De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: JPB en het CPB

recessie.jpgDik twee maanden geleden voorspelde het Centraal Planbureau (CPB) nog dat de Nederlandse economie dit jaar met 0,75 procent zou krimpen. Dinsdag komt het CPB met nieuwe prognoses en iedereen gaat er inmiddels vanuit, dat het nog veel erger zal worden. Het is menens met de economische crisis. Premier Balkenende zal er dinsdag na ommekomst van de cijfers onmiddellijk in het openbaar op reageren.

Balkenende hoort het dinsdag als eerste. Samen met de ministers van de zogeheten zeshoek, een soort kernkabinet als het over financiële en sociaal-economische aangelegenheden gaat. Met de premier en de ministers van Financiën, Sociale Zaken en Economische Zaken. En, meer om partijpolitieke dan om financieel-economische redenen, de minister van Onderwijs en de minister voor Jeugd en Gezin. Zij krijgen om 9.00 uur een presentatie van CPB-directeur Teulings op het ministerie van Algemene Zaken.

Daarna, rond 10.15 uur, zullen premier Balkenende en Teuling de pers te woord staan in de hal van Balkenende’s ministerie. Teulings licht daar dan nogmaals de CPB-cijfers toe, de premier reageert. De persconferentie is live te volgen op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS.

Dinsdagmiddag vanaf 15.30 uur is de premier in de Tweede Kamer voor een interpellatie van SP-fractievoorzitter Kant over alweer Irak. Deze keer zijn er vragen over een interview van een overheidsvoorlichter in de tijd van de Amerikaanse inval. Intussen neemt de door Balkenende aangezochte oud-rechter Davids de tijd voor de samenstelling van zijn commissie die de Irak-besluitvorming van de Nederlandse regering in 2002 en 2003 moet onderzoeken.

Vanaf 19.00 uur debatteert de Kamer over een initiatiefvoorstel van de PvdA, GroenLinks en D66 voor de invoering van een correctief referendum dat door een kleine Kamermeerderheid lijkt te worden gesteund. Hoewel minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken verklaard voorstander is van zo’n referendum, heeft het kabinet onlangs op aandrang van de CDA-ministers besloten voorlopig geen standpunt in te nemen.

En zoals elke dinsdag is er om 14.00 uur het mondelinge Vragenuur, gevolgd door de Regeling van Werkzaamheden en de stemmingen.

p24twitter.jpgHet is allemaal live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS.

Updates over de live-uitzendingen van Politiek 24, nu ook via Twitter.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


5 reacties op “Live op Politiek 24: JPB en het CPB”

 1. Ted zegt: 17-02-09 om 09:42

  Zorg er eerst is voor dat zenders als Politiek 24 en Journaal24 door iedereen te ontvangen zijn, voordat je ze plugt.
  Ik ga toch echt niet het duurste abo afsluiten bij jullie vrinden van UPC om de door mij gefinancierde TV te bekijken.
  Gooi dat gewoon ongecodeerd op de sat, net als in Duitsland gebeurd.

 2. Sven Sailink zegt: 17-02-09 om 11:01

  Nou, oplossen energieleverancier NL, 80 kerncentrales bouwen in Groningen, investering 80 milj. opbrengsten eeuwig. werkgelegenheid, technici, bouw, beveiliging, admin, etc,. na bouw van de eerste opbrengsten een palmeiland bouwen voor de kust of een megatower.
  welbezig blijven he,

 3. Bertje zegt: 17-02-09 om 12:00

  De door CBS gemeten krimp van de economie zal wel de omzetdaling moeten zijn van gevulde koeken in de CBS kantine, in werkelijkheid vallen nu door faillissementen, een sterke daling van afzet en omzet in sommige branches deze met soms tot 80 % terug.

 4. René zegt: 18-02-09 om 13:31

  Ja Bertje, daar zeg je het precies, in sommige sectoren gaat het inderdaad erg slecht. Maar economie ligt een stuk ingewikkelder, en daarom komen we in een totaal verwachte (dus nog niet gemeten!) krimp uit van ‘slechts’ een paar procent.

 5. Jan zegt: 02-03-09 om 21:06

  En als ze zo door gaan met het lekken naar de pers toe wordt het er voor de Nederlandse burgers niet beter op met al die onzekerheid die er toch al heerst kan ik mijn baan behouden ja of nee.
  Volgens mij hebben ze in Den Haag geen crisis het duurt allemaal veels telang voor dat ze met maat regelen komen kijk even naar de buur landen.
  En zijn het straks weer de kleine jongens die voor de kosten gaan opdraaien en nog minder te besteden hebben.
  Daar help je de economie dan ook niet mee.

Geef een reactie