De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: Wellink & Hoogervorst

pinautomaat.jpgVoor een parlementair onderzoek mag het dan nog wat te vroeg zijn, onze volksvertegenwoordigers laten het er niet helemaal bij zitten. Donderdag ontvangt de Tweede Kamer de president van de Nederlandse Bank en de voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten. Voor “een openbaar rondetafelgesprek naar aanleiding van recente ontwikkelingen in de kredietcrisis”. Het staat Kamerleden in zo’n gesprek vrij de gasten alles over die recente ontwikkelingen te vragen.

Nout Wellink, de president van de Nederlandsche Bank, en Hans Hoogervorst, voorzitter van de Autoriteit Financiele Markten, zijn geen kleine spelers in de kredietcrisis. Hun instellingen zijn er onder meer voor het toezicht op het financiële systeem dat desondanks zo ernstig in het ongerede is geraakt. Zagen zij het aankomen, was er iets aan te doen en zo nee, waarom niet? En hebben zij al enig idee, wat er moet gebeuren om herhaling te voorkomen?

Het rondetafelgesprek begint donderdag om 12.15 uur en duurt tot 13.45 uur. Voorafgaand spreekt de Kamer vanaf 10.00 uur met minister Bos van Financiën over de recente staatsdeelnemingen in  Fortis en Aegon. Later volgen nog debatten over de activiteiten van Marokkaanse inlichtingendiensten in Nederland (vanaf 16.00 uur) en over de eventuele vervanging van de F16-gevechtsvliegtuigen door de JSF (vanaf 19.30 uur).

Allemaal live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


Geef een reactie