De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: Prinses Irene over Descartes

descartes.jpgHoeveel filosofie er ook ten grondslag mag liggen aan politieke opvattingen, je hoort nog maar zelden een doorwrocht filosofisch betoog in het parlement. Meestal wint de waan van de dag het met gemak van de wijsbegeerte. Daarom is het nogal bijzonder dat leden van de Tweede Kamer  donderdagochtend anderhalf uur hebben uitgetrokken voor een college van onze bekendste natuurfilosofen. Prinses Irene versus René Descartes.

Het gaat om de leden van de Kamercommissie die zich met de landbouw en de natuur bezighouden. Een aantal van hen bezocht vorig voorjaar een symposium waar de prinses sprak over ‘De binnenkant van duurzaamheid‘. Zij vonden dat college over het conflict tussen de menselijke rede en de natuur van de mens zo interessant, dat zij er graag nog een keer over wilden doorpraten.

Dat gebeurt donderdag vanaf 10.00 uur en is live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


2 reacties op “Live op Politiek 24: Prinses Irene over Descartes”

  1. geoffrey zegt: 30-01-09 om 13:15

    gaan ze daarna gezellig bomen huggen in de buurt ergens. gaat vast alleen om de uitgebreide lunch!

  2. …en nu haar zusje christina vragen om te spreken over haar spaarcenten. daarna is er vast tijd voor ‘n kleine muzikale obade aan de nederlandse belastingbetaler.

Geef een reactie