De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: Cramer versus Kramer

cramer_anp-7553302.jpgMet allemaal hun eigen hei-sessie besloten de fracties in de Tweede Kamer vorige week het zomerreces. Dinsdag komen ze uitgerust en vol goede moed weer terug in Den Haag en begint het nieuwe parlementaire seizoen. En het eerste spoeddebat is al weer in de maak.

Maar eerst zijn er de zomermutaties. Twee CDA-Kamerleden en een GroenLinkser nemen dinsdagmiddag na het wekelijkse Vragenuur (vanaf 14.00 uur) afscheid van het parlement. De CDA’ers Roland Kortenhorst en Karien van Gennip verruilen de politiek voor het bedrijfsleven, GroenLinkser Wijnand Duyvendak presenteerde deze zomer een boek dat hem, ondanks een inmiddels vijfde druk, zijn Kamerlidmaatschap kostte.

Grote kans trouwens dat Duyvendak daarna nog even op de publieke tribune blijft hangen voor het spoeddebat met minister Cramer van Milieu dat de VVD en de PVV daarna willen houden. Over Cramers eventuele steun aan het actieblad Bluf! in de jaren ’80, waar Duyvendak toen eindredacteur was. De Tweede Kamer beslist daar dinsdag over in de Regeling van Werkzaamheden die na de personeelsmededelingen rond 15.30 uur wordt verwacht.

Komt dat spoeddebat er dinsdag nog niet, dan begint de Kamer vanaf 16.30 uur aan de behandeling van een wijziging van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Of ook mantelzorgers op grond van die wet mogen worden betaald.

 Allemaal live te zien op www.politiek24.nl, vanaf 14.00 uur.

Het rapport over de relatie tussen Bluf! en minister Cramer is hier te lezen.

UPDATE: Het debat met minister Cramer en premier Balkenende begint dinsdagmiddag om 16.45 uur.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


4 reacties op “Live op Politiek 24: Cramer versus Kramer”

 1. Cramer heeft nogal wat uit te leggen. Milieudefensie schijnt in de jaren tachtig namelijk nauwe banden te hebben gehad met Duyvendaks criminele organisatie Onkruit (waaruit volgens goed ingevoerde bronnen uit het krakersmilieu later RaRa voortkwam).
  Zie: http://www.standejong.nl/2008/.....ne-cramer/

 2. Tim zegt: 02-09-08 om 11:13

  Nou en ?

  Ze is nu een politicus, heeft het vertrouwen van het volk hard nodig. Als iedere politicus die ooit een jointje heeft gerookt of met drank op heeft gereden io de kamer gezet moet worden wordt het er erg rustig.

  De wereld is niet zwart/wit en niemand is heilig. Het is dus kompleet zinloos om iedereen die ooit vermeend iets gedaan heeft maar blind onderuit te schoppen tenzij ze niet voldoen in hun functie. Daar is geen spraken van, dit is gewoon wederom een handvat dat nooit gegeven zou moeten worden. Als we lekker onze eigen politiek zo blijven saboteren wordt het in dit land nooit iets. Mensen die weg moeten kunnen geen beslissingen nemen. Vervolgens gaat de oppositie zeiken dat er geen besluiten genomen zijn en voila, we zijn terug bij af. De mensen hebben gestemd, je zit 4 jaar vast aan deze coalitie. Live with it, ademen en doorgaan.

 3. dick zegt: 02-09-08 om 17:31

  Sinds wanneer gaat dit hier ergens over “steun aan een blaadje”. Alsjeblieft zeg! Iemand gister tante TON zien soppen op de telefonische spreekruimte die ze bij “de mannenbroeders wijzend vingertje en skeefbekkie” kreeg? Wat een populisme, wat zij deed mag wel en wat Cramer deed niet…..En wat Harry Mens doet tot de dag van vandaag is menslievend. Soms begrijp ik het allemaal niet meer met dat gemoraliseer.

 4. Fred zegt: 03-09-08 om 19:42

  Soms moet je als politiek de vraag stellen wat nu de voor- en nadelen zijn van een spoeddebat over dit onderwerp, want er zijn wel ergere dingen in het land die de aandacht hard nodig hebben. Het wordt tijd dat de politiek zichzelf weer eens serieus gaat nemen en niet dit soort onzin bezig is. Daarom roep ik de politiek op om weer eens gewoon aan de slag te gaan om de dingen die wel thuis horen op de politieke agenda.

Geef een reactie