De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: De Wet op de Lijkbezorging

grafsteen_anp1.JPGZouden er eigenlijk onderwerpen zijn die nog nooit op de agenda van de Tweede Kamer hebben gestaan. Het is niet waarschijnlijk, al komen niet alle onderwerpen even vaak langs op het Binnenhof. Zoals bij voorbeeld de wetgeving rond overlijden en begraven waarover in de Tweede Kamer maar zelden een debat wordt gevoerd.

Donderdagmiddag praat de Kamer met de ministers Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Hirsch Ballin van Justitie vanaf 13.30 uur over de Wet op de Lijkbezorging. Onder andere over een voorstel van PvdA-Kamerlid Arib om bij de dood van kinderen altijd verplicht een schouwarts in te schakelen om zeker te krijgen dat die dood niet door mishandeling of verwaarlozing is veroorzaakt. En over de thanatopraxie, een vorm van balseming die het nabestaanden mogelijk maakt hun overleden geliefde zonder technische rompslomp een paar dagen thuis op te baren.

En verder is er donderdag al weer het tweede spoeddebat in dit pas begonnen parlementaire seizoen. Vanaf 11.30 uur over het personeelstekort in verpleeghuizen in het weekend.

Live te zien op www.politiek24.nl, het digitale themakanaal van de NOS.

UPDATE: Het debat over de Wet op de Lijkbezorging begint om 14.05 uur.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


1 reactie op “Live op Politiek 24: De Wet op de Lijkbezorging”

  1. Een crematie of begravenis, de prijzen springen de pan uit.
    Een normale en eenvoudige crematie is ongelooflijk duur.!!
    Is hier enige controlle op.??

Geef een reactie