De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: groene stroom

stekker.jpgMinister Van der Hoeven van Economische Zaken was dinsdag voor belangrijke staatszaken in Hamburg. Lang van te voren bekend en voor niemand een verrassing. En dus viel collega Cramer van Milieu dinsdag even voor haar in, toen er diezelfde dag plotseling in het wekelijkse Vragenuur van de Tweede Kamer een paar vragen moesten worden beantwoord over groene stroom. Dat ging niet helemaal niet goed en dus staat Van der Hoeven woensdagmiddag alsnog in de Tweede Kamer om die vragen samen met Cramer nog een keer uitgebreid over te doen.

Het ziet er inmiddels naar uit, dat dat debat niet meer alleen over groene stroom gaat. De Tweede Kamer werd dinsdag immers zo kwaad over de manier waarop Cramer de vragen daarover niet wilde beantwoorden, dat het ook vooral daar over zal gaan. En misschien horen we zelfs nog wel, wat er nou zo belangrijk was aan die staatszaken in Hamburg. Het debat staat gepland vanaf 16.00 uur.

UPDATE: Minister Cramer heeft inmiddels een brief naar de Tweede Kamer gestuurd over haar weigering de Tweede Kamer dinsdag te antwoorden.

Daaraan voorafgaand (vanaf 13.00 uur) praat de Tweede Kamer met Van der Hoevens staatssecretaris Heemskerk over de zogeheten BGV-zones, waarmee vooral winkelgebieden worden bedoeld. Heemskerk verdedigt een Experimentenwet die het ondernemers in zulke gebieden beter mogelijk moeten maken samen zo’n gebied te verbeteren.

En wie wil weten, of minister Van Middelkoop van Defensie nog voor een spoeddebat naar de Tweede Kamer moet komen om over zijn eigen militaire loopbaan te praten, kan om 13.00 uur precies bij de Regeling van Werkzaamheden terecht.

Allemaal live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


Geef een reactie