De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: bezigheden elders

hemelse-vrede.jpgDe ministerraad moet het deze vrijdag weer zonder premier Balkenende doen. De minister-president is dezer dagen voor staatszaken in China. Samen met de ministers Verhagen van Buitenlandse Zaken en Verburg van Landbouw, staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken en een zware delegatie van het Nederlandse bedrijfsleven. Vice-premier Bos zit in zijn plaats de ministerraad voor.

Balkenende’s reis naar China gaat overigens niet alleen over goede deals voor het Nederlandse bedrijfsleven op de grootste markt van de wereld. De premier sprak inmiddels ook uitvoerig met zijn Chinese ambtsgenoot over de mensenrechten in China. Bovendien neemt Balkenende deel aan de ASEM-top in Beijing, waar Europese en Aziatische regeringsleider zich buigen over de internationale kredietcrisis.

De persconferentie van vice-premier Bos is vanaf 14.30 uur live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


2 reacties op “Live op Politiek 24: bezigheden elders”

  1. Heeft Balkenende huidig SP-’backbencher’ Marijnissen meegenomen? Bij het zien van de afbeelding van Mao moest ik daaraan denken, aangezien Marijnissen vroeger idolaat was van die socialistische massamoordenaar. In het SP-blaadje waarmee Marijnissen vroeger als een soort “Rode Jehova” langs de deuren ging, stonden tot 1977 zelfs aansporingen om bij de SP geschriften van Mao te bestellen. Tegenwoordig staan in dat blaadje (SP-partijblad “De Tribune”) overigens lieve interviews met voormalige Stasi-informanten van “Die Linke” (is alweer eens wat anders).

  2. henk zegt: 28-10-08 om 01:02

    Laten we eerlijk zijn en stellen dat ook voor ons en onze premier de mensenrechten ondergeschikt zijn en blijven aan onze economische belangen.
    Verder zullen we eerst eens onze wandaden in ons koloniale verleden voor het voetlicht moeten brengen zoals de gestolen zilvervloot en ook onze slachtoffers en hun nabestaanden in Indonesie eindelijk eens recht doen. Wij hebben nationaal nog steeds een niet verwerkt heel diep zittend slecht geweten uit onze koloniale tijd. Wij hebben onze wandaden niet erkend; onze straf niet uitgezeten en onszelf als volk niet vergeven. Dan kunnen we wel mooi hypocriet en ‘belangeloos’opkomen voor de mensenrechten in het buitenland! Dat is geen oplossing! Wie neemt ons nou serieus? Bovendien maken wij nederlanders tot op de dag van vandaag nog steeds slachtoffers op het gebied van mensenrechten in detentiecentra, verzorgings dumps en isoleercellen. Waar hebben we het eigenlijk over in China? Mensenrechten organisaties klagen steen en been over Nederland! Laten we eerst maar eens in nederland ons straatje schoonvegen en dan pas lekker veilig en vrijblijvend klagen over die anderen, want dat kunnen we héél goed: ‘De ver van mijn bed show’! Toch?
    Helaas kost dat geld en dat gaat af weer af van de winst. Tot zover mensenrechten anno 2008 in Nederland. Een walgelijke hypoctiete vertoning!

Geef een reactie