De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: kredietcrisis op zondag

zondag.jpgNog even en het hoort bij de zondag als voor sommigen Studio Sport en voor anderen een kerkdienst. Minister Bos van Financiën die in wisselend gezelschap een persconferentie geeft over de bestrijding van de internationale kredietcrisis in ons land. Miljarden gaan er over de toonbank. En na iedere zondag besluit de Tweede Kamer dan op dinsdag weer tot een spoeddebat. Deze week wordt dat pas woensdag in aansluiting op een debat over de Europese Top van vorige week die ook over de kredietcrisis ging.

Waar tot nu toe alleen de SP in die spoeddebatten frontale kritiek had op de aanpak van Bos, begint nu ook bij de ChristenUnie de twijfel toe te slaan. Niet dat er volgens de kleinste regeringspartij iets mis is met Bos’ maatregelen. “Maar waarom moet dat altijd op zondag”, zo verzuchtte Ernst Cramer, Kamerlid voor de ChristenUnie, maandag in NRC/Handelsblad.

De Tweede Kamer beëindigt zijn herfstreces dinsdag om 14.00 uur met het mondelinge Vragenuur. De vier vragen van het Vragenuur zijn rond 13.oo uur bekendgemaakt. Aansluitend, rond 15.00 uur, bespreekt de Kamer de agenda voor de komende week. Of er bij voorbeeld nog een spoeddebat moet komen over de dubbele nationaliteit van de komende burgemeester van Rotterdam, zoals de PVV heeft verzocht. Dertig volksvertegenwoordigers volstaan om zo’n spoeddebat op de Kameragenda te krijgen.

Minder onzeker is het debat over de orgaandonatie dat dinsdag om 16.30 uur weer een nieuwe ronde krijgt. Het vervolg van een onafgemaakt debat van de week voor het herfstreces.

Het is allemaal live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


4 reacties op “Live op Politiek 24: kredietcrisis op zondag”

 1. bas zegt: 21-10-08 om 08:56

  Maar waarom moet dat altijd op zondag”, zo verzuchtte Ernst Cramer, Kamerlid voor de ChristenUnie, maandag in NRC/Handelsblad.

  Is die man echt zo dom?

  Denkt hij echt dat je op dinsdagochtend, zo, rond 11 uur,binnen kunt stappen als W Bos, bij de portier vragen bji de directie aan te kondigen dat de heren van de Nederlandsche Bank aangekomen zijn, en dan verwachten dat de beurs niet van paniek uiteenspat?

  Somige dingen moeten buiten beurstijden geregeld worden. Onderhandelingen die hoogstwaarschijnlijk niet in een nacht lukken, kunnen dan alleen in het weekeind.

  Persoonlijk geloof ik niet dat Bos opzettelijk dergelijke persconferenties op zondag houdt. Ik denk dat hij liever eens een keertje op zondag thuis is

  Voor de afwisseling

 2. Petra zegt: 21-10-08 om 12:47

  Zou de CU niet doorhebben dat zij zich met haar principiële, om niet te zeggen dogmatische, standpunten langzaam maar zeker onmogelijk maakt in het politieke bestel?

 3. bas zegt: 21-10-08 om 15:15

  langzaam? Petra?

 4. Hans zegt: 22-10-08 om 13:20

  Vraagt de overheid een “woekerrente” van 8.5% aan Ing en leent zelf voor ruim 4%,waarom gaan zij zo hoog zitten? (lijkt op woekerpolis)

Geef een reactie