De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: generaal pardon

raad-van-state.jpgDe Tweede Kamer begint deze week aan de laatste week voor het Kerstreces. Traditioneel een week waarin de spanning nog behoorlijk kan oplopen. Vaak met een overvolle agenda vol kwesties die per se voor het eind van het kalenderjaar moeten zijn afgehandeld. En met vermoeide politici die in het vooruitzicht van strand- of skivakantie soms wat minder goed opletten. Bananenschillen liggen dan op de gekste plekken.

Neem bij voorbeeld de dinsdagavond. Dan moet staatssecretaris Albayrak van Justitie de Tweede Kamer uitleggen, dat de afwikkeling van het door de oppositie fel bestreden generaal pardon voor uitgeprocedeerde asielzoekers nog een onvoorzien staartje zal krijgen. Omdat de Raad van State, de hoogste bestuursrechter in ons land, heeft bepaald dat asielzoekers die niet voor dat generaal pardon in aanmerking kwamen, daartegen alsnog in beroep kunnen gaan.

Het debat over het generaal pardon begint dinsdag om 19.00 uur. Dinsdagmiddag om 14.00 uur houdt de Kamer het laatste mondelinge Vragenuur van dit jaar. En vanaf 16.15 uur voltooit de Kamer met de begroting van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit de laatste begrotingsbehandeling van dit jaar.

Allemaal live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


1 reactie op “Live op Politiek 24: generaal pardon”

  1. bas zegt: 16-12-08 om 21:34

    Zo zie je maar hoe dom dat ‘generaal pardon’ – zeg maar röcksichlos legaliseren – is

    Oliedom

Geef een reactie