De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: debat Miljoenennota

kant_rutte_anp-8257037.jpgFractievoorzitters debatteren in de Tweede Kamer niet vaak met elkaar. Want het gros van de Kamerdebatten is voer voor specialisten. Sterker nog, een debat met alleen fractievoorzitters is zo zeldzaam, dat als het gebeurt, het kabinet in gevaar is. Met uitzondering van de Algemene Politieke Beschouwingen, een tweedaags debat dat ieder jaar onmiddellijk na Prinsjesdag wordt gehouden.

Het debat met de fractievoorzitters over de Miljoenennota is woensdag vanaf 10.15 uur live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS.

Het gaat in de Algemene Politieke Beschouwingen natuurlijk in de eerste plaats over de Miljoenennota. Krijgt het kabinet van de Tweede Kamer het groene licht om zijn plannen en voornemens voor 2009 uit te voeren. Steun van de coalitiepartijen is meestal verzekerd en dus ook van een meerderheid van de Tweede Kamer. De oppositie stelt per motie allerlei wijzigingen voor die vrijwel altijd door de coalitiepartijen worden verworpen.

Achter deze doorgaans nogal voorspelbare afhandeling van de stukken speelt zich echter elk jaar weer een spel om de beeldvorming af. Wie van de fractievoorzitters had het beste verhaal of de slimste interruptie. Welke quotes haalden de televisiejournaals of een hoofdredactioneel commentaar en waar werd een filmpje voor YouTube van gemaakt. En wat is van al die one-liners en versprekingen het effect op de peilingen van het volgende weekend. Een overicht van de pikorde bij de Algemene Politieke Beschouwingen in de spreekvolgorde van het debat.

Agnes Kant (SP/25 zetels)

kant-sp.jpg

Voor het eerst sinds 1994 geen Jan Marijnissen bij de Algemene Politieke Beschouwingen. Hij droeg het fractievoorzitterschap van de SP voor de zomer over aan Agnes Kant, tot dan de gedreven zorgwoordvoerster van de partij. Trots op haar hoge scores mondelinge en schriftelijke vragen.

Onder Marijnissen leed de SP na de grote verkiezingswinst in 2006 voor het eerst in zijn geschiedenis aan slechte peilingen. De vraag is, of Kant die trend weer kan keren.

.

Pieter van Geel (CDA/41 zetels)

geel-cda.jpgHoewel hij als fractievoorzitter de eigenlijke nummer twee van het CDA na Jan Peter Balkenende zou moeten zijn, ziet niemand hem als diens kroonprins. Jonge ministers als Camiel Eurlings en Ab Klink worden meer genoemd als eventuele opvolgers van de premier. Met staatssecretaris Jack de Vries als ‘dark horse’ voor het geval Balkenende in 2011 nog een keer doorgaat.

De loyale Van Geel zal opnieuw een pleidooi houden voor een nieuw Deltaplan tegen het wassende water van de klimaatverandering. Waar een klein land groot in kan zijn, zoals Balkenende zelf zou zeggen.

.

Mark Rutte (VVD/21 zetels)

rutte-vvd.jpgZoals dat een Hard Werkende Nederlander betaamt, besteedde hij zijn zomerreces aan de schrijftafel. Mark Rutte presenteerde een paar weken geleden een nieuw groen-rechts beginselmanifest voor de VVD dat volgens kritici in en buiten de partij echter weinig nieuws bood.

Intussen profiteert de VVD nog nauwelijks van het minder gunstige tij voor de PVV en Trots op Nederland in de peilingen. Het volgend voorjaar zijn al de Europese verkiezingen, de generale repititie voor het verkiezingsjaar 2011.

.

Mariette Hamer (PvdA/33 zetels)

hamer-pvda.jpgZe had na het zomerreces een wat ongelukkige start met verkeerd begrepen grappen over het reanimeren van de PvdA. Humor was nooit het sterkste wapen van de Nederlandse sociaaldemocratie.

Hamer debuteert als fractievoorzitter bij deze Algemene Politieke Beschouwingen na het terugtreden van haar voorganger Jacques Tichelaar dit voorjaar. Geen gemakkelijk debuut, omringd door electorale concurrenten als de SP, GroenLinks en D66. Allemaal partijen die – om hele verschillende redenen – grote aantrekkingskracht uitoefenen op de potentiële PvdA-achterban.

.

Geert Wilders (PVV/9 zetels)

wilders-pvv.jpgBegin dit jaar leek niemand hem nog te kunnen stoppen. Het debat over zijn Fitna-film zorgde voor ongekende PVV-scores in de peilingen. Daarna kwam Rita Verdonk met Trots op Nederland die de partij van Geert Wilders in diezelfde peilingen ruimschoots voorbij is gestreefd.

Wilders heeft aangekondigd zijn politieke agenda te willen verbreden. Niet alleen de islamisering en de ‘straatterroristen’, maar ook ouderenzorg, lagere belastingen, dierenleed.

.

.

Arie Slob (CU/ 6 zetels)

slob-cu.jpgVoor het eerst in de parlementaire geschiedenis heeft de ChristenUnie vorig jaar een regeerakkoord ondertekend. En sindsdien staat Arie Slob voor die handtekening. Ook als Regierungsfähigkeit soms zware offers vraagt, zoals in het debat over de embryoselectie waar de ChristenUnie wendbaarder bleek dan hier en daar werd verwacht.

De ChristenUnie is, sinds dit kabinet aantrad, de enige coalitiepartij die in de peilingen steeds hoger scoorde dan bij de Kamerverkiezingen van 2006.

.

.

Femke Halsema (GL/8 zetels)

halsema-gl.jpg

Reclasseringstehuis voor linkse terroristen. Geweldplegers van de jaren ’80. Een Kamerlid van GroenLinks als de Karadzic van de lage landen. Femke Halsema moet wel eens beter uitgerust van een zomerreces terug zijn gekomen.

Het zomerse tumult rond Wijnand Duyvendak had overigens geen spectaculaire effecten op de aanhang van GroenLinks in de peilingen. Die aanhang zou goed zijn voor een zeteltje of tien. Dat zijn er aanzienlijk meer dan er door de ‘extreem-linkse’ voorgangers van GroenLinks in de jaren ’80 bij Kamerverkiezingen werden gehaald.

.

Alexander Pechtold (D66/3 zetels)

pechtold.jpgNa de voor D66 niet zo mooie Kamerverkiezingen van 2006 leek hij voorbestemd om het licht uit te doen bij de Democraten. Maar inmiddels branden bij D66 dankzij het optreden van Alexander Pechtold weer alle lampen. De peilingen beloven hem en zijn partij mogelijk een van de beste resultaten sinds het gloriejaar 1994, toen Pechtolds voorganger en voorbeeld Hans van Mierlo D66 zo groot maakte, dat er een paars kabinet kon worden geforceerd.

.

.

Bas van der Vlies (SGP/2 zetels)

vlies-sgp.jpgHij doet het woensdag en donderdag voor de 23e keer. Bas van der Vlies werd in 1986 fractievoorzitter van de SGP. Zijn fractie bestond toen uit drie mannen. In 1989 werden dat er twee, in 1994 weer drie en sinds 1998 zijn het er weer twee.

Peilingen, die de SGP ook op dit moment twee á drie zetels beloven, hadden al die jaren weinig invloed op Van der Vlies, die vaak waarschuwt tegen de publicitaire hectiek rond de Tweede Kamer. Het is al weer even geleden dat er door Van der Vlies een spoeddebat of een interpellatie is aangevraagd.

.

Marianne Thieme (PvdD/2 zetels)

thieme-pvdd.jpgHoe lang blijf je een nieuwkomer in het parlementaire debat? Het is een status met voordelen, omdat je als nieuwkomer door de andere partijen een tijdje met buitengewone belangstelling wordt behandeld. Veel interrupties en zo af en toe wat irritatie over vermeend onparlementair gedrag.

Zo ook bij de Partij voor de Dieren van Marianne Thieme. Kleine botsingen met veel publiciteit. Maar het nieuwe gaat er ook deze keer snel af. En overigens is de Partij voor de Dieren van mening, dat de bio-industrie moet worden gestopt.

.

.

Rita Verdonk (1 zetel)

verdonk-ton.jpg“Ja, één zetel hier binnen, maar buiten 25,” aldus Rita Verdonk dit voorjaar tijdens een van de wekelijkse Vragenuren in de Tweede Kamer. Het zijn er inmiddels geen 25 meer, want de gunst van de peilingen wisselt snel. Gedoe over de financiën van Trots op Nederland, oud-medewerkers met weinig vleiende teksten, het is ook voor Verdonk geen gunstige publiciteit.

Vanwege die ene zetel “hier binnen” beschikt zij van alle fractievoorzitter woensdag over de minste spreektijd. Dat hoeft overigens geen nadeel te zijn: zelfs een heel uur ononderbroken spreektijd valt in het niet bij die ene snedige interruptie.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


47 reacties op “Live op Politiek 24: debat Miljoenennota”

 1. rob zegt: 17-09-08 om 12:23

  Dat het CDA na de eerste termijn van “van Geel” nog enig bestaansrecht heeft is volledig ridicuul.
  Complete groepen bestaan niet of vallen er gewoonweg buiten, een schandvlek voor ons Sociaal-Democratisch ingerichte staat!
  Dat de PVDA&CU dit slaafs accepteren noopt de weldenkende kiezer tot heroverweging over de toekomstig stem keuze..

 2. Enrico zegt: 17-09-08 om 17:06

  Gelukkig Geert Wilders heeft van zich laten horen.
  Als ik Geert was geweest had ik afgesloten met een aangepast citaat van Louis van Gaal.

  Zijn WIJ (PVV) nou zo slim of zijn JULLIE (2e kamerleden) nou zo dom !!!!

 3. Jan Joost zegt: 17-09-08 om 17:22

  Wat een hooghartige Mariette Hamer zagen we weer. Ze hield haar betoog alsof dit de oplossing was van alle kritieken in Nederland. Dat ze niet open stond voor kritiek of nonchalant/arrogant inging op de vragen van de oppositie. Dit gaf weer een blijk van dat de PVDA et zelf wel doet en dat ze daar neimand anders bij nodig denken te hebben. Laat staan de burger. CDA hield weer een praatje om het praatje. Puur de problemen ontwijken en liever repressief als preventief. Dat Wilders werd afgekapt in de algmene beschouwingen bij de NOS vind ik uiterst KWALIJK. Zo geeft men weer blijk van de voorkeur voor het linkse.
  Dit gaat nu echt opvallen. Vervolgens gaf hij iedereen van leer en benoemde de problemen waarop ze hem alleen maar in de schoenen wouden schuiven dat hij alle moslims de schuld wou geven van de problemen. Hierbij had hij slechts een paar woorden nodig om het tegendeel duidelijk te maken. Hoe dit ook in werkelijkheid kan gaan werken valt te bezien. Maar dat er iemand durft te praten over “het probleem” geeft moed voor de toekomst. De CU…ach die vind alles wel best en staat overal achter en verschuilt zich achter “de coalitie”.

  Kortom dit kabinet doet wat ze wilt, waar ze zin in heeft en heeft geen oor naar geluiden uit de samenleving of uit de oppositie.

  We gaan gewoon weer door met het regeren OVER de bevolking ipv dit VOOR de bevolking te doen.

 4. TaLoN.NL zegt: 17-09-08 om 17:33

  Zodra Geert Wilders onderbouwde kritiek geeft gaan jullie gauw over naar herhalingen met de smoes dat er technische storingen zijn, hiermee maakt de NOS zich schuldig aan censuur en partijdigheid, erg laag van jullie…

 5. Je Moeder zegt: 17-09-08 om 17:39

  http://www.dumpert.nl/mediabas.....ek_24.html

  linkse lafbekken, zak er lekker in.

 6. Evert zegt: 17-09-08 om 17:49

  Is het waar dat dit kanaal een storing had tijdens het betoog van Wilders van de algemene beschouwingen 2e kamer ?
  Is het ook waar dat de storing voorbij was toen Wilders was uitgesproken ?

 7. TaLoNNL zegt: 17-09-08 om 18:01

  Beetje snel mijn reactie verwijderen, het NOS is dus echt Geert aan het censureren, anders had de NOS mijn reactie niet verwijderd.

  Beseffen jullie wel dat wanneer straks de gehele waarheid over de onderlinge verhoudingen tussen de overheid en de gevestigde media naar buiten komen, ook jij als Mod op de NOS-Site mede schuldig bent aan dit geheel, het is maar dat je het weet.

 8. dacht dat ik door kon gaan met video kijken hier maar dat zie ik niet .Ze zeiden op de t.v dat je hier kon kijken toen het programma uitliep vanmiddag om half 6 …..JAMMER .

 9. Vrijland zegt: 17-09-08 om 18:26

  Kunnen jullie uitleggen waardoor kort na het begin van het betoog van meneer Wilders het signaal wegviel.

 10. Vrijland zegt: 17-09-08 om 18:27

  Kunnen jullie meteen uitleggen waarom berichten eerst door een moderateur goedgekeurd kunnen worden voordat ze zichtbaar worden, en waarom die moderateur vanmiddag maar 1 bericht heeft doorgelaten.

 11. HvdBergh zegt: 17-09-08 om 19:17

  Het begint steeds meer een staatsomroep te worden TOOF REGELD WAT DE PLEPS MOGEN ZIEN.

 12. merlijn zegt: 17-09-08 om 19:34

  Ook ik had last van slecht beeld en gehoor tijdens Wilders.
  Maar ga zo door dan wordt Wilders alleen maar groter!
  Wilders voor President!!!!!!!!!!!!!!!!!

 13. Ik ben blij dat ik via onderstaande link ALLES heb kunnen volgen zonder onderbrekingen.
  Men hoort naar mijn mening het volledige debat te kunnen volgen zonder onderbreking van wie dan ook.
  Je hoeft het niet met iedereen eens te zijn maar moet wel alles kunnen volgen.

  http://www.nationalemediasite......ekamer.php

 14. robert zegt: 17-09-08 om 19:42

  19.30 zouden jullie Wilders integraal uitzenden, waar blijft het?

 15. JanJ zegt: 17-09-08 om 19:46

  Waarom wordt de bijdrage van Wilders niet herhaald?
  Eerst staat in de balk onder in beeld de mededeling dat dit direct na afloop van de algemene beschouwingen (rond 19.30 uur) integraal zal worden herhaald. De beschouwingen waren rond 19.15 uur klaar en nu om 19.45 uur zitten we nog steeds tussen de oude filmpjes. Kom op mensen, toon ballen en doe wat je hebt beloofd! Of moet eerst GeenStijl zich er weer mee bemoeien?

 16. Erik zegt: 17-09-08 om 19:53

  Is het waar dat er een storing was toen dhr Wilders aan het woord was ? Poltiek24 zou hierover met een verklaring moeten komen. Als dit niet gebeurt, dan zou dit erg slecht zijn voor het beeld dat van deze zender ontstaat.

 17. van leiden zegt: 17-09-08 om 19:55

  zie je wel, het is een groot links compot, of eh, complot, of eh naja laat maar. Een groote linkse kliek!

  hahaha. wat een gekke mensen zijn er toch in dit land. Ze zien in alles het bewijs van hun mening…

 18. Rene zegt: 17-09-08 om 19:55

  Er was beloofd een herhaling om 1930 uit te zenden over het betoog van Geert Wilders . waar blijft de uitzending????????????

 19. Joep zegt: 17-09-08 om 20:41

  Ik ben behoorlijk links en ben het op bijna geen enkel punt eens met Wilders, maar ik luister (en kijk) wel graag naar wat iemand te zeggen heeft, ook al ben ik het er nog zo mee oneens. Schandalig dat de NOS denkt te mogen bepalen wat wel en niet gezien mag worden. Het is terecht voer voor aanhangers van Wilders, pure censuur en weinig hoopgevend voor de toekomst van de NOS. Ik ben benieuwd of u deze reactie plaatst.

 20. J. Dubois zegt: 17-09-08 om 20:58

  Het gaat steeds meer op de DDR lijken. Nu zelfs met een z.g. storing als Geert Wilders in ONS parlement spreekt.
  Walgelijk NOS!!!

 21. Helen zegt: 17-09-08 om 21:09

  Toevallig NOS , als Geert aan het woord is valt t signaal weg , mogen we de keiharde waarheid van onze held niet horen ? Bang dat hij omhoog gaat in de peilingen ??

 22. Joep zegt: 17-09-08 om 22:06

  Ja ja dat was een hoogstaand presidentieel debat van dhr.Wilders en de overige klunglaars hadden niets te missen.
  Ze zaten wat lacherig voor zich uit te staren, je zou medelijden met zoveel onbenul krijgen.
  v. Geel, madam Hamer, kuch Halsema, en Pechtold? nou, nou daar is dhr.Wilders zoals gebleken niet van onder de indruk.
  En terecht zoveel suffig en sulligheid vertegenwoordigd een groot deel van de Nederlandse bevolking.
  Wat een idioten en dwazen.
  En het weer voor de zoveelste keer doen stoppen van een uitzending door jullie linkse propagandazender, heeft veel kwaad bloed gezet.
  Maar het tij zal keren.

 23. rob zegt: 17-09-08 om 23:04

  Mijn eerste post was direct nadat “van Geel” zijn termijn had beëindigt.
  Ik sluit mij volledig aan bij hetgeen @Jan Joost observeerde ten aanzien van Hamer.
  Wat betreffend Wilders, kan ik mij toch niet vinden in de ongenuanceerde kaalslag die hij verkondigd. Een juridische gehalte van mission impossible! Maar de thema`s worden al breder dus er is progressie. Zeker als je afzet tegen het optreden van Verdonk die wederom haar “beweging” geen goed heeft gedaan.

 24. gert zegt: 17-09-08 om 23:28

  Jullie zijn een zooitje tuig, heb net Geen Stijl gelezen, jullie moeten je schamen om Geert weg te draaien, wel toevallig dat de storing voorbij was toen Geert klaar was met zijn betoog, let op:Geert for President, lekker puh!@!1

 25. cabooter zegt: 18-09-08 om 00:57

  N.a.v. uw uitzending betreffende de miljoenennota kan ik alleen maar zeggen: Goebbels zou trots op u geweest zijn. Hij zou hetzelfde gedaan hebben. Gefeliciteerd,

 26. Ik verwacht een uitleg en bewijs van de technische storing tijdens het betoog van Geert wilders.

 27. Ik verzoek mensen welke even eens wantrouwen hebben bij de storing van
  het betoog van Geert Wilders een klacht aan te melden bij de Ombudsman van de NOS http://www.nos.nl/assets/ombudsman/

 28. erwin zegt: 18-09-08 om 05:47

  Die waarheid is allang boven tafel dat ze de Heer Wilders vanmiddag even van de buis aftrokken.

  Dit zegt heel veel over jullie NOS dit is echt achterbaks.
  Altijd al geweten dat bijna alle tv zenders links waren,
  maar dit slaat werkelijk alles.
  Dus omdat de Heer Wilders zijn betoog meer laat spreken zoals vele van ons burgers de minderbedeelde die dat beter begrijpen en verstaan dan de rest van wat daar in de kamer zit, moet de Heer Wilder maar even gecensuureerd worden omdat hij mischien wat ruwer in taalgebruik overkomt in de taal waar we allemaal mee zijn grootgekomen kom zeg dit is schandelijk.
  NOS Dit is om te janken jullie zouden je diep moeten schamen.

  afz erwin vermeer

 29. Hoezo naam verplicht? jullie zijn toch ook niet open en eerlijk tegen de Nederlanders?
  Het is een grof schandaal dat een man weggelaten word die de waarheid durft te zeggen
  En dan met een smoesje komen dat er een technische storing was
  Hoe kan het dan dat ik op heel internet kan zien dat de beelden naast elkaar wel doordraaide?
  Hebben wij Nederlanders niet meer het recht te weten wat er gezegt word?
  Nee maar als Geert wat zegt wat 100% de waarheid is mag dat niet gehoort en gezien worden
  Nu voel ik me als Nederlander gedisrimineerd
  Ik mag weten wat er in de kamer gezegt word en zeker als dat op tv word uitgezonden zodat een ieder dat kan volgen
  Het zijn ook mijn belastingscenten waar die man het over heb
  En wie zijn jullie dan die mij dat ontneemt met een gore smoesje waarvan het internet vol staat dat die smoes niet eens waar was
  En dan staat er hier bovenaan naam (verplicht)

  met vriendelijke groet Nelly een boze Nederlander en grote Wildersfan

 30. Tim zegt: 18-09-08 om 10:26

  Ik vind de toon hier toch wat aggressief. Iedereen die het betoog van Wilders wil zien, kan het zien. Het kreeg de meeste media aandacht juist doordat het fout ging en hij kan daar nog lang gebruik van maken.

  Wat me enigszins stoort is het Gouda verhaal. Toen ik 22 jaar geleden in “ons dorpje” met dezelfde gedragingen werd geconfronteerd, destijds door keurige “gewone” nederlandse jeugd die ook politie bedreigden, auto’s in brand staken met oud jaar en hele winkelstraten met de grond gelijk maakten werd hier nooit iets over gezegd door de politiek. De “nederlanders” zijn daar ook niet op afgerekend door ze en masse het land uit te zetten. De keurige christelijk opgevoedde jeugd die het presteerde om 110 man ME op een dorpje van 5000 inwoners neer te laten strijken werd ook niet als voorbeeld aangehaald in een publiek debat. Ze kregen hun straf, kregen een tweede kans en zijn nu over het algemeen redelijk opgedroogd.

  Ik snap de heer Wilders angsten best, maar dat los je niet op door iedereen in dit land tegen elkaar in het harnas te jagen en angst te zaaien voor iets dat al tientallen jaren bestaat waar jeugd zich verveelt, wordt onderdrukt door machtswellustige politie en (te) makkelijk in aanraking kan komen met kleine kriminaliteit (drugskoerier worden voor veel geld, inbraken in nabij gelegen steden etc etc). Het is gewoon een sociaal probleem van ons allemaal waar de ouders in de samenleving een belangrijke bijdrage kunnen leveren, alleen doen ze dat niet vaak genoeg.

 31. Phlip zegt: 18-09-08 om 10:41

  Het censureren van de heer Wilders, is een grof schandaal. Een programma maken van onze belastingcenten maar ons wel de nodige informatie onthouden. Hier is het laatste woord nog niet over gesproken linkse rakkers. Wij zullen een internet hetze ontketenen tegen Politiek 24.

 32. Don zegt: 18-09-08 om 11:39

  Als de NOS zegt dat u schaamluis hebt, dan hébt u schaamluis.
  Als de NOS zegt dat u uw huis moet verkopen, dan gáát u uw huis verkopen.
  Als de NOS zegt dat u minder auto moet rijden, dan gáát u minder auto rijden.
  Als de NOS zegt dat u sneller last van aambeien heeft, dan hééft u aambeien.
  Als de NOS zegt dat u meer moet gaan werken, dan gáát u meer werken.
  Als de NOS zegt dat u minder sperma produceert, dan gáát u minder sperma produceren.
  Als de NOS zegt dat u meer huur zal gaan betalen, dan gáát u meer huur betalen.
  Als de NOS zegt dat u minder schijt, dan gáát u minder schijten.
  Als de NOS zegt dat u meer tv kijkt, dan gáát u meer tv kijken.
  Als de NOS zegt dat u meer woelratten in uw tuin heeft, dan kríjgt u meer woelratten in uw tuin.
  Als de NOS zegt dat u meer dokterbezoeken aflegt, dan gáát u meer dokterbezoeken afleggen.
  Als de NOS zegt dat u meer spaart, dan gáát u meer sparen.
  Als de NOS zegt dat er een te hoge pH-waarde in uw endeldarm heerst, dan hééft u een te hoge pH-waarde in uw endeldarm.
  Als de NOS zegt dat u dood moet, dan gáát u dood.

  Begrepen?

 33. Willempie zegt: 18-09-08 om 12:48

  Geert Wilders was weer voortreffelijk gisteren, hij heeft de linkse kerk mooi de mond gesnoerd. En ik ben er heilig van overtuigd dat de NOS willens en wetens het beeld op zwart heeft gezet tijden de toespraak van Geert. Net als op die waardeloze site politiek 24 waar je de geluidsfragmenten van de fractieleiders kon beluisteren, het werkte allemaal perfect. Alle uitspraken van fractieleiders waren gewoon te beluisteren, behalve die van Geert. Toen ik naar ‘t fragment van Geert wilde luisteren was er zogenaamd een storing, terwijl de andere fragmenten ( van de knuffelaars) gewoon te beluisteren waren. Het lukt jullie toch niet om ‘t volk dom te houden, wij weten wel wat voor een puinhoop jullie linkse vrienden van Nederland maken. Jullie kunnen het beeld zo vaak op zwart zetten als jullie willen, het zal echt niet helpen. De mensen weten allang dat ons land op de rand van de afgrond balanceert, daar hebben we de NOS niet voor nodig. Het lukt jullie echt niet om deze puinhoop te verzwijgen voor ‘t Nederlandse volk, we trappen niet in jullie mooie multiculturele praatjes. Lang leve Geert en de PVV die tenminste wel de waarheid durven te benoemen!! links staat voor slappe knieën en rubberen ruggengraten.

 34. Enrico zegt: 18-09-08 om 13:43

  De onderstaande mail heb ik zojuist aan Geert Wilders gemaild.

  Geachte heer Wilders,

  Tot groot ongenoegen van vele burgers heeft de linkse politieke nieuwssite http://www.nos.nl/politiek24/ Uw betoog niet online uitgezonden.

  Toen U aan het woord kwam had men spontaan een “technischestoring” en jawel U raad het al toen Uw opvolger aan de beurt was was de “technischestorin” verholpen.

  Toch wel vreemd dat dit weer precies bij U moest gebeuren.
  WIJ die achter U staan vertrouwen erop dat hier kamervragen over worden gesteld en dat hierover opheldering komt.

  Gelukkig kijk ik uit voorzorg naar dit soort debatten via http://www.nationalemediasite......ekamer.php waar ik geen problemen heb en U wel heb kunnen zien spreken.

  Als U op de volgende link klikt dan kunt U alle reacties lezen.
  http://weblogs.nos.nl/denhaag/.....oenennota/

  Gelukkig spreekt men op http://www.dumpert.nl/mediabas.....ek_24.html hier ook schande over.

  Met vriendelijke groet,

  Enrico te Amsterdam.

 35. Snah zegt: 18-09-08 om 14:37

  Ik vind het ongelofelijk dat er nog steeds mensen zijn die serieus ingaan op de reeks van superlatieven die Dhr. Wilders erop na hield.
  Ik krijg kippenvel van de manier waarop deze man zijn collega’s weg zette. Ik vind het werkelijk te gek voor woorden, dat deze man ongestoord zijn werk mag doen op de wijze die hij erop nahoud. Hoewel ik in de meetse gevallen zijn principes wel ben toegedaan, gruwel ik van de respectloosheid van deze man. Voorts denk ik dat hij zijn tactiek echt moet veranderen om nog op te kunnen boksen tegen zijn rivalen Mark Rutte en Rita Verdonk. Overigens spreid deze laatste wel heel weinig ten toon…(overigens ben ik van geen van drieen een fan)Ik heb bewondering voor de manier waarop de premier zich profileert in het debat vandaag!

 36. Bas zegt: 18-09-08 om 14:50

  Wat de censuur op Geert Wilders betreft; Ik vind dit toch wel nazi praktijken hoor van de NOS. Dit zijn dingen die je in landen als China ziet, ongelooflijk dat dit in een vrij Nederland kan gebeuren. Walgelijk en achterbaks! En dat nog wel voor een publieke zender!

 37. Bas zegt: 18-09-08 om 14:52

  Ik denk wel eens: in het vliegtuig wordt ze al geleerd: jij stemme op Wouter Bos, hij jou geve uitkering.

  Maar wie betaalt de rekening? Wie betaalt die honderd miljard? Dat zijn de mensen die Nederland hebben opgebouwd, de mensen die hard werken, de mensen die keurig sparen en netjes hun belasting betalen. De gewone Nederlander die het niet cadeau krijgt. Henk en Ingrid betalen voor Mohammed en Fatima.

  Bij die honderd miljard euro zijn bijvoorbeeld de peperdure Vogelaarwijken plus de exorbitante kosten van de extra criminaliteit nog niet eens meegerekend. Bijna een derde van alle delicten wordt gepleegd door niet-Westerse allochtonen. Als het gaat om diefstal met geweld scoren onze niet-westerse allochtonen zelfs meer dan zestig procent. Waarom hoor ik de Minister-President daar nooit over? Wat Nederland nodig heeft zijn strengere straffen: minimumstraffen. Als je die rechters hun zin geeft, hanteren ze het D66-verkiezingsprogramma en geven ze strafregels voor verkrachting en een taakstraf voor een dubbele moord. Het Kabinet weigert iets te doen, daarom komt de PVV binnenkort zelf maar met een wetsvoorstel voor minimumstraffen. Misdaad moet veel harder worden aangepakt en bestraft. Niet meer All You need is Love, maar veel vaker Jailhouse Rock.

  Mevrouw de Voorzitter, we raken ons land kwijt. We raken Nederland kwijt. Kwijt aan de massa-immigratie. Kwijt aan de instroom die niet meer te controleren valt. Kwijt aan een cultuur van achterlijkheid en geweld. Kwijt aan het Marokkaanse tuig dat scheldend, spugend en onschuldige mensen in elkaar rammend door het leven gaat. Dat de schoolpleinen en straten onveilig maakt. Dat de middelvinger opsteekt naar rouwstoeten, ambulancepersoneel bedreigt en mishandelt, homo’s in elkaar ramt, vrouwen voor ‘hoer’ uitscheldt. Ze accepteren maar al te graag onze uitkeringen, onze huizen, onze dokters. Maar niet onze normen en waarden.

  Vz, de elite noemt deze Marokkanen, die hier de boel verzieken, heel romantisch ‘nieuwe Nederlanders’. Ik noem ze liever ‘kolonisten’. Moslim-kolonisten. Want ze zijn niet gekomen om te integreren, maar om de boel hier over te nemen, om ons te onderwerpen.

  Terwijl Duitsland eerwraakmoordenaars uitzet, terwijl Frankrijk boerkadraagsters de Franse nationaliteit weigert, juicht dit kabinet de kolonisatie en islamisering van Nederland alleen maar toe.

  Balkenende IV wil de problemen niet zien, kijkt de andere kant op en tekent de culturele capitulatie. Op de grens van twee werelden kiest dit kabinet voor de achterlijkheid, kiest dit kabinet voor de kolonisten en niet voor ons dierbare Nederland.

  Je zou denken dat christenen een bondgenoot zouden zijn in de strijd voor het behoud van onze cultuur. Dat ze vechten tegen de islamisering omdat ze weten wat het lot van een dhimmi is. Staatssecretaris Huizinga kan zich voorstellen dat het Suikerfeest een nationale feestdag wordt. Moet je nagaan: een christelijke staatssecretaris, van de ChristenUnie.

  Die staatssecretaris laat niet van zich horen als gelovigen in Gouda bij het uitgaan van de kerk worden bespuugd en belaagd door Marokkanen. Gouda islamiseert in snel tempo.

  De criminaliteit explodeert, de sfeer wordt steeds grimmiger. Marokkanen staan vijf keer zo vaak in de politiestatistieken als autochtone Nederlanders. Een Marokkaan vertelde tegen een journalist, ik citeer: ”Over tien jaar zijn wij hier de baas. En dan gooien we diekoningin er ook meteen uit.” Einde citaat. Dit soort walgelijke teksten mogen we nooit accepteren.

  Zoals altijd, blaast de Nederlandse overheid de aftocht. Er rijden sinds zaterdag geen bussen meer in delen van de wijk Oosterwei, beter bekend als Klein Marokko. Buschauffeurs worden bespuugd, bedreigd en beroofd.

  Een chauffeur uit Gouda mailde me vorige week: “meneer Wilders, Marokkanen terroriseren ons. Gisteren werd een collega door een Marokkaan bij zijn eerste ochtendrit met het mes op zijn keel beroofd terwijl zijn vriendjes buiten met een auto stonden te wachten en er vrolijk vandoor reden alsof ze naar de bank waren geweest om te pinnen”. Waarom wordt hier niet tegen opgetreden? Waar is de politie? Waar is de PvdA-burgemeester van Gouda? Waarom kan hij alleen antwoorden met extra subsidie voor een Marokkaans inloophuis? Waar is de Minister van Binnenlandse Zaken, waar is de Minister van Justitie, waar is de Minister van Integratie? Waarom kijken al deze laffe bestuurders de andere kant op? Waarom laten ze de Nederlanders in de steek? Want het is niet alleen in Gouda en Amsterdam, in heel Nederland neemt het straatterrorisme toe. Het zijn al lang geen incidenten. Het is een islamitische intifada.

  Vz, ik heb twee concrete voorstellen. Want zo kan het niet langer.

  Mijn eerste voorstel gaat over ordehandhaving. De politie van Gouda is niet meer in staat het straatterrorisme aan te pakken. De kolonisten steken politie-auto’s gewoon in brand. Agenten krijgen te horen: “we weten waar je kinderen naar school gaan”. Vz, het valt inmiddels niet meer uit te leggen dat we WEL meer dan duizend militairen inzetten om Afghanistan veiliger te maken terwijl Nederland zelf steeds onveiliger wordt. Haal daarom de militairen terug naar Nederland en laat onze jongens schoon schip maken in de prachtwijken hier. De veiligheid van de Nederlandse burger is prioriteit nummer EEN. Oosterwei, Gouda, onze steden en onze dorpen zijn belangrijker dan Uruzgan.

  Mijn tweede voorstel is om het Marokkaanse tuig eindelijk eens hard aan te pakken. Genoeg is genoeg. Genoeg terreur, genoeg minachting, genoeg geweld. Eruit met al die straatterroristen.. Eruit met al die lui die zich schuldig maken aan eerwraak. Eruit met al die mishandelaars die kleine meisjes besnijden. Eruit met al die allochtonen die zich misdragen.

  Ik hoop dat het kabinet positief op beide voorstellen reageert.

  De schade van de multiculturele samenleving bedraagt, ik zei het eerder, minstens honderd miljard euro. Kan het erger? Ja, het kan erger. Nederland heeft sinds 1960 ook nog eens meer dan honderd milard euro gegooid in de bodemloze put die ontwikkelingshulp heet. Voorzitter, wat hadden we de afgelopen veertig jaar allemaal wel niet kunnen doen met al dat geld? Nou, ik zou zeggen: investeren in Nederland! Om te beginnen in de zorg.

  Er zijn veel te weinig mensen in de zorg. Staatssecretaris Bussemaker weet dat. Maar ondertussen doet ze alle misstanden in onze verpleeg- en verzorgingshuizen af als incidenten. De 88-jarige mevrouw Willemse zat vier jaar lang in een aftands barrel van een rolstoel: de wielen scheef, een rammelend frame en een houten plaat als rugleuning. Ze kreeg er doorzitwonden van. En de hoogbejaarde meneer Steller wacht al meer dan twee jaar op de zorg die hij nodig heeft. Mevrouw Emons stierf vanwege haast niet in haar bed maar in de koelcel van het mortuarium.

  Incidenten? Helaas het zijn geen incidenten. Al heel lang niet meer. In veel van onze verpleeghuizen is het armoe troef.

  Dit kabinet laat onze ouderen, onze gehandicapten en ernstig zieken keihard in de kou staan. Ouderen moeten nog maar afwachten of ze nog worden gereanimeerd.

  Dit kabinet negeert de problemen. Haar oplossing bestaat er uit dat het probleem anders genoemd wordt. ‘Vergrijzing’ heet dan voortaan ‘verzilvering’. Probleem weg. Maar veel ouderen weten hoe het wel zit: verpietering, vereenzaming, vervuiling en vernedering. Is dat hoe wij omgaan met onze ouderen? Is dat ons voorland? Is dat wat de veertigers en vijftigers van vandaag staat te wachten als zij oud zijn?

  Er moet veel meer geld naar de zorg. De Partij voor de Vrijheid maakt voor 2009 1 miljard euro extra vrij. Daarvan gaat de helft naar meer salaris voor de zorgmedewerkers, een kwart naar duizenden nieuwe medewerkers in verpleeg- en verzorgingshuizen, en de rest naar de kwaliteit van de zorg. Kortom: meer handen aan het bed, meer salaris, meer materieel en meer scholing voor de medewerkers in de zorg. Dat is pas sociaal beleid.

  Op de lange termijn wil de Partij voor de Vrijheid de belastingen met minstens zestien miljard euro verlagen. Maar volgend al jaar kunnen we er voor zorgen dat de burger minder kwijt is aan de Belastingdienst. In onze Tegenbegroting schrappen we miljarden op onder andere ontwikkelingshulp, de Antillen en kunst. Die miljarden besteden we aan belastingverlaging.

  Meer dan 3 miljard euro terug naar de mensen thuis. Postbodes, politieagenten, onderwijzers en vele anderen gaan er daardoor in de plannen van de PVV honderden euro’s netto per jaar op vooruit. En ook mensen met een AOW en klein aanvullend pensioen die van het kabinet geen enkele koopkrachtverbetering krijgen gaan er bij ons honderden euro’s op vooruit.

  En dat is hard nodig. Want de lastenverlichting van dit kabinet voor 2009 valt in het niet bij de lastenverzwaring van dit jaar. Balkenende en Bos zien de overheidsinkomsten en aardgasbaten groeien, maar geven niet meer dan een stuiver terug. En bovendien heeft dit kabinet voor de burgers in 2010 en 2011 opnieuw lastenverzwaringen in petto. Dat is bedrog. En dat terwijl het kabinet de salarissen voor ministers verhoogt.

  Ook voor de automobilist hebben we goed nieuws. De accijnzen op benzine en diesel moeten volgend jaar al met 1 miljard omlaag. Dan gaat meteen het gestolen Kwartje van Kok terug naar de automobilist.

  Ten slotte heeft de PVV naast voor lastenverlichting en zorg ook oog voor dieren. Dierenmishandelaars moeten veel fanatieker worden opgespoord en aangepakt. We willen ook in Nederland Animal Cops – dierenpolitie – en daarvoor hebben we 20 miljoen euro gereserveerd – dat zijn 250 extra agenten – in de strijd tegen dierenmishandeling.

  Voorzitter, de PVV staat voor een beter Nederland. Een Nederland dat opkomt voor onze zwaarbevochten vrijheden. Dat zich verzet tegen de ideologieën die niet de onze zijn en ook nooit de onze mogen worden.

  Voorzitter, er gloort hoop. Niet in Den Haag. Niet in dit gebouw. Maar wèl in de straten, de wijken, de dorpen en de steden van Nederland. Daar groeit de schreeuw om verandering.

  Daar staat de Partij voor de Vrijheid voor. Verketterd in dit gebouw, beschimpt door de staatsomroep, bespuugd door de linkse subsidieslurpers, verguisd door de vette volgevreten links-liberale grachtengordelelite. Maar gesteund door het andere Nederland, dat van de gewone mensen. De mensen die het niet cadeau krijgen. Mensen die niets meer verlangen dan het behoud van hun vrije Nederland, veiligheid, een redelijk salaris en een betere toekomst voor hun kinderen. Mensen die geen andere stem hebben dan de Partij voor de Vrijheid.

  (De rest van de uitspraak van die link gehaald van die jongen hierboven)

 38. Bas zegt: 18-09-08 om 14:55

  En wat “Your comment is awaiting moderation” betreft heb ik hier natuurlijk al een kopie gemaakt voor die dumpert site :)
  >mijn vertrouwen is natuurlijk geschaad.

 39. hans laroes zegt: 18-09-08 om 14:55

  Ik begrijp de kritische posts over Politiek-24. Dit bericht heeft het bedrijf Technicolor, dat voor ons werkt, ons gestuurd:

  Technicolor – Nederland maakt bekend dat gisteren door een technisch falen de uitzending van het NOS kanaal Politiek 24 tijdelijk is weggevallen. Technicolor – Nederland levert de signalen voor dit kanaal aan de NOS en door een technisch falen is de verbinding verbroken geweest. Technicolor – Nederland betreurt het ten zeerste dat zij er niet in geslaagd is de dienstverlening aan NOS vlekkeloos te laten verlopen, juist op zo’n belangrijke dag als gisteren tijdens de algemene beschouwingen.

  Technicolor betreurt het verder dat in de media de suggestie wordt gewekt dat NOS dit bewust heeft gedaan om zo de spreektijd van de fractievoorzitter van de PVV dhr Wilders te onderbreken.

  Technicolor hecht eraan eenieder te verzekeren dat hier geenszins spraken van is geweest. Noch bij NOS, noch bij Technicolor – Nederland, noch bij iemand anders is er ook maar de intentie geweest bewust de uitzending te onderbreken. Technicolor – Nederland biedt haar oprechte excuses aan voor dit incident.

 40. Enrico zegt: 18-09-08 om 15:31

  Volg de 2e kamer voortaan op
  http://www.nationalemediasite......ekamer.php

  Hier heb ik IEDEREEN gisteren kunnen volgen zonder onderbreking.
  Gewoon echt iedereen gezien zonder dat er ook maar iets tussen kwam.

 41. M.Oud zegt: 18-09-08 om 15:39

  Dé fundamentele waarde van Voltaire van het recht van vrije meningsuiting is niet aan de NOS besteed. Democratie en vrije nieuwsgearing zonder censuur is goed zoals het alleen de NOS politiek welbevalt zo het lijkt. Om Wilders te censureren is echt het absolute dieptepunt. Al ben ik het nog zo oneens met Wilders, censuur is nog veel schandelijker om hem hiermee de mond te snoeren. Het bevestigt eens te meer het breedgedragen beeld dat de hilversumse NOS media een vooringenomen corrupte bende is met een enorme minachting voor het oordeelsvermogen van mensen in de samenleving en het daaruit voortvloeiend zelfreinigend vermogen van de democratische rechtstaat. Om dan ook nog de vermoorde onschuld te spelen door het aan een ‘storing’ te wijten is werkelijk stuitend.

  Het zal uiteindelijk Wilders en Verdonk alleen maar meer aanhang geven.

 42. Bastiaan zegt: 18-09-08 om 16:39

  http://www.bogobogo.nl/tv/102.html
  uitstekend beeld en geen censuur.

 43. Bastiaan zegt: 18-09-08 om 16:43

  Trouwens de NOS is de spreekbuis voor linksdenkend. Straks als rechts de inspraak krijgen over de subsidies zal dit men wel voelen. Dan zal het salaris van “presentatoren” die gem. €200.000,- op jaarbasis ontvangen van de belastingbetalers dratisch aangepakt worden. En dan hoeft men straks niet te gaan huilen want dit is jullie zelf aan te rekenen. Dit is niet alleen om dat het beeld door een “storing”is weggevallen. Maar ook de 10 dezelfde praatprogramma’s die links steunt met hun propaganda en rechts het vuur aan de schenen legt. Dit noemt men journalistiek. objectiviteit is in de verste verte niet te vinden.

 44. Dave zegt: 18-09-08 om 17:13

  Dit is niet de eerst keer bij Politiek 24. Een paar maanden geleden ging het geluid ineens eraf tijdens de speech van Wilders. Speech afgelopen geluid weer aan. Misselijkmakend deze censuur.

 45. Catherine zegt: 19-09-08 om 09:34

  Sorry heer Laroes, mooi verhaaltje maar ik geloof het gewoon niet.

 46. Richard Nijenhuis - Nijmegen zegt: 19-09-08 om 14:44

  Ik ben heel mild.

  Je weet zelf namelijk niet welke (soms inderdaad hele gekke) toevalligheden in deze wereld zitten.

  Trouwens, als je vindt dat de techniek van Live op Politiek 24 te vaak niet betrouwbaar is: tap gewoon het linkje rechtstreeks van de website van de Tweede Kamer af en je kunt dan Hans Laroes persoonlijk vertellen dat je wel alles gehoord en gezien hebt :-) .

 47. Dit kabinet pakt de problemen die door Wilders worden aangekaart niet aan, waardoor het geen afdoende weerwoord heeft. Hierin schuilt een groot gevaar:

  http://relirel.wordpress.com/2.....-of-nooit/

Geef een reactie