De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Vraag het Den Haag

foto_bram_vraag_aan_dh_204.JPGWilt u ook iets weten over de Haagse politiek of over de werkwijze van de Haagse redactie van de NOS? Vraag het politiek verslaggever Bram Schilham van de NOS.


Bram Schilham beantwoordt meerdere keren per week vragen van het publiek, door de redactie geselecteerd.

Bram werkt sinds 1995 in Den Haag, eerst als politiek verslaggever voor het Radio 1 Journaal. Sinds 2001is hij politiek presentator van het NOS-Journaal en geeft hij de analyses en achtergronden bij het politieke nieuws.
 
Stel uw vraag hieronder, via het reactieformulier. 

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


7 reacties op “Vraag het Den Haag”

 1. paul schoenmakers zegt: 02-03-09 om 17:58

  Enige tijd geleden stond Bos op TV te verkondigen dat die miljardensteun aan de banken een goede investering was en dat de burgers er alleen maar beter van zouden worden. Inmiddels zitten we met een gigantisch begrotingstekort waardoor wij, diezelfde burgers, kennelijk nu toch de rekening moeten gaan betalen. Maar hoe zit dat nu werkelijk met die miljardensteun, hoe reeel is de kans dat daar nog eens een keer rendement (door verkoop volgens Bos) uitkomt en zien wij burgers dat dan ook weer terug in lastenverlaging. Ik (en zoals ik in mijn omgeving hoor velen met mij) ben het spoor aardig kwijt en heb sterk het idee dat we door dit kabinet flink genaaid worden. Hoe open zijn ze eigenlijk richting burger? Het is akelig stil aan die kant. Weet u als politiek verslaggever het nog?

 2. Johan zegt: 03-03-09 om 09:47

  Beste Bram,
  Politici geven vaak een houding dat ze veel verstand van zaken hebben en dat ze visie hebben over de dingen waar ze mee bezig zijn; maar wat vind u: Hebben politici in de Kamer echt visie, of vertonen ze vaak tendentieus gedrag?

 3. mario zegt: 03-03-09 om 22:09

  heren

  Ik zit nou naar politiek 24 te kijken en ze hebben het alleen maar over de ww TE KORTEN maar over de ww voorkomen ho maar!!
  ik weet nog dat ik 2 a 3 jaar geleden 60 euro betaalde voor mijn ziekenfonds nu is dat 140 euro, dat is 80 euro verschil.
  Nou las ik gister in de krant de waterschappen gaan met zoveel procent omhoog!
  Vandaag lees ik weer de gemeente belastingen gaan omhoog met een x aantal procent
  Morgen lees ik denk ik weer dat de electra en gas omhoog gaan en de dag erna de huur!
  We moeten er om denken dat de arbeidsmarkt weer omhoog gaat!!!
  DUS DE REGERING MOET ER OM DENKEN DAT DE MENS EERST WEER HET GELD KAN UITGEVEN VOORDAT DE ECONOMIE WEER OPLOOPT !!!
  Dus alles moet weer op gang komen ,het duurt even maar het gaat wel weer stromen in alle industrie.
  De ww moet blijven zo als het is en de koopkracht op gang gebracht worden door de mensen weer geld uit te laten uitgeven.

 4. Funs Elbersen zegt: 04-03-09 om 17:31

  Beste Mario,

  Ik heb het debat gister ook gezien. En werd wel degelijk gepraat over het voorkomen van de noodzaak tot een WW.
  Zo zei GroenLinks kamerlid Ineke van Gent: Beter een halve baan dan een hele uitkering.
  Dit wetsvoorstel ging over het terug laten komen van langdurig werkelozen in de arbeidsmarkt.

  Echter ben ik het wel met u eens dat we er alles aan moeten doen de arbeitmarkt te stimuleren.

  MVG
  Funs Elbersen

 5. Maurice Goossens zegt: 26-03-09 om 12:07

  Een arts vertelde afgelopen week op Radio 1 dat de levensverwachting in ons land stijgt omdat o.a. de kindersterfte afneemt. Wij worden ook ouder, echter is er geen verandering sinds 1800 in de leeftijd waarop wij gemiddeld zonder beperkingen leven. D.w.z., we worden nog steeds net zo snel ziekelijk als vroeger, maar de artsen trekken ons nog wat langer erdoorheen. Dit is in het licht van de verhoging van de AOW leeftijd een feit dat die maatregel ongewenst zou maken, toch? Bovendien vrees ik dat mensen die op hun 60e werkeloos worden nu nog maar 5 jaar in de WW zitten en straks 7 jaar. Is het dan niet goedkoper om de AOW leeftijd te verlagen?
  m.vr.gr., Maurice

 6. Maurice Goossens zegt: 26-03-09 om 12:11

  Als er in Den Haag gepraat wordt over inkomensafhankelijke maatregelen om de pijn eerlijk te verdelen, dan worden er harde grenzen gesteld ipv een procentuele berekening. Voorbeeld: men praat nu over huizen boven 1 mio, maar zou iemand in een huis van 9,5 ton niet ook een beetje extra kunnen missen? ZO was het al met de ziekenfondsgrens, zo is het met veel subsidies en vaak treft het mensen die net op die grens zitten. Vreemd dat ik daar nooit iemand over hoor klagen in de kamer.

 7. Yolande zegt: 17-04-09 om 09:24

  Waar ik me gruwelijk aan erger is dat vele politici bijna na iedere zin euh euh euh zeggen. Dit is echt minder geweest, het leidt af enne euh is niet meer van deze tijd. Bij politici die langer in het vak zitten hoor je dit zelden of nooit. Betekend dit dat ze niet goed voorbereid zijn op hetgeen ze melden?

  Mvgr Yolande

Geef een reactie