De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

IJspret voor ambtenaren

hofvijreranp-1047420.jpgWat hebben we er plezier van met z’n allen… het heeft als een dolle gevroren en na vele jaren kan er weer geschaatst worden op natuurijs.

De ene schaatsliefhebber neemt er een dagje voor vrij en de ander zit zich te verbijten op kantoor of in de fabriekshal. Want laten we eerlijk zijn: hoe lang zal het hierna weer duren voordat de ijzers onder gebonden kunnen worden om te glijden of te strompelen over ven of sloot?

Maar als je ambtenaar bent van het ministerie van Buitenlandse Zaken, dan heb je geluk. Morgenmiddag hebben ze ijsvrij gekregen van de hoogste ambtenaar.

Zover wij na kunnen gaan is Buitenlandse Zaken het enige ministerie waar de medewerkers een door de baas betaalde vrije ijsmiddag krijgen.

Hoe zou dat gaan?
Gaat de afdeling ‘Afrika’ samen naar de Vogelplas in Leidschendam om met z’n allen baantjes te trekken?

Worden de onderlinge verhoudingen tussen de China-deskundigen beter als de directeur ‘Verre Oosten’ de beleidsmedewerker ‘Mensenrechten’ overeind helpt na een val?

Of laat een medewerker van de afdeling communicatie zijn of haar kind een middag spijbelen van school om samen met pappa of mamma een rondje te schaatsen over het plasje naast hun huis? 

En: kan de afdeling Midden Oosten wel mee? Terwijl er raketten en kogels heen en weer vliegen in de Gazastrook?

Het lijkt onwaarschijnlijk dat minister Verhagen ook gebruik maakt van het aanbod van zijn hoogste ambtenaar.

Hij heeft net voorgesteld dat er een EU missie naar de grensstreek Egypte / Gaza moet om de invoer van wapens door Hamas tegen te houden. Daar moet ie nog flink over bellen met zijn Europese collegae.

Bovendien is de kans aanwezig dat hij, terwijl zijn medewerkers aan de koek en zopie zitten,  een debat moet voeren in de Tweede Kamer over de situatie in Gaza.

Iemand moet het doen.

Marcel Bril

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


9 reacties op “IJspret voor ambtenaren”

 1. Tim zegt: 07-01-09 om 12:56

  Bezopen…..

 2. bas zegt: 07-01-09 om 12:59

  Inderdaad

  Waanzinnig om ijsvrij te geven aan het ministerie van BuZa

  Een ding is zeker: het buitenland staat neit stil. Dus al zou heel nederland ijsvrij hebben, dan nog is voor BuZa ijsvrij ondenkbaar

  Volgens mij is dit een goede reden om eens met Verhagen over van gedachten te wisselen

 3. Rinus zegt: 07-01-09 om 19:14

  Hallo,
  Ik vind dit een uitermate belachelijk idee. Wanneer ik als werkende Nederlander wil gaan schaatsen zal ik toch een snipperdag op moeten nemen. Ik ben helaas geen ambtenaar, dus moet ik het dan zelf betalen. Vanmorgen las ik in de krant dat de scholen geen ijsvrij geven, dus zouden de ambtenaren al zeker geen ijsvrij moeten krijgen.

 4. diep triest.
  zoveel belangrijke dingen en ze gaan gezellig vertoefen met behulp van mijn belastingcenten

 5. ron zegt: 08-01-09 om 18:22

  Een normaal werkende kan een ijsvrije dag niet veroorloven, maar een ambtenaar van buitenlandse zaken dus wel. En hoe word dit eigenlijk financieel verantwoord? Ongelooflijk dat zoiets kan!!!

 6. Bob zegt: 08-01-09 om 19:39

  Tijdens de kerstvakantie niet genoeg geschaatst? of waren we toen even in het buitenland?. Op het NOS journaal bleek, dat de Bijenkorf een goed schaatsalternatief is. Wat een geluk dat het geen productieverlies geeft.

 7. Koos Punt zegt: 08-01-09 om 20:53

  Heeft Marcel Bril geen belangrijker onderwerpen om over te schrijven?

 8. Mar zegt: 09-01-09 om 18:01

  Wie gaat dit betalen???????????? Juist ja…………

 9. john zegt: 13-01-09 om 21:26

  Dit bevesticht weer eens het gangbare beeld v/d doorsnee burger w.b. DE ambtenaar .De helft is overbodig en de rest handhaaft zich.Zelf ambtenaar geweest.Ben al vlug ECHT gaan werken! Veel gebakken lucht daar in Den Haag.

Geef een reactie