De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Kenteken ruilen?

file.jpgIdeetje van CDA-kamerlid Koopmans: www.kentekenruilen.nl
 
Vanmorgen heeft ‘ie de website alvast maar even gereserveerd, onder het motto: je weet maar nooit. 

Wat is er aan de hand: vanaf 2012 begint de kilometerheffing. Een kleine groep autorijders gaat starten met een kastje in de auto, en betalen per gereden kilometer.

Er komt steeds een groepje bij, totdat we in 2016 allemaal meedoen. Het lot bepaalt wanneer u aan de beurt bent.
 
Dus het volgende scenario ging door het hoofd bij het CDA: Meneer X krijgt een brief van minister Eurlings met het heugelijke nieuws dat hij is geselecteerd voor de kilometerheffing.

Meneer X baalt, want hij is een notoire veelrijder, en die gaat onder het nieuwe regime dus flink meer betalen. Want dat zijn straks de regels: asfalt-lovers betalen veel, asfalt-haters zijn goedkoper uit dan nu.
 
Zou meneer X niet -heel leep- zijn kenteken kunnen ruilen? Met iemand die nog niet meedoet met het systeem? Dat levert tot 2016 uitstel van executie.

En zouden er geen handige jongens zijn die daar een website voor bouwen, om vraag en aanbod bij elkaar te brengen? Bijvoorbeeld www.kentekenruilen.nl?
 
Zo dacht in elk geval het kamerlid Koopmans. Volgens de verantwoordelijke minister (ook CDA) kan het helemaal niet, en zullen potentiële kilomterheffing-onduikers hun hele auto moeten omruilen.

Slecht nieuws voor Koopmans. www.autoruilen.nl is al gereserveerd.

Jeroen van Dommelen

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


8 reacties op “Kenteken ruilen?”

 1. Henk van Leeuwen zegt: 02-07-08 om 19:49

  Veel lease maatschapijen zullen bemiddelaars worden dus nem ik alvast de website huurmijnauto.nl

 2. Wat mij iedere keer verbaast als het over de kilometerheffing gaat, is dat niemand zich druk lijkt te maken om de privacy. Persoonlijk vind ik het een heel angstig idee dat de overheid mij 24/7 kan volgen: weet hoelang mijn auto naast het huis staat, of ik naar de supermarkt of de sportschool ga bijvoorbeeld. Met zo een GPS-kastje in de auto is dat volgens mij het geval want hoe moeten ze anders berekenen hoeveel je gaat betalen? Ieder meter die je rijdt wordt vastgelegd.

 3. DvvOmmenvvD zegt: 12-07-08 om 10:08

  @Kwistmaster
  Je GSM is ook overal te volgen, ook na een half jaar (of langer) is nog na te gaan waar je overal geweest bent. Of je nu wel of niet met het ding hebt gebeld.

 4. Johan zegt: 20-07-08 om 15:52

  Ik heb lekker geen last van die idiote kilimeterheffing(alleen betaal ik door die idiote provincies als niet autobezitters opeens veel meer aan opcenten)ik rijd namelijk geen auto en dat wil ik zo houden ook.
  autorijden is anno 2008 sowieso achterhaald: 90% van de Nederlanders kan telewerken alleen willen idiote bazen dat nog niet.

 5. of check eerst het kenteken op autorijden.nl, wellicht dat er dan wat te ruilen valt.

 6. Dit is maar een rare gang van zaken als je het mij vraagt. Vier jaar verschil tussen de eerste en de laatste kentekens die mee moeten doen.

  Ik had wel een efficientere manier verwacht van deze invoering.. Daarentegen is de website wel een goed initiatief.

 7. Sjen zegt: 15-08-08 om 14:15

  Kenteken ruilen?????………..zijn jullie allemaal de weg kwijt..????
  het kenteken staat op naam…..Men betaald KENTEKENHOUDERSCHAPS BELASTING….je zou dan ook de kenteken platen moeten ruilen…ha ha ….maar dat mag niet …dat noemen ze omkatten..ha ha …als je dat gaat doen dan ben je lid van een creminele organisatie als je dat allemaal gaat doen…..ha ha …ja ja er blijft niet veel anders over om gewoon te betalen…..en over pivacy hoef je je niet meer druk te maken….die hebben jullie niet meer…..dat is al verdwenen toen jullie met de bankpasjes “moesten” leren betalen…..weten jullie nog dat IEDEREEN nog niet zo lang geleden naar zijn of haar bank moest gaan met je paspoort….zelfs al was je al jaren een bekende bij de bank…..jullie zitten NU in EUROPA in het G12 systeem…een data bank waar alles al in kwam, maar men kon er nog niets mee…..toen hebben ze jullie sofi nummer verandert in BSN nummer (ALLE.!! INWONERS VAN EUROPA.!!)en toen was het balletje rond!!!!!!!!!!!!!daarom kan de KLPD nu met een scan in de auto met een snelheid van 180 km lang de weg jullie inhalen, en gelijk een bliepje krijgen als je kenteken is gescand als er iets niet klopt…een boete of nog belasting of de kentekenhouder van de gescande auto heeft meer geld uitgegeven als zijn inkomen…..HEEL verdacht…ha ha ha…goed he…zoals dat systeem bij jullie al werkt…IN EUROPA…..MAAR !!! het is natuurlijk WEL HEEL VEILIG OP STRAAT….ha ha ha

  Warme groeten uit Curacao

 8. Fred zegt: 03-09-08 om 19:47

  Misschien toch maar in Belgie of Duitsland gaan wonen en in Nederland gaan werken, want dan heb je meteen twee voordelen. Geen km heffing en weinig last van files als je het woon-werk een beetje goed kunt regelen. Oom als bijkomend voordeel is de prijzen van huizen wat lager zijn buiten de randstad. Ik ga dus alvast in 2009 naar die kant een baan zoeken en in 2010/11 verhuizen. Een goed voorbeeld om te volgen als je het wilt en kunt.

Geef een reactie