De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Live op Politiek 24: nogmaals Wilders en de Britten

londen.jpgDe onderhandelingen tussen de coalitiepartijen over hun antwoord op de economische crisis vinden plaats onder een slecht electoraal gesternte. Het CDA, de PvdA en de ChristenUnie doen het alle drie beroerd in de peilingen. Het zijn vooral D66 en de PVV die daarvan profiteren. In sommige peilingen is de partij van Geert Wilders inmiddels zelfs groter dan het CDA en de PvdA. Volgens de peilers zelf vooral mede dankzij de Britten.

Het geruchtmakende retourtje Londen van de PVV-leider, waarbij hem de toegang tot Groot-Brittannië werd geweigerd, komt dinsdag opnieuw in de Tweede Kamer aan de orde. De Kamer nam drie weken geleden immers een motie aan waarin minister Verhagen van Buitenlandse Zaken werd gevraagd protest tegen die weigering aan te tekenen bij de Europese Unie. Die motie is nog steeds niet uitgevoerd. In een door VVD-leider Mark Rutte aangevraagd spoeddebat moet Verhagen dinsdagmiddag vanaf 15.30 uur uitleggen waarom hij die motie naast zich neer heeft gelegd.

In een ander spoeddebat gaat het dinsdagavond vanaf 19.30 uur over een uitspraak van het Europees Hof die Turkse dienstverleners het recht geeft zich zonder visum naar Duitsland en de vijf andere oprichtingslanden van de Europese Unie te komen, waaronder dus ook Nederland.

De Tweede Kamer begint dinsdag zoals gewoonlijk om 14.00 uur met het mondelinge Vragenuur. Kamerleden kunnen daarvoor tot dinsdagmorgen 12.00 uur vragen aanmelden waarna de voorzitter beslist over welke vragen (maximaal vier) worden behandeld. Die vragen zijn vanaf 13.00 uur bekend.

p24twitter3.jpgHet is allemaal live te zien op Politiek 24, het digitale themakanaal van de NOS. Updates over onze live-programmering via Twitter.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


7 reacties op “Live op Politiek 24: nogmaals Wilders en de Britten”

 1. Ted zegt: 10-03-09 om 10:16

  vraag voor de grap is aan Wilders wat hij vindt van de verkoop van NUON en Essent en de salarisverlaging bij TNT

 2. Bert Westera zegt: 10-03-09 om 13:26

  Wat en waar is de grap Ted?

 3. Eddy zegt: 10-03-09 om 14:25

  Even voor de goede orde: Alleen op planeet De Hond is het politieke stinkdier, Geert Wilders, de grootste.

 4. Jan zegt: 10-03-09 om 15:52

  Ted, heel goed geformuleerd en alles-zeggend…..
  Bert, nog heel even doordenken.
  Eddy, Geert is vanzelf weer uit, zodra de discussie over ECHT belangrijke zaken bij hem wordt aangezwengeld.

 5. bas zegt: 10-03-09 om 19:53

  Eddy

  Uitgerekend op de dag dat de Hoge Raad stelt dat het strafbaar is om mensen te beledigen, maar hun geloof niet, persoonlijk denk ik overigens dat dit betekent dat je ook andere overtuigingen mag beledigen als religieuze, vind ik het bewust uitschelde nvan een lid van de Tweede Kamer niet verstandig

  Pak zijn denkbeelden aan. De PVV is niet alleen tegen islam, maar ook voor dierenrechten.

  Er zitten ook een aantal opmerkelijke mensne voor de PVV in de kamer. Genoeg grond voor mooie grappen (die de Islam kunnen sparen, of negeren) waar om gelachen kan worden

  Stinkdieren zijn alleen bij Walt Disney leuk

 6. Eddy zegt: 11-03-09 om 12:31

  @Bas

  Zoals de een Wilders een politiek fenomeen noemt, noem ik hem een politiek stinkdier.. Dit is gebaseerd op zijn tactiek. Namelijk: met niemand echt in debat gaan en met zijn extreme en xenofobe standpunten zich bewust isoleren van de rest. Precies zoals een stinkdier, dmv zijn geurafscheiding, zich isoleert van de rest van het dierenrijk.
  Enne, dierenvrienden, zoals Dion Graus, die hun vriendin in elkaar meppen kunnen we missen als kiespijn. Zelfs als ze bij de PVV zitten.

  Met vriendelijke groet Eddy

 7. Een domme boer die de waarheid spreekt heeft meer overtuigingskracht dan een gepromoveerde mooiprater die de boel bij elkaar liegt.
  Vandaar dat de politieke pogingen om het gevaar-Geert Wilders te bestrijden niet werken.

Geef een reactie