De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

ZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzz

bommel_anp-4908623.jpgHet moet maar eens gezegd worden: politieke debatten zijn soms echt slaapverwekkend. Neem nu zo’n debat over het verdrag van Lissabon, het nieuwe Europese verdrag waarin de besluitvorming tussen de EU-lidstaten wordt geregeld.
 
Op zich zelf een belangrijk debat, omdat er in geregeld wordt wat Brussel over ons te zeggen heeft en wat juist niet. In dat opzicht was het dus niet zo gek dat de Kamer er dinsdag van een uurtje of vier tot ‘s nachts twee uur over debatteerde en er vandaag nog eens een paar uur aan vast plakte, waarbij alle punten en komma’s, behandelingsvoorbehouden en wat al niet meer uitgebreid de revue passeerden.
 
Toch was dat wel een beetje raar want de afloop was vantevoren bekend; namelijk goedkeuring van het verdrag (dat in plaats komt van de weggestemde Grondwet) met steun van in elk geval de regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie en van de VVD.
 
Tegen die achtergrond is het niet zo heel erg verwonderlijk dat het soms niet helemaal duidelijk was of een enkele geachte afgevaardigde misschien even zat te knikkebollen in plaats van te knikken. En dat leidt dan weer tot tot geïrriteerde opmerkingen over en weer tussen die geachte afgevaardigden. Want zelfs als het waar is, zullen ze natuurlijk niet toegeven dat ze in een onbewaakt moment even last hadden van een seniorenmomentje….

Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

 Wilco Boom
 

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


4 reacties op “ZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzz”

 1. dick zegt: 04-06-08 om 18:19

  Politici willen graag interessant doen met hun lange verhalen. Is dat log over het voorzitterschap van Gerdy Verbeet en het gedrag van Hero Brinkman verwijderd?

 2. Lisa zegt: 04-06-08 om 19:14

  Overdreven gedoe van die Van Bommel hoor. Beetje vervelend.

 3. dick zegt: 04-06-08 om 21:16

  Lijkt me ook niet iemand met wie je eens lekker uit je pan kunt gaan.

 4. André zegt: 04-02-09 om 17:30

  Deze man is zo’n ontzettende grote flapdrol.

Geef een reactie