De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

NJET!

cramer_anp-7553302.jpg

Zeker, 10 jaar geleden had niemand nog van Verdonk gehoord, zou niemand hebben durven dromen dat een nieuwe partij uit het niets met meer dan 20 zetels in de kamer kan komen en gold het bestaan van liefts TWEE paarse kabinetten als één van de grootste vernieuwingen in de vaderlandse politiek.

Ik bedoel maar, ook in Den Haag kunnen dingen onverwachts veranderen.

Maar één ding is onveranderlijk: als de Tweede Kamer roept, moet de minister verschijnen. En als de Tweede Kamer vraagt, dan geeft een bewindspersoon antwoord.

Vaak niet het antwoord waar kamerleden om vragen, maar in elk geval komt er iets van een woordenstroom op gang.

Kijk met die regel in het achterhoofd naar het volgende tafereel dat zich dinsdagmiddag tijdens het vragenuur ontrolde. Onderwerp van gesprek: de Telegraaf beweerde dat groene stroom oplichting is. Klopt dat, wil de Kamer weten van milieuminister Cramer. En dan gebeurt er dit:

Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

Zelfs haar eigen partij (die man met dat rode jasje, PvdA-er Diederik Samsom) kon het nauwelijks verkroppen. Het verkeerde antwoord, OK. Maar GEEN antwoord???

Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

En dus komt er opnieuw een debat. Veel vragen, en ongetwijfeld dit keer wel antwoorden van de minister. Voor sommigen onbevredigende antwoorden. Maar de orde is dan in elk geval weer hersteld. En misschien horen we zélfs wel of groene stroom nou oplichting is of niet.

Jeroen van Dommelen

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


14 reacties op “NJET!”

 1. bas zegt: 23-09-08 om 21:27

  ‘ik kan het antwoord niet geven’

  Volgens mij wil ze het niet

  en dat is erkend als een doodzonde.

 2. Nozeltje zegt: 23-09-08 om 22:03

  Dit is echt weer stemmingmakerij. Als ik de Telegraaf wil lezen koop ik die krant wel. Daar hoef ik de NOS niet voor. Groene stroom kost niet meer dan grijze stroom en het helpt een heel klein beetje. Er komt nu te veel vraag naar, dus snel een campagne tegen de groene stroom. Dan blijven we niet met de grijze stroom zitten.

 3. H.Hofman zegt: 23-09-08 om 23:28

  “Vaak niet het antwoord waar kamerleden om vragen, maar in elk geval komt er iets van een woordenstroom op gang.” Zo’n stroom zitten we niet op te wachten. Het is duidelijk dat mevr. Cramer nog onvoldoende antwoord heeft op de kreten uit de Telegraaf. Waarom dan vergaderen. In het programma van de PvdA staat dat ze minder kamerleden willen, die zich dan serieus met zaken bezig houden. Laat mijnheer Samson met dat laatste eens mee beginnen en geen nodeloze woordenstromen op gang brengen op basis van losse kreten uit de pers. Dit soort vragen voor de buhne kost veel te veel tijd.

 4. Steven zegt: 24-09-08 om 00:27

  Het mooiste is nog dat de minister helemaal aan het eind van dit fragment zegt “ik reageer niet, omdat het bericht wat in de krant staat, wat mij betreft en wat collega Van der Hoeven betreft, niet juist is”.

  Ehm. Jaja. Is haar Nederlands hetzelfde als mijn Nederlands?

 5. Dit is werkelijk hilarisch.

 6. afgezien dat de minister(s) niet goed hebben gereageerd, ben ik nieuwsgierig of de nederlandse burgers met groene stroom worden opgelicht?

 7. Floris van Helmond zegt: 24-09-08 om 09:44

  De minister heeft het recht dit door te schuiven naar een collega-minister. De Kamer kan dan schriftelijk beantwoord worden. Veel stampij om niks dus (150 PVV zetels blijkbaar).

 8. Tim zegt: 24-09-08 om 09:46

  Zoals het mij gisteren is uitgelegd worden ze dat inderdaad tot er wel voldoende van is. Maar laten we heel eerlijk zijn, we worden met alles “opgelicht” tegenwoordig.

  Dat de minister er niet van weet verbaast me niet. Zij is niet degene die haar zakken ermee vult.

 9. bert westera zegt: 24-09-08 om 12:10

  Ik snap de ophef niet. Als Mevrouw zegt, dat ze zich eerst wil laten voorlichten etc.. dan is dat toch haar goedrecht?

 10. Gertie zegt: 24-09-08 om 12:14

  aan alle pvda-bewindslieden(gl ook trouwens) hangt een walm van leugens en bedrog momenteel. En ze denken nog steeds dat het Nederlandsche deel van de bevolking erin trapt. een bende oplichtende subsidievreters zijn het die het kaalscheren na de revolutie nog niet waard zijn.

 11. bas zegt: 24-09-08 om 12:36

  Nozeltje schreef:
  “Groene stroom kost niet meer dan grijze stroom”

  dit is waar – doordat het fiscale klimaat anders is. Feitelijk kost stroom die niet ‘op elke manier’ maar ‘op ee nbelaapde, goedgekeurde manier’ opgewekt mag worden altijd meer

  vanwege de controle, en daarnaast, wellicht, ook omdat de opwekking niet de handigste is

  anders gezegd, als groene stroom echt goedkoper was, was het hele begrip groene/ grijze stroom niet nodig

  kortom, ik zou graag het antwoord gehoord hebben

 12. JML zegt: 24-09-08 om 15:11

  De enige houtsnijdende opmerking, betrof het intrappen van een wagenwijd openstaande garagedeur, te weten die van Diederik Samson, dat ‘het grootste dagblad’van Nederland ‘bepaald niet de beste krant’ van is: sensatiezoeken en stemmingmakerij, met rechts-populistische insteek. Dat Kamerleden daar aan meedoen zegt weer veel over de chaos die het populisme in de politiek teweegbrengt.

 13. kees zegt: 24-09-08 om 15:51

  wilders zou zeggen:het wordt voor gezegd aangenomen en we gaan weer over tot de orde van de dag,en de sukkels sukkelen verder.

 14. Johan wieles zegt: 24-09-08 om 18:54

  Groene stroom is heel veelmee mis neem eens zonnepanelen de productie ervan is echt niet groen!!!!!
  Wat te denken van solderen met loodhoudend tin zonder afzuiging???????
  Erg gezond voor mensen die ze maken :-)

Geef een reactie