De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: de minister-president

pc_premier_anp-7386137.jpgElke week op vrijdag vergadert de ministerraad. Actuele ontwikkelingen in binnen- en buitenland, nota’s en notities van individuele ministers, nieuwe wetten en andere maatregelen, het komt allemaal voorbij in de Trêveszaal op het ministerie van Algemene Zaken, waar het kabinet doorgaans bijeenkomt.

Al in de jaren ’60 besloot de toenmalige premier De Jong na de ministerraad een persconferentie te geven over wat er in de ministerraad was besloten. Volgens de overlevering was dat op verzoek van zijn vrouw, die er genoeg van kreeg dat haar man op vrijdag tijdens het avondmaal steeds weer door journalisten over die besluiten werd gebeld.

Het tijdstip van de persconferentie wordt overigens pas bekend als de ministerraad is uitvergaderd, maar ligt meestal in de tweede helft van de middag.

Regelmatig wordt de persconferentie van de minister-president gevolgd door een persconferentie van een vakminister die die vrijdag een belangrijk voorstel door de ministerraad heeft gekregen. Deze week is dat minister Cramer van Milieu (en in dit geval van Ruimtelijke Ordening) met een plan voor de toekomst van de Randstad.

Allemaal live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS, vanaf ongeveer 15.00 uur.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


1 reactie op “Live op Politiek 24: de minister-president”

  1. Jordi zegt: 07-09-08 om 14:24

    “Regelmatig wordt de persconferentie van de minister-president door een persconferentie van een vakminister die die vrijdag een belangrijk voorstel door de ministerraad heeft gekregen.”

    Ehm…beetje kromme zin, wat wordt hiermee bedoeld?

Geef een reactie