De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Knock-out

bokshandschoenen.JPGIn de linkerhoek van de ring, met de rode broek: Wouter “The Banker” Bos.
In de rechterhoek, in het blauw: De Onwillige Overheden.

Ronde 1: Met een linkse directe sommeert Wouter Bos de Overheden om samen met hem op te trekken tegen IJsland.
 
Ronde 2: De Onwillige Overheden slaan terug met een combinatiestoot: ze besluiten zelf juridische stappen te zetten.
 
Ronde 3: Bos drijft de Noord-Hollandse commissaris Borghouts live op tv in de touwen. De Overheden zijn Saved by the bell.
 
Ronde 4: De Onwillige Overheden zien de rechtse hoek niet aankomen, krabbelen op van het canvas en delen een uppercut uit: ze doen niet mee met Bos.
 
Ronde 5: De knock-out: Bos vernietigt het besluit van de Overheden. De scheidsrechter telt tot tien en Bos steekt de armen in de lucht.
 
De gedupeerde Icesavespaarders en belastingbetalers staan juichend op de banken. Ze hebben een spectaculaire wedstrijd gezien. Met een klassieke knock-out, in plaats van een overwinning op punten. Toch vragen velen zich af: voor wie was ik nou eigenlijk? Ze peinzen er nog over, als ze massaal het Madurodam Bokspaleis uitstromen. 

Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.  

 Bram Schilham

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


4 reacties op “Knock-out”

 1. Pieter zegt: 07-11-08 om 20:36

  Wat een vertoning van die provincie Noord-Holland. Zo’n provincie weet van de gekkegeit niet wat ze met hun geld moeten doen en nu lappen ze ook het verzoek van het kabinet aan hun laars om samen op te trekken tegen IJsland. Het is maar goed dat het kabinet zo duidelijk is. Maar het is wel een vertoning, inderdaad een bokswedstrijd. Van mij heeft Bos gewonnen.

 2. Adriaen zegt: 08-11-08 om 00:49

  De bestuurders van de provincie Noord Holland stapelen fout op fout. Eerst het wegzetten van grote hoeveelheden geld zonder een behoorlijke risico-analyse. Vervolgens het weglopen voor de verantwoordelijkheid na merkwaardige uitspraken in de media. Dan een CdK die bij de weinig kritische Pauw en Witteman plotseling de gekozen politicus gaat uithangen, zelfgenoegzaam tot op het bot. Daarna de onwil om met de rijksoverheid gezamenlijk op te trekken. De Statenleden zouden moeten weten, wat hen te doen staat. Helaas, zij weten het niet of zij willen het niet.

 3. bas zegt: 08-11-08 om 10:02

  @ Adriaen

  Dan een CdK die bij de weinig kritische Pauw en Witteman plotseling de gekozen politicus gaat uithangen,

  Moet je je voorstellen hoe deze man (lid van Groen Links, een partij die in deze problematiek een bijzondere lijn volgt, maar meestal obrechter zjin) zich had opgesteld als hij echt verkozen was geweest

  Gelukkig is dat niet zo

 4. Joris zegt: 08-11-08 om 15:36

  Ik snap die houding van Borghouts absoluut niet. Hij is nog wel van GroenLinks maar straalt uit alsof hij alleen maar aan zichzelf denkt. Is dat nu links? Dacht het niet!

Geef een reactie