De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: gaan en komen

vogelaar.jpgOntslagvergunningen en opzegtermijnen zijn in de politiek vaak niet nodig. Net als bij de donderdagavond afgetreden Ella Vogelaar gonst het rond wankelende ministers vaak al maanden van de geruchten, maar als het een keer zover is, gaat het heel snel. Een korte persconferentie en het is gebeurd. Een afscheidsreceptie zit er voor Vogelaar niet meer in. Die snelheid geldt ook voor de opvolging. Amper een uur na Vogelaars optreden was de naam van Eberhard van der Laan als nieuwe minister voor Wonen, Wijken en Integratie bekend. Vrijdamorgen om 11.00 uur was hij bij de koningin om te worden beëdigd. Premier Balkenende en vice-premier Bos geven om 12.00 uur een korte toelichting op de gang van zaken.

Daarna vertrekt premier Balkenende naar Washington voor een bijeenkomst van de G-20, waar de leiders van de economisch gezien twintig belangrijkste landen zich buigen over de internationale kredietcrisis. De persconferentie na afloop van de ministerraad zal vanaf 15.45 uur worden gegeven door vice-premier Bos.

De toelichting en de persconferentie zijn live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS.

De persconferentie na afloop van de ministerraad wordt elke week op vrijdagavond rond 18.00, 20.00, 22.00 en 24.00 uur herhaald en is bovendien vanaf vrijdagavond on demand te zien op onze site.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


2 reacties op “Live op Politiek 24: gaan en komen”

  1. Op woensdag 6 [zes] juli van het jaar 2005 [tweeduizend vijf] heb ik op de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA) een medewerker van die instelling de woorden “binair denken” horen zeggen. Grenzen stellen en perspectief bieden is zonder die gedachtegang een (haast) onmogelijke opgave. Tegen de stroom is het kwaad roeien (zwemmen) [lees: tegen algemene opvattingen kan men zich moeilijk verzetten (vergelijk: Ovidius: Ars Amatoria 2,181)].

  2. Piet23 zegt: 15-11-08 om 09:52

    Time for Chance, yes we can. Vogeltje wat zing je vroeg, dus was je voor de poes.

Geef een reactie