De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: de pensioenen

pensioen.jpgNu premier Balkenende donderdagochtend weer terug is in Nederland van zijn bezoek aan president Lula van Brazilie kan het spel beginnen. Vanaf vandaag gaat het aan het Binnenhof om de economische crisis en de begroting voor de komende jaren. Hoe kan het kabinet de economie stimuleren en er tegelijkertijd voor zorgen dat de schatkist geen rampzalige tekorten oploopt. Het kabinet en de fractievoorzitters van de drie coalitiepartijen spoeden zich dezer dagen en weken van Catshuis naar Trêveszaal en weer terug om te bezien, hoe ze daar uitkomen.

De oppositie in de Tweede Kamer moet intussen even afwachten, waar het kabinet straks mee komt. Hoewel, donderdagavond houdt de Kamer toch weer een debat waarin de economische crisis centraal staat. Minister Donner van Sociale Zaken moet vanaf 21.30 uur in een spoeddebat uitleggen, wat het voor gepensionneerden betekent dat een groot aantal pensioenuitkeringen de komende jaren worden bevroren.

Eerder op de avond buigt de Kamer zich nog een keer over het geruchtmakende retourtje Londen van PVV-fractievoorzitter Geert Wilders. Hoewel de Kamer vorige week een motie aannam die het kabinet vroeg protest aan te tekenen bij de Europese Unie, heeft minister Verhagen van Buitenlandse Zaken dat tot nu toe geweigerd. Verhagen moet vanaf 19.30 uur uitleggen waarom.

En vanaf 13.00 uur behandelt de Kamer een initiatiefvoorstel van het voormalige PvdA-Kamerlid Ferd Crone (inmiddels burgermeester van Leeuwarden) die een eind moet maken aan de stilzwijgende verlenging van abonnementen. Crone’s voorstel zal worden verdedigd door zijn partijgenoot Martijn van Dam.

p24twitter2.jpgHet is donderdag allemaal live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS. Updates over onze live-programmering via Twitter.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


3 reacties op “Live op Politiek 24: de pensioenen”

  1. luckybee zegt: 05-03-09 om 10:34

    Zo te zien is wat belastingen betreft; de deugd van sparen zo als ik het vroeger geleerd heb, niet op zijn plaats; je wordt leeggeplunderd.Hoe meer je op de pof leven kan, hoe beter, is tegenwoordig de motto, dan is er ook niets om te plunderen, denk ik me.

  2. Joost zegt: 05-03-09 om 13:32

    Erg goed dat hier dagelijks zoveel aandacht aan wordt besteed. Mijn complimenten hiervoor. Ga zo door.

  3. blitz zegt: 05-03-09 om 18:16

    Binnen welke termijn moet DNB reageren op alle herstelplannen die de komende tijd door de pensioenfondsen worden ingediend? Hebben ze daar wel genoeg mensen voor? Het is toch van belang dat iedereen snel zekerheid krijgt?

Geef een reactie