De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: dichtbij het vuur

spaarvarken.jpgHet is niet zomaar een gezelschap dat woensdag door de Schipholcontrole bij de ingangen van het Kamergebouw moet. Met z’n dertienen komen de CEO’s van het Nederlandse bank- en verzekeringwezen dan langs voor een openbaar gesprek over de kredietcrisis. Op verzoek van de Tweede Kamer waar de oppositie steeds minder bang wordt het kabinet bij de crisisbestrijding voor de voeten te lopen.

GroenLinks kreeg dinsdag zelfs Kamerbrede steun voor een spoeddebat met premier Balkenende en de meest betrokken ministers over de gevolgen van de kredietcrisis voor de begroting. Er zijn bovendien aangepaste prognoses van het CPB in aantocht over de economische groei, de werkloosheid en ander mogelijk onheil voor de komende jaren. Hoe somberder die prognoses, hoe groter de meningsverschillen over hoe het zuur moet worden verdeeld.

Woensdag gaat het met de dertien heren van de banken en de verzekeraars (inderdaad niet één vrouw) nog vooral over hoe dat zuur is ontstaan en hoe lang we daar nog last van zullen houden. Zij zaten en zitten bij de kredietcrisis dichtbij het vuur.

Het openbaar gesprek begint om 12.30 uur en is gesplitst in twee delen. Tot 15.30 uur spreekt de Kamer met de bankiers Deckers (Van Lanschot), Schmittmann (ABN Amro), Heemskerk (Rabobank), van Keulen (SNS), van Rutte (Fortis), Tilmant (ING), Cramer (Friesland Bank), Scheringa (DSB) en Blom (Triodos). Vanaf 15.45 uur zijn de verzekeraars Keim (Aegon), Hoek (Delta Lloyd), Baeten (Fortis) en Friese (Nationale Nederlanden) aan de beurt. Het gesprek zal rond 18.00 uur worden beëindigd.

Het openbaar gesprek is live te volgen op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS. Vanaf 10.15 uur is daar ook de behandeling van de begroting van Defensie voor 2009 te zien. Wie dat debat ook na 12.30 uur live wil blijven volgen, verwijzen wij graag naar de stream van de Tweede Kamer.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


1 reactie op “Live op Politiek 24: dichtbij het vuur”

  1. Geachte Mark Rutte en off Diederik Samsom.
    Langs deze Route wil ik U vragen hoe het toch komt dat wij nu sinds U beide aan het bewind bent de Resessie veel hoger is opgelopen.er word Ruzie gemaakt waar een Hond nog misselijk van word.sorry dat ik dit zo interpeteer.maar ik kan het niet anders verwoorden.de burgers zijn het onderhand zat dat alles duurder word,de hele levensstandaard ligt op zijn kop bij vele Burgers.Deurwaarders en voedselbanken zijn populairder dan ooit tevoren.boetes waar je heel ziek van word.fabriekken,kantoren zie je gewoon bij bosjes dichtgaan.
    huren bij velen fors omhoog.Ziekkenfond + de eigen bijdrage abnormaal.velen hebben hierdoor ook grote schulden opgelopen omdat die eigen bijdrage in het leven is geroepen.ik kan zo nog wel even doorgaan.dat doe ik niet maar het is maar dat U het weet.gegroet Eric.

Geef een reactie