De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Opstappen AUB

vanmiddelkoop_anp-9044820.jpgSpoeddebat vanavond, over minister Van Middelkoop en wat hij nou wel of niet had gezegd over een verlenging van de Nederlandse missie in Uruzgan.

Hoe het afliep met Van Middelkoop was niet zo verrassend: de coalitie vond het een beetje dom, niet meer doen, maar we doen het er maar mee.

En over Afghanistan wordt het beeld ook steeds duidelijker:

Nederland houdt er mee op in 2010. Volgens afspraak.

Van Middelkoop stelt vooral vast dat de krijgsmacht het wel even gehad heeft. De Uruzgan-missie is de militairen niet in de koude kleren gaan zitten. 

Zijn collega Verhagen ontkent dat natuurlijk niet, maar duwt de deur richting een nieuwe missie millimeter voor millimeter open. Als defensie daar extra geld voor moet hebben, dan moet dat maar.

Op de homepage het officiele nieuws over het spoeddebat, maar hier nu even tijd voor een boeiend zijlijntje:

De PVV en het lid Verdonk namen geen genoegen met het ‘gedraai van Van Middelkoop’. De minister moet opstappen, en daarvoor dien je dan een motie in. Zo gaan die dingen.

Maar Verdonk had zich het indienen van die motie denk ik toch wat anders voorgesteld:
Download

Voor de volledigheid: Verdonks motie heeft geen meerderheid.

Jeroen van Dommelen

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


4 reacties op “Opstappen AUB”

 1. Elisabeth zegt: 23-01-09 om 12:44

  Heerlijke man, die Pechtold!

 2. bas zegt: 23-01-09 om 17:26

  vind ik niet

  Aan de ene kant heeft hij natuurlijk gelijk dat Verdonk indertijd weg had gemoeten, maar daar ging het nu niet over

  Het ging nu over de vraag of Van Middelkoop mag blijven. In mijn ogen niet.

 3. mavado zegt: 23-01-09 om 17:56

  Elisabeth zegt: 23-01-09 om 12:44
  Heerlijke man, die Pechtold!

  hoe komt u daarbij dat is juist één van degene die met zijn duivelse zogenaamde humane geinspireerde gedachten dit land naar de knoppen hebben geholpen,als er één verschrikkelijke partij is dan is dat D66

 4. Algy zegt: 23-01-09 om 20:48

  Pechtold is erg gevat en goed ingelicht over procedures maar de opmerkingen gaan vaak niet verder dan iemand op zijn woorden pakken. Inhoudelijk is hij lang niet zo sterk. Hij kan erg goed van iets kleins iets groots maken, toevallig ook de zetels van D66. Erg knap van hem, maar de inhoud zal toch snel moeten komen anders zijn die zetels net zo snel weer weg.

  De onduidelijkheid was trouwens vooral aan de CDA “kanonnen” Verhagen en Balkenende te wijten, dit vonden ook de meeste fracties gisteren tijdens het debat. Ik bedoel: Oke Middelkoop stuntelt wat met wel of geen interview, maar Verhagen en Balkenende die breken gewoon het coalitiestandpunt en geven vervolgens van Middelkoop hiervan de schuld. Dat lijkt mij veel erger.

Geef een reactie