De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: thuis voor het avondeten

den-uyl.jpgHet is al weer even geleden dat de vrijdagse ministerraad tot diep in de avond uitliep. Meestal is het in de loop van de middag wel gepiept en zijn de bewindslieden van dit kabinet-Balkenende op tijd thuis voor het avondeten. Dat gold trouwens ook al voor de paarse kabinetten onder Balkenende’s voorganger Wim Kok. Voor de echte latertjes moeten we terug naar de jaren ’80 en vooral de jaren ’70.

Vooral het kabinet onder PvdA-premier Joop den Uyl was indertijd berucht om zijn marathonvergaderingen die nog wel eens tot diep in de nacht konden duren. Dat waren ware uitputtingsslagen waarin de talloze conflicten tussen de sociaaldemocratische en christendemocratische bewindslieden op vergaderconditie werden beslist, waarbij volgens de overlevering bovendien soms stevig werd gedronken.

Ook deze week wordt het in de Trêveszaal waarschijnlijk geen latertje. Na twee lange vergaderdagen in de Tweede Kamer voor de Algemene Politieke Beschouwingen behandelt het kabinet vrijdag een bescheiden agenda en wordt de wekelijkse persconferentie van de premier al vroeg in de middag verwacht.

De persconferentie van de premier is elke vrijdag live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS.

UPDATE: De persconferentie van de premier wordt rond 14.00 uur verwacht.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


Geef een reactie