De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Toch even iets anders

rouvoetanp-9080397.jpg
Door Marcel Bril

Daar sta je dan. Met op de achtergrond vogels die maar niet willen slapen. Ook niet als de zon al lang onder is. En op de voorgrond de zee, zacht klotsend tegen de wal. Je staat op Curaçao. En je staat er niet alleen. Naast je, of beter gezegd tegenover je, staat vice-premier André Rouvoet. Het gesprek gaat over het onderzoek naar Irak, dat er TOCH gaat komen. Toen het door premier Balkenende werd aangekondigd, zat Rouvoet in het vliegtuig. Maar natuurlijk wist ie dat het nieuws zou volgen.

Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.
Maar daarvoor ben ik niet. En de vice-premier ook niet. De vice-premier is hier omdat hij tevens minister voor Jeugd en Gezin is. En daarom ben ik er ook.

In de toekomst wordt de verhouding tussen Nederland en de Antillen anders. Curaçao en Sint Maarten worden aparte landen binnen het Koninkrijk (zoals Aruba dat nu al is) en de kleinere eilanden worden ‘bijzondere gemeenten’. En bijzonder of niet, deze gemeenten moeten gaan voldoen aan de Nederlandse eisen. Ook op het gebeid van het jeugdbeleid.

Minister Rouvoet gaat de komende dagen kijken, praten en oordelen. Over hoe het er voor staat met de jeugd op de eilanden. Wat er anders moet. En hoe reageren de eilandbewoners erop? Blij? Of is het maar bemoeienis? En hoe hevig zijn de anti-Nederlandse emoties nog? Midden december werd er heftig gedemonstreerd in dit zelfde, thans rustige Willemstad.

Ik ben er bij de komende dagen op de verschillende eilanden. En houd u via internet en de radio op de hoogte.

Tot straks

Marcel Bril

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


3 reacties op “Toch even iets anders”

  1. Waar ik benieuwd naar ben is wat Rouvoet bereikt heeft in de tijd dat hij al minister is. Het is een vreemde portefeuille, Jeugd en Gezin. Ik krijg het idee dat het meer een soort belangenbehartiger is in de ministerraad. Iemand zonder oplossingen.

  2. Joop Brockhoff zegt: 03-02-09 om 13:22

    Ik vraag mij af hebben de dames en heren in de tweede kamer nou niets beters te doen dan hoe dan ook door te zeuren over wat 6 jaar geleden is gebeurd i.z. Irak. Mijn indruk is vooral de oppositie die er op uit is goede bestuurders en premier zo vceel mogelijk zwart te maken ten koste van hun eigen imago?
    Praten jullie liever over hoe wij met z’n allen de economische crises en de op handen zijnde werkloosheid kunnen oplossen en ga wat minder op reis. Jullie plek is toch de tweede kamer ?

  3. cor zegt: 03-02-09 om 19:48

    Ik ben met Joop Brockhoff eens. Politici praten altijd van hun persoonlijke gewin of vanuit de partij, het kan ze totaal niets schelen hoe volk en land ervoor staat.

Geef een reactie