De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Verdonk zit met leeg hoofdkwartier

potloden_m.jpg

 

Ergens nog een potlood of een gummetje liggen? Niet weggooien, Rita Verdonk kan ze goed gebruiken! Voor haar nieuwe hoofdkantoor, want dat heeft ze dan wel in gebruik genomen maar de noodzakelijke inrichting ontbreekt nog.

En kennelijk is de bankrekening van de beweging ondanks de hulp van Nina Storms-Brink zo goed als leeg, want ook nietjes, paperclips en puntenslijpers zijn meer dan welkom!

En nee, nou niet gaan zeuren over welke accountsverklaringen er dan in die papiervernietiger gaat, of welke bedragen ze dan moet uitgummen, of wat er in die grote afvalbak voor in de keuken wordt gedeponeerd. Volgens de nieuwsbrief van de beweging is dat allemaal hard nodig om de organisatie een enorme boost te kunnen geven. Ook telefoons, stoelen en een vergadertafeltje zijn er nog niet.

Misschien dat de firma Overtoom iets kan betekenen voor de beweging?

Hoe dan ook, hieronder de volledige mail van Rita Verdonk 

From: Trots op Nederland <noreply@trotsopnederland.com>

Date: 3 sep. 2008 16:35

Subject: Hoofdkwartier

Beste lezer,Sinds kort hebben we een echt hoofdkwartier voor Trots op Nederland in Den Haag. Een belangrijke stap waarmee we de uitbouw van de organisatie een enorme boost kunnen geven. We zijn momenteel druk bezig met de inrichting van het kantoor, en we hebben nog een aantal dingen nodig.Hieronder volgt een lijstje van wat we nog nodig hebben. Indien u ons daarmee kunt helpen, stuur dan even een mail naar vrijwilligersorganisatie@trotsopnederland.com. Geef dan even aan welk(e) item(s) u kunt leveren, hoeveel, en of u wilt dat we ze komen halen of dat u ze komt brengen of laat opsturen. 

 • Nietmachines + nietjes
 • Paperclips,
 • Blocnotes
 • Gummetjes
 • Puntenslijpers
 • Memoblocjes
 • Potloden
 • Papier/afvalbakken
 • Bureaulampen
 • Papiervernietiger
 • Telefooncentrale + telefoons
 • In/uitbakken voor de bureau’s voor post etc
 • Kleiner vergadertafel + 4 stoelen
 • Een zitje voor de ontvangstruimte
 • Een industrieel koffiezetapparaat,
 • Grote afvalbak voor in de keuken

Dus graag uw aanbod naar vrijwilligersorganisatie@trotsopnederland.com!

Met hartelijke groet,Rita Verdonk

Wilma Borgman

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


23 reacties op “Verdonk zit met leeg hoofdkwartier”

 1. Marcel V. zegt: 03-09-08 om 18:35

  Ik vraag me werkelijk af of u zo’n emailtje had gepubliceerd als deze van andere, gevestigde partijen was gekomen. De vinger is er niet achter te krijgen,maar het voelt aan als een denigrerende poging Verdonk te ridiculiseren.

 2. Wim Heitinga zegt: 03-09-08 om 18:49

  Lekker opbjectieve berichtgeving weer. Dat sarcastische toontje past misschien een privéblogger, maar niet iemand die van ons belastinggeld namens de publieke omroep objectief verslag hoort te doen van ontwikkelingen over het complete politieke spectrum. Ga je schamen in je linkse hoekje!

 3. Fred zegt: 03-09-08 om 19:17

  Misschien is een betere naam Trots op Bedelen of Bedelend Nederland.
  Ze heeft wel gevoel voor hergebruik of wedergebruik, maar is niet te hopen dat ze ook nog geld gaat vragen om de kosten van haar kantoor te kunnen betalen, want dat is natuurlijk de volgende vraag. . Toch wel vreemd dat iemand die een nieuwe politieke partij (lees: beweging)gaat beginnen op zo een manier aan haar spullen moet komen. Mijn indruk is en blijft hoe lang het nog gaat duren voordat ze ermee op moet houden, want dit spreek niet echt aan.

 4. dick zegt: 03-09-08 om 20:40

  Heeft ze toch nog weer wat aandacht en publiciteit. Beetje vanuit een slachtofferrol.

 5. dit is geen grap?
  in dat geval neig ik *bijna* tot wat potloden en slijpers enzo in een envelopje duwen en naar de Spraakmakende Politica op de bus doen.

 6. Joris zegt: 03-09-08 om 22:24

  En een bankrekening in Liechtenstein…

 7. Marieke zegt: 03-09-08 om 22:30

  Ik heb nog een vliegenmepper over. Misschien ook handig voor de warme nazomer? Ik ben een grote fan!

 8. wrist zegt: 03-09-08 om 23:40

  LeeghoofdkwartierinDenHaag.
  Leeghoofdkwartierin
  Leeghoofdkwartier
  Leeghoofd
  Leeg.

  sterkte gewenst.

 9. piet b zegt: 03-09-08 om 23:46

  P.S.
  Graag ook nog een verkiezingsplan.

 10. Bernard Aris zegt: 04-09-08 om 01:32

  Als ik me niet vergis, is haar HQ gevestigd in het oude hoofdkwartier van de LPF. Hebben die haar niet voor een vriendenprijsje (het zijn zeker geen vijanden zoals de Duyvendaks!) dit soort zaken aangeboden? Of twijfelde Rita aan het hechtvermogen van de nietjes, lijmstiften en plakband van de inderdaad onstuitbaar uiteenvallende LPF?
  en anders: bij Overtoom krijg je zelfs koffiemokken cadeau!

  Zou Rita stoelen met pluche bekleding accepteren? Een Belgische prins heeft die in de aanbieding…

 11. erik zegt: 04-09-08 om 06:42

  ik heb nog wel een nietje. heeft ze in ieder geval iets

 12. Jasper zegt: 04-09-08 om 10:36

  @ Marcel V

  u vindt dit niet ridicuul? Het komt bij geen van de gevestigde partijen op om een openbare smeekbede om nietjes en gummetjes te doen. Gelukkig niet zeg!

  @ Wim Heitinga
  Dit is nu eenmaal een weblog. Dat biedt juist plaats voor dit soort berichtgeving die de objectieve berichtgeving van het NOS journaal niet hoort te halen.

 13. Marcel V. zegt: 04-09-08 om 12:32

  @ Jasper:

  Ja, de zwaar gesubsidieerde en gevestigde partijen hebben makkelijk kletsen. U bent kennelijk niet gehinderd door enige (achtergrond)kennis inzake de financiering van partijen. Inderdaad Wim, een stukje om Rita Verdonk belachelijk te maken.

 14. harm zegt: 04-09-08 om 17:16

  Is het niet Verdonk zelf die zich hiermee een beetje belachelijk maakt?

 15. Jeroen zegt: 04-09-08 om 21:44

  @Marcel V.:
  Met kennis bedoel je zeker dat normale partijen leden hebben, maar dat Verdonk het liever helemaal alleen voor het zeggen heeft omdat ze niet zo goed kan samenwerken (net als destijds met Rutte).
  Ze moet maar een afdrachtsregeling in het leven roepen, 1 procent en ze kan alle plakband en gummetjes kopen voor de rest van haar leven.

 16. Joebel zegt: 04-09-08 om 22:38

  Waarom heeft ze zoveel gummetjes nodig? Kan ze zichzelf, haar partij en haar 80-er jaren verleden ermee uitgummen? Fijn, hoeven wij het niet meer te doen.

 17. Jasper zegt: 05-09-08 om 08:59

  @ Marcel V
  Tja, dat Verdonk zich voor de financiering voor haar ‘volksbeweging’ inlaat met allerlei dubieuze zakenlieden kan natuurlijk ook verkeerd uitpakken. Probeert u mij aub niet de les te lezen!

 18. Blitz zegt: 05-09-08 om 11:47

  Misschien kan Rita vast wat gaan vragen bij de PvdA, daar hebben ze over een paar jaar toch een overschot aan alles, behalve aan kiezers.
  Terwijl de ex-PvdA kamerleden hun wachtgeld uitzitten (waarbij ze in tegensteling tot ww’ers geen sollicitatieplicht hebben) kunnen ze misschien helpen om posters te plakken voor Rita en paperclips tellen.

 19. Richard Nijenhuis - Nijmegen zegt: 05-09-08 om 13:12

  Dit is toch niet te geloven.
  Als Rita Verdonk écht iemand recht door zee is dan had zij voor pakweg € 15.000 (desnoods uit eigen zak) toch al lang een kantoor kunnen inrichten (al is het provisorisch). Dat komt er van, in de publiciteit vaak niet onderbouwd hoog van de toren blazen, en zelf nog niet voor de eigen zaken kunnen zorgen.
  Ik ben blij dat ik zulke mensen al vanaf het begin goed kan beoordelen.
  Kortom, voor andere, betere politici in het land is het zaak om fluks zelf met politieke gedegen inhoud te komen.
  Afgezien van peilingen is de partij TON, in welke hoedanigheid dan ook, voorlopig niet van belang.

 20. pieter van son zegt: 05-09-08 om 14:42

  Blijkbaar heeft Marcel V nieuwe slachtoffers gevonden. Toch slim van de man. Vorige week zette hij de NOS volkomen in de hoek omdat er geen aandacht besteed werd aan de Republikeinse visie in de VS. Nu er volop over wordt bericht omdat het uiteraard simpelweg actueel is, geeft diezelfde Marcel V. niet thuis en rommelt nu op deze blog verder.

  Ik weet niet of u het weet, dames en heren. De man noemt zichzelf een satiricus. Gewoon negeren is mijn advies.

 21. Ilja zegt: 05-09-08 om 15:24

  Ze moet ook nog even een spellingschecker op de lijst zetten, zodat komma’s en spaties wel op de goede plek staan.
  Verder wens ik haar veel sterkte, als een kantoor al zo lastig is in te richten krijgt ze het nog zwaar met het land besturen.

 22. Martin zegt: 07-09-08 om 13:00

  Leuke kop om verkeerd af te breken:

  Verdonk zit met leeg hoofd
  kwartier

 23. Bert Westera zegt: 07-09-08 om 22:50

  Een onzinnige actie van Ton, maar nog onzinniger om als NOS hier een blog aan te wijden. Ik heb vandaag in verschillende media mogen lezen over de banden van Milli Görüs met financiers van terrorisme en extremisme. Ik heb hier op de NOS helemaaaaaaaaaaaaaal niks over gehoord of gelezen. Nee dan het suikerfeest, sjees wat hebben we daar veel over gehoord en gelezen. Mensen bericht nu gewoon eens objectief.

Geef een reactie