De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: Nederland-IJsland

oranje.jpgEr zijn van die vrijdagen dat het niet zo moeilijk is te raden waar het die vrijdag in de wekelijkse ministerraad over zal gaan. Zo ook deze vrijdag. De gevolgen van de internationale kredietcrisis domineren inmiddels ook in Nederland bijna volledig de politieke agenda met extra persconferenties en spoeddebatten in de Tweede Kamer over miljardeninjecties voor wankelende banken en verzekeraars en zorgen over geblokkeerde spaargelden bij IJslandse internetbanken.

En dus zullen de ministers deze vrijdag door premier Balkenende vooral bijgepraat worden over de laatste ontwikkelingen rond de kredietcrisis die elkaar ook de afgelopen week weer in snel tempo opvolgden. Hij zal dat deze keer zonder zijn minister van Financiën moeten doen die donderdagnacht na zijn extra persconferentie over nog eens 20 miljard euro extra steun voor wankelende banken en verzekeraars naar Washington is vertrokken voor een bijeenkomst bij het Internationaal Monetair Fonds. Bos zou aanvankelijk een paar dagen in de Verenigde Staten blijven en dinsdag in New York de beurs van Wall Street openen, maar onze nationale kredietcrismanager heeft die ceremonie inmiddels geskipt om dinsdag in Den Haag te zijn voor het spoeddebat dat die dag in de Tweede Kamer over de kredietcrisis wordt gehouden.

En overigens gaat de WK-kwalificatiewedstijd van het Nederlands voetbalelftal zaterdag in de Rotterdamse Kuip tegen IJsland gewoon door.

De persconferentie van de premier wordt in de tweede helft van de middag verwacht. Daarna volgt nog een persconferentie van minister Eurlings van Verkeer. Volgens doorgaans betrouwbare bronnen zal die persconferenie in ieder geval niet over de internationale kredietcrisis gaan.

Zowel de persconferentie van de premier als die van Eurlings zijn live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS.

UPDATE: De persconferentie van minister Eurlings gaat niet door.

UPDATE: De persconferentie van de premier begint om 16.15 uur.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


3 reacties op “Live op Politiek 24: Nederland-IJsland”

 1. Tim zegt: 10-10-08 om 16:07

  Zal mij benieuwen met wat voor slogans de spandoeken zullen zijn beschreven bij het voeballuh ! Zal wel weer de nodige lach en huilspeiern gaan prikkelen….

 2. Tim zegt: 10-10-08 om 16:08

  spieren, excuses

 3. bas zegt: 10-10-08 om 16:46

  Kunnen ze die IJslanders, voordat ze het land verlaten, even in de knip kijken?

  Er is namelijk wat geld kwijt

Geef een reactie