ondernemers denken toch in 1e instantie aan hun eigen zaak en aan zichzelf? Op wie stemmen ondernemers? Wie wil de ontwikkelingshulp afschaffen?

  CDA=ook rechts, dat lijkt me duidelijk: http://sargasso.nl/archief/tag/opinie/

 52. johan de w. zegt: 03-06-08 om 16:17

  Een laatste poging voor hen die gewend zijn (er een sport van maken) om alles – maar dan ook alles! – in links <> versus rechts verhoudingen te blijven zien.
  Men beraadslaagt (met elkaar ernstig overwegen en overleggen) in de Kamer over het onderwerp dat wordt behandeld. Bij het geven van een stemverklaring over het ja of nee van haar/zijn stem geeft men opheldering (uitleg) waarom men tot die keuze is gekomen. Overigens kan men zich ook nog onthouden van stemmen.

 53. dick zegt: 03-06-08 om 18:32

  Jij hebt niet het gevoel, Johan, dat er bepaalde partijen keihard tegenover elkaar staan? Om e.e.a. duidelijk te maken ligt de links/rechts verhouding voor de hand. Als aanhanger van de PvdA hoef ik niet uit te leggen dat ik tegen extremen ben en van mij die links/rechts verhouding mag vervagen. Dit lijkt helaas niet te gebeuren.

  Vind dit momenteel veel interessanter: Terwijl één ziekenhuisje in Limburgië moedig stand houdt tegen het embryo-fundamentalisme uit Den Haag kijkt iedereen halsreikend uit naar de opstelling van de coalitiepartners CDA en PvdA. Van het CDA hoeven we traditiegetrouw weinig te verwachten, die leunen als vanouds naar achter en laten hun coalitiepartner de klappen opvangen. Maar bijna niemand in Nederland gelooft nog dat de PvdA in staat is om haar rug recht te houden. ECHTER…

  Onze Deep Throat op het Binnenhof heeft zojuist vernomen dat Diederik Samsom, tegenwoordig ook Secretaris Campagne & Strategie van de PvdA fractie, zijn rug recht gaat houden in de embryo-zaak. “Wij staan voor deze zaak” aldus het energieke Kamerlid van de PvdA.

 54. dick zegt: 03-06-08 om 23:09

  Weet zeker dat ik al op Marcel heb gereageerd is zeker weg?!
  Ik begrijp nixxx van je verhaal over Linkse elite. Wie bedoel je? Alle mensen in de Provincie, de regering en de gemeenten die bijzonder goed werk doen. En bestuurlijke verantwoordelijkheid naar veler tevredenheid uitstekend managen? Bij ons in de provinciehoofdstad en in de provincie tenminste wel. Job Cohen vind ik ook uitstekend en Marcouch. Ik ken geen slechte voorbeelden…..jij vast wel, of schreeuw je maar wat en beledig je om te beledigen?

 55. dick zegt: 03-06-08 om 23:09

  Sorry het was om 18.32 wel geplaatst.

 56. johan de w. zegt: 04-06-08 om 12:47

  “Jij hebt niet het gevoel, Johan, dat er bepaalde partijen keihard tegenover elkaar staan? Om e.e.a. duidelijk te maken ligt de links/rechts verhouding voor de hand.” schreef jij Dick. Nou en of, vind ik dat. De sfeer in het huidige, dikwijls zo laag bij de grondse, politieke klimaat is om te snijden. Ik maak mijzelf daar grote zorgen over. Politieke volksverlakkerij , op uitbreidende schaal, gebezigd door v.d. Lindens ledenpop Verdonk plus de opruiende en beledigende , de 2e Kamer terroriserende , toon die de door Wilders aangestuurde non-politici bezigen, zijn mij een gruwel.Ik weet uit ervaring dat er met hun aanhanger(st)ers g e e n fatsoenlijke uitwisseling van constructieve gedachten kan of ooit zal plaatsvinden. Zij boren een gespreksonderwerp zo snel als maar mogelijk de grond in. Voelen zich vooral verongelijkte en zielige slachtoffers van de gevolgen van de bestuurlijke P.v.d.A-inbreng uit het verleden en heden . Zij zijn zeer succesvol bezig met het van de politieke mat vegen van die P.v.d.A. Zij weten de camera’s en de microfoons van de sensatiezoekende pers op zich gericht. Zij – mogen en kunnen – hun gif, uitsluitend richting P.v.d.A., vrijwel onbelemmerd bij hen komen spuien. Ik maak al geruime tijd hieruit op :
  Is of gaat er in Nederland iets naar de maan,dan heeft dat volgens hen – vanzelfsprekend – de P.v.d.A. dat gedaan. En wat doet coalitiepartner CDA hier aan : stiekem in hun vuistje lachen.
  Zij hebben het in het huidige non-politieke krachtenveld weer geheel en al voor het zeggen. Waarom vestigen de politieke redacties van o.a. Buitenhof, Nova, het NRC , de Volkskrant, Trouw daar niet veel meer de aandacht op.
  Maar geachte Dick, het NOS-onderwerp is : het ronduit onbeschofte gedrag van een gefrustreerde , door Wilders tot politicus gebombardeerde, ex-politieman, die niet wordt gehinderd door het kunnen toepassen van simpele fatsoensregels. Die kent hij niet ! Hij zondigt dus geheel onwetend. Op zijn w a n g e d r a g richt zich, afgeleid van het gespreksonderwerp, mijn kritiek . Mevrouw Verbeet moet tegen dit wangedrag een onoverkoombare dam opwerpen. Zij is daar lovenswaardig mee aan de slag gegaan. Mijn hulde richt ik aan haar.

 57. dick zegt: 04-06-08 om 14:28

  @ Johan: Hulde, ik had het niet herkenbaarder kunnen verwoorden! We hadden het op Sargossa.nl ook al een tijd over de luizenrol van het CDA en hoe opvallend deze mensen door de media buiten schot worden gehouden. Walgelijke praktijken. Aan ons de taak om mensen in 1 op 1 gesprekken te waarschuwen voor de vuile spelletjes en de feiten onder ogen te zien.

 58. dick zegt: 04-06-08 om 14:30

  Sorry voor de typefout: http://sargasso.nl/

 59. dick zegt: 04-06-08 om 20:19

  Vreemd, ik kan dit topic in de reeks niet terugvinden?

 60. johan de w. zegt: 05-06-08 om 13:16

  Dag Redactie.
  Ik vind het stopzetten van deze vruchteloze discussie een juist besluit.
  Edoch,U gaf de vervuilers van deze dicussie , die dreigde te ontaarden in het blijvend berijden van, links versus rechtse, manke stokpaardjes net iets teveel ruimte.

 61. dick zegt: 05-06-08 om 19:56

  Vervuilers? De vervuiler betaald!
  Bowie zong het al “No more Hero’s”!!

 62. dick zegt: 05-06-08 om 22:22

  Zit op de livestream van de 2e kamer: debat over beveiliging Verdonk. Idd mag je de manier waarop ze weer de publiciteit zocht (bij “de mannenbroeders”) dubieus genoemd worden. Motie Wilders moet verduidelijkt worden. Dijsselbloem vindt dat terecht overdreven, als ze nu nog niet genoeg info heeft. Dus on-topic hier.

 63. André zegt: 05-06-08 om 23:54

  Inge, het lijkt me overduidelijk dat het reglement niets zegt over de inhoud van een stemverklaring. Waarom vermeld je dat hier niet? Ben je journalist of agitator?

 64. We zijn het wel allemaal leuk met elkaar eens zo hier in de reacties, gezellie linksmenschen onder elkaar. **braak**

 65. Erik zegt: 08-10-08 om 17:21

  De PVV is nieuw in de Kamer en weigert zich aan te passen aan de geldende regels in de Kamer. Totaal niet geïntegreerd dus. Het wordt tijd voor een inburgeringscursus voor het tiental (Rita meegerekend).

 66. raymond zegt: 08-10-08 om 22:36

  best inge tof flim je de heer brink man heb gelijk toch of niet wel lach met heer brink man

 67. milou zegt: 13-09-09 om 22:54

  Een kleine vraag,
  aan wie wilde de heer Brinkman zijn brief/rapport overhandigen?
  En welk debat was dit?

Geef een reactie