De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: kopen, kopen, kopen

koopzondag.jpgBij alle feestelijkheid rond de inauguratie van Barack Obama als 44e president van de Verenigde Staten klonk maandag in Washington toch ook weer de wereldwijde economische crisis nadrukkelijk door. En net als daar blijft die crisis ook in Nederland de politieke agenda bepalen. Vrijdag presenteerden premier Balkenende en minister Bos van Financiën opnieuw een crisisplan. En dus is er vandaag (woensdag) opnieuw een crisisdebat in de Tweede Kamer.

Overigens komt de crisis woensdag ook in een ander debat nog voorbij. Vanaf 11.00 uur is er een spoeddebat over de beperking van de koopzondagen. Er liggen wat dat betreft zelfs twee voorstellen. Minister Van der Hoeven van Economische Zaken wil dat gemeenten (die over het aantal koopzondagen beslissen voortaan wat zorgvuldiger omgaan met die beslissingen. En er is een initiatiefwet van de SP en de SGP om het aantal koopzondagen hoe dan ook tot maximaal 12 per jaar te beperken. Aanleiding voor het spoeddebat (aangevraagd door D66) is de prognose dat deze voorstellen zo’n 20.000 arbeidsplaatsen zal kosten.

Voor de Kamer vanaf 16.00 uur over het crisispakket van het kabinet debatteert, is er woensdag nog een tweede spoeddebat. Vanaf 13.15 uur bespreekt de Kamer de problemen bij Philadelphia, een grote instelling voor kindeopvang.

Het is allemaal live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


1 reactie op “Live op Politiek 24: kopen, kopen, kopen”

  1. R. Aldus zegt: 21-01-09 om 20:42

    Er zou is eens wat meer een samenhangend beeld geschetst moeten worden hoe het er nu- naar beste weten -echt voorstaat met de economische en bank-crisis. Het naar buitenkomend nieuws van de verschillende departementen is nogal tegenstrijdig als het gaat om welke maatregelen nu noodzakelijk zijn. (stimuleren bestedingen of dempen loonkostenstijgingen, wel sparen of juist meer uitgeven, massa ontslagen en werktijdverkorting, maar ook grote tekorten op arbeidsmarkt, en. enz.). Maatregelen die Duitsland en Frankrijk nemen ook hier gewenst?
    Kortom hoe nu verder?

Geef een reactie