De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: debat Miljoenennota (dag 2)

storing.jpgWas het woensdag de dag van de fractievoorzitters bij de Algemene Politieke Beschouwingen, donderdag is het vooral de dag van de minister-president. Hij reageert dan namens het hele kabinet op de kritiek en de instemming vanuit de Tweede Kamer op de Miljoenennota voor 2009. Later op de dag zijn dan nog een keer alle fractievoorzitters aan de beurt en vervolgens weer de premier. Daarna, waarschijnlijk in de loop van de avond, wordt er over eventuele moties gestemd.

Heel moeilijk lijkt de premier het donderdag niet te krijgen. Hoewel het kabinet woensdag felle kritiek kreeg van de oppositie, was die kritiek nogal verdeeld. Terwijl de drie regeringspartijen, samen goed voor een Kamermeerderheid van 80 zetels, woensdag juist een grote eensgezindheid aan de dag legden.

Overigens is de parlementaire behandeling van de Miljoenennota met deze Algemene Politieke Beschouwingen nog maar net begonnen.  De komende maanden zal de Tweede Kamer in uitvoerige debatten met alle ministers afzonderlijk elk begrotingshoofdstuk uit de Miljoenennota nog eens afzonderlijk onder de loep nemen. Voor het Kerstreces moet het allemaal klaar zijn.

De Algemene Politieke Beschouwingen zijn donderdag vanaf 10.15 uur live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS. En deze keer hopelijk zonder de vervelende storing van woensdag waardoor een deel van de bijdrage van PVV-fractievoorzitter Wilders niet live via Politiek 24 te zien was. We maken daarvoor vanzelfsprekend onze excuses.

Update 17.00 uur:

Dit bericht heeft het bedrijf Technicolor, dat voor ons werkt, ons gestuurd:

Technicolor – Nederland maakt bekend dat gisteren door een technisch falen de uitzending van het NOS kanaal Politiek 24 tijdelijk is weggevallen. Technicolor – Nederland levert de signalen voor dit kanaal aan de NOS en door een technisch falen is de verbinding verbroken geweest. Technicolor – Nederland betreurt het ten zeerste dat zij er niet in geslaagd is de dienstverlening aan NOS vlekkeloos te laten verlopen, juist op zo’n belangrijke dag als gisteren tijdens de algemene beschouwingen.

Technicolor betreurt het verder dat in de media de suggestie wordt gewekt dat NOS dit bewust heeft gedaan om zo de spreektijd van de fractievoorzitter van de PVV dhr Wilders te onderbreken.

Technicolor hecht eraan eenieder te verzekeren dat hier geenszins spraken van is geweest. Noch bij NOS, noch bij Technicolor – Nederland, noch bij iemand anders is er ook maar de intentie geweest bewust de uitzending te onderbreken. Technicolor – Nederland biedt haar oprechte excuses aan voor dit incident.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


8 reacties op “Live op Politiek 24: debat Miljoenennota (dag 2)”

 1. Leg dit eens uit?
  http://www.dumpert.nl/mediabas.....ek_24.html

 2. Enrico zegt: 18-09-08 om 13:44

  De onderstaande mail heb ik zojuist aan Geert Wilders gemaild.

  Geachte heer Wilders,

  Tot groot ongenoegen van vele burgers heeft de linkse politieke nieuwssite http://www.nos.nl/politiek24/ Uw betoog niet online uitgezonden.

  Toen U aan het woord kwam had men spontaan een “technischestoring” en jawel U raad het al toen Uw opvolger aan de beurt was was de “technischestorin” verholpen.

  Toch wel vreemd dat dit weer precies bij U moest gebeuren.
  WIJ die achter U staan vertrouwen erop dat hier kamervragen over worden gesteld en dat hierover opheldering komt.

  Gelukkig kijk ik uit voorzorg naar dit soort debatten via http://www.nationalemediasite......ekamer.php waar ik geen problemen heb en U wel heb kunnen zien spreken.

  Als U op de volgende link klikt dan kunt U alle reacties lezen.
  http://weblogs.nos.nl/denhaag/.....oenennota/

  Gelukkig spreekt men op http://www.dumpert.nl/mediabas.....ek_24.html hier ook schande over.

  Met vriendelijke groet,

  Enrico te Amsterdam.

 3. Het is toch wel héél toevallig dat de zogenaamde “technische storing” was verholpen op het moment dat Geert Wilders juist zijn betoog had beëindigd.

 4. anniehouten zegt: 18-09-08 om 14:35

  Kijk eens naar dit kabinet goed voorbeeld met een pilsje in de hand.
  Er is maar een woord voor wat een voorbeeld!!!

 5. Enrico zegt: 18-09-08 om 15:32

  Volg de 2e kamer voortaan op
  http://www.nationalemediasite......ekamer.php

  Hier heb ik IEDEREEN gisteren kunnen volgen zonder onderbreking.
  Gewoon echt iedereen gezien zonder dat er ook maar iets tussen kwam.

 6. eddy zegt: 18-09-08 om 21:30

  Vraagje aan al die hysterische rechtse sukkeltjes, die schijnbaar niets beter te doen hebben dan continu deze site te vervuilen met hun verontwaardigde braaksel: Waarom horen we jullie niet als het beeld tijdens een betoog van Balkenende op zwart gaat?

 7. Oom Bob zegt: 18-09-08 om 23:36

  @eddy zegt: 18-09-08 om 21:30
  Lieve Eddy, omdat dit NOOIT gebeurt. En voor wat betreft Technicolor: ‘het is niet de intentie geweest bewust de uitzending te onderbreken.’
  Onbewust dan wel?

 8. Dennis zegt: 23-09-08 om 18:54

  Op TV kan je niet naar een andere website! Dus op andere sites kijken is geen goed argument!

Geef een reactie