De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Serie op Politiek 24: Haagse Nieuwe

haagse-nieuwe-2.jpgVan de 150 bij de laatste Kamerverkiezingen van 22 november 2006 gekozen Kamerleden waren er 61 debutant. Mannen en vrouwen zonder enige ervaring in de landelijke politiek. Hoe vinden zulke nieuwelingen hun weg op en rond het Binnenhof? Worden het blijverdjes, voorbestemd voor een invloedrijke plek in een volgend kabinet of zelfs het politiek leiderschap van hun partij? Of, zoals de meerderheid overkomt, is het na vier jaar weer over en uit en worden de debutanten van 2006 vervangen door de debutanten van 2011 als er volgens planning op 15 mei opnieuw Kamerverkiezingen worden gehouden.

In de serie Haagse Nieuwe die sinds het voorjaar van 2007 met enige regelmaat te zien is op Politiek 24, volgen vier radio-verslaggevers van de NOS met een eenvoudige huis-, tuin- en keukencamera negen van deze debutanten. Om de paar maanden gaan ze bij het negental langs om te praten over hun avonturen op en rond het Binnenhof.

Over de debatten in de Tweede Kamer en de politieke strijd met de collega’s van de andere fracties. Over de samenwerking en de pikorde in de eigen fractie. Over het contact met de achterban in de eigen partij. Over werkbezoeken en spreekbeurten buiten Den Haag. Over de eigen idealen en wat daar nog van terecht komt als je als beginnend Kamerlid in no time van de ene naar de andere vergadering rent. Kortom, over hoe het voor een debutant werkt in politiek Den Haag, waar het wonderkind in een mum van tijd in een total loss kan veranderen.

Zondag en maandag zijn op Politiek 24 weer twee nieuwe afleveringen van de Haagse Nieuwe te zien met zes van de negen debutanten. De uitzendingen beginnen steeds om 10.00, 14.00 en 18.00 uur. Op zondag zijn de nieuwe afleveringen ook om 0.00 uur nog een keer te zijn. Vanaf dinsdag a.s. zijn alle afleveringen van de Haagse Nieuwe ook on demand via de eigen site van Politiek 24 te bekijken.

Zie hier de persoonlijke websites van de negen debutanten die aan de Haagse Nieuwe meewerken:

Fleur Agema (PVV), Arend Jan Boekesteijn (VVD), Sharon Gesthuizen (SP), Cynthia Ortega (CU), Alexander Pechtold (D66), Mariko Peters (GL), Jan Schinkelshoek (CDA), Hans Spekman (PvdA) en Marianne Thieme (PvdD)

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


1 reactie op “Serie op Politiek 24: Haagse Nieuwe”

  1. Erik zegt: 27-10-08 om 00:35

    Slechte aflevering van Haagse Nieuwe. Vooral het camerawerk. Die extreme close ups zijn vreselijk irritant. Vaak onscherp en schokkerig. Dieptepunt was wel het moment dat het mobieltje van de vragensteller afging tijdens het interview met Schinkelshoek. Vorige afleveringen keek ik graag naar, maar dit dus niet.

Geef een reactie