De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

De prinses komt!

anp-8675281.jpgIn Rotterdam werd vandaag de eerste Manifestatie van Buurtalliantie gehouden. Buurtalliantie, da’s het platform voor innovatief maatschappelijk ondernemen. Om allerlei ervaringen uit de eigen wijk te bespreken met mensen uit andere wijken in het land, kwamen zo’n 1500 mensen bijeen, voornamelijk buurtprofessionals.
 

Uw aandacht is nog niet gegrepen? 

Wijkminister van der Laan kwam ook langs. En ik dus ook, want we houden de minister goed in de gaten tijdens zijn inwerkperiode. Het zou toch zo maar kunnen dat hij al wat meer van de eigenheid van zijn beleid laat horen.  

Hebben we uw aandacht inmiddels? 

Nou vooruit dan, ook prinses Maxima bracht een bezoekje.  Kijk, dát is interessant!  Dat vonden de mensen op de manifestatie ook. Wat waren ook alweer de problemen van de wijken? Hoe lossen jullie dat dan op in de wijk? Hou op man, daar is de prinses! Wat ziet ze er mooi uit. Wat is ze lang in het echt. Is ze nou afgevallen? Ze is écht geïnteresseerd hè? Voor het Journaal is het niets, want Maxima toont op veel plekken in het land haar interesse. Toch is het altijd leuk om even mee te kijken. Nou vooruit, dat kan hier: 
Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

Zoals gezegd, wij kwamen voor minister van der Laan. Nieuws voor het Journaal kwam er niet uit. Het enige dat neigde naar nieuws was de uitspraak van de minister dat hij hoopt de laatste minister van Integratie te zijn. Hij zou graag zien dat na de volgende verkiezingen (over zo’n 2,5 jaar)  het onderwerp integratie zo vanzelfsprekend is, dat het gewoon weer behoort tot de verantwoordelijkheden van de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken.

Maxima had er in ieder geval alle aandacht voor… 

Xander van der Wulp

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


2 reacties op “De prinses komt!”

  1. John van Dokkumburg zegt: 20-11-08 om 21:26

    Nou dat collectieve samen is leuk , maar in mijn buurt heb ik daar nog niets over gehoord , maar we zijn op de goede weg hoop ik , maar ik heb er vertrouwen in , haar meedoen gaat helemaal lukken !

  2. Door maxima, maar vooral vele andere mensen een inspirerende bijeenkomst, waarbij de praktijk van alle dag uit de buurt centraal stond. Een bomvolle zaal, 1600 mensen met hart voor de buurt. Zoals Marry van Dongen, Tine Kouwenhoven, Mariet Arkenbout van Stichting Syndion: Wij zijn van een zorgaanbieder voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap. We willen iets met de Buurtalliantie. We zoeken hier inspiratie en we willen netwerken. Voor ons is sociale participatie heel belangrijk. Samenleven reikt verder dan wonen. We zoeken match met andere organisaties en aansluiting bij andere projecten. Ofwel de samenleving ingaan.

    Lees meer log reacties op: http://www.aedesnet.nl/nieuws,.....antie.html

Geef een reactie