De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: terug naar Beetsterzwaag

lauswolt.jpgOngekend. Zo benoemde premier Balkenende en na hem vele anderen dinsdag de sombere prognoses van het Centraal Planbureau (CPB) over de omvang van de economische crisis. Sinds 1931 heeft een economische krimp zoals nu door het CPB voorspeld, zich in vredestijd niet meer voorgedaan. De financiële gevolgen daarvan zijn inmiddels zo groot, dat het kabinet het regeerakkoord van Beetsterzwaag de komende weken waarschijnlijk weer helemaal over mag doen.

Daarbij zijn alle opties open, zo riepen Balkenende, Bos en Rouvoet de afgelopen weken in koor. Al moest dat wat betreft onderwerpen als de hypotheekrenteaftrek, de aanrechtsubsidie of het verkorten van de WW natuurlijk niet al te letterlijk worden genomen.

Woensdagmiddag debatteren de fractievoorzitters in de Tweede Kamer met het kabinet over de economische crisis en zullen de suggesties voor zo’n nieuw regeerakkoord waarschijnlijk vooral van de oppositie komen. Maar hoewel suggesties altijd welkom zijn, heeft het kabinet al aangekondigd zich de komende weken vooral in stilte op de nieuwe financieel-economische werkelijkheid te beraden. Al of niet in Beetsterzwaag.

Het debat over de crisis begint woensdag om 15.45 uur. Daarvoor debatteert de Kamer vanaf 14.00 uur over Geert Wilders en de Britten. De PVV-fractievoorzitter wil in beroep tegen de Britse weigering hem vorige week tot het Verenigd Koninkrijk toe te laten en eist daarbij steun van het kabinet.

politiek24.jpgBeide debatten zijn woensdag live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS.

Updates over de live-programmering van Politiek 24 ook via Twitter.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


2 reacties op “Live op Politiek 24: terug naar Beetsterzwaag”

 1. bas zegt: 18-02-09 om 12:11

  Zoals altijd

  Iedereen mag suggesties doen, maar als het de heren niet uitkomt, dan geven ze niet thuis

  De partijen weten dat ze na de volgende verkiezingen zullen krimpen, dus zullen ze die verkiezingen zo lang mogelijk uitstellen.

  En het landsbelang? Ik vrees dat Balkenende echt denkt dat dat hetzelfde is als zijn belang

 2. Bert van Dok zegt: 01-03-09 om 20:09

  Geachte redactie

  Met enige zorg volg ik de peilingen

  Extreem Link en Rechts groeien en met name het eenvoudig rechts populisme

  Vraag eens aan Wilders c.s de visie over de economomie, de zorg, de pensioenen en het onderwijs en hoe het geborgd en betaaald moet worden en het milieu i.p.v. de islam

Geef een reactie