De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: bezigheden elders

vliegtuig.jpgDat Geert Wilders deze week wegens bezigheden elders niet zo veel in de plenaire vergaderzaal van de Tweede Kamer kon zijn, deerde hem waarschijnlijk weinig. Er viel deze week gewoon niet zo veel te beleven in het parlement. Dinsdag kwam de Kamer slechts bijeen voor het mondelinge Vragenuur en woensdag was het ook al de hele middag stil. En ook donderdag spelen de belangrijkste politieke gebeurtenissen zich elders af.

Bij voorbeeld op Schiphol waar Wilders een poging doet toch naar Londen te gaan. Of op het Catshuis, de ambtswoning van premier Balkenende, waar aan het eind van de middag de politieke top van de regeringscoalitie (met de premier, twee vice-premier en drie fractievoorzitters) bijeen is voor geheim beraad over de economische crisis.

De Tweede Kamer buigt zich donderdag intussen vanaf 13.00 uur met minister Hirsch Ballin van Justitie over het commercieel draagmoederschap. Vanaf 20.00 uur is Hirsch Ballin opnieuw in de Tweede Kamer voor een debat over de steeds groter wordende achterstand bij de vervolging van kinderpornozaken.

Beide debatten zijn donderdag live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS.

Updates over de live-programmering van Politiek 24 ook via Twitter.

UPDATE 16.00 uur: Geert Wilders is gearriveerd in Londen en is daar onmiddellijk aangehouden. Hij wordt over een uur in een vliegtuig naar terug naar Nederland gezet.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


7 reacties op “Live op Politiek 24: bezigheden elders”

 1. Sjon zegt: 12-02-09 om 16:51

  Waarom vraagt niemand die Wilders of het zo noodzakelijk is om fysiek in Londen aanwezig te zijn voor de vertoning van een film die op internet publiekelijk toegankelijk is? Of mogen politici geen videoconferences beleggen om daarna verder te discussieren met elkaar? En welk punt wil hij eigenlijk maken? Een vogel die op een raam knalt, ook al schijnt daarachter een strakblauwe lucht, houdt er minimaal hoofdpijn aan over. Wilders is toch slim genoeg om niet tegen dat raam aan te vliegen?

 2. John van Dokkumburg zegt: 12-02-09 om 16:53

  Geert ging even naar London om uit te leggen dat het boek niet meer van deze tijd is , nu heeft zelfs de home secretary de film als haatzaaiend bestempeld zonder hem nog maar gezien te hebben , kijk dat noem ik minstens politieke nalatigheid , ten tweede beseft deze man niet dat dit boek anti democratisch is , je moet je gewoon bekeren anders ben je een vijand voor hen die gemeden moet worden .. geen wonder dat de moslims niet willen intregreren , simpel omdat alles buiten de Koran niet deugt ! Het is niet af zon boek .. eerst komt het christelijke geloof , pas als men tegen de liefde voor het individue is komt pas een wet ter sprake , welke het dan ook maar is , koran of staat , het zijn sociale noodmaatregelen , laten we dit niet vergeten ! In deze film worden de problemen met een oude Koranse dwangmaticheid wet , tav in een ontwikkeld mensdom blootgelegd . Deze Koran zal nooit lettelijk overgenomen worden , maar sommigen denken nog steeds van wel ; dezen conservatieven snappen niets van verandering en basic rechtvaardigheid …

 3. Ach … het adagium “Geld is gemunte vrijheid” ["Geld ist geprägte Freiheit"; "Money is minted freedom"; "L'argent, c'est la liberté monnayée"; "El dinero es libertad acuñada"] zal wel bekend zijn (geweest).

 4. Ferry zegt: 13-02-09 om 00:53

  Nu we het toch weer niet kunnen laten en het dus over Wilders hebben (hoe eenvoudig iemand toch de camera;s naar zich toe weet te trekken) begreep ik dat onze minister van Buitenlandse Zaken Verhagen Wilders adviseert om een procedure tegen zijn uitzetting te starten. M.i, een wat vreemde en vooral dwaze gedachtenkronkel. Wil Verhagen een komende periode soms met de PVV gaan regeren? Kon Wilders dat niet zelf bedenken? Buiten dat als Engeland het legitieme recht heeft om iemand te weigeren wat wil je daar dan tegen doen? Het lijkt me handiger dat je als minister eerst maar eens laat uitzoeken of er uberhaipt iets te procederen valt. Maar goed. De hele kamer valt over Wilders en zijn harde en onzinnige uitspraken en de CDA minister presteert het om hem te adviseren te gaan procederen. Eerlijk gezegd volg ik het dan niet echt meer. Worden we belazerd? Is Verhagen net zo rechts als Wilders? Een CDA wolf in schaapskleren? Is het omdat Wilders en verhagen beide Limburgers zijn en zo ja wat is er in het verleden dan misgegaan met Limburg? Ik herinner me dat ze ooit Rolduc hadden, maar ja. Van Rolduc (een uiterst rechts georienteerde priesteropleiding, naar een bisschop die in Engeland woont en de holocaust ontkend en ultra rechts is maar een kleine sprong. Dus waarom bemoeit Verhagen zich hier nu mee???

 5. bas zegt: 13-02-09 om 12:22

  @ Ferry

  Verhagen kan, als minister van Buitenlandse Zaken niet goedvinden dat een Nederlandse Parlementariër een gevaar voor de openbare orde in een ander land is. Ik voel mij, terzijde, ook diep hierdoor beledigd.

  Als lid van de Euriopese Unie moet Engeland een adequaat rechtssysteem hebben, met de mogelijkheid om het handelen van een overheid aan het recht te toetsen. Dus, hoe het ook geregeld is (waarschijnlijk complex, want het gehele Britse recht is complex) er moet een bezwaar of beroep procedure bestaan, administratief of bij de rechter

  Die procedure moet door een belanghebbende gevoerd worden. Het belang van Wilders is duidelijk, het belang van Nederland uitleggen kost meer moeite

  Vandaar de uitleg

  terwijde, je schreef: CDA wolf in schaapskleren? – zijn er dan ook andere CDA’ers?

 6. v.d.e zegt: 16-02-09 om 19:34

  Kan nu iemand mij eens uitleggen wat Wilders in zijn film Fitna zelf zegt ?

  Volgens mij zegt hij zelf niets maar de moslim wereld is aan het woord of heb ik een andere film gezien graag een reactie

 7. André zegt: 19-02-09 om 22:47

  Waarom gaat Wilders niet naar bijv. Iran of Indonesië om Fitna te laten zien? Dan istie een held. Hij zal daar met open armen ontvangen worden.

Geef een reactie