De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Dan maar geen vragenuurtje

tweede_kamer_anp-8624564.jpgHeeft u volgende week ook zo’n zin in het vragenuurtje? Nou, dan heeft u pech. Tot groot verdriet van de fracties gaat de wekelijkse mogelijkheid om ministers en staatssecretarissen naar de Tweede Kamer te roepen dinsdag niet door. Er heerst een kredietcrisis en daar moet over gesproken worden. Vindt de Kamer.

Helaas zit de agenda zo vol, dat de Kamerleden tegenwoordig tot twee uur ‘s nachts zitten te vergaderen. Ze hebben het druk met een spoeddebat over het mailtje van staatssecretaris Aboutaleb, met een interpellatie-debat over een lampionnenoptocht, met allerlei begrotingen die voor het eind van het jaar moeten worden besproken….

Dus greep kamervoorzitter Gerdi Verbeet in toen opnieuw het ene na het andere spoeddebat werd aangevraagd. Tenslotte gaat het wat ver als Kamerleden vanuit de vergaderzaal de zon weer kunnen zien opgaan. Dan moet het vragenuurtje maar sneuvelen, zei Verbeet.

Nu maar hopen dat de Kamerleden dit niet aangrijpen om…….nog meer spoeddebatten aan te vragen. Want dan kunnen ze helemaal niet meer naar bed!

Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

Ruud Slotboom

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


4 reacties op “Dan maar geen vragenuurtje”

 1. rick zegt: 13-11-08 om 19:13

  ik ben wel een redelijk groot fan van de politiek, en misschien kan de NOS wel live-nachtuitzendingen houden als er meer spoeddebatten komen.

 2. bas zegt: 13-11-08 om 20:09

  eerlijk hgezegd vind ik niet dat het feit dat e netmaal maar 24 uur telt van belang moet zijn voor een bespreking

  dat zou toch gebaseerd moeten zijn op de ernst van de zaak

  En als een regering zoveel fouten maakt dat ze voltijd in de Kamer zit, dan maken ze in elk geval niet nog meer fouten

 3. Johan zegt: 14-11-08 om 14:16

  In het weekend lekker alle kranten napluizen van wat journalisten ons nu weer hebben voorgeschoteld en vervolgens op dinsdagmiddag weer dat haantjesgedrag voor de interruptie-microfoon want je weet, dat je weer op TV bent. Voortdurend bezig met incidentenbestrijding zonder dat er structureel iets wordt opgelost ! Veel verder dan IK BEN VERBAASD, IK BEN VERRAST of IK BEN VERBIJSTERD komt er dan ook niet uit.

  In deze vorm mag wat mij betreft het VAGE VUURTJE worden afgeschaft.
  Transparantie is goed maar drijf het niet te ver door !

 4. Lisa T. zegt: 16-11-08 om 07:38

  Onzin allemaal. Als ze nou eens beginnen met minder vakantie (reces) en de maandagen en vrijdagen wat ruimer benutten? Die flexibiliteit is zo vreselijk slecht in Den Haag.

Geef een reactie