De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: geen paniek

geld.jpgTerwijl in de Amerikaanse politiek inmiddels een fel debat plaatsvindt over de vraag, of en hoe de overheid moet omgaan met de crisis op de financiële markten, is er in de Tweede Kamer nog nauwelijks over de ook in Amsterdam wild bewegende beurkoersen gepraat. Geen paniek, lijkt voorlopig het bijna unanieme motto rond het Binnenhof, waar over minder verreikende onderwerpen vaak onmiddellijk een spoeddebat wordt georganiseerd.

Ook dinsdag zal het er in de Tweede Kamer waarschijnlijk nog niet over gaan. Het wekelijkse Vragenuur, waar de parlementaire week vanaf 14.00 uur gewoontegetrouw mee begint, is immers niet geschikt voor een dergelijk debat. Onderwerpen moeten dan in een kwartiertje worden afgehandeld en daarvoor is volgens alle fracties de financiële crisis net iets te groot.

Bovendien staan woensdag en donderdag de Algemene Financiële Beschouwingen op de Kameragenda, een jaarlijks debat met de minister van Financiën over de financiële toestand van het land naar aanleiding van de met Prinsjesdag gepresenteerde Miljoenennota voor volgend jaar. Volgens de meeste fracties de perfecte gelegenheid om uitvoerig over de wereldwijde kredietcrisis te spreken.

En dus gaat het dinsdagavond vanaf 20.15 uur in de Tweede Kamer ‘gewoon’ over een Wijziging van de Advocatenwet, die er voor moet zorgen dat advocaten en notarissen sneller via het tuchtrecht kunnen worden aangepakt als zij op de een of andere manier in de fout gaan.

De mondelinge vragen voor het Vragenuur worden om 13.00 uur bekend.

De plenaire vergadering van de Tweede Kamer is live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


5 reacties op “Live op Politiek 24: geen paniek”

 1. Ellard zegt: 30-09-08 om 12:51

  Zodra de NL regering met een plan komt om voor 35 miljard (grofweg het NL-equivalent van de US 700 miljard $) aan hypotheken te garanderen dan zal ook de Tweede Kamer daarover moeten vergaderen. Zover is het dus niet. Waar zou de TK het dan nu over moeten hebben volgens u?

 2. Sven Sailink zegt: 30-09-08 om 13:44

  Tja, landje van procedures….
  en deze mensen gaan indirect ook nog in het bestuur van Fortis zitten !!!

 3. Mira zegt: 30-09-08 om 16:09

  @Ellard
  Het feit dat er nu opeens een reddingsoperatie nodig is voor een bank, terwijl er in eerste instantie geen ‘noemenswaardige’ financiele problemen waren in Nederland en deze door de Nederlandse structuur van toezicht ook niet zo snel zouden voorkomen. Het is niet meer dan normaal dat de regering om opheldering wordt gevraagd over de reddingsactie zelf en het feit dat een land als financiel stabiel wordt gepresenteerd en dit opeens toch niet zo lijkt te zijn. Ook zou het goed zijn om te weten wat de regering verwacht en hoe zij bepaalde situaties zouden willen voorkomen of oplossen.

  De financiele crisis houdt de Nederlanders wel degelijk bezig, het raakt ze ook en dan mag de volksvertegenwoordig natuurlijk altijd de regering op hun verantwoordelijkheden wijzen en om duidelijkheid vragen.

 4. karel jorritsma zegt: 30-09-08 om 21:26

  De situatie is geruime tijd voorgeschoteld door de politiek, als de kredietcrisis raakt ons niet, en nu lijkt het tegendeel de waarheid te zijn. Vooral de heer Bos heeft meerdere malen een te optimistische versie gegeven, die hij helemaal niet kon weten, nu zijn we allemaal door de politiek in de maling genomen. In hoeverre de kredietkrisis ons zal raken zal pas echt duidelijk zijn bij de volgende prinsjesdag. Nog even wachten dan weten we iets meer als er weer kwartaalresultaten komen. Het vertrouwen in deze wereld is helaas vaak ver te zoeken en macht en hebzucht spelen daarbij een hoofdrol

 5. Ellard zegt: 01-10-08 om 10:25

  @Mira:

  “het feit dat een land als financiel stabiel wordt gepresenteerd en dit opeens toch niet zo lijkt te zijn.” Welja, maak het nog erger. Je lijkt Sven Kockelman wel.

Geef een reactie