De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Wie is Eberhard van der Laan?

laan_eberhard_vd_anp-8637657.jpgOok zo benieuwd naar de nieuwe minister voor Wonen, Wijken en Integratie? Wie is deze vader van vijf, die in een grijs verleden zijn brood verdiende als onder meer kaartspeler in het café, vrachtwagenchauffeur en bloemenverkoper? Kan hij beter met de camera overweg dan zijn voorganger, Ella Vogelaar, die mede over de beeldvorming in de media is gestruikeld?

Bekijk de registratie die de NOS vrijdag maakte van zijn afscheid bij advocatenkantoor Kennedy Van der Laan en u komt net iets meer te weten over de mens Eberhard van der Laan. Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

Inge Hoogendoorn

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


6 reacties op “Wie is Eberhard van der Laan?”

 1. Marcel V. zegt: 18-11-08 om 13:00

  Doet me denken aan dezelfde ontvangst van Rita Verdonk destijds. Toen zette de NOS ook minutenlang camera en microfoon open om haar promotiecommercial te faciliteren.

 2. Blitz zegt: 18-11-08 om 14:16

  Mijn eerste indruk is dat het een sympathieke man is die weet waar hij het over heeft, althans als advocaat. Of hij zich in de politiek staande weet te houden valt nog te bezien maar de uitgangspunten zijn positief.

 3. Evert zegt: 18-11-08 om 16:01

  Ik dacht dat we Marcel V. niet meer terug konden zien in de blog van de NOS. Mis je het podium Marcel?

  Grappig om te zien dat de volgens jouw de “linkse” NOS de “rechtse” promotiecommercial van Rita facilteerde! Pas dit in je beeld van de NOS??

  @ the topic
  Goed dat de NOS ons kennis laat maken met een nieuwe minister dat het op deze manier gebeurt is een keuze en daar kun je het mee eens of oneens zijn.

 4. Erik zegt: 18-11-08 om 16:41

  Eerst zien en dán geloven! Hij kan het alleen maar beter doen, maar ik vraag mij af of hij zich inhoudelijk veel van het integratiedebat gelegen laat liggen.

 5. Toon zegt: 19-11-08 om 11:10

  Van der Laan was advocaat. is nu al van lijst bij de orde uitgeschreven. Bos neemt deze man omdat dit soort gewezen advocaten, net als zijn soortgenoten bij de nederlandse orde van advocaten in den haag, met gemak alles met liegen en bedriegen aan elkaar praten. Het zijn net weermannen die geen betrouwbare weersvoorspellingen kunnen doen. Had deze van der laan het niet te druk met zijn kantoor toen hij de lokale politiek vaarwel zegt. De video van de nos kun je op twee maniere uitleggen het applaus is voor het feit dat hij minister is geworden danwel het applaus is er omdat de baas eindelijk weg gaat. Hoe betrouwbaar is deze man?

 6. Reinier Voogd zegt: 19-11-08 om 13:38

  Wat een negativisme allemaal. Het behoort tot de goede gewoonte om iemand te beoordelen op zijn resultaten en niet om op voorhand allerhande negatieve kwalificaties te debiteren, die meer zeggen over de frustraties (en onfatsoen) van de afzender dan over de heer Van der Laan.

Geef een reactie