De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: Een nieuw Deltaplan in de maak

delta.jpgNu Wijnand Duyvendak van GroenLinks dinsdag definitief is vertrokken en minister Cramer van Milieu alleen van de PVV niet mocht blijven, herneemt de Tweede Kamer woensdag weer zijn normale gedoe. Geen spoeddebatten, maar gedegen beraad over de Europese Unie en het belasten van excessieve beloningen. En de presentatie van een groots aangekondigd rapport.

Een halve eeuw geleden werden de Deltawerken op en rond de Zeeuwse en Zuidhollandse eilanden het symbool voor waar een klein land groot in kan zijn. Met de ingrijpende veranderingen in het klimaat is het nu opnieuw de vraag, hoe het wassende water te keren. Het kabinet ontvangt woensdag om 14.00 uur het rapport van een nieuwe Delta-commissie onder leiding van oud-landbouwminister Veerman die de gevolgen van de klimaatverandering in Nederland in kaart bracht en bedacht, hoe we onze voeten toch droog kunnen houden.

Bulgarije en Roemenie willen graag lid worden van de Europese Unie. En dat gaat natuurlijk niet zo maar. Alle lidstaten van de Europese Unie moeten daarmee instemmen. De Tweede Kamer bespreekt woensdag met staatssecretaris Timmermans voor Europese Zaken vanaf 10.00 uur de stand van zaken in beide landen.

Laat in de middag (vanaf 17.00 uur) begint in de Tweede Kamer dan nog een debat met staatssecretaris De Jager van Financiën over het belasten van zogenaamde excessieve beloningen waarmee aan het Binnenhof onder andere de bonussen worden bedoeld die in het bedrijfsleven worden betaald aan succesvolle en soms wat minder succesvolle managers.

Allemaal live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


4 reacties op “Live op Politiek 24: Een nieuw Deltaplan in de maak”

  1. Het “belasten van excessieve beloningen”? Laat dat Jeroen Pauw en Paul Witteman niet horen!

  2. Tim zegt: 03-09-08 om 13:07

    Jay voor nieuwe Deltawerken ! Dan kunnen we toch allemaal misschien wat langer “onder water” blijven wonen. Voel me soms net in Atlantis.

  3. Robert zegt: 03-09-08 om 15:13

    Toch gek dat in de door de commissie toonde film een deel van de Nederlandse kust helemaal niet genoemd wordt. Het deel tussen de Waddenzee/Eemshaven en het Dollard gebied wordt volledig in de film genegeerd. Nu maar hopen dat dit in de uitvoering niet wordt gedaan. Bij een Noord Wester storm en bij sluiting van de Duitse Stormvloed kering in de Eems stuwt het water de Eems op, met als gevolg extra hoog water!

  4. Fliegender Holländer zegt: 04-09-08 om 07:10

    Beetje vreemd om te beslissen over Bulgarije en Roemenie in de EU! Die landen zijn al lid!

Geef een reactie