De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: giftige leningen

spaarvarken.jpgDe provincie Groningen en de gemeente Dordrecht mogen dan hun spaartegoeden uit IJsland terug hebben gekregen, de kredietcrisis woekert onverminderd voort. Maandag deed minister Bos van Financiën opnieuw een diepe greep in de staatskas om ‘s lands grootste bank ING overeind te houden. Na het unanieme hosanna voor onze nationale crisismanager van de afgelopen maanden klinkt in de Tweede Kamer steeds vaker kritiek.

Niet alleen de oppositie zette maandag vraagtekens bij Bos’ nieuwste steunoperatie. Ook de regeringspartijen CDA en ChristenUnie hebben twijfels en vinden bovendien dat de minister van Financiën de Tweede Kamer te weinig bij zijn acties betrekt. Het zal deze week ongetwijfeld opnieuw leiden tot een Kamerdebat over de kredietcrisis  waarvan het hoe en wat dinsdag bij de Regeling van Werkzaamheden (vanaf 15.00 uur) wordt besproken.

Voorafgaand aan de Regeling houdt de Kamer om 14.00 uur het wekelijkse mondelinge Vragenuur waarvoor de vragen rond  13.00 uur bekend worden gemaakt. Vanaf 15.30 uur houdt de Tweede Kamer een spoeddebat met staatssecretaris Albayrak van Justitie over de zogeheten ‘Europa-route‘, volgens de PVV een gat in de immigratiewetgeving die jaarlijks duizenden ongewenste vreemdelingen naar ons land brengt, terwijl daar volgens het kabinet per jaar door hooguit een paar honderd mensen gebruik van wordt gemaakt. Staatssecretaris Albayrak stuurde de Kamer dinsdag nog een brief over de kwestie.

Het is allemaal live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


1 reactie op “Live op Politiek 24: giftige leningen”

 1. Bart zegt: 27-01-09 om 14:27

  De miljarden vliegen de toonbank over naar het kreupele Nederlands bank en verzekeringswezen, met glazige ogen worden schaapachtig de ene verklaring na de andere afgegeven, dat de kapitaal injecties allemaal hard nodig zijn.
  Ik mis echter al maanden de discussie , of het huidige management in bank en verzekeringswezen , wel voor hun taak berekend zijn.
  Gezien de uiterst domme investeringen, en dubieuze leningen op grote schaal aan fraudeurs , lijkt het een grote aaneenschakeling van onverantwoord maatschappelijk ondernemen.
  De verantwoordelijken lijken mij niet competent voor het beheer van ons geld, maar ze blijven wel onaantastbaar achter de schermen verborgen.
  Ik vindt dit ook het gemis in de kwaliteit van nieuws makers, voor openbaringen hoe dit zich allemaal kan ontwikkelen.

Geef een reactie