De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Speeddaten

speeddaten2.jpgNieuwe Tweede Kamerleden en nieuwe parlementaire journalisten staan in afwachting van wat komen gaat in de Sociëteit van Nieuwspoort. Sommigen kijken onwennig rond, anderen zijn hier kennelijk al vaker geweest. Wat we gaan doen? Speeddaten!

Een idee van Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet: voor het eerst is een speeddate gearrangeerd tussen Kamerleden die sinds de laatste verkiezingen in de Tweede Kamer gekomen zijn en nieuwe parlementaire journalisten. Onbekend maakt onbemind en dus is het handig om elkaar beter te leren kennen, zo is de gedachte.
Als we allemaal onze badge opgespeld hebben en de toespraken van Max van Weezel, Gerdi Verbeet en Jos Heijmans (de voorzitter van de Parlementaire Persvereniging) geweest zijn, kan het feest beginnen. Best nog wel spannend… zo’n afspraakje.
De Kamerleden nemen plaats achter een rij tafeltjes en als de bel gaat nemen de journalisten tegenover hen plaats. Over 3 minuten gaat de bel alweer en wisselen de journalisten van plek.

Waar heb je het over in 3 minuten? Een uitgebreide social talk kost te veel tijd, direct tot de kern komen dan maar. Ik informeer naar de portefeuille van de verschillende Kamerleden en vertel over mijn werk bij de NOS. Visitekaartjes worden uitgewisseld en voor je het weet gaat de bel weer.Ondanks de snelheid is het een grappige manier om kennis te maken. Of ik er wat aan had? De eerstvolgende keer dat ik in de vroege ochtend, of laat op de avond een Kamerlid voor een reactie op een nieuwtje bel, zal ik dat veel minder bezwaard doen dan voorheen… en daar heeft u dan weer wat aan.

Cécile Berkhout

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


2 reacties op “Speeddaten”

  1. Blitz zegt: 05-09-08 om 11:41

    Speeddaten promoten en als er dan een (amoureuze)relatie ontstaat is het weer groot nieuws omdat dat natuurlijk niet kan! (Denk aan de broer van Staf Depla)

  2. Frenk Rozema zegt: 19-08-10 om 20:05

    Lijkt me leuk na zoveel jaar! Maar dan niet speed.

Geef een reactie