De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: de laatste Kamerdag

kerstkaars.jpgDonderdag vergadert de Tweede Kamer voor de laatste keer dit jaar. Met een gewoontegetrouw overvolle agenda met vooral heel veel moties over allerlei onderwerpen die volgens de indieners allemaal nog voor het eind van het jaar in stemming moeten worden gebracht. Die stemmingen worden dan ook pas laat in de avond, zo niet diep in de nacht verwacht. Daarna wacht het Kerstreces dat tot 13 januari volgend jaar zal duren.

Tussen al die moties door spreekt de Tweede Kamer donderdag vanaf 14.30 uur ook nog met minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (maar in dit geval vooral van Cultuur) over zijn veelbesproken persbrief waarover de uitgevers en hoofdredacteuren van de dagbladen de afgelopen dagen steeds kwaaier  zijn geworden.

Kort daarvoor neemt de Kamer afscheid van een van zijn prominentste leden. Het VVD-Kamerlid Henk Kamp vertrekt naar de Antillen waar hij commissaris voor Bonaire, Sint Eustasius en Saba zal worden. Zijn opvolgers Ton Elias zal direct daarna worden beëdigd.

Allemaal live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


Geef een reactie